Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Αντιρρήσεις από τις τοπικές κοινωνίες για τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξε η πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να κατασκευαστούν τρία κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών σε κάθε μία από τις εννέα Περιφέρειες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες. Την αντίρρησή του για τη δημιουργία χώρων προσωρινής κράτησης μεταναστών στην περιοχή του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, τονίζοντας ότι η όποια συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται ερήμην της κοινωνίας και χωρίς στοιχειώδη διαβούλευση.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο ίδιος θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε ο σχεδιασμός να τεθεί σε συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, θα ζητηθεί η γνώμη όλων των τοπικών φορέων και παράλληλα το θέμα θα τεθεί και στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.
Επίσης, ανέφερε ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προβλέπει απόφαση για τη δημιουργία των κέντρων κράτησης πριν την υπολογιζόμενη λήξη των εργασιών της Βουλής και ως εκ τούτου ο χρόνος διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες είναι ελάχιστος.
Την αντίθεσή του εξέφρασε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ενώ... επί ποδός πολέμου βρίσκονται ήδη οι κάτοικοι στηΝεάπολη Κοζάνης, όπου σχεδιάζεται να λειτουργήσει το πρώτο κέντρο κράτησης.
«Δεν υπάρχουν στη Δυτική Μακεδονία στρατόπεδα που να πληρούν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων» ανέφερε στο ΑΠΕ η πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, δήμαρχος Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου και τόνισε ότι θα γίνει δημοκρατικός διάλογος για το θέμα στα δημοτικά συμβούλια και στο περιφερειακό συμβούλιο.
Αντίθετος με τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών εντός των ορίων του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης δηλώνει και ο δήμαρχός του Γιάννης Αναστασιάδης.
Ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Ευθύμης Φωτόπουλος που συμμετείχε στη συνάντηση με τον Μ.Χρυσοχοΐδη επισήμανε ότι η περιφέρεια δεν πρόκειται να σταθεί απέναντι στη βούληση των τοπικών κοινωνιών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Με τα χρηματα για σιτιση,φυλαξη,ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη, συντηρηση υποδομων κλπ λειτουργικα εξοδα, μπορειτε να προκυρηξετε ανοιχτο διαγωνισμο σε αεροπορικες εταιριες, για την απελαση ολων αυτων των κατα τα αλλα ταλαιπωρημενων ανθρωπων στις χωρες καταγωγης τους. ΜΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ; Και ο ποιο βλακας αυτο θα ελεγε. Εκτος και αν υπαρχει καποιος αλλος λογος που πρεπει να παραμανουν ολοι αυτοι οι παρανομοι αλλοδαποι στη χωρα μας εναντια σε νομους και θεσμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.