Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ιερά Μητρόπoλη Πολυανής και Κιλκισίου για τα μεταλλεία στο Κιλκίς: "Αγωνίζόμαστε για την διαφύλαξη και την διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος"

Tην Ιερά Μητρόπoλη Πολυανής και Κιλκισίου επισκέφθηκαν σήμερα εκπρόσωποι του «ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ» και συνάντησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ τον οποίο ευχαρίστησαν για την αμέριστη στήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλουν στην μη δημιουργία των μεταλλείων στον τόπο μας. Ακόμα τον ενημέρωσαν για την αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της αρμόδιας για το θέμα Επιτροπής της Βουλής, όπως και για την αυριανή διαμαρτυρία με την συμμετοχή φορέων μπροστά στο Δημαρχείο Κιλκίς.
Ο Σεβασμιώτατος τους διαβεβαίωσε ότι η τοπική Εκκλησία ως ανεκοίνωσε και στο πρόσφατο Δελτίο Τύπου αγωνίζεται για την διαφύλαξη και την διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και για την δόξαν του Θεού ο Οποίος είναι δημιουργός της φύσεως και πλάστης του ανθρώπου.
Ακόμη τους ενημέρωσε ότι:
α) θα αποστείλει αντιπροσωπεία του αύριο στην συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλό π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη ενημερώνοντας τον Πρόεδρό της κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.
β) θα συμμετέχει ο ίδιος με τους κληρικούς της πόλεως και των γύρω περιοχών στην στην εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Δημαρχείο Κιλκίς.
γ) θα αποστείλει εγκύκλιο σημείωμα ενημερώνοντας τους πιστούς της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας για το φλέγον αυτό θέμα όπως και για την συλλογή υπογραφών κατά της δημιουργίας μεταλλείων στον τόπο μας.

3 σχόλια:

  1. Τους κοστίζει τίποτε ?
    Αν τους κόστιζε, αμφιβάλλω αν θα έπαιρναν τέτοια θέση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φυσικα αυτοι οι λιγοι που εχουν συμφεροντα και περιμενουν να τα οικονομησουν ειναι υπερ της υποτιθεμενης αναπτυξιακης αυτης επενδυσης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιά είναι αυτά τα φαντάσματα που έχουν συμφέροντα από την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και περιμένουν να τα οικονομήσουν ? Οι κακές μάγισσες μήπως?
    Κάποιοι ήθελαν ένα τεχνητό εχθρό και τον έφτιαξαν ! Δεν μπορώ όμως να καταλάβω η Εκκλησία τι δουλειά έχει με όλα αυτά και λαϊκίζει χωρίς φραγμό!
    Φαίνεται οτι η άμεση επαφή με το θείο τους δίνει την ευχέρεια να γίνουν και ειδικοί περί τα μεταλλευτικά! Δεν περίμενα Εκκλησία και Κ.Κ.Ε. να είναι οι δύο όψεις του ίδιου αντιμεταλλευτικού νομίσματος! Να και κάπου που συμφωνούν! Τον εχθρό βέβαια δε βλέπουμε! Ισως αυτοί να έχουν μεταφυσικές ιδιότητες και να τον βλέπουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.