Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

"Τα πλεονεκτήματα από την ορθολογική αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου"

Γράφει ο Ανανίας Τσιραμπίδης,
Ορυκτολόγος-Κοιτασματολόγος, Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ.

Στην συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής παραγωγής και εμπορίου που έγινε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012 από τους 50 βουλευτές της Επιτροπής παραβρέθηκαν λιγότεροι των 30. Έξι από αυτούς ήταν οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Η συνεδρίαση διήρκεσε 4 ώρες. Προέδρευσε ο κ. Α. Παπαγεωργίου με αναπληρωτή την κ. Α. Παπαθανάση, οι οποίοι κράτησαν σε υψηλό επίπεδο τη συζήτηση. Φωτοαντίγραφα των ψηφισμάτων, της επιστολής του βουλευτή κ. Κ. Κιλτίδη, αλλά και των τοποθετήσεων πολλών ομιλητών ήταν στη διάθεση όλων.
Τα κύρια σημεία της ομιλίας του κ. Ι. Μανιάτη: Παραδέχθηκε ότι έπρεπε να προηγηθεί ενημέρωση των τοπικών αρχών και φορέων. Παρουσιάζοντας όμως το σχέδιο της επένδυσης δήλωσε ότι θα υπάρξει ικανοποιητικός χρόνος για την πλήρη ενημέρωση όλων. Ο υπό εξέλιξη διαγωνισμός λήγει στις 14 Μαρτίου. Εφόσον υπάρξουν ενδιαφερόμενες εταιρίες θα γίνει αξιολόγηση αυτών από ειδική επιτροπή του ΥΠΕΚΑ. Πάντως μέχρι τις 16/2/2012 δεν υπήρξε υποβολή αίτησης.
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των ειδικών επιστημόνων του ΥΠΕΚΑ κ.κ. Σ. Τζίμα, Π. Μέρκου, Ε. Τολέρη, Μ. Καραβασίλη, του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΙΓΜΕ κ. Κ. Παπαβασιλείου, του Ομότιμου Καθηγητή του ΑΠΘ κ. Α. Τσιραμπίδη, κοιτασματολόγου και του Επ. Καθηγητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Α. Ξενίδη (επίσης Κιλκισιώτη), μεταλλειολόγου, οι οποίοι παρουσίασαν επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία, για την αναγκαιότητα της επένδυσης προς όφελος της Εθνικής Οικονομίας και της τοπικής κοινωνίας.
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των αιρετών εκπροσώπων του Κιλκίς, των εκπροσώπων των κομμάτων, καθώς και της Ι. Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου. Όλοι οι αιρετοί εκπρόσωποι τόνισαν ότι είναι υπέρ της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος χαλκού-χρυσού του Κιλκίς, αλλά εφόσον δεν τη θέλουν οι κάτοικοι συντάσσονται και οι ίδιοι με αυτούς. Δήλωσαν βέβαια ότι δεν είχαν ενημερωθεί από ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι όμως περιμένουν την πρόσκλησή τους. Οι αιρετοί που τοποθετήθηκαν ήταν: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Γκουντενούδης, ο αναπληρωτής Δημάρχου Κιλκίς κ. Π. Κολότσιος, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Α. Λαπόρδας, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Τερπύλου κ. Α. Σημαιοφορίδης, ο Δημοτ. Σύμβουλος Κιλκίς κ. Β. Καραμπίδης και οι βουλευτές του Κιλκίς κ.κ. Θ. Παραστατίδης και Γ. Φραγγίδης.
Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων (Θ. Τζάκρη ΠΑΣΟΚ, Στ. Καλαφάτης ΝΔ, Η. Πολατίδης ΛΑΟΣ, Θ. Ιγνατιάδης ΚΚΕ, Ε. Αμανατίδου ΣΥΡΙΖΑ και Γρ. Ψαριανός ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ) δήλωσαν πως τα κόμματά τους είναι υπέρ της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος χαλκού-χρυσού του Κιλκίς, αλλά και υπέρ της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας. Επιφυλάξεις για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και για το συνολικό Εθνικό όφελος, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των τριών μικρών κομμάτων.
Ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης πρωτοσύγκελος π. Επιφάνιος, ο επιστημονικός σύμβουλος αυτής κ. Σ. Δημητριάδης, Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ και ο εκπρόσωπος του Μετώπου κ. Α. Αραμπατζής, εξέφρασαν την απόλυτη αντίθεση τους σε οποιαδήποτε εξορυκτική επένδυση όχι μόνο στο Κιλκίς, αλλά και σε όλη τη χώρα. Ζήτησαν να ακυρωθεί ο διεθνής διαγωνισμός. Να εισάγουμε τις αναγκαίες πρώτες ύλες από το εξωτερικό, δήλωσαν.
Χαρακτηριστική υπήρξε η τοποθέτηση της αναπληρώτριας Προέδρου κ. Α. Παπαθανάση, βουλευτού της Φωκίδας, όπου εδώ και δεκαετίες γίνονται εξορύξεις βωξιτών από τρεις ελληνικές εταιρίες. Δήλωσε πως τη δεκαετία του ’50 το μεταναστευτικό ρεύμα από τη Φωκίδα προς το εξωτερικό ήταν το μικρότερο της χώρας, αφού σχεδόν κάθε οικογένεια είχε ένα εργαζόμενο στα μεταλλεία.
Τέλος, υπέρ της αξιοποίησης τόσο του κοιτάσματος χαλκού-χρυσού του Κιλκίς όσο και γενικά της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου ήταν και ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κ. Ε. Σώκος. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως τα τελευταία χρόνια κάνουμε εισαγωγές πολλών οπωροκηπευτικών (π.χ. πέρσι 250.000 τόνους ντομάτας) και ότι το 2011 είχαμε 1,7 δισεκ. € έλλειμμα σε καταναλωτικά αγαθά. Δηλαδή αρχίσαμε να μην παράγουμε τίποτε.
Στη συνέχεια οι ειδικοί επιστήμονες και ο κ. Ι. Μανιάτης έδωσαν απαντήσεις στα ερωτήματα των διαφωνούντων.
Συνοπτικά τα συμπεράσματα αυτής της ενημερωτικής συνεδρίασης ήταν:
Ø Η επένδυση δεν θα προχωρήσει αν δεν συμφωνήσουν οι θεσμοθετημένοι φορείς της περιφέρειας Κιλκίς
Ø Οποιαδήποτε απόφαση του ΥΠΕΚΑ θα περάσει για έγκριση από τη Βουλή.
Ø Εφόσον υπάρξει ενδιαφερόμενη εταιρία, αυτή σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, θα πρέπει να ολοκληρώσει τις έρευνες στο συγκεκριμένο Δημόσιο Μεταλλευτικό Χώρο (ΔΜΧ) κι αν επιβεβαιωθεί η παρουσία εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων χαλκού και χρυσού, τότε είναι υποχρεωμένη να καταθέσει το επενδυτικό σχέδιο, καθώς και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) που ο επικαιροποιημένος Μεταλλευτικός Κώδικας προβλέπει.
Ø Δεν θα γίνει χρήση κυανιούχου νατρίου.
Ø Δεν θα γίνει καμία απαλλοτρίωση οικισμού. Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών εξόρυξης θα γίνεται υπόγεια.
Ø Δεν θα υπάρξει όξινη απορροή, αφού τα μητρικά πετρώματα δεν είναι μικτά θειούχα, αλλά πορφυρικά.
Ø Δεν θα υπάρξει μόλυνση των νερών, αφού τα κατάλοιπα της επεξεργασίας θα συγκεντρώνονται σε ασφαλή τέλματα, όπου θα αδρανοποιούνται.
Ø Η Οδηγία INSPAR της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καθορίζει τους κανόνες ελέγχου και τα όρια επιπτώσεων στο περιβάλλον (ατμόσφαιρα, νερό, έδαφος κ.ά.) έχει ενσωματωθεί στο νέο Μεταλλευτικό Κώδικα που ισχύει από το 2011.
Ø Με αυτόν τον Κώδικα προβλέπονται αυξήσεις στα μισθώματα από 50% έως 100%. Ειδικά, προβλέπεται διάθεση στον τοπικό Δήμο του 20% των εσόδων του Δημοσίου από τα μισθώματα.
Ø Θα συγκροτηθεί ειδική επιτροπή παρακολούθησης και ελέγχου από επιστήμονες που θα επιλέξει η τοπική κοινωνία.
Ø Θα πραγματοποιηθεί σύντομα αντίστοιχη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Προστασίας του Περιβάλλοντος και Κοινωνικών Υποθέσεων (αρμόδιας σε θέματα υγείας).
Ø Θα συσταθεί διακομματική επιτροπή της βουλής που θα παρακολουθεί το θέμα, με συμμετοχή εκπροσώπων όλων των κομμάτων και αιρετών εκπροσώπων της περιφέρειας Κιλκίς.
Οπτικοακουστικό υλικό και τα πλήρη πρακτικά αυτής της συνεδρίασης είναι διαθέσιμα από την ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου (Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου): www.hellenicparliament.gr

Κύρια σημεία γενικής τοποθέτησής μου: Από το 4σέλιδο κείμενο που κατέθεσα για τα πρακτικά αυτής της συνεδρίασης, στα 5 λεπτά που είχα κι εγώ στη διάθεσή μου, τόνισα τα παρακάτω σημαντικά:
· Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου μας απαιτεί τη συναίνεση και συνεργασία των τοπικών κοινωνιών, των επιχειρηματιών και του κράτους.
· Δεν είναι μόνο η απώλεια εσόδων κάθε χρόνο από το λαθρεμπόριο καυσίμων (περίπου 1 δισεκ. €), από το παραεμπόριο κινέζικων προϊόντων (περίπου 5 δισεκ. €) και από τη φοροδιαφυγή (τουλάχιστον 30 δισεκ. €). Μπορώ να σας παραθέσω δεκάδες άλλες περιπτώσεις που το Ελληνικό Κράτος αδυνατεί να εισπράξει τους νόμιμους φόρους. Τι σημαίνει όμως η άποψη αυτή; Ότι αν τα κατάφερνε τέλεια δεν θα έπρεπε να αξιοποιήσει τον ορυκτό πλούτο του; Το επιχείρημα είναι πολύ άστοχο.
· Είναι πολύ μειωτική για τους Έλληνες, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, η άποψη ότι: Η εξόρυξη χρυσού με τις εξαιρετικά βλαπτικές για το περιβάλλον συνέπειες είναι απόδειξη πνευματικής υστέρησης. Άραγε την ίδια άποψη είχαν και οι αρχαίοι πρόγονοί μας;
· Η ρύπανση του εδάφους, των υδροφόρων οριζόντων και του αέρα είναι ελάχιστη και καθόλου επικίνδυνη για τους ζώντες οργανισμούς, σε αντίθεση με άλλες ανθρωπογενείς παρεμβάσεις που ρυπαίνουν περισσότερο και πολλές φορές ανεξέλεγκτα.
· Οι βλαπτικές επιπτώσεις στις κοινωνίες και στο περιβάλλον από την εξορυκτική δραστηριότητα είναι ασήμαντες, όταν ακολουθούνται οι σύγχρονες μέθοδοι επεξεργασίας και απόληψης. Πολλές άλλες επιπτώσεις δεχόμαστε καθημερινά από άλλες πηγές, αλλά δεν διαμαρτυρόμαστε.
· Επιθυμούμε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου μας ή όχι; Να ακούσουμε εναλλακτικές προτάσεις, χωρίς όμως να αποκλείουμε τη λειτουργία και των εξορυκτικών μονάδων, διαφορετικά θα είναι αντισυνταγματική η θέση μας.
· Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που μετά την εξόφληση ενός λατομείου ή ορυχείου ή μεταλλείου και την αποκατάστασή του, αισθητικά το αποτέλεσμα να είναι πολύ καλύτερο από πριν. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις όπου η θέα είναι οικτρή και οι επιπτώσεις ανεξέλεγκτες. Στην περίπτωση αυτή φταίει κυρίως το Κράτος με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του, αλλά και η ατιμωρησία των παρανομούντων.
· Δεν υπάρχει ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική καταστροφή. Σε βάθος χρόνου η φύση ισορροπεί τις πάμπολλες λειτουργίες της. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ανεξέλεγκτα και χωρίς επιστημονική δεοντολογία και σεβασμό προς το περιβάλλον, εκμεταλλευόμαστε τους αναγκαίους πόρους.
· Το πρότυπο ζωής που ακολουθεί η σημερινή ανθρωπότητα ίσως να μην είναι το σωστό. Να συμφωνήσω κι εγώ. Αλλά ποιες από τις σημερινές ανέσεις μας μπορούμε να στερηθούμε; Το αυτοκίνητο; την τηλεόραση; το κινητό τηλέφωνο;

Κύρια σημεία τοποθέτησής μου για την αξιοποίηση του κοιτάσματος χαλκού-χρυσού Κιλκίς:
· Δεν θα χαθεί καμία άλλη θέση εργασίας στην περιφέρεια Κιλκίς, απεναντίας όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις θα δημιουργηθούν επιπλέον τριπλάσιες έως τετραπλάσιες από παράλληλες υποστηρικτικές εργασίες.
· Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της μονάδας (περίπου 30 χρόνια) το Ελληνικό δημόσιο θα εισπράξει τουλάχιστον 300 εκατ. €, με βάση τις ισχύουσες διεθνείς χρηματιστηριακές αξίες των μετάλλων χαλκού και χρυσού.
· Επιπλέον, από τους μισθούς των εργαζόμενων η τοπική κοινωνία θα ωφεληθεί τουλάχιστον κατά 150 εκατ. €, στο ίδιο χρονικό διάστημα.
· Για τους καταγόμενους από την περιφέρεια Κιλκίς είναι πολύ προσβλητική η άποψη ότι είναι ικανοί μόνο ως ανειδίκευτοι εργάτες. Γνωρίζω πως υπάρχουν ικανότατοι και διάσημοι Κιλκισιώτες επιστήμονες που διαπρέπουν τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος.
· Ας απαντήσει κάποιος ευθέως αν η εγκατάσταση δεκάδων βιομηχανιών στο Σταυροχώρι και στη Νέα Σάντα, οι οποίες δυνητικά μπορεί να επιβαρύνουν το περιβάλλον, ωφέλησε την περιφέρεια Κιλκίς και βελτίωσε το εισόδημα των εργαζόμενων κατοίκων ή όχι.
· Επειδή τα αποθέματα χαλκού και χρυσού, καθώς και άλλων μετάλλων, στην περιφέρεια Κιλκίς είναι μηδαμινά σε σχέση με τα παγκόσμια αποθέματα, να μην τα εξορύξουμε ποτέ. Δεν είναι ατυχές το επιχείρημα αυτό;
· Εφόσον τηρούνται όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τη σύμβαση, δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση στην πρωτογενή και δευτερογενή γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή.
· Η σωστή εφαρμογή των μεθόδων κατεργασίας και γενικά η συνολική λειτουργία της μονάδας, θα ελέγχεται από ανεξάρτητη επιτροπή που θα αποτελείται από ειδικούς επιστήμονες που η τοπική κοινωνία θα υποδείξει.
· Οι ανησυχίες και οι επιφυλάξεις αρκετών Κιλκισιωτών είναι θεμιτές βλέποντας το αποτέλεσμα λειτουργίας τέτοιων μονάδων σε όλη τη χώρα. Υπάρχει όμως και έλλειψη ενημέρωσης και συνειδητή διαστρέβλωση ορισμένων ζητημάτων. Η πρότασή τους για παντελή απαγόρευση εξόρυξης και αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου είναι αντισυνταγματική. Λυπούμαι πολύ που υποστηρικτές αυτής της άποψης είναι και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και μάλιστα γεωλόγοι ή μεταλλειολόγοι. Τότε τι λόγο ύπαρξης έχουν όλες οι πρακτικές επιστήμες σε όλο τον κόσμο, αφού η εργασία των πτυχιούχων τους επιβαρύνει το περιβάλλον; Να μείνουν λοιπόν μόνον οι ανθρωπιστικές επιστήμες;
· Αναποφασιστικότητα, αναποτελεσματικότητα και μη διορατικό πνεύμα χαρακτηρίζουν μέχρι σήμερα όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις και τους περισσότερους Έλληνες πολιτικούς μπροστά στην αναγκαιότητα εκμετάλλευσης των ορυκτών πόρων μας. Επειγόντως αυτή η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως επειδή σήμερα η χώρα μας βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση «θα ξεπουλήσουμε τους θησαυρούς μας όσο-όσο». Οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι ας προτάξουν το εθνικό συμφέρον.
Προσωπικά, θα συνεχίσω με επιμονή και σθένος την προβολή του ορυκτού πλούτου μας, δημοσιεύοντας άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά ή παρουσιάζοντας στα ΜΜΕ τα πλεονεκτήματα από την ορθολογική αξιοποίησή του, με πιστή εφαρμογή των αυστηρών κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος που έχει θεσπίσει η ΕΕ. Παράλληλα, θα είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε φορέα του Δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, για την παροχή επιστημονικών πληροφοριών ή συμβουλών σχετικών με το επίκαιρο αυτό θέμα.

81 σχόλια:

  1. Λες πως δε σου φέρθηκαν καλά οι συμπατριώτες σου στις 6 Φεβρουαρίου, ε???
    Έλα και από την Παιονία, να μας πεις πως βιάζεσαι να βγάλεις το Πάικο στη βίζιτα και να μας πεις πως θα πάμε να μείνουμε αλλού. Και όταν θα τρως τις μάπες να αναρωτιέσαι αν είμαστε βάρβαροι!!!
    Καθηγηταρά μου εσύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου 16-02-2012 Βίντεο

    http://www.youtube.com/watch?v=kslvS-By3fU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο/Η Σ. Δημητριάδης λέει:
    5 Μαρτίου 2012 στις 11:47
    (Σχόλιο από το Kilkiw 24)

    Ωστε λοιπόν κ. Τσιραμπίδη ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης πρωτοσύγκελος π. Επιφάνιος, ο ανεπίσημος επιστημονικός σύμβουλος της Μητρόπολης (εγώ δηλαδή) και ο εκπρόσωπος του Μετώπου κ. Α. Αραμπατζής εκφράσαμε στη Βουλή όπως γράφετε: «την απόλυτη αντίθεση σε οποιανδήποτε εξορυκτική επένδυση όχι μόνο στο Κιλκίς, αλλά σε όλη τη χώρα.» Και συνεχίζετε για εμάς: «Ζήτησαν να ακυρωθεί ο διεθνής διαγωνισμός. Να εισάγουμε τις αναγκαίες πρώτες ύλες από το εξωτερικό».
    Καλά κ. Τσιραμπίδη, όταν τα γράφατε αυτά δεν ντραπήκατε καθόλου;
    Ξέρετε, οι τρείς μας θα μπορούσαμε να σας μηνύσουμε για τα ψέματα που διακινείτε ηλεκτονικά. Και έχουμε αψευδείς μάρτυρες το μαγνητοσκοπημένο βίντεο και τα πρακτικά της Βουλής.
    Βεβαίως και ζητήσαμε να ακυρωθεί ο διεθνής διαγωνισμός, μεταφέροντας μαζί με τους άλλους εκπροσώπους τις αποφάσεις των τοπικών αρχών του Κιλκίς και του κλήρου. Ποτέ όμως και πουθενά δεν είπαμε οτι είμαστε αντίθετοι σε οποιανδήποτε εξορυκτική επένδυση, και μάλιστα σε όλη τη χώρα, ούτε βέβαια μιλήσαμε για εισαγωγή πρώτων υλών από το εξωτερικό. Αυτά είναι δικά σας αυθαίρετα και διαστρεβλωτικά συμπεράσματα. Ανήθικα δε όταν σκόπιμα και εμβόλιμα πλασάρονται από έναν επιστήμονα και ακαδημαϊκό δάσκαλο.
    Έχετε γράψει ένα κείμενο υπέρ των μεταλλείων και το περιφέρετε ίδιο και απαράλαχτο από βήμα σε βήμα, αγνοώντας οποιαδήποτε κοσμογονική μεταβολή γίνεται γύρω σας και μέσα στην κοινωνία του Κιλκίς.
    Αυτοδιαφημιστήκατε ως εμπειρογνώμων του ΥΠΕΚΑ , για να σπεύσουν από το ίδιο το ΥΠΕΚΑ να διαψεύσουν αυτόν σας τον ισχυρισμό.
    Επαναλαμβάνετε κατεβατά ολόκληρα από το κείμενο της προκήρυξης, λες και το παρουσιάζετε για πρώτη φορά στην κοινωνία του Κιλκίς, και σαν να είναι αυτή ανίκανη να το διαβάσει και να το κρίνει από το πρωτότυπο.
    Υπόσχεστε εγκατάσταση σε νεόδμητα διαμερίσματα για να σπεύσουν οι του ΥΠΕΚΑ να απολογούνται για τα μικροπολιτικά σας τερτίπια.
    Και τώρα μας εγκαλείτε, γιατί όπως λέτε: «Η πρότασή τους για παντελή απαγόρευση εξόρυξης και αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου είναι αντισυνταγματική». Τι μας λέτε τώρα. Θα μας στείλετε και σε κανένα συνταγματικό δικαστήριο για μια κατηγορία που εσείς κατασκευάσατε στο μυαλό σας;
    Για να κορυφώσετε το κήρυγμά σας με το εξής ηθικοπλαστικό σόφισμα, να μην πω τι επιπέδου: «Λυπούμαι πολύ που υποστηρικτές αυτής της άποψης είναι και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και μάλιστα γεωλόγοι και κοιτασματολόγοι. Τότε τι λόγο ύπαρξης έχουν όλες οι πρακτικές επιστήμες σε όλο τον κόσμο, αφού η εργασία των πτυχιούχων τους επιβαρύνει το περιβάλλον. Να μείνουν λοιπόν μόνο οι ανθρωπιστικές επιστήμες;».
    Τώρα μας κατατροπώσατε. Να μην λυπάστε καθόλου για μας κ. Τσιραμπίδη. Για άλλους πρέπει να λυπάστε, και να λυπάστε πολύ. Κοιτάξτε γύρω σας. Τα βουνά και οι λόφοι που βλέπετε δεν είναι σωροί πετρωμάτων που πρέπει να εξαφανιστούν για να πάρουν οι ξένες εταιρίες τα ίχνη χρυσού που λιγουρεύονται. Και το λιγοστό νερό του Κιλκίς δεν είναι για να ξεπλένουν τη λάσπη της σκόνης στην οποία θα μετατρέψουν τα βουνά αυτά. Εγώ, ως γεωλόγος, βλέπω στη διαδικασία αυτή μια καταστροφή της φύσης και των αναγκαίων για τη ζωή φυσικών πόρων, πολύ πιο αναγκαίων από το χρυσό, την οποία εσείς, είμαι βέβαιος, αδυνατείτε να δείτε. Μόνο τη λάσπη ίσως διακρίνετε και μάλλον τη χρησιμοποιείτε κιόλας.
    Ανεξάρτητα από ο,τι λέω εγώ όμως, σας παραδίδω στην κρίση των πολιτών του Κιλκίς, που μπορούν να αντιπαραβάλλουν τους ισχυρισμούς σας με την καταγραφή σε βίντεο της συνεδρίασης της ειδικής επιτροπής της Βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις του Κιλκισιώτη κ.Τσιραμπίδη που είναι επιστημονικά ορθολογικές και έντιμες για τον τόπο, επειδή κόντρα στις ψυχώσεις προσπαθεί να πει την αλήθεια στον κόσμο κακοποιούμενος απο τους τυχάρπαστους όπως συνέβη και με τον κ. Τσαμαντουρίδη νωρίτερα πριν 2 μήνες.
    Από την απέναντι σταθερά ο κ. Δημητριάδης που είναι πραγματικά επικίνδυνος ως επιστήμονας επειδή παραποιεί και κακοποιεί την αλήθεια. Αντιδρά και γράφει με ακραίο φανατισμό και μισαλλοδοξία. Είναι απίστευτος !
    Οσο για τη Μητρόπολη Κιλκίς ασχολείται με αλλότρια για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα δικά της στρεβλά που δεν έχουν τέλος που τα έγραψαν κάποιοι τις προηγούμενες μέρες. Ο κάθε πατής Επιφάνειος ας αρκεστεί στο πνευματικό του έργο αν υπάρχει και ας μην το παίζει προστάτης των Κιλκισιωτών. Θα μας προκύψει στο τέλος και νέος Παπαφλέσσας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσα master έχεις ρε άρχοντα στην ψυχολογία, μεταλλειολογία, ορυκτολογία, ιατρική και γεωλογία και μπορείς με τόσο σιγουριά και τοποθετείσαι? Στο συμπέρασμα «επιστημονικά ορθολογικές και έντιμες για τον τόπο» πως έφτασες? Τις μπαρούφες που έχει πει ο Τσιραμπίδης και τρέχουν κάποιοι σοβαροί από το υπουργείο (ναι, εγώ παραδέχομαι πως υπάρχουν και τέτοιοι) να τα καλύψουν δεν έπεσαν στην αντίληψη σου? Επειδή δε θέλουμε να φέρουμε τους σοβαρούς σε δύσκολη θέση νομίζεις θα επιτρέψουμε σ’ εσένα να μας λες τις βλακείες σου?
      Θα κατανοήσετε επιτέλους πως κάποιοι από εμάς ταχτήκαμε κατά των μεταλλείων μετά τις επανωτές μπαρούφες του Μανιάτη? Και πως όσο προσπαθεί να αναστρέψει το κλήμα τα κάνει ποιο «σαλάτα»? Τον αρχηγό στο κόμα του θέλει να τον βγάλει η βάση. Την απόφαση για τα μεταλλεία, που ΜΠΟΡΕΙ βλάψει ανεπανόρθωτα τον τόπο μας, θέλει να την πάρουν 30 άνθρωποι. Δε μας παρατά τε ήσυχους λέω εγώ!

      Διαγραφή
    2. Βλάκας είσαι και φαίνεσαι 0652 και μάλιστα " 'εξυπνος " βλάκας επειδή νομίζεις οτι ανακάλυψες την απόλυτη αλήθεια. Εσύ προφανώς κατέχεις όλα τα παραπάνω γνωστικά αντικείμενα που αναφέρεις.
      Εν τούτοις το πρόβλημα δεν είσαι εσύ, αλλά οι παριστάνοντες τις Αρχές του τόπου που έδωσαν βάση σε ηλίθιους σαν και σένα.

      Διαγραφή
    3. Τί μας έγραψες τώρα! Για μαζευτειτε γιατί θα ξεσπάμε πάνω σας! Πώς σκεφτήκατε τη ζωή των κτηνοτρόφων και των γεωργών της περιοχής σε νεόδμητα διαμερίσματα(να πάει να μείνει αυτός!)Η λογική σας δεν έχει λογική! Εδώ τρώμε σκόνη απ΄τη σαχάρα και θα φτιάξουμε και εγχωρια μόλυνση! Τά μισά μωρά έχουν αναπνευστικά και παίρνουν οξυγόνο,τόχετε πάρει χαμπάρι! Αν θέλαμε να γίνουμε αστοι θα πηγαίναμε στις πόλεις (που λόγω κρίσης επιστρέφουν στα χωριά νέοι άνθρωποι και με τον κόπο τους καταφέρνουν να επιβιώσουν σε ένα πιο ανθρώπινο περιβάλλον). Βάλτε καλά στη γκλάβα, ότι τη ξενητιά δε θα την αντέξουμε, εδώ μεταλλεία δε θα γίνουν, και όποιος βοηθήσει στη λεηλασία του τόπου του και την υγεία των παιδιών του θα λογοδοτήσει. Οι ¨Υπεύθυνοι¨να δράσουν υπεύθυνα,να σταματήσουν να λεν όπως σήμερα ο Μανιάτης (υφυπουργός περιβάλλοντος) στη ΝΕΤ ότι σε λίγες μέρες εδώ στα Κρούσια θάχουμε ανάδοχο, και να αψηφεί το ΟΧΙ όλου του κόσμου. Αυτός που δσμευόταν ότι καμιά δραστηριότητα τέτοια δεν μπορεί να γίνει αν η τοπική κοινωνία δε θέλει(ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΏΝΩ ΈΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ).Από την αρχή δεν έδεναν τα πραγματα με τη διαβούλευση παρωδία! Αλλά τώρα ξερουμε, μαζεύουμε πολλά για τη γουνα σας! ΜΕ ΤΑΑ ΒΟ ΛΗΗ!

      Διαγραφή
    4. Αν γνώριζες τον συγκεκριμένο παπά είμαι σίγουρος ότι δεν θα έγραφες αυτά που γράφεις. αν ήσουν καλοπροαίρετος βέβαια. πνευματικό έργο είναι και η προάσπιση του δικαιώματος έστω και μερικών λιγοστών πολιτών. θέλουμε η Εκκλησία να μιλάει και την κατηγορούμε για αυτό και όταν το κάνει την καταδικάζουμε. δεν ξέρουμε τι θέλουμε!!!

      Διαγραφή
    5. 0401 Δεν με ενδιαφέρει κανένας ιερέας.
      Στην περίπτωση αυτή ανακατεύονται μόνο και μόνο επειδή τους είναι ανέξοδο. Και δε μπορεί να είναι πνευματικό έργο η προάσπιση ποιού δικαιώματος λίγων πολιτών όταν αυτοί προσπαθούν να κάνουν κακό στους πολλούς.
      Η Εκκλησία δεν έπρεπε να ανακατευτεί με το θέμα της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου με τόσο εμφαντικό τρόπο συντασσόμενη μάλιστα με λίγους φωνασκούντες και ετερόκλητα στοιχεία χωρίς να λογαριάσει τα δίκια της υπεύθυνης πολιτείας και της πλειοψηφίας των κατοίκων που δε μιλάνε.

      Διαγραφή
    6. ΤΣΙΡΑΜΠΙΔΗΣ-ΜΑΝΙΑΤΗΣ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΟΣΗΣ,ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ,ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΟΙΜΙΘΕΟΙ. ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΗ ΟΜΩΣ??????????????????????

      Διαγραφή
  5. Είναι ψεύτης ο καθηγητής και δεν είναι ο γραμματέας του Σύριζα ο άσχετος. Άλλο τι θα μας πούνε οι συντροφοι της αριστεράς να ακούσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δίκιο φίλε μου !
      Τώρα οι άσχετοι με το θέμα και αυτοί που υοστηρίζουν τους μασκοφόρους για να καταστρέφουν ιδιωτικές περιουσίες σε κάθε ευκαιρία θα μας βγούν και εισαγγελείς και θα μας κουνάνε και το δάχτυλο. Ο Λαζαρίδης τώρα, αν πράγματι είναι αυτός, αποκαλεί ένα πραγματικά αξιοσέβαστο καθηγητή με μεγάλη εμπειρία και εντιμότητα "ρε Τσιραμπίδη ψεύτη και υποκριτή" επειδή του έκανε την τιμή ο άνθρωπος επώνυμα και υπεύθυνα να πει την άποψή του ! Ο κάθε Λαζαρίδης βασιζόμενος στα γκάλοπς νομίζει οτι ήρθε η ώρα της λαοκρατίας! Κούνια που τον κούναγε !
      Αν γνωρίζει ελληνικά, " πλανάται πλάνην οικτράν ".

      Διαγραφή
    2. Κύριοι-ες 05:52 & 06:16
      Βρήκατε φάντασμα για το κυνήγι της ημέρας. Μπράβο σας!!!

      Διαγραφή
    3. Με φαντάσματα και μάγισσες εσείς ασχολείστε> Αντε σε κανένα γιατρό να σας εξετάσει.

      Διαγραφή
    4. Αν πληρώνεις εγώ εχω εκκρεμότητες με την υγεια και θα χρειαστω πέντε-έξι, πες ότι κερνας! Τον Τσιραμπίδη εδώ την άλλη φορά που θα τον δούμε δε θα τον χαϊδέψουμε,εδώ σ΄ένα νεόδμητο θα τον βολέψουμε.ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙ! ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΗΚΕ και θέλει να αναπτύξει και μας. Μόνο εδώ μυρίζει ανθρώπινο κρέας..Να τα παρατήσει όλα τώρα γιατί οι ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΤΟΥ πολύ θυμώσαν!

      Διαγραφή
  6. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ Ο ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ Ή ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΣΑΝ ΤΟΝ κ. ΤΣΙΡΑΜΠΙΔΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΕΚΦΕΡΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗ ΚΑΙ ΗΠΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΙΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑ. ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΑ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΝ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ! ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΕΙΑΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΑ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΑ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΕΙΑ, ΣΤΗ ΒΑΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΣΤΗ ΛΑΝΤΖΑ ΚΛΠ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ.
    ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΤΙ Ο ΤΥΦΛΟΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΛΕΘΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΟΜΩΣ ΤΟΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΕ ΠΟΥ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ, ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΛΑΙΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 05:57
      Τους ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ που τους είδες? Προσοχή τι λέτε κάποιοι "επώνυμοι".

      Διαγραφή
    2. ΑΥΤΟ ΔΑ ΕΛΕΙΠΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΛΕΜΕ !
      Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΕΚΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΦΑΣΙΖΟΝΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ! ΟΣΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !
      ΕΓΩ ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΝΑΖΙ ΚΑΠΩΣ ΕΣΤΙ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΑΠΛΩΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΑ.

      Διαγραφή
    3. Το έχεις κάψει τελείως. Τι δουλειά έχουν οι ναζί με αυτό? Δε βρήκες κάτι άλλο για να τρομοκρατήσεις τον κόσμο?

      Διαγραφή
    4. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙ ΝΑΖΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ !
      ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ 'Η ΣΤΑΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΤ' ΑΛΛΟΥΣ 'Η ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ.
      ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ Ή ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΊΑ ΑΥΤΟΥς ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΙΝΣΤΡΟΥΧΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

      Διαγραφή
    5. 05:57
      Αναφέρεσαι σε κάποιους που είχαν συνεργασία με τον κ. Τσιραμπίδη. Είμαι σίγουρος πως αναφέρεσαι και στον εαυτό σου. Το πόσο έχεις επηρεαστεί από αυτή τη συνεργασία φαίνεται από τα ‘’ωραία’’ πράγματα που κοινοποιείς:
      ‘’ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΑΡΧΕΣ’’ Κάποιος σύμβουλος που έλαβε 1000+ ψήφους στις δημοτικές εκλογές του 2010 είναι υποτιθέμενη αρχή πλέον κ. δημοκράτη?
      ‘’ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ’’ Θεωρείς πως μπορεί να είναι εφικτό αυτό που γράφεις? Παρασύρθηκαν οι αιρετοί από ανώνυμους?
      ‘’ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ’’ Τα μέλη του μετώπου είναι ανώνυμοι? Είσαι σοβαρός άνθρωπος εσύ? Ή μήπως είναι και αυτό σχήμα λόγου? Να το πει κάποιος που δεν έχει παραστεί σε κάποια ημερίδα η δεν έχει επαφή με το διαδίκτυο θα μπορούσα να τον δικαιολογήσω. Τα πρόσωπά τους και οι τοποθετήσεις τους έχουν καταγραφεί σε δεκάδες βίντεο στο διαδίκτυο και εσύ χρησιμοποιείς το διαδίκτυο.
      Στο 09:50
      Ο Γκεμπελισμός σου συνεχίζεται. ‘’ ΕΓΩ ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΝΑΖΙ ΚΑΠΩΣ ΕΣΤΙ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΑΠΛΩΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΑ.’’ Από πού προκύπτει όλο αυτό? Σε πιες αρχές αναφέρεσαι, τα ονόματα τους μπορείς να μας τα πεις?
      Στο 01:39
      Ο Τσιραμπισμός ολοκληρώνεται αναφέροντας Σιβηρίες και Φασισμούς ενώ παραπάνω μας αναλύεις τι εστί σχήμα λόγου. Πιες Σιβηρίες και Φασισμούς μας αναφέρεις? Εδώ έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένα θέματα τα οποία έχουν αναλυθεί σε δεκάδες μπλογκς.
      Γιατί δε μας λες την άποψη σου π.χ. στο πως στη δημόσια διαβούλευση οι περισσότεροι από τους 20 που ανταποκρίθηκαν ήταν αρνητικοί. Άρα το Υπουργείο άντλησε κάποιες απόψεις και έβγαλε κάποια συμπεράσματα. Γιατί δεν κινήθηκε άμεσα να ενημερώσει τον κόσμο ώστε να αντιστρέψει το κλήμα? Μήπως δε το επιθυμούσε και ήξερε πως θα εξακολουθήσει όλο αυτό και να το χρησιμοποιεί ως δικαιολογία, πλέον, για να παίρνονται οι αποφάσεις στην Αθήνα? Λέω εγώ με το φτωχό μυαλό μου.

      Διαγραφή
    6. Να ανοίξουμε συζήτηση με ανώνυμους είναι αρκετά άχαρο ειδικά όταν δεν καταλαβαίνουν τι εννοούμε είτε από αμορφωσιά είτε από έλλειψη υπομονής να διαβάσουν την άλλη άποψη.
      Για δύο πράγματα θα παραδεχθώ το ΜΕΤΩΠΟ των ετερόκλητων στοιχείων :
      1. Κατάφεραν να σπείρουν τον πανικό σε ένα 20 - 30% των κατοίκων του Κιλκίς σηκώνοντας σκόνη με ψέματα και υπερβολές.
      2. Κατάφεραν να αποδείξουν οτι οι Αρχές του τόπου ( βουλευτές, Δήμαρχοι και οι συν αυτοίς, δικηγόροι, μηχανικοί δια των ακπροσώπων τους, Επιμελητήριο κλπ ) δεν έχουν τα κότσια να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και συντάχθηκαν με τους λαϊκιστές φωνασκούντες και όχι με τους γνωρίζοντες το αντικείμενο. Δυστυχώς οι τύχες του Κιλκίς φαίνεται να πέρασαν προσωρινά στα χέρια ανώριμων ανθρώπων με φοβικά σύνδρομα και άλλα διάφορα. Γρήγορα όμως αυτό θα διορθωθεί.
      Σε διαβεβαιώνω 0624 οτι είμαι πολύ πιο σοβαρός από όλους εσάς μαζί και ανησυχώ για την τύχη του τόπου μου που βγήκαν ξαφνικά στον αφρό υπερήρωες-υπερφυσικά όντα παντογνώστες για να τον σώσουν από τους αόρατους εχθρούς του !

      Διαγραφή
    7. 08:51 AM - Είσαι πολύ γκάου ρε φίλε.
      Εγώ δεν είμαι Φωκάς να σε παίρνω στα σοβαρά. Το Μέτωπο των ετερόκλητων στοιχείων είναι κάθε μέρα στους δρόμους και έρχεται σε επαφή με τους πάντες. Εσύ κάθεσαι μπροστά στον υπολογιστή και μας λες πόσο μορφωμένος είσαι και πόσο επώνυμος. Και τόσα χρόνια ρε φίλε που ήσουν και άφηνες όλους αυτούς που έσπερναν τον πανικό σηκώνοντας σκόνη με ψέματα και υπερβολές? Τότε γιατί δε βγήκες μπροστά να σώσεις το τη χώρα και το Κιλκίς από αυτούς? ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΤΡΩΓΑΤΕ ΜΑΖΙ?

      Διάβασε ξανά το σχόλιο σου. Λες και απευθύνεσαι σε μικρά παιδιά και θα φάνε το παραμύθι σου ό,τι μια μοίρα σε έχρισε σωτήρα του Κιλκίς.
      Και επιπλέον αν δε γνωρίζεις τη σημασία των λέξεων μη τις χρησιμοποιείς. Δες τι γράφεις «έλλειψη υπομονής να διαβάσουν την άλλη άποψη». Και στην αρχή του σχόλιου σου, για να μην απαντήσεις στο προηγούμενο σχόλιο μου όπου είναι καταφανέστατο πως δε μου λείπει υπομονή να διαβάσω, γράφεις «Να ανοίξουμε συζήτηση με ανώνυμους είναι αρκετά άχαρο ειδικά όταν δεν καταλαβαίνουν τι εννοούμε». Τρελάθηκες στην υπομονή.

      Κατέβα από το καλάμι. Ψέματα σου είπαν ένας β____ και μισός είσαι.

      Διαγραφή
    8. Ξέρεις έχω ένα πρόβλημα οτι δε θέλω να αντιπαρατίθεμαι έστω και ανώνυμα σε αλήτικο ύφος σαν το δικό σου 10.40.
      Και ξέρεις γιατί το κείμενό σου κέρδισε τον τίτλο του αλήτικου ?
      Γι' αυτό που έγραψες με κεφαλαία ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΤΡΩΓΑΤΕ ΜΑΖΙ.

      Και ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ολογράφως και με κεφαλαία και ξέρεις γιατί ? Επειδή άλλα γράφω εγώ και σε άλλα απαντάς. Αλλά όταν διαβάζεις ένα κείμενο και κάνεις εμετό πριν το διαβάσεις καλά-καλά από τον τυφλό φανατισμό σου, τότε δεν είσαι απλώς βλάκας, αλλά βλακέντιος.
      Αλλά από ανθρώπους που ανήκουν σε ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ κλπ τι περιμένει κανείς ? Η χυδαιότητα είναι ένα από τα όπλα τους !
      Και μη μπερδεύεσαι εμετικέ τύπε, ένας ανώνυμος είμαι κι εγώ που μπορώ όμως να σας χορέψω στο ταψί όλους μαζί τους τυχάρπαστους.

      Διαγραφή
  7. Είναι δυνατόν ο κ. Τσιραμπίδης να λέγεται επιστήμονας ; τόσα ψέματα ,τέτοια προπαγάνδα υπέρ των μεταλλείων , ίδιος ο Πάχτας ο αρπάχτρας . Τον είδαμε, ακούσαμε τις απόψεις του και φρίξαμε . Αυτός είναι για δέσιμο ! τέτοιο λαμόγιο , να ξεπουλάει τα πάντα ,να μιλάει μόνο για χρήματα και να μη τον ενδιαφέρει ότι σ΄αυτόν το τόπο υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με τις οικογένειες τους , που με κόπο και ιδρώτα ετών έφτιαξαν μικρές περιουσίες και αγωνίζονται με αξιοπρέπεια για το μέλλον των παιδιών τους. Αυτή τη γη δεν την πουλάμε κ. Τσιραμπίδη. Αν ψάχνεις για δουλειά, να πας σε άλλη χώρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφου κάποιον τον αποκαλείς λαμόγιο με τόση ελαφρότητα αν είσαι παλληκάρι βάλε την υπογραφή σου για να κληθείς να αποδείξεις αυτό που εκστομείς τόσο άνετα μαγκάκι !

      Διαγραφή
    2. ΩΠΑ ΡΕ, ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΘΙΧΤΗΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!Γιατί επειδή εχει πτυχία απαλλάσεται; Ο συντοπίτης; Κοίτα εσύ θα κληθείς και ο κολητός, ο κουνιστός ο σύμβουλος του αρΠΑΧΤΑ, ο Γιωργάκης ο Παπακωνσταντίνου, που είναι και¨κηπουρός¨, ποιός τον ψήφισε;Αφού μας τη φόρεσε και απο το Οικονομικών ήρθε να κάνει μπίζνες με το περιβάλλον και τη ζωή μας το αρχιλαμόγιο, ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ! Έννοια σου και θα κληθείς!

      Διαγραφή
    3. Εσύ πάντως απαλλάσσεσαι λόγω βλακείας !
      Και αρχιλαμόγιο είσαι εσύ και όσοι φωνάζετε στον αέρα μπας και τα αρπάξετε από τις εταιρείες !
      Θέλουμε πολλούς σαν και σένα !

      Διαγραφή
    4. 12:15
      Ξέρεις τι λέει ο σοφός λαός μας? «Ο πονηρός, πονηρούς βλέπει»

      Διαγραφή
  8. Δεν χρειάζεται ο άνθρωπος να κερδίσει το φεγγάρι , εάν πρόκειται να χάσει τη γη . ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. o kirios tsirampidis den einai autos pou milise gia metegkatastasi xorion se neodmita diamerismata? auto ontos einai pragmati proodos kai anaptiksi tis periferias!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΟ ΑΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΠΕΡΙΕΡΓΩΝ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
      ΚΑΙ ΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΙΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΧΩΡΙΑ?
      ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΣΟΒΑΡΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ, ΣΟΒΑΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΩΣ 2-3 ΑΓΡΟΥΤΟΠΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΡΟΥΣΙΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
      ΟΣΟ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο κ. ΤΣΙΡΑΜΠΙΔΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΟΣ.

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΓΕΛΑΜΕ, αλλά και στο τέλος εμείς θα γελάσουμε εκτός κι αν όλα είναι στημενα για τα χρηματηστηριακά τους κέρδη! Τώρα θα γελαμε και το αγρουτοπολεις, αρε πόσο καλες κουφάλες ειστε! Κι οργανωμένες πλήρως!ΧΑΧΑ! ΕΠΙΤΑΓΜΕΝΕ!Πως σε λένε;

      Διαγραφή
    3. Μάλλον αφελή 1213 βλέπεις πολλές ταινίες θρίλερ ή αστυνομικού μυστηρίου ! Σε όλα βλέπετε από πίσω σκοπιμότητες ! Ανόητε ένας απλός πολίτης είμαι που είπα μία ρεαλιστική άποψη όταν βλέπω χωριά μα 10 γέρους που δε μπορούν να επιβιώσουν με τίποτε ! Κια στο κράτος κοστίζει πολύ και οι κάτοικοι δεν απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που δικαιούνται. Απλά πράγματα. Αλλά που να έχετε τόσο μυαλό να καταλάβετε το συμφέρον σας.

      Διαγραφή
    4. ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ! ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΑΝΑ ΑΠ΄ΟΛΑ! Κρατήστε τα λεφτά σας, τη ζωή μου θέλω! Πραγματικότητα είναι οι δέκα παπούδες που λες, καταφέρνουν και να επιβιώνουν μέχρι σήμερα με τα 300 του ΟΓΑ, αλλά στο διαμέρισμα θα΄χει συσσίτιο κατ΄οίκον.Τί θα τρώνε οι γέροι! Αυτοί μια ζωή στα λίγα ήταν μαθημένοι αλλά εσύ είσαι ο πεινασμένος.

      Διαγραφή
    5. Το να παραμιλάς και να ψελλίζεις βλακείες μπορείς να το κάνεις και χωρίς να γράφεις στο διαδίκτυο ! Μπορείς να το κάνεις στο σπίτι και μόνος σου !
      Τι ασυναρτησίες είναι αυτές που γράφεις ! Επικοινωνείς με τον εαυτό σου ?
      Μπορεί τελικά σ' αυτό τον τόπο να γίνει μία σοβαρή συζήτηση για ένα οποιοδήποτε θέμα ?
      Ποιός είπε οτι στις αγρουτοπόλεις γίνονται πολυκατοικίες με διαμερίσματα ???
      Με τέτοια μυαλά πώς να πάει αυτός ο τόπος μπροστά !

      Διαγραφή
    6. 05:44
      Για να κάνεις σοβαρή συζήτηση πρέπει να υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις. Να σταθείς θετικά και με σεβασμό απέναντι στο συνομιλητής σου. Να έχει προετοιμαστεί ο συνομιλητής σου για το αντικείμενο της συζήτησης. ΝΑ είσαι σοβαρός εσύ ώστε να σε πάρει στα σοβαρά και ο συνομιλητής σου. Να γνωρίζεις επίσης τον συνομιλητή σου ώστε να μη παρερμηνεύεις το λόγο του (ειδικά εδώ δε γίνεται γιατί είναι και γραπτός λόγος). Και πολλά άλλα.

      Πιστεύεις πως υπάρχει κάποια από τις παραπάνω προϋποθέσεις ώστε να μπορέσω να σε δικαιολογήσω που οδύρεσαι και λες ‘’ Μπορεί τελικά σ' αυτό τον τόπο να γίνει μία σοβαρή συζήτηση για ένα οποιοδήποτε θέμα ?’’

      Διαγραφή
    7. ΤΩΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Η ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ.

      Διαγραφή
    8. Εγώ λέω φίλε μου καλέ 10:05 ότι αν ήσουν σοβαρός δεν θα έλεγες τέτοιες....πως να το πώ....... ανοησίες!Μάλλον είσαι πολύ βαθιά νυχτωμένος!

      Διαγραφή
    9. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΣΟΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΝΑ ΠΟΝΤΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΣΟΥ ! ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕ ΒΓΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ! ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ !
      ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ?
      ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΕΘΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕΣΑ, ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΚΛΠ ? ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΕΤΟΙΑΣ ΦΥΣΗΣ.
      ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΜΕΝΟΥΝ.
      ΣΤΙΣ ΜΟΥΡΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΧΗΜΟ.
      ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΕΚΦΕΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ.
      ΟΤΑΝ Η ΑΝΑΓΚΗ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΑΔΥΣΩΠΗΤΗ ΤΟΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ.

      Διαγραφή
    10. Έχεις ξεφύγει τελείως? Πρόσεχε τι λες «ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕ ΒΓΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ! ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ !» Που το ξέρεις πως δε βγήκαμε από την Ελλάδα ή αν δεν μένουμε εκτός Ελλάδας.
      «ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ?» Υπάρχει ένας σοβαρός άνθρωπος να μας πει πως ένας πανέμορφος τόπος κατάντησε, στην πλειοψηφία του, τόπος Γερόντων και πώς να το ανατρέψουμε αυτό?
      «ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ.» Αυτή είναι μια προσωπική σου άποψη, σκέτη μλκια, προχωρημένη μεν, που επειδή δε βλέπεις πέρα από τη μύτη σου νομίζεις πως είναι και αρκετά προχωρημένη. Το Σημαιοφορήδη τον άκουσες στη βουλή. Γιατί δεν έγινε ποτέ το φράγμα στο Μεταξοχώρι αναρωτήθηκες? Αναρωτήθηκες ποτέ τι γίνεται γύρω σου?

      Διαγραφή
    11. Από την ώρα που γράφουμε ανώνυμα θα πρέπει να υποστούμε και τις χυδαιολογίες κάθε αλήτη και κάθερ ηλίθιου σαν τον 0348. Τι να κάνουμε ? That's life !

      Διαγραφή
  10. kai afou ipostirizei me toso pathos kai thermi oti ta metalleia einai sxedon akindina gia ton anthropo tiroumenon ton perivallontikon prodiagrafon as metegkatastathei aftos konta se ena metalleio xrisou dinontas protos to kalo paradeigma!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ !
      ΤΟΣΗ ΑΦΕΛΕΙΑ ??????????????????

      Διαγραφή
    2. Ενώ εσύ τόση εφυία, τώρα λες είσαι πιτσιρικάς, μην ασχολείσαι; Μήπως θες και να σου μοιάσει; ΔΥΣΩΔΙΑ!

      Διαγραφή
    3. Διάβασες βρε ανόητε το σχόλιο του 0946 και γράφεις ο.τι σου κατέβει?
      Αρρωστοι έ άρρωστοι !

      Διαγραφή
  11. Σχόλιο από Kilkis24:5 Μαρτίου 2012 στις 18:37

    Ο/Η ΑΝΘΡΩΠΟΣ λέει:

    Κύριε Τσιραμπίδη, διαβάζοντας το παραπάνω κείμενό σας διαπιστώνει κανείς σίγουρα 2 πράγματα:

    Το πρώτο πώς έχετε τους Κιλκισιώτες στην κατηγορία ιθαγενών οι οποίοι 1 Μαρτίου περιμένουν το δικό σας ερμηνευτικό κείμενο για να μάθουν και να καταλάβουν τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση της 16ης Φεβρουαρίου. Το λοιπόν μάθετε ότι τα πρακτικά της συνέλευσης τα είχαμε στα χέρια μας και διατέθηκαν στα ΜΜΕ Κιλκίς, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου. Επίσης αντιληφθείτε ότι όχι μόνο ξέρουμε να διαβάζουμε, αλλά έχουμε και ικανότητα κρίσης και μάλιστα πολύ ανεπτυγμένη! Αν μπαίνατε στον κόπο να παρακολουθήσετε τις αναρτήσεις και τα άρθρα των τοπικών ιστοσελίδων ΜΜΕ θα βλέπατε αποσπάσματα από τα πρακτικά σας, καθώς και τις ανακοινώσεις των εξοργισμένων αιρετών μας μετά από την υποτιθέμενη ενημέρωση της 16/02/2012. (ενδεικτικά: «Συστράτευση και αγώνας η απάντησή μας στον εμπαιγμό από πλευράς ΥΠΕΚΑ» – Αντιδήμαρχος Κιλκίς Μιχάλης Αναστασιάδης http://www.gnomikilkis.gr). Επιπλέον αν θέλατε, θα μπορούσατε να βρείτε τα κατηγορηματικά αρνητικά ψηφίσματα και αποφάσεις θεσμοθετημένων φορέων του νομού, όπως των: Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου, Ιερά Μητρόπολις Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κιλκίς, Νομαρχιακή επιτροπή ΤΕΕ Κιλκίς, Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς, ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, ΕΛΜΕ Κιλκίς, Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς και άλλων συνολικά 45 φορέων. Ποιούς θεσμοθετημένους φορείς λοιπόν ψάχνει το ΥΠΕΚΑ για να γνωμοδοτήσουν;

    Το δεύτερο που γίνεται αντιληπτό από το κείμενό σας είναι ότι μάλλον εσείς έχετε κάποιο σοβαρότατο πρόβλημα με την ελληνική γλώσσα και την ερμηνεία ελληνικών ανακοινώσεων. Γιατί πώς αλλιώς να καταλάβει κανείς που έχει χτενίσει τα πρακτικά και έχει δει το σχετικό βίντεο της 16ης Φεβρουαρίου, τα αναγραφόμενα στο παραπάνω κείμενό σας, όπως ό,τι «Όλοι οι αιρετοί εκπρόσωποι τόνισαν ότι είναι υπέρ…», «οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων δήλωσαν πως τα κόμματά τους είναι υπέρ…», ότι οι π.Επιφάνιος, Σ.Δημητριάδης και Α.Αραμπατζής ζήτησαν να εισάγουμε αναγκαίες πρώτες ύλες και ότι τα συμπεράσματα είναι αυτά που αναγράφετε.

    Διορθώνουμε λοιπόν – ότι σας ξέφυγε:

    ΟΧΙ, οι αιρετοί μας ΔΕΝ είπαν αυτά που λέτε ! Ήταν ευγενικοί προσπαθώντας να σας πουν να κατεβείτε από το βάθρο σας και να τηρήσετε τη δέσμευσή σας για απόφαση επί του θέματος από την τοπική κοινωνία. Δεν ήταν εριστικοί και επιθετικοί. Αυτό φαίνεται ότι εσείς το μεταφράζετε όπως σας βολεύει.

    ΟΧΙ οι εκπρόσωποι ΟΛΩΝ των κομμάτων ΔΕΝ είπαν αυτά που γράφετε και προσωπικά στη θέση μερικών από αυτών θα σας μήνυα αμέσως !

    ΟΧΙ ο πατέρας Επιφάνιος, και οι κύριοι Δημητριάδης και Αραμπατζής ΔΕΝ σας ζήτησαν να εισάγετε τις αναγκαίες μας πρώτες ύλες. Εδώ καταλαβαίνουμε τη σύγχυση δικαιολογημένα: Για εσάς οι αναγκαίες πρώτες ύλες είναι ο χρυσός – για εμάς άλλα πράγματα, ξέρετε ψωμί, γάλα, κρέας, σχολεία, περίθαλψη, ε και κάτι σε ελαφριά ψυχαγωγία να μην ξεχνάμε ότι είμαστε και εμείς άνθρωποι! Και μάλλον δεν καταλάβατε ότι η επιθυμία τους και το όραμά τους είναι να καλλιεργήσουμε και να παράγουμε και ΟΧΙ να εισάγουμε.

    ΟΧΙ ΔΕ βγήκαν τα συμπεράσματα που μας αραδιάζετε στο παραπάνω κείμενό σας, γιατί αυτά είναι τα δικά σας επιθυμητά συμπεράσματα προς επιβολή με την απειλή της αντισυνταγματικής συμπεριφοράς:

    ....λόγω ότι η συνέχεια δεν ήταν δυνατόν να αναρτηθεί (θέμα χωρητικότητας) παραπέμπω στη συνέχεια της απάντησής μου στο http://www.kilkis24.gr/%CF%84%CE%B9-%CE%BB%CE%AD%CF%87%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1/#comment-14194

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τότε αν πιστεύεις αυτά που γράφεις Κιλκίς 24
    ¨...Επιπλέον αν θέλατε, θα μπορούσατε να βρείτε τα κατηγορηματικά αρνητικά ψηφίσματα και αποφάσεις θεσμοθετημένων φορέων του νομού, όπως των: Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου, Ιερά Μητρόπολις Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κιλκίς, Νομαρχιακή επιτροπή ΤΕΕ Κιλκίς, Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς, ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, ΕΛΜΕ Κιλκίς, Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς και άλλων συνολικά 45 φορέων. Ποιούς θεσμοθετημένους φορείς λοιπόν ψάχνει το ΥΠΕΚΑ για να γνωμοδοτήσουν; και συνεχίζεται:Το δεύτερο που γίνεται αντιληπτό από το κείμενό σας είναι ότι μάλλον εσείς έχετε κάποιο σοβαρότατο πρόβλημα με την ελληνική γλώσσα και την ερμηνεία ελληνικών ανακοινώσεων. Γιατί πώς αλλιώς να καταλάβει κανείς που έχει χτενίσει τα πρακτικά και έχει δει το σχετικό βίντεο της 16ης Φεβρουαρίου, τα αναγραφόμενα στο παραπάνω κείμενό σας, όπως ό,τι «Όλοι οι αιρετοί εκπρόσωποι τόνισαν ότι είναι υπέρ…», «οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων δήλωσαν πως τα κόμματά τους είναι υπέρ…»,
    και ρωτάω γιατί με βάση τα παραπάνω διαμορφώσατε ένα δημοψηφισμα παρωδία, κάτι σαν πληρωμένη καταχώρηση ένα πράγμα! Πολύ μας μπερδέψατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω - εσείς που αναρτήσατε τη συνέχεια της απάντησής μου - σε τι στοχεύετε; να βοηθήσετε ή να κριτικάρετε ; Ποιο δημοψίφισμα παρωδία ; Είμαι αναγνώστης που απλά έκανε copy paste το δικό μου σχόλιο από το Κιλκις24 στην παρούσα ιστοσελίδα
      ΑΝΘΡΩΠΟΣ

      Διαγραφή
    2. Παρεξηγησα!Οσο αφορά το δημοψιφισμα, κάνει ο kilkis24 νέο δημοψήφισμα που αν διαβάσεις την ερώτηση θα καταλάβεις τι λέω.

      Διαγραφή
    3. ΑΝΘΡΩΠΟΣ:
      Αντιληπτή η παρεξήγηση.
      Αναφορικά στα δημοψηφίσματα, δεν εντυπωσιάζει καθόλου η εμφάνιση δημοψηφισμάτων / γκάλοπ κλπ. Ο καθένας κάνει ότι μπορεί για να ανεβάσει τη δημοτικότητα του ιστοτόπου του. Τώρα το πόσο επικινδυνο είναι αυτό, ας το λουστεί ο καθένας

      Διαγραφή
  13. ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΔΙΑΚΑΗ ΣΑΣ ΠΟΘΟ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΡΑΜΠΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΡΥΠΩΣΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΙΓΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕΙΝΕΙ "ΑΣΤΕΓΟΣ". ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΒΕΡΚΟ. ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΕΠΑΝΗΛΗΜΕΝΑ ΟΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ Η ΑΘΗΝΑ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΜΑΜΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕΙΡΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΚΙΔΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ. ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΕΔΩ ΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΣΑΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΧΤΕΙ ΑΛΛΟΥ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΔΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΓΑ ΤΟΣΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ,ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΣΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε είναι τόσο ξεδιάντροποι που ενώ παραδέχτηκαν μέσα στην βουλή πως οι περισσότερα από τις 20 τοποθετήσεις στη δημόσια διαβούλευση ήταν αρνητικές δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να έρθουν να μας ενημερώσουν, μετά τις 15 Νοεμβρίου που τελείωσε η δημόσια διαβούλευση.
    Και θέλανε να τους σεβαστούμε παρά την εριστικότατα που έβγαζαν οι απεσταλμένοι αυτού που αγαπάει τον ορυκτό πλούτο.
    Καταλαβαίνεις πως μας λες και μλκς που σε σεβαστήκαμε τόσο Τσιραμπίδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε είναι τόσο ξεδιάντροποι που ενώ παραδέχτηκαν μέσα στην βουλή πως οι περισσότερες από τις 20 τοποθετήσεις στη δημόσια διαβούλευση ήταν αρνητικές δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να έρθουν να μας ενημερώσουν, μετά τις 15 Νοεμβρίου που τελείωσε η δημόσια διαβούλευση.
    Και θέλανε να τους σεβαστούμε παρά την εριστικότατα που έβγαζαν οι απεσταλμένοι αυτού που αγαπάει τον ορυκτό πλούτο.
    Καταλαβαίνεις πως μας λες και μλκς που σε σεβαστήκαμε τόσο Τσιραμπίδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα μας φρικάρετε τελείως με αυτά που λέτε κ. Τσιραμπίδη. Άλλο βίντεο είδαμε εμείς? Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου 16-02-2012

    Δείτε εδώ το βίντεο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ6 Μαρτίου 2012 στις 4:37 μ.μ.

    Ο Τσιραμπίδης είναι ένας καλοταισμένος καθηγητάκος που θυμάται τον τόπο του μόνο όταν είναι να τα "αρπάξει". Ας μας πει τι του έταξαν για να προπαγανδίσει έτσι τη λειτουργία των μεταλλείων.
    Τι συμφέροντα εξυπηρετεί και επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, του μοναδικού αξιόπιστου φορέα της Αριστεράς που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα κληθεί να κυβερνήσει τον τόπο.
    Αλλά τότε είναι που θα μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό είναι να διασταυρωθεί να το έχει γράψει αυτό ο Λαζαρίδης.

      Διαγραφή
    2. Καλό είναι να διασταυρωθεί αν το έχει γράψει αυτό ο Λαζαρίδης.

      Διαγραφή
    3. Λαζαρίδη αν τα παραπάνω τα έγραψες εσύ, είσαι πολύ καλός στα ανέκδοτα ! Πες μας κανένα ακόμη να γελάσουμε γιατί έτσι κι αλλιώς η κουβέντα εκτράπηκε σε ανοησίες.
      Για πες μας λοιπόν αν είσαι εσύ ποιά πράγματα και πώς θα μπούν σε μια σειρά για να γελάσουμε !
      Το Κόμμα σου γνωρίζει τις απόψεις που εκφράζεις άραγε ?

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  18. einai dunaton na milas etsi gia enan kathigiti oti apopseis kai an ekfrazei?
    Poios eisai esi kirie Lazaridi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ! ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΥΣ ΖΟΡΟ ??

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ 0700 ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙΣ.

      Διαγραφή
    3. Τα σχόλια που αναφέρονται από ανώνυμους ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με εμένα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗ γραμματέα Ν.Ε. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Κιλκίς.
      Η προσπάθεια προβοκάτσιας αλλά και λάσπης δεν θα περάσει!
      Εγώ όταν θέλω να γράψω κάτι γράφω επώνυμα και με σύνδεση του user id μου!

      Διαγραφή
  19. Τα σχόλια που αναφέρονται από ανώνυμους ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με εμένα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗ γραμματέα Ν.Ε. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Κιλκίς.
    Η προσπάθεια προβοκάτσιας αλλά και λάσπης δεν θα περάσει!
    Εγώ όταν θέλω να γράψω κάτι γράφω επώνυμα και με σύνδεση του user id μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΩΝ !
    ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΟΠΟΤΕ Ο ΧΑΛΚΟΠΥΡΙΤΗΣ ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ !
    ΒΛΕΠΩ ΓΛΕΝΤΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 10:32 kai 12:11, ego den se ipotimisa oute se eironeutika, esi giati file, tetoia paideia exeis apo to spiti sou? e nai file, eimai kato ton dekaoxto kai kathisterimenos, perimeno ta fota kai tin dianoia sou....mathe tropous kai meta mila.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. o kirios tsirampidis an anakaliftei xrisos kai sto drosato na merimnisei gia tin metegkatastasi ton sigxorianon tou se neodmita ton athinon xaxa!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. meta ton xriso kai petrelaio kato apo ton lofo tou kilkis, speusate se neous diethneis diagonismous gia tin aksiopoiisi tou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. re tosa xronia eimastan toso zaploutoi kai den to kserame? kai tora ksipnisan oloi kai theloun tin aksiopoiisi tou terastiou kai ateleiotou oriktou ploutou tou kilkis. tixaio?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. to ipeka exei grammeni tin topiki koinonia sta palia ton ipodimaton tou kai tha kanei auto pou thelei na kanei me opoio kostos kai meso... distixos tha ftasoume se simeio polemou me mat kai astinomia kai edo eimnaste kai tha to deite...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΩΝ ήξερε τι έκανε !
    Προφανώς προτιμάει το πετρέλαιο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 11:38
      Πες το ρε άρχοντα πως είσαι μαζόχα.
      Από το 10:46 που είπες την προηγούμενη παπαριά σου δε σου έδωσε σημασία κανένας. Εσύ εκεί. Αν θέλεις να τρως μπινελίκια δεν έχεις παρά να το ζητήσεις. Φημίζομαι για τη φιλευσπλαχνία μου.

      Διαγραφή
    2. 11:38
      Πες το ρε άρχοντα πως είσαι μαζόχα.
      Από το 10:46 που είπες την προηγούμενη παπαριά σου δε σου έδωσε σημασία κανένας. Εσύ εκεί. Αν θέλεις να τρως μπινελίκια δεν έχεις παρά να το ζητήσεις. Φημίζομαι για τη φιλευσπλαχνία μου.

      Διαγραφή
    3. Επειδή δε σας κοντράρουν πολλοί 1231+1232 νομίζετε οτι κατακτήσετε την απόλυτη αλήθεια και έχετε το αλάθητο. Πόσοι νομίζεις οτι σας διαβάζουν μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ ? Γαύγισε λοιπόν όσο γουστάρεις αρχάγγελε Μιχαήλ.

      Διαγραφή
  27. Ο Λαζαρίδης να μάθει να σέβεται τη γνώμη των άλλων και να μην τον παίζει ξερόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα σχόλια που αναφέρονται από ανώνυμους ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με εμένα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗ γραμματέα Ν.Ε. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Κιλκίς.
      Η προσπάθεια προβοκάτσιας αλλά και λάσπης δεν θα περάσει!
      Εγώ όταν θέλω να γράψω κάτι γράφω επώνυμα και με σύνδεση του user id μου!

      Διαγραφή
  28. http://gnomikilkis.blogspot.com/2012/03/blog-post_9244.html?spref=fb

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Λαζαρίδη με τον Επιφάνιο κάνατε ανίερη σημαχία. Μπράβο στο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το δρόμο της προόδου με το μέτωπο αγώνα ενάντια στα μεταλεία μαζί με την εκκλησία και τη Χρυσή Αυγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Φίλε Ανώνυμος Μar 9, 2012 12:53 PM
    Η αριστερά και για να μιλήσω συγκεκριμένα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν λειτουργεί με ένα ΌΧΙ σε όλα... Όταν για ένα ζήτημα τόσο σημαντικό θέμα δεν μπορώ να καταλάβω που είναι η ένσταση σου; Δηλαδή επειδή όπως άλλοι καμιά 50 φορείς και σύλλογοι του Νομού μας, εναντιώνεται και η εκκλησία τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να είναι απέναντι τους; Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν γνωρίζεις ή θέλεις να δείξεις πως δεν γνωρίζεις, εδώ και 4 μήνες έχει φέρει το θέμα των μεταλλείων στη βουλή με ερώτηση προς το ΥΠΕΚΑ και με τοποθετήσεις σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ενάντια στα μεταλλεία... Με κοινοβουλευτική δράση και με προσωπικές παρεμβάσεις βοηθάει στο έργο όχι του μετώπου αλλά στο έργο που έχει όλη η τοπική κοινωνία για την ανατροπή των σχεδίων του ΥΠΕΚΑ. Εγώ προσωπικά αγωνίζομαι μέσα στο μέτωπο σαν Λαζαρίδης Λάζαρος και όχι σαν γραμματέας της Ν.Ε. Συνασπισμού και μπορούν να το επιβεβαιώσουν αυτό όσοι συμμετάσχουν και δραστηριοποιούνται στο θέμα. Σε θέματα που αφορούν το μέλλων μας και των παιδιών αυτού του τόπου δεν δέχομαι επιχειρήματα του στυλ "ανίερη συμμαχία" με μικροπολιτικά κριτήρια.
    Ο πόλεμος λάσπης που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό μέσα από blogs όχι απλά δεν θα με σταματήσει να αγωνίζομαι για τα πιστεύω μου αλλά με πεισμώνει ακόμη περισσότερο και μου δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσω.
    Φυσικά και είμαι υπέρ της δημοκρατίας και του δικαιώματος του ελεύθερου λόγου αλλά είναι λίγο "υποκριτικό" να κρίνεις προσωπικά κάποιους ανθρώπους αλλά να εσύ να κρύβεσαι πίσω από την "ανωνυμία" ώστε να μην κριθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΚΤΟΡ ΚΑΙ Ι ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟΟΟ!!!!!!! ΤΑ ΚΡΟΥΣΣΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΥΣΟ ΕΛ ΝΤΟΡΑΝΤΟ!!!!!! Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΥΘΗΤΟ ΚΡΟΥΣΣΟΧΡΥΣΟ!!!!! ΟΙ ΚΙΡΙΟΙ ΙΠΕΚΑΔΕΣ ΤΣΙΡΑΜΠΟΤΣΑΜΑΝΤΟΥΡΗΔΗΔΕΣ ΑΣ ΧΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΙΛΙΤΣΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ!!!!!!! Ι ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,Α ΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΕΚΑ ΚΡΙΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.