Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

«Βροχή » από δακρυγόνα μπροστά στο Κοινοβούλιο Ένταση και δακρυγόνα μπροστά από τη Βουλή

«Πεδίο μάχης» θυμίζει όλο το πάνω μέρος της Πλατείας Συντάγματος, αφού ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο γύρω από τη Βουλή. Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, ξύλα, μάρμαρα και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται συγκεντρωμένες μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας απάντησαν με πάρα πολλά δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.
Η ένταση επικεντρώνεται μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τα λουλουδάδικα και το ξενοδοχείο «Μ.Βρετάνια»
Μεγάλη χρήση χημικών έκανε η Αστυνομία στην πλατεία Κολοκοτρώνη στην παλαιά Βουλή. Λόγω των χημικών ο κόσμος υποχωρεί προς την Ακαδημίας και τη Βουκουρεστίου. Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαιτέρως τεταμένη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή να καθαρίσει ο χώρος από τους διαδηλωτές που βρίσκονται μπροστά από τη Βουλή επί της λεωφόρου Αμαλίας.
Τραυματισμένος φωτορεπόρτερ παραλήφθηκε από την Καραγιώργη Σερβίας
Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός από βόμβα μολότοφ
Αυτή την ώρα τα επεισόδια είναι σε εξέλιξη με πετροπόλεμο και επιθέσεις εκατέρωθεν.
Ήδη, δεκάδες χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί από τ΄απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος στην οποία πραγματοποιείται η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, καθώς επίσης και στην πλατεία Ομονοίας στην οποία πραγματοποιείται ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Ο κόσμος που διαμαρτύρεται για το νέο μνημόνιο και κατέκλυσε το κέντρο της πόλης έφθασε απ΄ όλες σχεδόν τις συνοικίες της Αττικής καθώς επίσης και από την επαρχία.
Στην πλατεία Συντάγματος επανεμφανίσθηκαν και τα γνωστά από τις κινητοποιήσεις του 2011 πανώ των Αγανακτισμένων, ενώ πολλοί διαδηλωτές έφθασαν στο Κέντρο κρατώντας ελληνικές σημαίες. Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν τόσο στην πλατεία Συντάγματος όσο και στην Ομόνοια έχουν αποκλειστεί, τεράστια είναι, από την άλλη πλευρά, και η κινητοποίηση της Αστυνομίας, καθώς έχουν παραταχθεί στο κέντρο της Αθήνας πάνω από 5.000 αστυνομικοί. Ιδιαίτερη νότα στη συγκέντρωση δίνουν και οι μοτοσυκλετιστές που έφθασαν στο Κέντρο της πόλης κατά ομάδες.
Κλειστός θα παραμείνει καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας ο σταθμός του μετρό Σύνταγμα, μετά από αίτημα της αστυνομίας. Κλειστοί από τις δύο το μεσημέρι και καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης οι σταθμοί του μετρό Πανεπιστήμιο και Ευαγγελισμός.
Παρά την ένταση και τα επεισόδια, η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται μέχρι αυτήν την ώρα με μεγάλη μαζικότητα. Χιλιάδες είναι οι διαδηλωτές που βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους.Στην πλατεία Συντάγματος βρίσκονται μέλη πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων. Μπροστά από τη Βουλή έφτασε από τη λεωφόρο Αμαλίας πορεία
μοτοσικλετιστών των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Αυτή την ώρα κλειστοί είναι οι οδοί Σταδίου, Πανεπιστημίου και Λεωφ. Αμαλίας.
Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στην Πλατεία Ομονοίας και στη συνεχεία τα μέλη του θα κατευθυνθούν προς τη Βουλή, όπου αργά το βράδυ αναμένεται η ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.