Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Χρησιμοποιήστε την Κάρτα Αποδείξεων για κάθε αγορά που κάνετε: είναι για το συμφέρον σας!

Με δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας να χρησιμοποιούν την Κάρτα Αποδείξεων στις συναλλαγές τους σε περισσότερα από εκατό χιλιάδες καταστήματα στη χώρα, η Κάρτα Αποδείξεων μπαίνει στην καθημερινότητά μας.
Γιατί να τη χρησιμοποιήσετε... 
Η Κάρτα είναι ασφαλής και ανώνυμη, διευκολύνει τον πολίτη απαλλάσσοντάς τον από τη συλλογή, καταμέτρηση και υποβολή των αποδείξεων στις αρμόδιες φορολογικές αρχές και λειτουργεί συμπληρωματικά με τη συλλογή έντυπων αποδείξεων. Παράλληλα, υποστηρίζει τη φορολογική δικαιοσύνη βοηθώντας στη νομιμοποίηση των συναλλαγών, ενώ αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις που τη διαθέτουν.
Που μπορείτε να την προμηθευτείτε...Η Κάρτα Αποδείξεων διατίθεται δωρεάν από τα υποκαταστήματα των τραπεζών που συνεργάζονται στη δράση χωρίς να απαιτείται τραπεζικός λογαριασμός, ενώ δεν γίνεται καταγραφή του ΑΦΜ ή άλλων προσωπικών στοιχείων του πολίτη και άρα δεν γίνεται σύνδεση της κάρτας με τον κάτοχο.

Σε ποιες συναλλαγές μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε...Η Κάρτα Αποδείξεων μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε συνεργαζόμενη επιχείρηση/επιτηδευματία που διαθέτει ενημερωμένη Συσκευή Αποδοχής Πιστωτικών ή/και Χρεωστικών Καρτών (Point of Sales-POS), EFT/POS και e-POS, σε συναλλαγή που γίνεται με μετρητά, πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή άλλο τρόπο πληρωμής. Η συναλλαγή καταγράφεται με μια απλή διαδικασία: μετά την έκδοση της απόδειξης ο ταμίας «περνάει» την Κάρτα Αποδείξεων από το τερματικό και πληκτρολογεί το ποσό της συναλλαγής. Αμέσως εκτυπώνεται αποδεικτικό που δίδεται στον πελάτη, μαζί με την απόδειξη της συναλλαγής.
Μέσω εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ. (http://link.minfin.gr/karta) ο κάτοχος της Κάρτας έχει πρόσβαση σε ειδική υπηρεσία για να παρακολουθεί τις δαπάνες του. Παράλληλα, ετοιμάζεται ηλεκτρονικός χάρτης όπου θα μπορεί ο καταναλωτής να βρίσκει εύκολα τα καταστήματα όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί η Κάρτα Αποδείξεων.

Τι καταγράφει η Κάρτα...
Στην Κάρτα Αποδείξεων δεν καταχωρείται κανένα απολύτως στοιχείο από τις συναλλαγές του κατόχου, πέραν από το κατάστημα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συναλλαγή και το ποσό της απόδειξης. Στη μερίδα αποδείξεων του κάθε φορολογούμενου στην ειδική εφαρμογή της ΓΓΠΣ δεν καταχωρίζονται επιμέρους στοιχεία, όπως τα είδη που αγοράστηκαν, κλπ. Κατά συνέπεια δεν μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει την καταναλωτική συμπεριφορά του κατόχου, ενώ όλα τα στοιχεία διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα της Γ.Γ.Π.Σ., μετά την εκκαθάριση του οικονομικού έτους.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα
http://link.minfin.gr/karta.

1 σχόλιο:

  1. Κώστα. πλάκα μας κάνεις ε;;;;
    Είπαμε για να γεμίζει ο χώρος μας να βάζουμε ΟΤΙ βρίσκουμε!
    Αλλά ρε σί... αυτή η κάρτα την δέχονται 2 επιχειρήσεις σε ΟΛΟ τον ΝΟΜΟ ΚΙΛΚΙΣ!
    χααχαχαχχααχχαχαχα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.