Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Γκουντενούδη σε επιστολή του κ. Τομπουλίδη

Αγαπητέ κ. Τομπουλίδη
Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων εδώ και δεκαετίες κοσμεί την κοινωνία μας προσφέροντας αξιέπαινες δράσεις και υπηρεσίες ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της νεολαίας μας.
Στην διαδρομή του ελληνικού Προσκοπισμού ο νομός μας κατέχει με την αξία του περίοπτη θέση, εξ αιτίας της άοκνης και αφιλοκερδούς προσπάθειας πολλών συμπολιτών μας, μεταξύ των οποίων και εσείς προσωπικά. Η προσωπική σας, συνεχιζόμενη, συμβολή απέφερε την εξαιρετικά τιμητική 
διάκριση με την κατάκτηση του αξιώματος του Περιφερειακού Εφόρου.
     Οι αιτιάσεις που περιλαμβάνονται στην ανοικτή επιστολή σας σχετικά με τη μεταβίβαση του οχήματος του Δήμου Κιλκίς στο ΣΕΠ Κιλκίς, δεν μπορούν να αμφισβητηθούν κατά βάση, αφού αφορούν σε μια διαδικασία πρωτοφανή για την δυσκίνητη ελληνική γραφειοκρατία. Θεωρούμε όμως υπερβολική την απόδοση ευθυνών αποκλειστικά στην υπάλληλο της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Παν. Καλογιάνη – Μαρινίδου η οποία στην πολυετή θητεία της στην παραπάνω Δ/νση δεν έχει δώσει δικαιώματα κωλυσιεργίας και διακρίσεων στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
Δικαιολογημένη θεωρώ την απογοήτευσή σας από την ψυχοφθόρα χρονοτριβή στο θέμα της μεταβίβασης που, με την κοινή λογική, φαίνεται απλό. Δεν συμμερίζομαι όμως την απαισιοδοξία σας για κάθε δυνατότητα αλλαγής του επί δεκαετίες απαράδεκτου σκηνικού. Προς την κατεύθυνση αυτή, θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη η αρωγή και η εγρήγορση των πολιτών, έστω και με τους οξείς τόνους της δικής σας επιστολής.
Σας επισυνάπτουμε τη διευκρινιστική απάντηση της κ. Παν. Καλογιάννη – Μαρινίδου.
“Κύριε Γκουντενούδη
Ύστερα από δημοσίευμα σε τοπικό τύπο στις 3-2-2012 θεωρώ ηθική υποχρέωση να σας ενημερώσω σχετικά:
Στις 26-2-2003 η Δ/νση Συγκοινωνιών Ν.Κιλκίς ύστερα από αίτημα του Δήμου Κιλκίς χορήγησε άδεια κυκλοφορίας & κρατικές πινακίδες στο Φ.Ι.Χ. αυτ/το εργ. κατασκευής TOYOTA με αρ. πλαισίου JT121VHB200016249 που προμηθεύτηκε από τον ΟΔΔΥ (Αρ. Συμβολαίου 3066/21-2-2003)όπως αποφασίσθηκε στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου στις 11-11-2002 (Αρ.Απόφ.493/2002)για κάλυψη των υπηρεσιακών του αναγκών και έλαβε αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΙ-2726.
Τον Σεπτέμβριο του 2010 εμφανίζεται στην υπηρεσία μας ο κ. Τομπουλίδης Χρήστος με την υπ’αριθμ.166/2003 στις 25-3-2003 Απ. Προκ. Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά παραχώρηση δωρεά ενός(1) φορτ. αυτ/του του Δήμου στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων περιοχής Κιλκίς & ζητά να μεταβιβαστεί το παραπάνω αυτ/το.
Η υπηρεσία του απάντησε ότι προκειμένου να μεταβιβαστεί το αυτ/το στο όνομα Σ.Ε.Π. πρέπει να μας προσκομίσει εκ νέου πρακτικό της τότε Δημοτικής Αρχής & να μεριμνήσει ο ίδιος να υποβάλει δικ/κά απ’ ευθείας στο Υ.Υ.Μ.Δ. όπως προβλέπεται στην Αριθμ.Α14/οικ. 2315/121 Απόφαση για την έγκριση Θέσης σε κυκλοφορία Φ.Ι.Χ. αυτ/των.
Στις 1-7-2011 προσκόμισε τα απαιτούμενα δικ/κά (Πρακ. Δ.Σ. Δημ. Συμβουλίου ΦΕΚ Σ.Ε.Π.-Κανονισμός Σ.Ε.Π.-Εξουσιοδότηση)για την μεταβίβαση του συγκεκριμένου αυτ/του και την απ’ ευθείας έκδοση άδειας κυκλοφορίας πλην του Δελτίου ΚΤΕΟ & τη βεβαίωση επιτηδεύματος από τη Δ.Ο.Υ. στο όνομα του Ν.Π.Δ.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Εντός 15 ημερών προσκόμισε άλλος Περιφερειακός Έφορος-πρόσκοπος- ο κ. Καναρόπουλος Χρήστος με την ιδιότητα του οδηγού του συγκεκριμένου αυτ/του όπως ο ίδιος επικαλέστηκε την έναρξη από Ι.Ζ.Δ.Ο.Υ. Αθηνών έτους 1992 του Σ.Ε.Π. για την έκδοση αδείας τον οποίο ενημέρωσα ότι η βεβαίωση έπρεπε να είναι του τρέχοντος έτους & να αναφέρει ότι το Σ.Ε.Π. έχει παράρτημα στο νομό Κιλκίς.
Ύστερα από προσωπική επικοινωνία με τη Δ.Ο.Υ. Κιλκίς η υπάλληλος με ενημέρωσε ότι το Σώμα έχει έδρα την Αθήνα & στο όνομά του κυκλοφορούν 2 αυτ/τα σε όλη την Ελλάδα με έδρα την Αθήνα και σε κανένα άλλο νομό.(ΚΗΙ-7068 & ΙΕΧ-8350).
Ενημέρωσα τηλεφωνικά τον κ. Καναρόπουλο & μου απάντησε να παραμείνει ως έχει προς το παρόν στο όνομα του Δήμου γιατί το χρειαζόμαστε στις κατασκηνώσεις το καλοκαίρι.
Στις 31-1-2012 προσήλθε στην υπηρεσία μας ο κ. Τομπουλίδης περίμενε υπομονετικά στο διάδρομο όπως ανέφερε, τον κάλεσα να έρθει μέσα όταν ήρθε η σειρά του, τον ρώτησα τι θέλει & εξοργισμένος μου λέει :Κάνεις πως δεν ξέρεις; Και άρχισε τις φωνές και τις ύβρεις εις βάρος του προσώπου μου παρουσία πολιτών & συναδέλφων.
Με το φάκελο του αυτ/του & τον κ. Τομπουλίδη χωρίς κανένα διαπληκτισμό και κακή διάθεση πήγα ως όφειλα στον Αναπλ. Προϊστάμενο Δ/νσης για συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος. Ο συνάδελφος του εξήγησε ότι αυτή είναι η νόμιμη διαδικασία & ότι δύο λύσεις υπάρχουν: α)Να μείνει το αυτ/το στο όνομα του Δήμου ως έχει αλλά να το χρησιμοποιεί το Σ.Ε.Π. & β)Να μεταβιβαστεί στο όνομα του Σ.Ε.Π. στην υπηρεσία μας και στη συνέχεια θα σταλεί ο φάκελος στην Δ/νση Συγκοινωνιών Αθηνών που υπάγεται για να εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας και σε συνεννόηση πλέον μαζί τους να τους παραχωρηθεί το αυτ/το.(π.χ. Ε.Κ.Α.Β.)
Προέβη λοιπόν η ίδια ως όφειλα στη μεταβίβαση του παραπάνω αυτ/του & ύστερα από αίτημά του στην αποστολή φακέλου στη Δ/νση Μεταφορών & Επικ/νιών Χολαργού για περαιτέρω ενέργειες.
Επίσης θα ήθελα να σας αναφέρω ότι με την ίδια διαδικασία η υπηρεσία μας χορήγησε άδεια κυκλοφορίας & κρατικές πινακίδες στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Κιλκίς, καθώς και στην Ομάδα Διάσωσης χωρίς κανένα πρόβλημα.
Συνημμένα σας υποβάλω φωτοαντίγραφα εγγράφων του φακέλου.”

1 σχόλιο:

  1. από πότε δημοσιεύετε απαντήσεις σε θέματα που δεν προβάλλατε ποτέ κ. Χαραλαμπίδη;
    Θα περιμένω την απάντηση σας.


    Χρ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.