Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Ο διαγραφείς βουλευτής Κιλκίς Θ. Παραστατίδης στρέφεται κατά Λοβέρδου: Οι ήρωες του ΝΑΙ και του ΟΧΙ

"Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μεγάλη δημόσια συζήτηση για την επιστροφή ή όχι, των διαγραφέντων βουλευτών στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.  Με λύπη μου παρακολουθώ πως η συζήτηση αυτή διεξάγεται από κάποιους συναδέλφους μου, με τηλεοπτικούς όρους, και όχι καταθέτοντας την άποψή τους –ως όφειλαν θεσμικά- στα όργανα του ΠΑΣΟΚ. Είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι, και είναι αυτοί που προσπαθούν μέσα από αποκλεισμούς υποψηφίων στις εκλογικές τους περιφέρειες να σωθούν πολιτικά.

Η συμπεριφορά ορισμένων συναδέλφων μου και -για να πω τα πράγματα με το όνομά τους- ο απαράδεκτος και απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο ο κ. Λοβέρδος επιτέθηκε στους διαγραφέντες βουλευτές, εκείνους που τόλμησαν να εκφράσουν μια άλλη πολιτική άποψη, με οδήγησε να προβώ σε τούτη τη δημόσια παρέμβαση, με την ιδιότητα του βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Πριν όμως σας παραθέσω την άποψή μου και χρησιμοποιήσω το αναφαίρετο δικαίωμά μου να αμυνθώ των πολιτικών μου επιλογών, θέλω να καταστήσω σαφές πως καθένας από εμάς έχει μία πολιτική διαδρομή στο χώρο του και ως μοναδικό κριτή της προσωπικής μου διαδρομής αποδέχομαι τον ίδιο το λαό και κανέναν άλλο. Δεν διορίστηκα από κανέναν κύριο Λοβέρδο, αλλά εκλέχθηκα από τους πολίτες του ν. Κιλκίς, αυτών τη γνώμη ακούω και σέβομαι, και από αυτούς και μόνο δέχομαι να κριθώ.
Οι αυτοεπικαλούμενοι ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΝΑΙ, και εδώ σαφώς εξαιρώ τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων μου που ψήφισαν συνειδησιακά και των οποίων το μερίδιο ευθύνης τιμώ, θα πρέπει να γνωρίζουν πως το κάθε ‘’όχι’’ έχει τη δική του σημασία και αξία, όπως βέβαια και το κάθε ‘’ναι’’.
Σε ότι με αφορά:
-Δεν είπα ΟΧΙ για να υπονομεύσω την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, την οποία πίστεψα και στήριξα με συνέπεια, σε όλες τις δύσκολες αποφάσεις που πήρε στην διετή της πορεία.
-Δεν είπα ΟΧΙ για να μετακινηθώ σε άλλον πολιτικό φορέα ή σχηματισμό, με στόχο την επανεκλογή μου. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν καλά πως το ‘’ναι’’ θα διασφάλιζε αυτόματα την εκ νέου εκλογή μου στο νομό του Κιλκίς.
-Δεν είπα ΟΧΙ για να γίνω αρεστός στους ψηφοφόρους μου, διευκρινίζοντας πως το ΝΑΙ και το ΟΧΙ κρίνονται εξίσου θετικά ή αρνητικά από τους πολίτες και δεν μπαίνουν σε ζυγαριά.
-Δεν είπα ΟΧΙ για να εξυπηρετήσω προσωπικά , Επιχειρηματικά ή Μιντιακά συμφέροντα. Με τη μέχρι τώρα λειτουργία μου, ως Βουλευτής, απέδειξα πως η πολιτική συμπεριφορά μου οριοθετείται και καθοδηγείται αποκλειστικά και μόνο από την συνείδηση μου.
-Δεν είπα ΟΧΙ για να διασφαλίσω λίγα λεπτά δημοσιότητας και να ικανοποιήσω έτσι την ματαιοδοξία μου ή το υπερεγώ μου. Η πολιτική δεν ήταν ποτέ για μένα αυτοσκοπός ή αυταρέσκεια.

Όμως:
-Είπα ΟΧΙ επειδή έπρεπε επιτέλους να σταλθεί ένα ηχηρό μήνυμα, προς τους ευρωπαίους εταίρους μας, πως ο ελληνικός λαός βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και πως η συνέχεια μίας υφεσιακής πολιτικής οδηγεί τη χώρα, με μαθηματική ακρίβεια, στην κοινωνική χρεοκοπία.
-Είπα ΟΧΙ στην κομματική πειθαρχία, η οποία βιάζει την ελεύθερη σκέψη και άποψη των βουλευτών, επηρεάζοντας τη δημοκρατική λειτουργία του ελληνικού κοινοβουλίου. Το PSI δεν το ψήφισαν 26 βουλευτές του κόμματος της Μέρκελ. Ουδείς διαγράφηκε! Αν θέλουμε να γίνουμε Γερμανία στις εξαγωγές, θα πρέπει πρώτα να εισάγουμε κομματική δημοκρατία.
-Είπα ΟΧΙ στην κάθε Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία, τόνισε προσφάτως πως υπάρχουν ακόμη μεγάλα περιθώρια να γίνουν περισσότερες θυσίες στην Ελλάδα και εννοεί ακόμη χαμηλότερους μισθούς και συντάξεις, στο επίπεδο χωρών όπως πχ η Κροατία.
Ήρωες στην πολιτική ζωή του τόπου μας δεν είναι όσοι είπαν ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Ήρωες είναι, όσοι ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, δεν εξυπηρετούν ατομικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά αποφασίζουν με γνώμονα το έρισμα του λαού και τη συνείδησή τους, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την κάθαρση του πολιτικού συστήματος από την διαφθορά και την διαπλοκή.
Ας επιστρέψω, λοιπόν, εδώ, στον ήρωα του ΝΑΙ κύριο Λοβέρδο, ο οποίος ήταν ο πρώτος θιασώτης της κομματικής πειθαρχίας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Δυστυχώς, ο Υπουργός Υγείας και οι ομοϊδεάτες του:
- έχουν μάθει να μην ασκούν αλλά να επικοινωνούν την πολιτική,
- έχουν μάθει να μην τηρούν τις κομματικές διαδικασίες αλλά να τις υποκαθιστούν και να τις κατευθύνουν,
- έχουν μάθει να μην παρουσιάζουν έργο και πολιτικές πλατφόρμες, αλλά φραστικές κορώνες και λεκτικά πυροτεχνήματα,
- προαναγγέλουν πολιτικές συμπράξεις του ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ, και στήριξη του Σαμαρά για πρωθυπουργό, και παράλληλα προτείνουν συνεργασία με δυνάμεις της αριστεράς.
Δυστυχώς, τέτοιες συμπεριφορές έφεραν το ΠΑΣΟΚ σε αυτή την κατάσταση, και οδηγούν σε συρρίκνωση της βάσης του και σε πλήρη διάλυση του.
Τέλος, θέλω να τονίσω πως είμαι σύμφωνος με τη θέση Βενιζέλου να δει την κάθε περίπτωση διαγραφέντα βουλευτή ξεχωριστά, διότι η κάθε περίπτωση είναι όντως ξεχωριστή. Επισημαίνω δε, ότι την πολιτική μου επιλογή να ψηφίσω ναι στη νέα δανειακή σύμβαση δεν την εξαρτώ σε καμία περίπτωση με την επιστροφή μου και την ένταξη μου στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.
Για μια ακόμη φορά θέλω να τονίσω πως παραμένω στην μεγάλη δημοκρατική παράταξη, υπερασπιζόμενος τις αρχές και αξίες που έμαθα να υπηρετώ τόσα χρόνια και θα αγωνιστώ για την δημιουργία μιας μεγάλης και γνήσιας κεντροαριστερής παράταξης."

13 σχόλια :

 1. ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΔΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΨΗΛΟ ΓΑΖΙ. ΑΡΧΙΚΟΛΩΤΟΥΜΠΑ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕΖΙΛΙ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ. ΕΣΥ ΗΣΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΨΑΧΝΕΣΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΦΟΡΕΑ Κ ΤΩΡΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ. ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ. ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΘΟΔΩΡΕ ΤΩΡΑ Η΄ΕΣΥ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ, Η΄ΕΜΕΙΣ ΗΡΘΑΜΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΙΩΣ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ .ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΞΕΠΕΡΝΑΣ ΣΤΙΣ ΤΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΟΥ .ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΙΑ .ΕΥΓΕ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θόδωρε μην τους παρακαλάς κρατήσου στο ύψος σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Επισημαίνω δε, ότι την πολιτική μου επιλογή να ψηφίσω ναι στη νέα δανειακή σύμβαση δεν την εξαρτώ σε καμία περίπτωση με την επιστροφή μου και την ένταξη μου στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.
  Τότε γιατί δεν θα μας εξηγήσεις;
  Γιατί αλλιώς είσαι και συ ένας ακόμη τζάμπα μάγκας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δωσε την εδρα στο κομα ρε αρχικολοτουμπα!!!!!!!
  ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ρε ξεφτιλα!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Συμπατριώτες, εκτονωθείτε πάραυτα, γιατί παρατηρώ ότι η λίμπιντός σας είναι πολύ καταπιεσμένη. Αλήθεια, τι ράτσες καταπιεσμένων διαθέτει το Κιλκίς; Μήπως πρέπει να έρθετε για διακοπές στις ωραίες μας Κυκλάδες;
  Τάδε έφη ο φίλος σας ο ΚΥΚΛΑΔΙΤΗΣ
  (Να διαβάσετε και λίγη Νεοελληνική Γραμματική, γιατί είστε ντιπ αγράμματοι!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. "...Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν καλά πως το ‘’ναι’’ θα διασφάλιζε αυτόματα την εκ νέου εκλογή μου στο νομό του Κιλκίς".

  Μη φας! Έχουμε γλαρόσουπα! Ποιον ρώτησες? Είσαι απλά υπεραισιόδοξος ή ανόητος? Αντί να κάνεις κάτι για τα προβλήματα του τόπου σου και να βάζεις ένα λιθαράκι για την επίλυσή τους, καταφεύγεις σε αντικρουόμενες δηλώσεις και μικροπολιτικές. Οι εποχές της αβάσταχτης ελαφρότητας του "είναι" έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ο κόσμος ξύπνησε και θα το δείξει με την ψήφο του. Και εσύ, αντί να κάνεις αισθητή την παρουσία σου με το έργο σου, προσπαθείς να κάνεις τον κόσμο να ασχολείται μαζί σου με δηλώσεις-πυροτέχνημα. Τα πυροτεχνήματα, όμως, διαρκούν δευτερόλεπτα. Ήρθε η ώρα λοιπόν, να καταλάβεις ότι η πόρτα τόσο της Βουλής όσο και του ΠΑΣΟΚ έκλεισε για σένα. Τώρα μπορείς να απευθυνθείς σε κανένα τσίρκο για να ασχολείσαι και με κάτι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε θα συμφωνήσω με τον Κυκλαδίτη. Έχεις προβληματική λίμπιντο. Κάνε καμιά δουλειά στο γραφείο σου για εκτόνωση...

   Διαγραφή
  2. Μάλλον γυναίκα είναι η γράφουσα. Και καψούρα με το Θόδωρο...

   Διαγραφή
  3. Άντε! Γειά σου ρε Παραστατίδη καρδιοκλέφτη! Καιείναι και κουλτουριάρα η τύπισσα!Αν όμως είναι άντρας, είναι το γνωστό εξαπτέρυγο του μη ΠΑΣΟΚου Φραγγίδη. Τους πήραμε χαμπάρι Σε ζηλεόυν ρε Θόδωρε. Ομορφάντρα μου!!!

   Διαγραφή
 8. Η μαλακιά μερικών ανθρώπων πάει σύννεφο!!!
  Καλά έκανες Θεόδωρε! Είμαστε υπερήφανοι που είπες όχι στο μνημόνιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΑΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Είμαστε υπερήφανοι που ψήφισες και τον ΒΕΝΙΖΕΛΟ. Έτσι για να συμμετέχεις και στα μεγάλα ΝΑΙ και στα μεγάλα ΟΧΙ αλλά και να στηρίζεις και αυτούς που σε πίεσαν να ψηφίσεις ΝΑΙ και εσύ τελικά ψήφισες ΟΧΙ αλλά μετά ψήφισες ΝΑΙ και μετά ψήφισες και αυτούς που σε πίεσαν να ψηφίσεις ΝΑΙ.
  Γεια σου γίγαντα Παραστατίδη!
  Ο Λαός του Κιλκίς σε χρειάζεται και πάλι βουλευτή. Να γράψεις ιστορία με τις απίστευτες κωλοτούμπες σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή