Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Εξωτερική Ιεραποστολή της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου

Η πρώτη Εβδομάδα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι αφιερωμένη από την Αγία μας Εκκλησία στην Εξωτερική Ιεραποστολή διά της οποίας κηρύσσει το ευαγγέλιο του Χριστού σε όλο τον κόσμο. Στην Εξωτερική Ιεραποστολή συμβάλλει και η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου με το σχετικό γραφείο της όπου με την καθηγήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εμμανουήλ έχει πραγματοποιηθεί ένα θαυμαστό έργο στην περιοχή Τσανούνα της Ουγκάντας στην Αφρική, 200 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Καμπάλα.
Η αγαστή συνεργασία μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας και ιδιαίτερα του εφημερίου της περιοχής π. Νικολάου Βayego και της Ιεράς Μητροπόλεως μας έχει φέρει πολλούς καρπούς δημιουργώντας σταδιακά ένα πολυδύναμο ιεραποστολικό κέντρο.
Μέχρι στιγμής έχει κατασκευαστεί ένας Ιερός Ναός αφιερωμένος στους Αγίους Αποστόλους, ο οποίος εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2010, παρουσία και εκπροσώπων της Μητροπόλεώς μας. Το έργο όμως συνεχίζεται και η σπουδαιότητα του είναι μεγάλη καθώς προχωρά η κατασκευή ενός 9/θέσιου Σχολείου καθώς και ενός Ιατρείου που θα αποτελείται από δύο αίθουσες. Υποδομές που θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των κατοίκων της Τσανούνα, προσφέροντας τα απαραίτητα εφόδια της παιδείας καθώς και υπηρεσίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής που αυτήν την στιγμή είναι ανύπαρκτες στην περιοχή. Ακόμη έχουν διανοιχθεί τέσσερα πηγάδια νερού για τις ανάγκες των κατοίκων. Επίσης συντηρούνται 40 παιδιά τα οποία φοιτούν στα σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας παρέχοντάς τους το καθημερινό φαγητό, τα απαραίτητα σχολικά είδη καθώς και ρουχισμό.
Η περιοχή της Τσανούνα έχει σήμερα περίπου 1.000 ορθοδόξους χριστιανούς γηγενείς.
H Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου ευχαριστεί όλους του ευσεβείς χριστιανούς της περιφέρειάς μας, που ενισχύουν και βοηθούν τους αδελφούς μας στην Αφρική, εκφράζοντας έτσι έμπρακτα την χριστιανική αγάπη που δεν γνωρίζει σύνορα, φυλές και αποστάσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.