Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στο Κιλκίς

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ανοικτή συνέλευση μελών και φίλων της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, στην οποία κύριος ομιλητής ήταν το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Βαγγέλης Ζορκάδης. Ο ομιλητής αφού ανέλυσε τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος για την έξοδο της χώρας από την κρίση απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις.
Στη συνέχεια, η συνέλευση εψήφισε την παρακάτω απόφαση για τα υπό λειτουργία μεταλλεία στο Νομό Κιλκίς.
«Η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων χρυσού στην περιοχή των Κρουσσίων μας βρίσκει αντίθετους. Η αντίθεση μας αυτή εδράζεται:
1. Στις διεθνείς πρακτικές της μεταλλουργίας που μετατρέπουν τοπία φυσικού κάλλους σε κρανίων τόπους.
2. Στους σοβαρότατους κινδύνους που εγκυμονεί η απόθεση των καταλοίπων της χημικής επεξεργασίας στο φυσικό περιβάλλον και τη μόλυνση-εξάντληση που αυτή μπορεί να επιφέρει στους υδάτινους πόρους.
3. Στην οικονομική ζημία που θα προκληθεί στους κατοίκους της περιοχής.
4. Στις αναγκαστικές μετακινήσεις ολόκληρων χωριών.
Θεωρούμε ως υβριστικό εμπαιγμό το επιχείρημα περί θέσεων εργασίας τη δεδομένη χρονική συγκυρία.
Λύση στο διογκούμενο πρόβλημα της ανεργίας ΔΕΝ αποτελεί η προτεινόμενη από το ΥΠΕΚΑ δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω μιας καταστροφικής για τον τόπο επένδυσης.
Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους θεσμικούς φορείς του τόπου να σχεδιάσουν άμεσα και να αξιοποιήσουν – με ολιστική προσέγγιση – κάθε πρόσφορο μέσο ή επιδοτούμενο πρόγραμμα με στόχο την ήπια ανάπτυξη της περιοχής που μακροχρόνια θα έχει μεγαλύτερο όφελος.
Παράλληλα επισημαίνουμε πως οι φημολογούμενες θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει αυτή η «επένδυση» είναι εξαιρετικά λίγες μπροστά σε αυτές που θα χαθούν λόγω της αποψίλωσης της γης και των περιουσιών που θα εξαφανιστούν.
Συνιστούμε σε όσους μας αμφισβητούν να διαβάσουν εμβριθώς τον Μεταλλευτικό Κώδικα (Ν.Δ. 273/1973) και ιδιαίτερα τα άρθρα 38, 67, 85, 128, 140, τον Αστικό Κώδικα και συγκεκριμένα τα άρθρα 1001, 1003, 1108 και τέλος το άρθρο 17 του Συντάγματος.
Τέλος καλούμε τους κατοίκους και τους φορείς του Νομού Κιλκίς σε συνεχή επαγρύπνηση, εγρήγορση και δραστηριοποίηση προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση του ΥΠΕΚΑ για εγκατάσταση και λειτουργία μεταλλείων χρυσού στο Νομό Κιλκίς.»
Η συνέλευση έκλεισε με τη συλλογή υπογραφών εναντίον της εγκατάστασης και λειτουργίας μεταλλείων χρυσού στο Νομό Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.