Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Διάλογος Γεωπόνων και Νέων Αγροτών

Την Πέμπτη, 2 Φεβ 2012, στις 11.30, στην αίθουσα D, στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός», περίπτερο 8 μέσα στην Agrotica, ο Γεωπονικός Σύλλογος Μακεδονίας-Θράκης προσκαλεί στην εκδήλωση «Οι Γεωπόνοι συναντούν τους Νέους Αγρότες».
Η φιλόξενη Agrotica προσφέρεται για καινοτόμες πρακτικές στον αγροτικό τομέα, και ο Γεωπονικός Σύλλογος Μακεδονίας-Θράκης αξιοποιώντας αυτήν την πανελλήνια ευκαιρία δημιουργεί ένα περιστασιακό σημείο συνάντησης για την έναρξη ή ενίσχυση του διαλόγου ανάμεσα στους κυριότερους συντελεστές της αγροτικής ανάπτυξης, τους Γεωπόνους και τους Νέους Αγρότες.
Προφανώς η εστίαση στους Νέους Αγρότες επιτέλους σηματοδοτεί ότι το μέλλον ανήκει στους νεότερους επαγγελματίες αγρότες και αν επιθυμούμε μια κάποια προσέγγιση στο μέλλον του αγροτικού κόσμου και στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα πρέπει οπωσδήποτε να συμμετέχουν οι Νέοι Αγρότες, όλοι οι νέοι αγρότες και ακόμα περισσότερο οι οργανωμένοι Νέοι Αγρότες στις θεσμικές Ενώσεις Νέων Αγροτών.
Η απρόσωπη πρόσκληση είναι μια πρώτη δειλή, αλλά οπωσδήποτε θετική, προσπάθεια έναρξης διαλόγου. Θα ήταν σωστότερη η επίσημη πρόσκληση , ή ακόμα και η από κοινού οργάνωση της εκδήλωσης. Ούτως η άλλως μια συνάντηση των υπεύθυνων για την αγροτική πρακτική ΑΓΡΟΤΩΝ, με τους κύριους συμβούλους τους, τους ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥΣ, μόνο θετικά σημεία μπορεί να αναδείξει, και είναι μια καλή ευκαιρία για προσεγγίσεις και μια ποιο κοινή πορεία στο μέλλον.
Με την νέα διοικητική δομή της χώρας, την καλλικρατική, η οποία δεν κατάφερε ακόμα να δώσει επαρκή δείγματα της αποτελεσματικότητάς της, και η οποία οδήγησε σχεδόν όλοι οι Δήμοι να έχουν μια ισχυρή αγροτική παραγωγική βάση, η ανυπαρξία αποτελεσματικών δομών στήριξης της αγροτικής επιχειρηματικότητας, ενώ όλοι σχεδόν περιμένουμε από τον αγροτικό τομέα να «βγάλει το κάρο από την λάσπη», με την ταυτόχρονη οικονομική κρίση της εκχρηματιμένης ή απλά συντεχνιακής λογικής, επιβάλουν την έναρξη διαλόγου με τους οργανωμένους Νέους Αγρότες.
Την χρονιά που μας πέρασε η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ πραγματοποίησε 170 εκδηλώσεις ενημερωτικές σε διάφορες πόλεις και χωριά σε όλη την Ελλάδα, ενώ η παρουσία και η θερμή ομιλία της ΑΕ του Κυρίου Κάρολου Παπούλια, Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, στην Τεχνόπολη Αθηνών στις 13 Μαϊ 2011, προς τους Νέους Αγρότες στηνημερίδα «Αγροτική Επιχειρηματικότητα & Αγροτουριοσμός», επιβεβαίωσε την εξαιρετική δουλειά της ΠΕΝΑ, σε περίοδο σχεδόν πλήρους ακινησίας όλων των δομών του αγροτικού χώρου.
Την Πέμπτη, 2 Φεβ 2012, στις 11.30, στην αίθουσα D, στο συνεδριακό «Ν.Γερμανός», μέσα στην Agrotica, στην Θεσσαλονίκη, οι Γεωπόνοι συναντούν τους Νέους Αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.