Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Μοναδικός υποψήφιος για την ηγεσία του ΠαΣοΚ ο Βενιζέλος. Η υποψηφιότητα του κ. Παπουτσή συγκέντρωσε μόλις 10 ψήφους, εκείνη του κ. Τζουμάκα τρεις


Δια βοής, έπειτα από πολλές διαδικαστικές συζητήσεις και σε μία συνεδρίαση που διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα, ανακηρύχθηκε πριν από λίγη ώρα ο κ. Ευ. Βενιζέλος ως μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία του ΠαΣοΚ. Στην ψηφοφορία που εν τέλει πραγματοποιήθηκε, η υποψηφιότητα του κ. Παπουτσή συγκέντρωσε μόλις 10 ψήφους, εκείνη του κ. Τζουμάκα τρεις, ενώ βάσει των 189 υπογραφών που είχε συγκεντρώσει εκ των προτέρων, μοναδικός υποψήφιος ανακηρύχθηκε και από το Εθνικό Συμβούλιο ο κ. Βενιζέλος.

Κατόπιν αυτού και βάσει των αποφάσεων του Πολιτικού Συμβουλίου, στις κάλπες που έχει προγραμματιοστεί να στηθούν την Κυριακή 18 Μαρτίου, τα μέλη και οι φίλοι του ΠαΣοΚ θα κληθούν να εικυρώσουν την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της επιτροπής καταστατικού κ. Γ. Ανωμερίτης είχε παραπέμψει στο σώμα την απόφαση λέγοντας: «πριν τη συνεδρίαση του ΕΣ κατατέθηκαν δύο υποψηφιότητες. Ομόφωνα ανακοινώνει ότι βάσει της απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου της 14 - 15 Ιανουαρίου, των αποφάσων στις 2 και 5 Μαρτίου και βάσει του αρθ. 41, κατατέθηκαν αίτηση υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου, συνοδευόμενη από τις απαιτούμενες προτάσεις, που είναι 189.
Επίσης ενώπιον της επιτροπής κατατέθηκε αίτηση από τον Χρ. Παπουτσή, χωρίς τη συνοδεία προτάσεων, για λόγους του οποίους ανέπτυξε και θα αναπτύξει στο σώμα».
Ο κ. Παπουτσής δεν προσκόμισε υπογραφές υποστηρικτών και μιλώντας στη συνεδρίαση είπε ότι «τα πολιτικά ζητήματα δεν απαντώνται με τεχνιοκά οφ σάιντ ή διαδικαστικά τερτίπια» και πρότεινε να αποφασίσει το ΕΣ για τον τρόπο υλοποίησης και εφαρμογής του καταστατικού. «Η λέξη υπογραφή δεν υπάρχει στο καταστατικό. Η λέξη προτίμηση υπάρχει και ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται, είναι ζήτημα ερμηνείας», είπε ο κ. Παπουτσής.
Ο κ. Παπουτσής άφησε επίσης αιχμές και προδιέγραψε πολιτικές εξελίξεις λέγοντας:
«Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με βουλευτές διαπίστωσα ότι ένας εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός δήλωνε ότι δεν θέλει να υπογράψει σε κανέναν. Είτε γιατί αρνούνται τη λογική των υπογραφών, ειτε γιατί άλλοι δεν ήθελαν να βάλουν υπογραφή, λόγω προσωπικών ευαισθησιών και σχέσεων, είτε γιατί έχουν αποφασίσει να φύγουν από το ΠαΣοΚ, είτε γιατί ήδη αισθάνονται ότι έχουν φύγει και ετοιμάζονται να συμμετέχουν σε άλλο σχηματισμό που ανακοινώνεται τις επόμενες ημέρες».
Με δήλωσή του εξάλλου, ο κ. Στ. Τζουμάκας χαρακτήρισε τη διαδικασία δημοκρατικά διάτρητη και αμφισβητήσιμη και προσέθεσε ότι χιλιάδες μέλη του ΠαΣοΚ δεν πρόκειται να την ακολουθήσουν.
Ο κ. Παπουτσής δήλωσε: «Οι διαδικασίες επεκράτησαν της πολιτικής, δυστυχώς επιλέξαμε το μικρό, φοβικό ΠαΣοΚ»

Η διαδικαστική εμπλοκή Η διαδικαστική εμπλοκή που προέκυψε για τον τρόπο επικύρωσης των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΠαΣοΚ και ο τρόπος με τον οποίο αυτή θα επιλυθεί, θα κρίνει εν πολλοίς την μετάβαση του κόμματος στην νέα εποχή. Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ήδη διαμορφώσει κλίμα πόλωσης μεταξύ των «στρατοπέδων» των κκ. Παπουτσή και Βενιζέλου.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο κ. Χρ. Παπουτσής έχει αρνηθεί να καταθέσει λίστα υπογραφών στήριξης της υποψηφιότητάς του, ενώ από την πλευρά του κ. Βενιζέλου μεταδίδεται πως ο υπουργός Οικονομικών έχει συγκεντρώσει περί τις 190 υπογραφές.
Η πλευρά Βενιζέλου εμφανίζεται να εμμένει στην πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση του καταστατικού, όπου γίνεται λόγος για την αναγκαιότητα υποστήριξης της υποψηφιότητας από τουλάχιστον το 1/4 των μελών του Εθνικού Συμβουλίου. Ο κ. Παπουτσής από την πλευρά του, τάσσεται μάλλον υπέρ της ύπαρξης και τρίτης υποψηφιότητας, εν προκειμένω του κ. Τζουμάκα, και σημειώνει ότι το καταστατικό δεν περιγράφει ρητώς ότι το χρίσμα σε κάποιον υποψήφιο δίδεται μέσω υπογραφών. Υπονοεί έτσι, ότι μπορεί κάτι τέτοιο να γίνει είτε με κάλπη είτε με κάποιον άλλο τρόπο που θα προκρίνει η Επιτροπή καταστατικού και Πιστοποίησης.
Προσπάθειες διαμεσολάβησης και παρασκηνιακής διευθέτησης έχουν ήδη γίνει, ωστόσο παραμένει άγνωστο το πώς θα λυθεί εν τέλει το ζήτημα. Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγη ώρα.

http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.