Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Εντοπίστηκε στο διαδίκτυο νέα απόπειρα ηλεκτρονικής απάτης

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος γνωστοποιείται ότι, εντοπίστηκε στο διαδίκτυο νέα απόπειρα ηλεκτρονικής απάτης, μέσω απατηλού μηνύματος, το οποίο αποστέλλεται σε χιλιάδες χρήστες και τους ενημερώνει για «δήθεν» επιστροφή φόρου. Οι δράστες εμφανίζουν και πάλι ως αποστολέα του απατηλού μηνύματος το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.) και επιχειρούν με τη μέθοδο «phishing» να «αλιεύσουν» προσωπικά δεδομένα χρηστών του διαδικτύου, όπως αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, πιστωτικών καρτών κ.λπ.
Υπενθυμίζεται ότι την 6-3-2012 είχε εξιχνιαστεί ανάλογη περίπτωση και είχαν συλληφθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση τρεις αλλοδαποί.
Παρακαλούνται οι πολίτες – χρήστες του διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για την αποφυγή εξαπάτησης τους από τέτοιου είδους απατηλά ηλεκτρονικά μηνύματα. Παρακαλούνται επίσης στις περιπτώσεις αυτές να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης ccu@cybercrimeunit.gov.gr ή στα τηλέφωνα 11012 και 210-6476464.
Επισημαίνεται ότι κανένας Οργανισμός ή Φορέας δεν ζητά πληροφορίες, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.