Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Επίκαιρη ερώτηση κ. Κιλτίδη με θέμα: «Η νοσηλεία των ψυχικώς πασχόντων στον αέρα»

Είναι γνωστό, ότι με τη φροντίδα της πολιτείας και την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης επετεύχθη η αποκαλούμενη αποασυλοποίηση των «ξεχασμένων» ψυχικώς πασχόντων σε νοσηλευτήρια-κολαστήρια. Δεν έπαψε όμως η πραγματικότητα να υπάρχει και οι οργανικές ψυχώσεις και ψυχοσύνδρομα να νοσηλεύονται ή να φιλοξενούνται σε ιδρύματα ιδιωτικού χαρακτήρα. Εδώ και δύο χρόνια παρατηρείται χαρακτηριστική αδιαφορία των ασφαλιστικών φορέων, που τους τελευταίους μήνες έχει μετατραπεί σε εγκληματική απραξία. Οι ιδιωτικές κλινικές με γλίσχρο νοσήλιο της τάξεως κόστους ξενοδοχείου 4ης κατηγορίας, έχουν «φορτωθεί» στην κυριολεξία την περίθαλψη των ψυχικώς πασχόντων για λογαριασμό της πολιτείας. Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί οφείλουν σε ψυχιατρικές κλινικές έως και 10 εκατομμύρια ευρώ. Οι εργαζόμενοι απλήρωτοι και οι ασθενείς σιτίζονται από την μεγαλοθυμία των προμηθευτών.
Γι΄ αυτό κ. κ. Υπουργοί ερωτάσθε:
1) Γιατί δεν υπήρχε πρόνοια σχετικής υποστήριξης της πλέον δυσβάσταχτης νοσηλείας;
2) Θα αποκαταστήσετε την ομαλή προκαταβολή μηνός από το ΙΚΑ έως ότου ο ΕΟΠΥΥ ανταποκριθεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.