Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Επίσκεψη της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς

Τους εκπροσώπους της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων ν. Κιλκίς δέχθηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης.
Οι πρατηριούχοι έφθασαν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας με τα βυτιοφόρα οχήματά τους, ύστερα από πορεία στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς διαμαρτυρόμενοι για τα προσφάτως βεβαιωθέντα πρόστιμα εις βάρος τους για την υπόθεση της δυσλειτουργίας του συστήματος “ΗΦΑΙΣΤΟΣ”. Το σύστημα, ως γνωστόν, αφορά στον έλεγχο εκροών του πετρελαίου και τη επιστροφή του αναλογούντος χρηματικού ποσού στον κάθε πρατηριούχο.
Το προεδρείο της Ένωσης πρατηριούχων του νομού, εξέθεσε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, η εξέλιξη του οποίου με τα αφόρητα πρόστιμα οδηγεί τον κλάδο σε αφανισμό. Ζήτησαν από τον Αντιπεριφερειάρχη να συνδράμει στην προσπάθειά τους για άρση της αδικίας, με παρέμβασή του προς το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών.
Ο κ. Γκουντενούδης διαβεβαίωσε τους πρατηριούχους ότι θα προβεί σε όποιες ενέργειες είναι δυνατόν ώστε να αρθεί η αδικία με την παράλληλη επισήμανση ότι οι αποδεδειγμένες παραβάσεις της νομοθεσίας θα πρέπει να τιμωρούνται άμεσα και αυστηρά.
Για το ζήτημα ο Αντιπεριφερειάρχης απέστειλε προς το Υπουργείο σχετική επιστολή.
“Κύριε Υπουργέ
Σε πρόσφατη επίσκεψή της η Ένωση Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, μας ενημέρωσε για το οξύ πρόβλημα που ανέκυψε από την κοινοποίηση των προστίμων από τη ΔΟΥ Κιλκίς στους 50 από τους 75 εναπομείναντες πρατηριούχους του Κιλκίς.
Τα πρόστιμα αφορούν στο σύστημα ελέγχου εκροών πετρελαίου ΗΦΑΙΣΤΟΣ και στον καταλογισμό υποβολής ψευδών στοιχείων από τους πρατηριούχους. Ένα θέμα που αφορά εκατοντάδες πρατηριούχους σε όλη τη χώρα. Στους επαγγελματίες αυτούς, συν τοις άλλοις, αποδόθηκε και η κατηγορία της λαθρεμπορίας καυσίμων, γεγονός που τους στιγματίζει σφοδρά στην τοπική κοινωνία.
Για το όλο ζήτημα έχουν σημειωθεί απόπειρες οριστικής διευθέτησης με νομοθετική πρωτοβουλία, οι οποίες όμως κατέληξαν και πάλι σε γραφειοκρατικές παλινωδίες. Αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου είναι η μαζική επιβολή δυσβάστακτων προστίμων “επί δικαίων και αδίκων”, τα οποία κυριολεκτικά αφανίζουν τον ήδη σοβαρά πληττόμενο κλάδο.
Κύριε Υπουργέ,
με δεδομένο ότι το ζήτημά σας είναι απολύτως γνωστό, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προς την οριστική και δίκαιη διευθέτηση του θέματος. Η έλλειψη αυτή θα απαλλάξει τον κλάδο από μια αφόρητη οικονομική επιβάρυνση, αποκαθιστώντας παράλληλα την τιμή και υπόληψη πολλών συμπολιτών μας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.