Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Η φωτογραφία της ημέρας


Τόπος: Όσλο Νορβηγία (Περιοχή Bygdoy)
"Δεν υπάρχουν μεγάλα πράγματα. Μόνο μικρά πράγματα με μεγάλη αγάπη...." Μητέρα Τερέζα.
Υπάρχουν κάποιοι λαοί που αν δουν να θίγεις με οποιοδήποτε τρόπο, παιδί, ανάπηρο ή γέροντα "τρελαίνονται". Επιπλέον κάνουν το παν να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους σε αυτές τις ομάδες ανθρώπων. Οι κυρίες της φώτο είναι συνοδοί μιας ομάδας αναπήρων στη βόλτα τους στα μουσεία του Όσλο. Η περιοχή Bygdoy απέχει 10΄ από το κέντρο του Όσλο. Υπάρχουν κάποια μουσεία που ίσως σας ενδιαφέρουν. Το πρώτο είναι το Μουσείο των Βίκινγκς στο οποίο υπάρχουν πλοία τα οποία βρέθηκαν σε ανασκαφές στο Όσλοφιορδ. Μάλλον δεν θα ξετρελαθείτε, διότι θα δείτε μόνο τρεις μεγάλες ξύλινες βάρκες, παρά πλοία. Το δεύτερο είναι το Μουσείο Κον-Τίκι. Λίγο ποιο εντυπωσιακό με κύριο έκθεμα τη σχεδία του Νορβηγού εξερευνητή Τορ Χέιερνταλ, ο οποίος διέσχισε τον Ειρηνικό από το Περού μέχρι την Πολυνησία το 1947. Θα βρείτε επίσης το ναυτικό και το μουσείο Fram.

Πηγή: Omorfa Taxidia facebook

2 σχόλια:

  1. Ακριβώς όπως εδώ !! Εμείς αν δούμε να περνάει το δρόμο καμιά γιαγιά πατάμε γκάζι για να τρομάξει και να αχίσει να τρέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παιδιά δεν είμαστε και τόσο χάλια,είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι από τους Νορβηγούς,αυτοί είναι καλύτεροι στην κρατική οργάνωση.
    τι εννοώ:
    τα παιδιά μας τα μεγαλώνουν οι γονείς μας (τα μεγάλωναν δηλ ,όταν είχαμε δουλειές )και φροντίζουμε εμείς αυτούς όταν πια γεράσουν!!!Είναι μια άγραφη συνθήκη.Στη Νορβηγία αυτά δε γίνονται, η οικογένεια δεν ειναι τόσο σφιχτή όπως εδώ.Τα μωρά είναι στους παιδικούς και οι γέροι στο γεροκομείο,και τη 1 ώρα την εβδομάδα ή το μήνα που θα πάνε νατους δουν ,θα είναι γελαστοί επισκέπτες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.