Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ευροβουλευτής Γ. Παπανικολάου: στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Η Ελλάδα έκανε το χρέος της. Το περίφημο νέο Marshall Plan τί απέγινε;»

Στο πλαίσιο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και της συζήτησης σχετικά με το κοινοτικό νομοθετικό πλαίσιο για τις υπηρεσίες και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, της μεγέθυνσης και της απασχόλησης στην Ευρώπη, παρουσία των Επιτρόπων κκ. Μπαρνιέ, Αντόρ, Ταγιάνι, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου επανέφερε το θέμα της πρότασης του νέου Marshall Plan για την Ελλάδα που τέθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 21 Ιουλίου 2011.
Συγκεκριμένα, στην παρέμβασή του ο κ. Παπανικολάου τόνισε: «Η Ελληνική Βουλή πριν από δύο μέρες έκανε το χρέος της και με το παραπάνω. Ψήφισε την νέα συμφωνία, γνωρίζοντας ότι επιβάλλει σκληρά μέτρα λιτότητας και νέες, άγριες περικοπές σε ένα λαό που ήδη υποφέρει βαθιά. Μετά από την Συμφωνία αυτή, το ερώτημα είναι το εξής: Οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο, το Παρίσι, τί πρόκειται να κάνουν;» και συνέχισε: «Και δεν μιλάμε για τα δάνεια που ήρθαν και αυτά που θα έρθουν - αυτά είναι χρήματα που θα γυρίσουν πίσω και μάλιστα με τόκο. Αναφερόμαστε στο περίφημο Marshall Plan, που στις 21 Ιουλίου στη Σύνοδο Κορυφής μπήκε στο κείμενο συμφωνίας και μετά από λίγες ώρες εξαφανίστηκε».
Απαντώντας στον Έλληνα ευρωβουλευτή, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Αγοράς και Υπηρεσιών κ. Μ. Μπαρνιέ αποφεύγοντας να τοποθετηθεί για την ιδέα του νέου Marshall Plan, σημείωσε: «Προσωπικά πιστεύω ότι δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για λιτότητα, εποπτεία. Δεν μπορεί να μιλάμε με περιοριστικούς όρους ακόμα και αν αυτοί είναι αναγκαίοι. Πρέπει να μιλάμε και για ανάπτυξη. Αυτό ισχύει και για την Ελλάδα και για τις υπόλοιπες χώρες» και τόνισε, μεταξύ άλλων, την σημασία των project bonds τα οποία θα δώσουν ώθηση βραχυπρόθεσμα στην οικονομία. Ειδικά για την Ελλάδα ανέφερε πως τα 130 δις ευρώ του νέου προγράμματος δεν θα πρέπει να αφορούν μόνο τον τραπεζικό τομέα και τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας, αλλά την ανάκαμψη της οικονομίας ειδικά στους τομείς όπου η Ελλάδα διαθέτει σαφές συγκριτικό πλεονέκτημα όπως ο τομέας των υπηρεσιών και ιδίως εκείνος του τουρισμού. «Η παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία για τις υπηρεσίες που σήμερα συζητάμε είναι επομένως ιδιαίτερα σημαντική για την χώρα σας, και εγώ από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν να εφαρμοσθεί επιτυχώς για την Ελλάδα, μαζί με την Ελλάδα» ανέφερε ο Γάλλος Επίτροπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.