Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ακαδημαϊκοί- Ερευνητές της Γενοκτονίας και οργανώσεις καλούν τη Βουλή του Ισραήλ να αναγνωρίσει μαζί με τη Γενοκτονία των Αρμενίων και τη Γενοκτονία των Ασσυρίων και των Ελλήνων.

Ακαδημαϊκοί- Ερευνητές της Γενοκτονίας και οργανώσεις καλούν τη Βουλή του Ισραήλ να αναγνωρίσει μαζί με τη Γενοκτονία των Αρμενίων και τη Γενοκτονία των Ασσυρίων και των Ελλήνων. Σε ένα σημαντικό σημείο για τις προσπάθειες προς την παγκόσμια αναγνώριση της γενοκτονίας των Ασσυρίων, διεθνώς διάσημοι μελετητές του ολοκαυτώματος και γενοκτονίας, και Ελληνικές και Ασσυριακές κοινωνικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές ομάδες, υπέγραψαν επιστολή προς την Βουλή του Ισραήλ (Knesset), απαιτώντας το συνυπολογισμό της περίπτωσης της Γενοκτονίας των Ασσυρίων και των Ελλήνων στην προσεχή νομοθεσία για την ενθύμηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Η επιστολή, εστάλη στις 27 Ιανουαρίου από το ερευνητικό κέντρο γενοκτονίας των Ασσυρίων (SEYFO) στα μέλη της Βουλής του κράτους του Ισραήλ, και σημειώνει ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες αθώων Ασσυρίων και Ελλήνων «αντιμετώπισαν τις στοχοθετημένες δολοφονίες, το βιασμό, την κατάχρηση, την καταστροφή του σπιτιού και των χωριών και των εκκλησιών από τους Οθωμανούς Τούρκων και τους συμμάχων τους», κατά τη διάρκεια της εκστρατείας ενάντια στις χριστιανικές μειονότητες της αυτοκρατορίας μεταξύ 1914 και 1923.
Ενώ η γενοκτονία των Αρμενίων έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη διεθνή προσοχή, οι Ασσύριοι και οι Έλληνες έχουν κάνει με πάθος παγκόσμια εκστρατεία για την αναγνώριση των γενοκτονιών τους παράλληλα με αυτήν των Αρμενίων. «Πολλοί δεν ξέρουν», γράφει η επιστολή, «ότι η γενοκτονία έγινε επίσης ενάντια σε άλλες εθνικές ομάδες, δηλαδή τους Ασσύριους και οι Έλληνες, οι οποίοι ζούσαν από αμνημόνευτο χρόνο στα προγονικά εδάφη τους, τα οποία ήταν μέσα στα σύνορα της οθωμανικής αυτοκρατορίας το 1914».
Παρά το εκτενές σώμα της ακαδημαϊκής έρευνας και της αρχειακής υλικής παρουσίασης αποδείξεων για την Γενοκτονία, η Τουρκική Δημοκρατία έχει αρνηθεί μέχρι τώρα να αναγνωρίσει τυπικά τη γενοκτονία των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων. Οι πολυάριθμες κυβερνήσεις, τα Κοινοβούλια και οι διεθνείς οργανισμοί έχουν αναγνωρίσει τη γενοκτονία. Πρόσφατα, το Κοινοβούλιο της Σουηδίας επικύρωσε ένα ψήφισμα για να αναγνωρίσει επίσημα τη γενοκτονία των Ασσυρίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων.
Ο Sabri Atman, ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου γενοκτονίας των Ασσυρίων (SEYFO), εγκωμίασε την υποστήριξη που υπήρξε λέγοντας τα εξής:
«Οι προσπάθειες Ασσυρίων και Ελλήνων στην αναζήτησή τους για τη δικαιοσύνη και την αναγνώριση υπερασπίζονται από τους μελετητές – ακαδημαϊκούς που υπογράφουν αυτήν την επιστολή» Είναι αξιοσημείωτο ότι η πλειοψηφία των μελετητών που υπογράφουν την επιστολή είναι μέλη της διεθνούς ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών (IAGS).
Η IAGS, η διεθνής ομάδα μελετητών της γενοκτονίας το 2007 αναγνώρισε το 2007, με συντριπτική πλειοψηφία τη Γενοκτονία των Ασσυρίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων το 2007, καλώντας «την κυβέρνηση της Τουρκίας για να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες ενάντια σε αυτούς τους πληθυσμούς, για να εκδώσει μια επίσημη συγγνώμη, και για να λάβει τα γρήγορα και σημαντικά μέτρα προς την αποκατάσταση».
Το θέμα αναγνώρισης από το Ισραήλ της γενοκτονίας των Αρμενίων έχει αναφερθεί στην επιτροπή εκπαίδευσης της Βουλής του Ισραήλ όπου οι ακροάσεις αναμένονται για να συνεχιστούν. Οι Aσσύριοι παραμένουν αισιόδοξοι ότι η επιτροπή θα εξετάσει επίσης το συνυπολογισμό της Γενοκτονίας των Ασσυρίων και των Ελλήνων σε οποιοδήποτε μελλοντικό κοινοβουλευτικό ψήφισμα. 

Οι υπογράφοντες την επιστολή είναι οι εξής:
Adam Jones, πανεπιστήμιο της βρετανικής Κολούμπια (Καναδάς), και μέλος της IAGS
David Gaunt, πανεπιστήμιο Södertörn (Στοκχόλμη, Σουηδία)
Deborah Mayersen, πανεπιστήμιο του Queensland ( Αυστραλία), και μέλος της IAGS
Donna-Lee Frieze, πανεπιστήμιο Deakin (Μελβούρνη, Αυστραλία), και μέλος της IAGS
Hannibal Travis, διεθνές πανεπιστημιακό κολλέγιο της Φλώριδας (ΗΠΑ) και μέλος της IAGS
Henry Theriault, κρατικό κολλέγιο του Worcester (Μασαχουσέτη, Ηνωμένες Πολιτείες), και μέλος της IAGS
Herb Hirsch, πανεπιστήμιο Κοινοπολιτείας της Βιρτζίνια (Βιρτζίνια, ΗΠΑ), περιοδικό Γενοκτονία: Σπουδές και Πρόληψη και μέλος της IAGS
Racho Donef (Μελβούρνη, Αυστραλία), ερευνητής γενοκτονίας
Θεοφάνης Μαλκίδης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μέλος της IAGS

Οργανώσεις Ένωση Ασσυρίων Ακαδημαϊκών (ΗΠΑ)
Αμερικανική Ένωση Ασσυρίων νότιας Καλιφόρνιας (ΗΠΑ)
Αυστραλιανή εθνική ομοσπονδία Ασσυρίων (Αυστραλία)
Πολιτιστική λέσχη Ασσυρίων (Πολωνία)
Ομοσπονδία Ασσυρίων στη Γερμανία και τμήματα Ευρώπης
Ερευνητικό κέντρο γενοκτονίας Ασσυρίων -- Κέντρο Seyfo
Ίδρυμα Ασσυρίων Βελγίου (Βέλγιο)
Αμερικανική Μεσοποτάμια οργάνωση (ΗΠΑ)
Ένωση αλληλεγγύης Ασσυρίων (Ελβετία)
Παγκόσμια συμμαχία Ασσυρίων (Αυστραλία & της Νέα Ζηλανδία)
Ομοσπονδία νεολαίας Ασσυρίων (Σουηδία)
Ασσυριακό Ίδρυμα Τεχνών και Λογοτεχνίας Αυστραλίας (Αυστραλία)
Πολιτιστική λέσχη Βeth-Nahrin (Αυστραλία)
Ένωση Ασσυρίων Ντιγιαρμπακίρ TurAbdin (ΗΠΑ)
Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας (Αυστραλία)
Ίδρυμα Firodil (Ηνωμένο Βασίλειο)
Ίδρυμα Inanna (Κάτω Χώρες)
Ιρακινό Χριστιανικό Συμβούλιο Περίθαλψης (ΗΠΑ)
Πανηπειρωτική Ομοσπονδία της Αυστραλίας (Αυστραλία)
Ίδρυμα Συριάνων Βελγίου (Βέλγιο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.