Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Στις 18 Μαρτίου και από τη βάση η εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ

Στις 18 Μαρτίου, και από την βάση του Κινήματος, θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος. «Το ΠΑΣΟΚ είναι και παραμένει ο βασικός παράγοντας σταθερότητας, αλλά και η δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τις πραγματικές, τις απαραίτητες αλλαγές στη χώρα», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, προαναγγέλλοντας συζήτηση εφ' όλης της ύλης για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του κόμματος.
Αποφασίστηκε, ακόμη, ότι θα προηγηθεί Εθνική Συνδιάσκεψη την Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλιας, και εν συνεχεία σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, το μεσημέρι του Σαββάτου, για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων, οι οποίες πρέπει να πληρούν όλους τους όρους του Καταστατικού του Κινήματος.
Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου:
"Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη, ίσως, στιγμή, για την πορεία της χώρας. Θα την χαρακτήριζα κρίσιμη και καθοριστική.
Γιατί, αφενός μεν ολοκληρώνεται η υλοποίηση μιας σειράς από σημαντικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και του χρέους, αφετέρου δε, διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη και μάλιστα, μια άλλου τύπου ανάπτυξη.
Τώρα, όλα είναι στο χέρι μας.
Από τη μια, να εγγυηθούμε ότι θα κάνουμε πράξη όλα όσα χρειάζονται για να βγει η χώρα με ασφάλεια από την κρίση και παράλληλα ό,τι απαιτείται για να μην αντιμετωπίσουμε στο μέλλον μια παρόμοια κατάσταση.
Από την άλλη, να κάνουμε όλες εκείνες τις αλλαγές με τις οποίες θα διαμορφώσουμε ένα νέο τοπίο.
Προσπαθήσαμε σκληρά, για να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι αποφάσεις της 26ης και 27ης Οκτωβρίου.
Τώρα, έχουμε χρέος να ανοίξουμε έναν ασφαλή δρόμο προς το μέλλον.
Ήδη, σήμερα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, συζητούνται όλο και περισσότερο όλα όσα είχαμε προτείνει στην ΕΕ από την αρχή της κρίσης.
Ακόμη και η προσφυγή στην γνώμη των πολιτών.
Γίνεται πλέον αντιληπτό στη συντηρητική Ευρώπη, ότι δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση μόνο με μέτρα λιτότητας.
Προσωπικά, με ενδιαφέρει η «δημοσιονομική υπευθυνότητα» και όχι η «δημοσιονομική λιτότητα».
Δημοσιονομική υπευθυνότητα σημαίνει ότι, πρέπει να βάλουμε τα του οίκου μας σε τάξη, όπως και κάνουμε στην Ελλάδα.
Αλλά σημαίνει, επίσης, ότι χρειάζεται μια ολοκληρωμένη πανευρωπαϊκή στρατηγική για την ανάπτυξη, για την ανάπτυξη που θα δώσει θέσεις εργασίας, αλλά επίσης και για την ανάπτυξη που βασίζεται στην ποιότητα και όχι στην ανισότητα.
Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε με βάση τους μισθούς τις αναδυόμενες αγορές. Μπορούμε όμως να τις ανταγωνιστούμε, με βάση την ποιότητα των προϊόντων μας.
Και αυτό σημαίνει επένδυση στον άνθρωπο, σημαίνει επένδυση στην παιδεία, επένδυση στην καινοτομία, επενδύσεις σε μεγάλα έργα υποδομής που θα ενώσουν την Ευρώπη, κοινή αγορά στις μεταφορές, στην ευρυζωνικότητα, στα πράσινα ενεργειακά δίκτυα, σε μια πράσινη οικονομία. Αυτό θα καταστήσει την Ευρώπη ανταγωνιστική.
Και πιστεύω ότι αυτό είναι το είδος της στρατηγικής που χρειαζόμαστε, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη.
Και τώρα που η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και έχει αυτό το πολύ σημαντικό πακέτο αλλαγής, αλλά και υποστήριξης, πιστεύω ότι θα περάσουμε σε μια πολύ πιο σταθερή κατάσταση.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, κινούμαστε και εμείς, το Κίνημά μας.
Και μάλιστα, παρά τις όποιες ενστάσεις, ακόμη και έντονες κριτικές, αποτελούμε τον κρισιμότερο παράγοντα των εξελίξεων.
Ό,τι και αν πιστεύει κανείς, εθελοτυφλεί αν δεν μπορεί να κατανοήσει ότι η παράταξή μας, το Κίνημά μας, η κυβέρνησή μας, έπραξαν το εθνικά αναγκαίο. Δεν αναφέρομαι βεβαίως σε όσους από σκοπιμότητα θέλουν να το αγνοούν.
Πήραμε πάνω μας όλο το βάρος της σωτηρίας της χώρας.
Σήμερα, όλοι μιλούν εκ του ασφαλούς.
Αυτή είναι η αλήθεια.
Και παράλληλα πιστεύω ότι, το ΠΑΣΟΚ είναι και παραμένει ο βασικός παράγοντας σταθερότητας, αλλά και η δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει, να εγγυηθεί τις πραγματικές, τις απαραίτητες αλλαγές στη χώρα.
​Προχθές, ο ΟΟΣΑ, ανακοίνωσε στατιστικά στοιχεία, με βάση τα οποία, η Ελλάδα είναι παγκόσμια ηγέτιδα στις διαρθρωτικές αλλαγές. Μεταφράζω από το σχετικό κείμενο: «ποιος θα το περίμενε», αλλά αυτά ακριβώς δείχνουν οι δείκτες για τα τελευταία τρία χρόνια.
​Άρα, λοιπόν, όλα αυτά που λέγονται, αργήσαμε, δεν προχωρήσαμε, ας τα δούμε συγκριτικά και με άλλες χώρες και βεβαίως και με τις θυσίες που έκανε ο Ελληνικός λαός, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε αυτές τις αλλαγές.
Εμείς από την πλευρά μας, οφείλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Και σε ό,τι αφορά το Κίνημά μας, με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, πρέπει να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των αποφάσεών μας.
Το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει λόγο ύπαρξης αν δεν προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον.
Το επόμενο Σαββατοκύριακο, έχουμε την Εθνική Συνδιάσκεψη.
Θα συζητήσουμε ανοιχτά για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.
Θα αξιολογήσουμε την πορεία μας και θα διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο ευθύνης για το μέλλον.
Η ενότητά μας πρέπει να στηρίζεται σε γερές βάσεις.
Σε αρχές και αξίες.
Όλοι οφείλουμε να εγγυηθούμε τις δημοκρατικές κατακτήσεις στο Κίνημά μας.
Αυτές αποτελούν τον συνδετικό κρίκο, ό,τι μας συνδέει με την Ελληνική κοινωνία, με τον κάθε πολίτη.
Η προσπάθεια του καθενός μας, οι θεμιτές φιλοδοξίες του καθενός, θα κριθούν στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.