Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Δεν έπεισαν οι ομιλητές του ΥΠΕΚΑ στο Συνεδριακό του Κιλκίς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου η πολυαναμενόμενη ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τα μεταλλεία, με την παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΕΚΑ και του ΙΓΜΕ. Στο Συνεδριακό Κέντρο όπου έγινε η ημερίδα, δεν έπεφτε κυριολεκτικά καρφίτσα από τον κόσμο που ήρθε να ενημερωθεί αλλά κυρίως να διαμαρτυρηθεί και να αντιτεθεί όχι απλά στη δημιουργία μεταλλείου στις περιοχές Μεταξοχωρίου, Βάθης, Γερακαριού, Φύσκας, Κεντρικού, Μυλοχωρίου και Αντιγόνειας, αλλά και στο ενδεχόμενο εκμίσθωσης του δικαιώματος έρευνας, σε πρώτη φάση.Η παρουσία, τα επιχειρήματα αλλά και οι διαβεβαιώσεις των επίσημων καλεσμένων ότι θα τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι, θα μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για την τοπική κοινωνία από τη δημιουργία των μεταλλείων (θέσεις εργασίας), ότι θα συσταθεί επιτροπή επιστημόνων που θα ελέγχει και θα επιτηρεί την πορεία του έργου, καθώς και ότι στην εξορυκτική δραστηριότητα δεν θα χρησιμοποιηθεί κυάνιο, δεν φάνηκε να πείθουν ούτε τους διαμαρτυρόμενους που συνεχώς διέκοπταν τους ομιλητές και εξέφραζαν την αντίθεσή τους, ούτε τους ομιλητές του Μετώπου Κατά των Μεταλλείων που βρίσκονταν στο πάνελ ως ομιλητές και οι οποίοι πολύ συχνά προέβαιναν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις με τους συναδέλφους τους.


26 σχόλια:

  1. ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ7 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:56 π.μ.

    Όσοι παρακολούθησαν σήμερα την συζήτηση-ενημέρωση μεταξύ των εκπροσώπων του ΥΠΕΚΑ και του Μετώπου ενάντια στα μεταλλεία, διαπίστωσε την αναξιοπιστία, την αφερεγγυότητα και την υποταγή των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων αυτού του κράτους στα μεγάλα ντόπια και ξένα συμφέροντα.
    Οι μισές αλήθειες, οι υπεκφυγές, η ωραιοποίηση των πραγμάτων, οι ανέξοδες υποσχέσεις και η απόκρυψη των επιπτώσεων στο περιβάλλον, στις ιδιοκτησίες και στην ζωή των κατοίκων ήταν τα χαρακτηριστικά των όσων είπαν οι εκπρόσωποι του ΥΠΕΚΑ.Δεν χρειάζεται μετά από αυτό να διηλίζουμε τον κόνωπα. Η τοπική κοινωνία με ή χωρίς τους εκπροσώπους της πρέπει να πάρει την υποθεση στα χέρια της. Εδώ που φτάσαμε, στις σημερινές συγκυρίες, κάποια πράγματα πρέπει να τα περιφρουρίσει η κοινωνία. Αξίες διαχρονικές που χαρακτήριζαν τον λαό μας πρέπει να τις επαναφέρουμε στην καθημερινότητά μας. Από εδώ και πέρα θα επιχειρήσουν να συνομιλούν μόνο με τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου μας και της Περιφέρειας, αγνοώντας τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Ο αγώνας τώρα αρχίζει για τα καλά. Βαριά η ευθύνη των τοπικών παραγόντων διότι αύριο μεθαύριο θα πρέπει να είναι σε θέση να κοιτάξουν στα μάτια αυτόν κόσμο που θα υποστεί τις όποιες συνέπειες της δικής του ψήφου. Είμαστε όλοι η τρίτη γενειά προσφύγων και μεταναστών. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι θλιβερό να διατυπώνονται απόψεις παλαιοκομμουνιστικού λαϊκίστικου
      τύπου από ένα Κιλκισιώτη επιστήμονα που είχαμε χρόνια να τον ακούσουμε να εκφέρει δημόσια τη γνώμη του!
      Το να ξιφουλκεί κάποιος κατά φαντασμάτων και μαγισσών δεν είναι και το πιο γενναίο!
      Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είναι δίπλα του δε φαίνεται να τον ενοχλούν!
      Αστείες ιστορίες!

      Διαγραφή
    2. Σούργελο. Για τον κ. Αγαθόπουλο λες ότι έχει να εκφέρει δημόσια τη γνώμη του?
      Τώρα αν σου πω ότι μοιάζεις με ένα άλλο σούργελο που έγραφε επώνυμες παρόμοιες παπάτζες για κουμουνιστές και indymedia στο www.goumenissa.eu τι θα μου απαντήσεις?

      Διαγραφή
  2. Εισαι καραγκιόζης!Στο λέει ενας ανώνυμος όπως ανώνυμα και συ κριτικάρεις τον συμπολίτη μας.Πάνε γαμήσου ρε λαμόγιο και γλύφτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλητεία μπορεί να είναι και ανώνυμη φίλε μου ψευτοτσαμπουκά.

      Διαγραφή
  3. δεν τιθεται κανενα θεμα συγκρισης μεταξυ κεραιας τηλεφ εταιρειας και μεταλλειων κατι τυπους σαν εσενα ανωνυμε τους αφησαμε και κανανε οτι θελανε στον τοπο μας και τα αποτελεσματα τα βλεπουμε σημερα,το κιλκις δεν μπορει να στερηθει τις λιγες φυσικες ομορφιες του.αποκαλεις φαντασματα και μαγισσες τις εξορυξεις? ενω θα επρεπε να ξερεις οτι οταν φυγουν οι μεταλλευτικες εταιρειες ΜΟΝΟ μαγισσες και φαντασματα θα μενουν στο τοπιο που θα αφησουν δες και κανενα βιντεο το τι εμεινε μετα.αλλα τι προσπαθω να σου πω ο ρολος σου φαινεται αμεσως απο το με τοση ευκολια κρινεις τις αγωνιες καποιου.εκτος αν εχεις τιποτα προσωπικα μαζι του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας ελπίσουμε ότι δε θα περάσει από το Δημοτικό συμβούλιο σήμερα. Αλλά ακόμα κι αν συμβεί αυτό, δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στα σχέδιά τους!
    Πάντως η συμμετοχή του κόσμου ήταν συγκονιστική χθες! Ενωμένοι αν είμαστε δε θα καταφέρουν τιποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. re ΑνώνυμοςFeb 6, 2012 04:11 PM poso karagkiozis ise???
    paliokoumounistikes apopsis ine aftes?
    mallon den exeis idea ti ine koumounismos kai koumounistikes idees.
    mallon o xountikos mpampas sou ixe proigoumena me tous xountikous gia kapion prosopiko logo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσοι δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία και το μέγεθος του θέματος θα μείνουν στο περιθώριο. Είναι οι διαδικασίες και η ίδια κοινωνία που θα τους βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
    Αναφορικά με επιχειρήματα τύπου κεραιών κινητής τηλεφωνίας, δεν σημαίνει ότι αν οι πολίτες μέχρι τώρα ακολουθούσαν λάθος τακτική είναι αργά για να την αλλάξουν.
    Είναι σημαντικό όμως, παρά τον καιρό, σήμερα το απόγευμα να έχει κόσμο ίδιο ή και περισσότερο από τον χθεσινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6 Μ.Μ. ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΚΙΣ..ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΕΤΡΑΤΕΨΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΣΕ ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟΥΣ ΚΙΛΚΙΣΤΑΝΑΙΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙ...ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και αφού είδαν κι απο είδαν ότι ο κόσμος δεν πείθεται, πέταξε κι ένας τους το εξής απίθανο: "ε με αυτή τη λογική δε θα κάνουμε τίποτα!". Δηλαδή κύριοι από το να μη κάνουμε τίποτα πρέπει να γ@#%μ&ε κι αυτά που μας απέμειναν;; Μορφωμένοι άνθρωποι σου λέει... Βρε άι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 04:11 PM Δες μερικά παραδείγματα τι σημαίνει ανοιχτή εξόρυξη χρυσού.
    Αν ψάξεις θα βρεις κι άλλα.

    http://www.youtube.com/watch?v=hTN94S3rSfQ

    http://www.youtube.com/watch?v=ThwKOAwuhdI

    http://www.youtube.com/watch?v=U2plTYPN_jI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ως 17χρονη που ειμαι θελω να εκφρασω κ' εγω την αποψη μου σ' αυτο το σοβαρο θεμα για τα μεταλλεια..Κατα την γνωμη μ πιστευω πως πρεπει να αφησουμε ολοι το θεμα των κομματων γιατι δεν μας οφελει καθολου να το μπλεξουμε μεσα σ' ενα τοσο εντονο προβλημα που αντιμετωπιζει η πολη μας..Αυτο που πρεπει να κανουμε ειναι να εννοθουμε μεταξυ μας και να μην δεχτουμε τ' ανταλλαγματα που θα μας ταξουν..Επισης,χθες ειχαν το θρασος ν' αναφερουν πως θα ξεχρεωσουν με τα λεφτα που θα βγαλουν ενα μερος του δανειου της Ελλαδας που αυτοι οι ιδιοι κ' αλλοι μας εφεραν σ' αυτην τν οικονομικη κριση που βιωνουμε οι περισσοτεροι,αλλα μ' αυτον τον τροπο θα καταστρεψουν την ΥΓΕΙΑ μας,το πολυτιμοτερο πραγμα που εχουμε και θα μας γεμισουν καρκινο..Τι ειναι πιο σημαντικοτερο ή υγεια μας ή τα λεφτα?(Αν η απαντηση σας ειναι τα λεφτα κανετε μεγαλο λαθος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. na eise panta kala re kopelia kai na sinehisis me ti dinami kai tin aftopepi8isi pou sou dinoun oi aples skepsis ka ta apla logia!!!

      Διαγραφή
  12. Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το τόπο μας είναι το εξής:

    Το Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει την επόμενη δευτέρα

    (καθώς η συνεδρίαση αναβλήθηκε για την άλλη δευτέρα λόγω καιρού),

    θα πρέπει να πάρει ξεκάθαρα καταδικαστική απόφαση ενάντια στις Μεταλλευτικές δραστηριότητες και να απαιτήσει από το ΥΠΕΚΑ να ΑΚΥΡΩΣΕΙ τον διαγωνισμό κηρύσσοντας τον άγονο, όπως ακριβώς μας υποσχεθήκαν ότι θα γίνει εάν σύσσωμο το Δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς αποφασίσει να πει ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ απαιτώντας την ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.

    Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν όλη αυτήν την εβδομάδα να πιέσουμε με κάθε τρόπο προς κάθε κατεύθυνση και όπως μπορεί ο καθένας μας όχι μόνο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που θα κλιθούν να πάρουν αυτήν την τόσο κρίσιμη απόφαση, αλλά και όλους τους πολιτικούς αυτού του τόπου ότι η απόφαση που θα παρθεί την επόμενη δευτέρα είναι πολύ σημαντική για μας για το ίδιο μας το μέλλον.
    Από την άλλη μεριά είναι ξεκάθαρο ότι όποια απόφαση και να παρθεί τελικά, εμείς ως πολίτες δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς καθώς το ίδιο το ιστορικό αυτών των καταστάσεων έχει δείξει επανειλημμένα ότι το θέμα επανέρχεται και ξαναεπανέρχεται στην επιφάνεια συνεχώς - δείτε τι γίνεται στην χαλκιδική που εκεί οι έταιρίες βρίσκονται ήδη εγκατεστημένες και μόνο λόγω των πολύ δυναμικών κοινητοποιήσεων των κατοίκων έχουν καταφέρει να παγώσουν οι δραστηριότητες εδώ και πολλά χρόνια - "καθώς είναι πολλά τα λεφτά" και "πολύ μεγάλα τα συμφέροντα και οι παίκτες, Έλληνες και ξένοι σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι".
    Ειναι πάρα πολύ σημαντικό να τους ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπούν σε αυτόν τον τόπο, να τους πούμε υπουργείο και λαμόγια να το ξεχάσουν και να ξεκουμπιστούν από εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μακαρι να πει ολο το δημοτικο συμβουλιο ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ αλλα σιγουρα θα υπαρξουν καποιοι που τ αρπαξαν χοντρα κατω απο το τραπεζι κ θα πουνε ναι...αλοιμονο σ αυτους που θα πουνε ναι γιατι θα νομιζουν οτι οταν ερθουν τα μεταλλεια θα παρουν τις οικογενειες τους κ θα φυγουν μακρια αλλα μαλλον δεν θα προλαβουν να πανε σπιτια τους μετα το συμβουλιο γιατι θα τους λυντσαρουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ETSI EINAI. O KATHE ANVNYMOS PETAMENOS MPOREI NA LEEI OTI THELEI KAI NA VRIZEI KAI NA APEILEI.

      Διαγραφή
    2. 05:51
      Ανώνυμε Πολίτη Αριστοτέλη. Κανόνισε γιατί ο fokas στο δρόμο είναι. Έεεεεεερχετε!!!

      Διαγραφή
    3. ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΝΤΑΗ 05:47 Η ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΘΑ ΣΕ ΦΑΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΑΡΠΑΞΑΝ.ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΟΧΙ.ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΠΕΚΟΥΛΑ? Η ΣΙΓΟΥΡΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ? ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΖΩΗ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
  14. μου άρεσε ιδιαίτερα αυτο που βροντοφώνάξαν η γεμάτη απο κόσμο αίθουσα του Δήμου Κιλκις ” Δεν θα γίνουμε δεύτερη φορά πρόσφυγες στον τόπο μας “

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΣΙΩΝ.ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΚΛΕΓΕΤΕ. ΠΡΟΣΟΧΗ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΟΥΝ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ:Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ!
    ΟΙ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ ΔΕΝ ΩΦΕΛΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.