Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Εγκαίνια της ιματιοθήκης της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης με την επωνυμία «Η γωνιά της ελπίδας»

Την Κυριακή 25 Μαρτίου έγιναν τα εγκαίνια της ιματιοθήκης της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης με την επωνυμία «Η γωνιά της ελπίδας», σε κατάλληλα διαρρυθμισμένη ευρύχωρη αίθουσα στο ισόγειο του ιερού ναού Παναγίας-Άξιόν Εστι Αξιούπολης.
Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δημήτριος. Απευθύνθηκε στους συντελεστές αυτής της συλλογικής προσπάθειας, στην κληρικολαϊκή στελέχωση των τριών μεγάλων Ενοριών, με οργανωτικούς συντελεστές τον Αρχιμ. Δωρόθεο Πάπαρη (ποιμαντικά υπεύθυνο για την Αξιούπολη και το Πολύκαστρο) και ιδιαίτερα τον εφημέριο της Ενορίας π. Ιγνάτιο, που και αυτός ανταποκρίθηκε ολοπρόθυμα στην πρόσκληση. Μεταξύ των παρόντων και ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης.
Τα ιμάτια για όλες τις ηλικίες, από τα μωρά μέχρι τους ωρίμους, είναι περιμετρικά κατανεμημένα, θεατά και επιλέξιμα για κάθε ενδιαφερόμενο, σε μία από τις ωραιότατες αίθουσες του πολυδυναμικού ποιμαντικού κέντρου. Αξίζουν τα συγχαρητήριά μας στην ομάδα χειροσφαίρισης των κοριτσιών Α.Σ.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, που κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες να ανταποκριθούν στην κατανομή του υλικού, με την καθοδήγηση του ιερέα του ναού και της κ. Κυριακής Χαραλαμπίδου. Θα προσφέρονται στους αποδεδειγμένα έχοντες ανάγκη από όλες τις Ενορίες της Μητροπόλεως, με συστατικό σημείωμα του Εφημερίου της Ενορίας τους. Η ιματιοθήκη θα είναι ανοικτή κάθε Τετάρτη απόγευμα, 5.30-7.00 και το πρωί της Κυριακής μετά τη θ. Λειτουργία.
Η ποιμαντική-κοινωφελής αυτή προσπάθεια ουσιαστικά είναι μια πολλαπλά ευεργετική δράση, άμεσα προς τους παραλήπτες-εμπερίστατους αδελφούς, έμμεσα (δι᾽ αυτών και χάρη σ᾽ αυτούς) προς τους προσφέροντες, είτε ιδιώτες εκ των ιδίων, είτε καταστήματα από το αποθεματικό τους. Ένα μέτρο ποιμαντικής ανάγκης και ωφελιμότητας συνεργεί (και μ᾽ αυτόν τον τρόπο) στην τροφοδοσία της συναδέλφωσης και της λεβέντικης θυσιαστικής προσφοράς, που βρίσκεται στην ψυχή του Ρωμιού, την θρεμμένη με τη γνήσια και αυθεντική εκκλησιαστικότητα.
Με την ευκαιρία ενημερώνουμε και για την Τράπεζα Τροφίμων που λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια στη Μητρόπολη (Γραφεία), αλλά και μέσω όλων των Ενοριών. Η συγκεκριμένη προσπάθεια γίνεται ολοένα και πιο αναγκαία στις σημερινές οικονομικές συγκυρίες. Αξιοποιούνται τα διαθέσιμα μέσω των προγραμμάτων διανομής προϊόντων της Ε.Ε. και τα διαθέσιμα των Πολυκαταστημάτων της περιοχής, σε σταθερό ρυθμό όλο το χρόνο, όπως και τα διαθέσιμα από την «Τράπεζα Τροφίμων – Παράρτημα Θεσσαλονίκης» σε τακτά διαστήματα, ανάλογα με τη ζήτηση κατά περιόδους.
Είναι μια γόνιμη ποιμαντικά-εκκλησιαστικά-πνευματικά προσπάθεια από ετών, όντως αποτελεσματική-κοινωφελής. Στο επίκεντρο ο άνθρωπος, ο συνάνθρωπος, αντίκρισμα του σαρκωμένου Θεού μας. Η ανάγκη του γίνεται ευκαιρία στοργικού διαλόγου με την αξιοσύνη κάθε συνανθρώπου μας, πράξη υπακοής στη φιλάνθρωπη πρόνοια του Χριστού.



2 σχόλια:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.