Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΟΤΑ: Σε 60 δόσεις εξόφληση χρεών Σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται σε πολυνομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών

Με ανώτατο αριθμό δόσεων τις 60 και κατώτατη μηνιαία καταβολή τα 100 ευρώ, θα μπορούν να εξοφλούν τα χρέη τους προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) οι δημότες και οι επιχειρήσεις με οφειλές έως 10.000 ευρώ και έως 75.000 ευρώ αντιστοίχως. Αυτό ορίζεται από διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και η οποία ακολουθεί το μοντέλο που ισχύει και στο Δημόσιο για αντίστοιχες περιπτώσεις.
Συγκεκριμένα το άρθρο 9 του πολυνομοσχεδίου επεκτείνει την εφαρμογή του Ν. 4038 για τη ρύθμιση των βεβαιωθέντων ληξιπρόθεσμων οφειλών των φυσικών ή νομικών προσώπων προς το Δημόσιο.
Σύμφωνα με αυτό, οι δημότες που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς δήμους έως 10.000 ευρώ και επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 75.000 ευρώ θα μπορούν να πετύχουν ανάλογη ευνοϊκή ρύθμιση, με διακανονισμό που θα κάνουν με τον αρμόδιο ΟΤΑ και θα αφορά δόσεις με ανώτατο αριθμό τις 60 και ελάχιστη μηνιαία καταβολή τα 100 ευρώ.
Μετά την ψήφιση του νόμου που έχει τεθεί σε διαβούλευση στα κόμματα, θα υπογραφεί απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, προκειμένου να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες της εφαρμογής.

Τι προβλέπει ο Νόμος 4038 για τις καταβολές των ληξιπρόθεσμων οφειλών- Εφάπαξ, με απαλλαγή κατά 100% των προσαυξήσεων
- Σε 2-12 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή του 90% των προσαυξήσεων
- Σε 13-24 δόσεις με απαλλαγή του 75% των προσαυξήσεων
- Σε 25-36 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή του 60% της προσαύξησης
- Σε 37-48 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 45% από τις προσαυξήσεις
- Σε 49-60 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή του 25% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.