Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ερώτηση Κιλτίδη με θέμα την διευκόλυνση των σεισμοπλήκτων κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας

Στους σεισμόπληκτους κατοίκους των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία την δεκαετία του 1990 επλήγη από ισχυρούς καταστρεπτικούς σεισμούς, εγκρίθηκαν προς αποκατάστασή τους, χαμηλότοκα δάνεια από τράπεζες με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Το ύψος του ποσού που χορηγήθηκε, ανήρχετο έως 34.000€ ανά σεισμόπληκτο κάτοικο. Από αυτό έχει μέχρι σήμερα εξοφληθεί το μεγαλύτερο μέρος, υπολειπομένου ποσού περίπου 5-6000€.
Γνωρίζουμε όλοι, κύριε Υπουργέ, ότι η κρίση που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, έχει φέρει τους συμπατριώτες μας στα κατώτατα όρια αντοχής τους και τους οδηγεί σε απόγνωση και εξαθλίωση, καθώς βλέπουν να γίνεται όλο και δυσκολότερη η αντιμετώπιση των καθημερινών τους προβλημάτων. Εξάλλου το φάσμα της ολοένα αυξανόμενης ανεργίας δεν τους επιτρέπει ίχνος αισιοδοξίας. Εν όψει όλων αυτών, κύριε Υπουργέ, επιβάλλεται με οποιοδήποτε τρόπο να διευκολυνθούν οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι πλέον αδυνατούν να προχωρήσουν στην ολοσχερή εξόφληση των δανείων τους.
Γι΄ αυτό Κύριε Υπουργέ, ερωτάσθε:
- Προτίθεσθε να εξετάσετε το ενδεχόμενο κατάπτωσης των εγγυήσεων του Δημοσίου, που δόθηκαν στις τράπεζες, για την χορήγηση των δανείων στους σεισμόπληκτους κατοίκους των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας, υπέρ αυτών, προκειμένου να απαλλαγούν από το βάρος της καταβολής του ποσού που υπολείπεται;

1 σχόλιο:

  1. κι αυτος τωρα δηλαδη νομιζει οτι παραγει κοινοβουελευτικο εργο ??? ρε μπας κι ο κωλοτουμπας ...τον κατεβασει σε καμια δυτικη μακεδονια ??? γιατι κατα δω μαλλον φουμο δαγκωτο θα φαει .... ο .................πατριωτης...... ΑΜ ΤΟ ΧΑΣΕΣ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΗΗΗΗΗΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.