Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Η επόμενη ημέρα με το “ΝΑΙ σε ΟΛΑ” της Ελλάδας, έφερε κέρδη στις “αγορές”

Η κρίσιμη ψηφοφορία του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, λίγο πριν από το άνοιγμα των αγορών της Ασίας, με τελικό αποτέλεσμα να είναι 199 “ΝΑΙ σε ΟΛΑ”. Με αποτέλεσμα, οι «αγορές», να αντιδράσουν θετικά την Δευτέρα, ενώ και το Ευρώ στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, κινήθηκε σε θετικό έδαφος. Θετικά κινήθηκε και το Πετρέλαιο που ξεπέρασε για ακόμα μια φορά το ψυχολογικό όριο των 100 δολαρίων.
Ο Nikkei ξεκίνησε θετικά την εβδομάδα, πετυχαίνοντας κέρδη 0,58% στις 8999,18 μονάδες. Την σκυτάλη της ανόδου πήραν λίγο αργότερα και οι βασικές αγορές μετοχών στην Ευρώπη. Ο DAX σημείωσε άνοδο 0,68%, ο CAC έκλεισε στο 0,34%, ενώ και ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,91%. Τα επιτόκια των Ομολόγων συνέχισαν να αποκλιμακώνονται για ακόμα μια συνεδρίαση στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε θετικό έδαφος είχαν ξεκινήσει και οι αγορές μετοχών στην Αμερική, συμπληρώνοντας το παζλ της ανόδου συνολικά την Δευτέρα. Σημαντικά κέρδη κατέγραφε η μετοχή της Apple που ενδοσυνεδριακά πέρασε πάνω και από τα 500 δολάρια. Το ράλι της μετοχής της Apple είναι απίστευτα μεγάλο, που από τα 6 δολάρια που είχε στις αρχές του 2000, έφτασε σήμερα στα 500 δολάρια.
Το Ευρώ, ξεκίνησε την συνεδρίαση της Δευτέρα με κέρδη που έφτασε μέχρι και το 1,33 ενδοσυνεδριακά, αλλά στο τέλος της ημέρας επέστρεψε πάλι στο 1,32. Ο Χρυσός, κινήθηκε με οριακά κέρδη στα 1725 δολάρια. Ενώ, το Πετρέλαιο πέρασε πάνω από το ψυχολογικό όριο των 100 δολαρίων.
Τέλος, το ΧΑ κινήθηκε από την αρχή με σημαντικά κέρδη και έκλεισε με άνοδο 4,65% στις 834,41 μονάδες. Ο Τραπεζικός κλάδος έκλεισε με άνοδο 12,32% και κάλυψε όλο το χαμένο έδαφος από τις απώλειες της Παρασκευής. Η αξία συναλλαγών έφτασε τα 95 εκ ευρώ, ενώ το μηχανικό σύστημα του 3F2012, συνέχισε να βαθμολογεί θετικά όλους τους βασικούς χρονικούς ορίζοντες του ΓΔ.

GSTA/EKTA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.