Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πολίτες Αριστοτέλη: "Τελικά..., ποιος παραπληροφορεί... ποιον; (Αυτό το βραβείο, ποιος θα το πάρει;)"

Στην ομάδα "ενημέρωσης"
κατά της μεταλλείας!
Στα υψηλότερα επίπεδα κορύφωσης της βρίσκεται η διαμάχη μεταξύ επιστημόνων του ΥΠ.Ε.Κ.Α. και επιστημόνων, που πασχίζουν για την κατάργηση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη χώρα.
Πρόσφατα σε άρθρο του ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του Α.Π.Θ. Σαράντης Δημητριάδης, που αναρτήθηκε και στην Κιλκισιώτικη ιστοσελίδα Kilkis 24, εμμέσως πλην σαφώς άφηνε να εννοηθεί, πως οι εξαγγελίες που έγιναν στη βουλή από τον υφυπουργό Π.Ε.Κ.Α. και αφορούσαν τις περιβαλλοντικές παραμέτρους της σχεδιασθείσας από την πολιτεία μεταλλευτικής δραστηριότητας στο Κιλκίς και

αποκλείουν τη χρήση κυανίου ενώ ελαχιστοποιούν την επιφάνεια της ανοικτής εξόρυξης (εάν και εφόσον γίνει ποτέ στην περιοχή), όπως και μια σειρά άλλων ζητημάτων, οφείλονται στην ενημέρωση..., που παρείχε όλο το προηγούμενο διάστημα στην πόλη και στα χωριά του Κιλκίς η επιστημονική ομάδα... στην οποία συμμετέχει ο ίδιος... και όχι στην επιστημονική βούληση της Διεύθυνσης Ορυκτού Πλούτου του ΥΠ.Ε.Κ.Α. (Δείτε εδώ)
H θέση μας είναι γνωστή για το τι είδους ενημέρωση παρέχει στις κατά τόπους κοινωνίες, η «τρόϊκα» του «παρατηρητηρίου μεταλλευτικής δραστηριότητας...», επομένως δε θα σταθούμε στη σεβαστή κατά τα άλλα άποψη του κ. Δημητριάδη. Θα σταθούμε όμως στα σχόλια που διατυπώνονται κάτω από το άρθρο του ομότιμου καθηγητή γεωλογίας. Σχόλια που προέρχονται από επιστήμονες του Υπουργείου, τον ίδιο τον κ. Δημητριάδη και αρνητές της μεταλλευτικής δραστηριότητας στο Κιλκίς.
Αυτό λοιπόν που γίνεται εύκολα αντιληπτό είναι, πως απέναντι στα επιχειρήματα, που προβάλλονται στις απαντήσεις –σχόλια των επιστημόνων του ΥΠ.Ε.Κ.Α , ο κ. Δημητριάδης και όσοι ασπάζονται τις απόψεις του, όταν «ζορίζει» η κατάσταση..., πετούν το μπαλάκι στο λαό του Κιλκίς..., αλλά και στην Κερατέα..., που θα «θυμίζει παιδική χαρά», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε κάποιο σχόλιο, αν προχωρήσει η εκμετάλλευση των χρυσοφόρων κοιτασμάτων Βάθης –Γερακαρίου...
Το έχουμε ξαναπεί οποιαδήποτε ομοιότητα των όσων θα διαβάσετε, με τα όσα επικρατούν στη Θράκη, το Κιλκίς και επικράτησαν κάποτε στη Χαλκιδική, έχει πάψει προ πολλού κατά τη γνώμη μας, να είναι συμπτωματική... Είναι τυπικό παράδειγμα της μεθοδολογίας της «επιλεκτικής ενημέρωσης», που τηρείται πιστά και αδιάλειπτα από τη συγκεκριμένη ομάδα...
Όταν τα επιστημονικά επιχειρήματα τελειώνουν, έρχεται σαν... «από μηχανής θεός», η «παρέμβαση του λαού» και όπως αυτή έχει εκκολαφθεί...
Δείτε εδώ το άρθρο του κ.Δημητριάδη και τα σχόλια που ακολουθούν.

67 σχόλια:

  1. Βαρεθήκαμε την προπαγάνδα από τους πολίτες Αριστοτέλη,τους πουλημένους , τα ρομποτάκια των εταιριών χρυσού , να υπερασπίζονται δήθεν το Κιλκίς. Δεν μας ενδιαφέρουν ούτε οι αναξιόπιστοι και δολοπλόκοι του ΥΠΕΚΑ ,ούτε οι φθηνοί προπαγανδιστές του Ελ Ντοράντο από το Στρατώνι. Χωνέψτε το , δεν θέλουμε .Η τοπική κοινωνία και οι θεσμικοί παράγοντες του Κιλκίς είπαν ομόφωνα οχι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλαβα, τι σε πιραξε ο Πολιτης. Ο 'δικος σου" εγραψε σε εσας,στο λαο του Κιλιςι οταν εφαγε την παπαρα στην βουλη και θιχτηκε.. και του απαντησαν οι συναδελφοι. Κι απο οτι καταλαβες, τον στριμωξανε καλα. Αντε γεια, και να τον χαιρεστε που σας εχει μπροστομ.... ..(ποδια).ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ. Και ακου και αυτο. Και ποιος σου ειπε οτι μεθαυριο δεν θα το ζητηουν οι κατοικοι της κοντινης περιοχης? σε 5 χρονια. Ιδωμεν. θα σε κραταω ενημερο το πωσο "πεθαινουμε εδω στην Χαλκιδικη. Ξεκιναμε!!!

      Διαγραφή
  2. Φτανει πωλητες του ιδιου του Αριστοτελη και της πατριδας του!Ειπαμε ΟΧΙ στα μεταλλεια! Εδω θελουμε να διατηρησουμε τα δαση μας ,τα νερα μας και την ταυτοτητα μας!Στο διαβολο και το χρυσαφι σας και τα λεφτα που θα καταληξουν στους Καναδους δολοφονους του Περιβαλλοντος.Για 2 φορτηγα χρυσος γινεται ολος ο ντορος!Τοση ζημια για την απληστια τους!Εξω ρε μισθαρνα οργανα.Οξω απ το Κιλκις υαινες!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Να καταφέρει να πείσει με ουσιαστικές κινήσεις τις τοπικές κοινωνίες και γενικότερα τον λαό μας ότι η a priori συλλήβδην μη στοχευμένη απόρριψη του ορυκτού πλούτου (που ούτως ή άλλως είναι δημόσια περιουσία), δεν αποτελεί "βάλσαμο" για έναν τόπο αλλά μια λανθασμένη επιλογή. "

      Εθνηκη πολιτικη για τους ορυκτους πορους απο ΥΠΕΚΑ -πετρος Τζεφερης.

      Διαγραφή
    2. 07:01
      Το είπε ο Τζεφερης και εμείς τι πρέπει να κάνουμε;;;Να προχωρήσουμε σε ομαδική αυτοκτονία επειδή μίλησε ο Master;;;

      Διαγραφή
  3. Για ποια εθνικη πολιτικη μιλατε γιατι εδω εχουμε προτεκτορατο! Τα παιρνουν ολα απο εθνικη κυριαρχια μεχρι γη και υδωρ!Το τι θα αφησουν πισω τους οι ευρωδυναστες δεν τους ενδιαφερει καθολου!Εμεις εχουμε υποχρεωση να αγωνιστουμε για να διαφυλαξουμε αυτον τον τοπο! Στα τομαρια των κομματων εξουσιας θα βασιστουμε; Μα αυτοι οι πατριδοκαπηλοι δεν μας χρεοκοπησαν σε συνεργασια με τους ξενους; Το Οχι στα μεταλλεια αποτελει πραξη ευθυνης και αντισταση στη λεηλασια της χωρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευθυνη κυριε ειναι να προβλεπεις.... και οχι να κλαις οταν το γαλα εχει πλεων χυθει.Τωρα ε θελω μαγκα και οχι μεγαλα λογια, τα μπουχτησαμε!!!!!!!! Και αφου εχουμε προτεκτορατο, πατριωτη , παρε και τουτο
      http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112827404

      Διαγραφή
    2. H δική σου ευθύνη, τι μας υπερασπίζεις, ότι αρπάξει ο κ...ς μας, για τριάντα χρόνια δουλειάς το πολυ, αυτή η γη που υπάρχει εκατομμύρια χρόνια θα μετατραπει σε μολυσμένο τόπο που ποτέ δεν θα επανέλθει, και αυτό θα είναι ανάπτυξη, και βιώσιμη μάλιστα. Εκτός αν το περιβάλλον για σένα είναι μπίζνα γιατί όλα τα βλέπεις σαν δουλειές; Κι όλες αυτές που θα χαθούν: Τί νερό θα πίνουμε, τί υγεία θα έχουμε:
      Φίλε και άλλα ανθρωπάκια σαν και σένα, θάρθει και η ώρα σας!

      Διαγραφή
  4. Κυρίες και Κύριοι,

    Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, εδώ και 2.5 περίπου χρόνια, ακολουθεί μια πολιτική σταθερή, διάφανη και συναινετική τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, η οποία βασίζεται στους ακόλουθους τρεις πυλώνες:

    1. Την καταγραφή, αποκάλυψη και ανάδειξη του ορυκτού πλούτου και την ανάθεση της αξιοποίησής του με διαφανείς διεθνείς διαγωνιστικές διαδικασίες, με στόχο τη μεγιστοποίηση των ωφελειών του δημοσίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλιστα κυρίες και κύριοι, να σαι καλά, γελάσαμε βρε! Θα πεις και παρακάτω:

      Διαγραφή
  5. 2. Τη βιώσιμη αξιοποίηση μέσα από διαδικασίες ορθολογικής εκμετάλλευσης, χωρίς ληστρική παρέμβαση και με προοπτικές μέλλοντος και αειφορίας.

    3. Την ύπαρξη σοβαρών αντισταθμιστικών ωφελημάτων για τις τοπικές κοινωνίες, καθώς και την κοινωνικά δίκαιη κατανομή των εθνικών εσόδων.

    Έχουμε ήδη υλοποιήσει ένα σύνολο από παρεμβάσεις με στόχο τη στήριξη του κλάδου σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα

    Ομιλία Υφυπουργού ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη στην ημερίδα του ΥΠΕΚΑ με θέμα "Εθνική πολιτική για την αξιοποίηση των ορυκτών πρώτων υλών"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12:14 12:16
      Και εσύ απολωλό πρόβατο και μεταλλειολόγος? Σωστή επιλογή έκανες…Μανιάτης ο καλύτερος βοσκός.

      Διαγραφή
  6. end the Oscar go..

    2. Την καταγραφή και αξιολόγηση πάνω από 120 Δημόσιων Μεταλλευτικών Χώρων, με σκοπό την πλήρη αξιοποίησή τους, μέσω ομάδας εργασίας επιστημόνων του ΥΠΕΚΑ και του ΙΓΜΕ, η οποία αναμένεται να ολοκληρώσει το έργο της εντός του 2012. Ήδη, έχουν αξιολογηθεί οι πρώτοι 50 από τους χώρους αυτούς και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες εκμίσθωσης δημόσιων μεταλλείων με διεθνείς πλειοδοτικούς διαγωνισμούς, για χρυσό, χαλκό, μόλυβδο, ψευδάργυρο, άργυρο, αντιμονίτη, κ.α.Στις 14 Μαρτίου προβλέπεται η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για την περιοχή Βάθης – Γερακαριού του Κιλκίς όπου τα βεβαιωμένα αποθέματα εκτιμώνται σε 1,5 δις ευρώ και τα δυναμικά σε περίπου 7 δις ευρώ. Με απόλυτα καινοτόμο τρόπο αξιολογούμε με συνολική βαρύτητα άνω του 25%, νέα κριτήρια, όπως ο αριθμός των θέσεων πλήρους απασχόλησης, οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, οι πρόσθετες περιβαλλοντικές δαπάνες (πέραν όσων προβλέπονται ήδη από την υφιστάμενη εθνική και κοινοτική νομοθεσία), η πρόσληψη εργαζομένων από την τοπική κοινωνία, κ.ά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ευα να φανταστώ γιατί το σχόλιο είναι ίδιο με αυτό http://www.kilkis24.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4/#comment-12935

      Φαντάζομαι να γνωρίζεις που go καλύτερα το Oscar. Βάλε και λίγη σος για να γλιστράει.

      Διαγραφή
  7. Τα πράγματα δυσκολεύουν. Δυστυχώς πρέπει να περάσουμε σε άλλα στάδια. Ζητώ συγνώμη από αυτούς που μου έλεγαν ότι έχουμε να κάνουμε με ύπουλα φίδια και δεν τους πίστεψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΘΕΟΣ ?

      Διαγραφή
    2. Γεια σου κ. Φωκα. Εσενα σκεπτομουνα και σου τα ελεγα. Μου κανει εντυποση που τωσο εξυπνο παλικαρι και δεν το καταλαβες, αφου οντος ολοι μιλανε για εκμεταλευση ορυκτου πλουτου. (Παντος δεν μιλανε για το Παικο.)
      κι ακομα κατι. πιστευεις οτι θα αφεθει κατι στην τυχη? Ξερεις τι ενοω.
      και σταματηστε να εκμεταλευεστε τα παιδια του λυκειου. Ειναι ακομα παπαγαλακια. Ο οποιος φανατισμος ειναι κακο πραγμα ιδικα οταν ειναι εξωπραγματικος ιδικα μετα απο τις απαντησεις των Ζαφειρατου και Τζεφερη στον Δημητριαδη. Φιλικα ( δεν ξεχασα την μπυρα ;D) Ε.Σ.

      Διαγραφή
    3. 02:41 PM
      Γιατί ρωτάς ρε είρωνα? Μπαχαλάκι!!

      Διαγραφή
  8. Επαναλαμβάνω το σχόλιο που έκανα και νωρίτερα, δηλαδή τι θα πείραζε τον τόπο όπως το είπαν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες να αναδειχθεί κάποια Εταιρεία ανάδοχος του έργου, να κάνει την λεπτομερή κοιτασματολογική έρευνα την οποία ενας κρατικός φορέας όπως το ΙΓΜΕ δε θα μπορούσε να την κάνει λόγω κόστους ( έτσι γίνεται σε πάρα πολλές σοβαρές χώρες ), να υποβάλει την πρότασή της μετά από 4-5 χρόνια και αν κριθεί συμφέρουσα κλπ κλπ να προχωρήσει στην εξόρυξη. Ποιόν και τι θα πείραζε αν γινόταν η πρώτη φάση δεν μπορώ να καταλάβω. Το πολύ - πολύ να έβρισκαν δουλειά καμιά 50ριά άνθρωποι για 4 - 5 χρόνια και να είχε το Κιλκίς μία πολύ ακριβή αποτύπωση για το τι κρύβεται στα σπλάχνα της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κοιτα, καποτε ηταν χρονοβορα τα πραγματα της ερευνας. τωρα δεν ειναι. εχουνε καινουρια συστηματα. και λιγο πολυ οπως λεει θαρρω και ο κ.Ζαφειρατος, λιγο πολυ ξερουνε τι εχετε. να θυμαστε ομως ενα. Οταν και αν θα γινει το εργο, προτερεοτητα εχουν η ντοποιοι και μετα απο το κιλκις και να ξερετε οτι καθε 50 ατομα αφηνουν στον τοπο 1 000 000 .
      Αλλα!!πανω απο ολλα σεβασμο στο περιβαλλον. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΝΤΕ!!!

      Διαγραφή
    2. 02:49
      Άσε το παραμύθι. Η προκήρυξη λέει έρευνα και εκμετάλλευση. Δε υπάρχουν 4-5 χρόνια. Είναι Fast Track η διαδικασία. Και από τη στιγμή που δεν υπάρχει ανάδοχος πως ξέρεις και πόσοι θα δουλέψουν. Αυτό θα προκύψει μετά την έρευνα. Υπεύθυνος προσλήψεων της εταιρείας είσαι και ομιλείς με τόση σιγουριά. Μας έχετε τρελάνει στις ασυναρτησίες!!!

      Διαγραφή
    3. Κατ' αρχή έκανα μία υπόθεση για το πόσοι μπορεί να απασχοληθούν στη φάση της έρευνας μόνο.
      Αν δείς προσεκτικά τη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής θα διαπιστώσεις ότι το δεύτερο σκέλος της εκμετάλλευσης είναι συνάρτηση του πρώτου δηλ. της έρευνας. Η Εταιρεία που θα είναι ανάδοχος πρέπει να υποβάλει την πρότασή της για την εκμετάλλευση και θα δοθεί έγκριση για εκμετάλλευση εφόσον η πρόταση κριθεί ικανοποιητική για το Δημόσιο και την περιοχή.
      Σε κάθε περίπτωση τι θα ενοχλούσε να γίνει η έρευνα σύντομη ή μακροχρόνια για να μπορούν όλοι να μιλάνε πιο υπεύθυνα και με στοιχεία ?
      Οταν όμως κάποιοι έχουν στείρο και τυφλό φανατισμό, αν όχι σκοπιμότητες, και νομίζουν οτι έμαθαν τα πάντα, τότε δε μπορούν να δούν ένα εκατοστό πιό μακριά από τη μύτη τους.
      Θλιβερές καταστάσεις !

      Διαγραφή
    4. 01:46
      Μυαλό έχεις (γιατί αρχίζω και αμφιβάλω)? Επειδή το είπε ο Μανιάτης ο Τζίμας και η Καραβασίλη σημαίνει κάτι. Γρανάζια του σάπιου κράτους είναι, το ξέχασες? Και κάτι πολύ σοβαρό για εμένα που δε το αναφέρει κανείς. Η τιμωρία του Μανιάτη και των υπολοίπων πια πιστεύεις πρέπει να είναι επειδή αποφάσισαν να ενημερώσουν τον κόσμο στις 6-2-2012, τρείς ολόκληρους μήνες μετά το τέλος της ηλεκτρονικής διαβούλευσης?
      Εγώ τους τιμωρώ με το να μην πιστεύω πλέον όλα αυτά που μου λένε. Θεωρείς παράλογη αυτή τη στάση μου?

      Διαγραφή
    5. Οχι φίλε μου 0306 εγώ δεν μπορώ να πιστέψω οτι όλοι είναι γρανάζια του σάπιου συστήματος κι εμείς όλοι οι άλλοι είμαστε οι αναμάρτητοι. Εμείς τους ψηφίζουμε, άρα έχουμε ευθύνες.
      Οποιος έχει νοημοσύνη, θετική ενέργεια και καλές προθέσεις μπορεί να καταλάβει ποιό είναι το σωστό περνώντας από το δικό του φίλτρο ό,τι ακούει. Με το να τιμωρείς αυτούς έτσι για ένα καπρίτσιο και ένα πείσμα, ουσιαστικά τιμωρείς τον εαυτό σου και το Κιλκίς που θα στερηθεί μίας σημαντικής ευκαιρίας για άνοιγμα νέων δουλειών κλπ κλπ.
      Επειδή μερικές φορές κάνω πλάκα απογοητευμένος από τις ακρότητες και το κλίμα Μεσαίωνα που επικρατεί και τις τόσες μλκς που έχω διαβάσει, παραπάνω μιλάω σοβαρά.

      Διαγραφή
  9. Τρία καραγκιαζάκια είστε όλοι και όλοι. Μας παρουσιάζετε ως θέσφατο το τι είπαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες και ο Μανιάτης και πάλι από την αρχή. Και κατά τ’ άλλα άλλοι είναι οι μαϊντανοί και οι από μηχανής θεοί.

    Φ. Σου τα έλεγα αλλά δεν άκουγες. Δεκτή η συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καραγκιόζης είσαι και φαίνεσαι!
      Τώρα οι περιθωριακοί και οι άνθρωποι που δε μπορούν να καθορίσουν τα του οίκου τους έγιναν εισαγγελείς για το Κιλκίς. Χαθήκαμε !

      Διαγραφή
    2. 05:06 PM - Η Λίτσα Πατέρα ή ο Χωραφάς είσαι άρχοντα και γνωρίζεις αν είμαστε περιθωριακοί και το αν δε μπορούμε να καθορίσουν τα του οίκου μας?
      Κύριε Τέλειε χαμένοι είστε εδώ και χρόνια απλά δε το γνωρίζατε. Τώρα βρήκατε ως απολωλά πρόβατα τον βοσκό Μανιάτη και βγήκατε από τη στάνη σας. Γίνατε και μεταλλειολόγοι όλοι και μπορείτε να κρίνετε το σωστό ή το λάθος.

      Διαγραφή
    3. Φτάνει που γίνατε εσείς μεταλλειολόγοι και μπορείτε να κρίνετε τα πάντα γελοίοι.

      Διαγραφή
    4. Γεωργός είμαι, μεταλλειολόγος είσαι εσύ, μη μπερδεύεσαι.

      Διαγραφή
    5. Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις !
      Αφού έχετε άποψη για τον ορυκτό πλούτο είστε όλοι μεταλλειολόγοι, γεωλόγοι, μηχανικοί ορυκτών πόρων κλπ!
      Μπορεί να είσαι λοιπόμ επαγγελματίας μεταλλειολόγος και ερασιτέχνης γεωργός ! Διαλέγεις και παίρνεις.

      Διαγραφή
    6. 01:06
      Στη Γερμανία ζω. Και πρόσεχε τι λες. Και εσύ, όταν διαφωνείς με κάποιον, άποψη εκφέρεις. Οπότε σωστά το λες. Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις!
      Για να είμαι ειλικρινείς εσένα σε κόβω για άνεργο μηχανικό ορυκτών πόρων και με το να σχολιάζεις θετικά το κάθε άρθρο που αναρτούν οι Πολίτες Αριστοτέλη, γλύφεις μήπως και σε προσλάβει η εταιρεία.

      Διαγραφή
    7. Πιο πάνω δηλώνεις γεωργός και τώρα οτι ζείς στη Γερμανία !
      Μάλλον σε άλλο πλανήτη ζείς.

      Εγώ είμαι γεωτρυπανιστής άνεργος. Θα έρθω στη Γερμανία να με βρείς δουλειά.

      Διαγραφή
    8. Μάθαμε και κάτι καινούργιο σήμερα. Στη Γερμανία δεν έχει γεωργούς.
      Και επειδή δεν έχει γεωργούς στη Γερμανία εγώ ζω σε άλλο πλανήτη!!!
      Αυτοί οι μηχανικοί ορυκτών πόρων έχουν και πολλές γενικές γνώσεις τελικά! Μπράβο τους!!!

      Διαγραφή
    9. Ελα φίλε η παιδική εκπομπή τελείωσε !

      Διαγραφή
  10. Παπαδόπουλος Νίκος1 Μαρτίου 2012 στις 3:20 π.μ.

    Έμμεσα γίνεται αναφορά στο πρόσωπό μου. Θα περίμενα από τους διαχειριστές του blog να διασταυρώνουν τις πληροφορίες που εμπεριέχονται στα άρθρα που αναρτούν . Έχει αποκοπεί η τελευταία πρόταση από το παρακάτω σχόλιο:

    Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένας βοσκός που φύλαγε τα πρόβατά του. Μια μέρα, αποφάσισε να κάνει ένα αστείο στους συγχωριανούς του γιατί βαριόταν. Φώναξε, «Βοήθεια! Λύκος! Λύκος!» και οι συγχωριανοί του έτρεξαν να τον βοηθήσουν. Όταν έφτασαν στο βουνό τον ρώτησαν που είναι ο λύκος. Εκείνος γέλασε και τους είπε ότι ήταν αστείο.
    Ο βοσκός έκανε το ίδιο αστείο πολλές φορές. Μια φορά όμως, ένας λύκος πράγματι εμφανίστηκε και επιτέθηκε στα πρόβατα. Ο βοσκός έτρεξε προς το χωριό και φώναξε: «Βοήθεια! Λύκος! Λύκος!».
    Οι συγχωριανοί του τον άκουσαν αλλά δεν τον πίστεψαν γιατί νόμιζαν ότι ήταν αστείο. Τότε, εκείνος τους εξήγησε ότι δεν έλεγε ψέματα.
    Τελικά, πήγαν όλοι στο βουνό και είδαν το λύκο να φεύγει τρέχοντας και τριγύρω τους βρίσκονταν πολλά σκοτωμένα πρόβατα.
    Φίλε Γιάννη
    Ξέρεις πόσοι σε αυτό τον τόπο ΠΙΣΤΕΨΑΝ τον «βοσκό» όταν τους μιλούσε για αλλαγή το 1981 και έτρεξαν? Ξέρεις πόσοι ΠΙΣΤΕΨΑΝ τον άλλον «βοσκό» όταν τους μιλούσε για κάθαρση το 1990 και έτρεξαν? Ξέρεις πόσοι ΠΙΣΤΕΨΑΝ τον άλλον «βοσκό» το 2000 όταν τους έλεγε ότι η Ε.Ε. θα μας σώσει και ότι η Ελλάδα είναι σπουδαία χώρα, με δυνατή οικονομία και μπορεί να διοργανώσει μέχρι και Ολυμπιακούς Αγώνες? Ξέρεις πόσοι ΠΙΣΤΕΨΑΝ τον άλλον «βοσκό» όταν τους μιλούσε το 2004 για επανίδρυση του κράτους? Πόσοι ΠΙΣΤΕΨΑΝ τον άλλον «βοσκό» το 2009 όταν τους έλεγε πως λεφτά υπάρχουν? Και τέλος ξέρεις πόσοι πίστεψαν τον τωρινό προϊστάμενο σου όταν ως Υπουργός Οικονομικών υπόγραφε μνημόνια επί μνημονίων?
    Πολλοί!!! Όλοι αυτοί που δεν πιστεύουν τώρα εσένα, ενώ ξέρουμε ότι πιστεύεις αυτά που λες!!! Τις αποφάσεις όμως θα τις πάρει ο προϊστάμενος σου όταν θα έρθει η ώρα και εκείνος ξέρει καλύτερα από μένα και εσένα το τι υπόγραψε στα μνημόνια.
    Στο είπα και αλλού. Δεν φταίμε εμείς, άλλοι φταίνε γι’ αυτό που θα γίνει.
    Παπαδόπουλος Νίκος
    Μέλος της Μ.Κ.Ο. ΟΡΑΜΑ
    Υ.Γ. 1 Στις ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν από εδώ και πέρα σκεφτόμαστε να προτείνουμε στο Μέτωπο να είσαι παρόν. Σκέψου το.
    Υ.Γ. 2 Μετέφερε στο κ. Μανιάτη να το γνωρίζει ότι όσοι από αιρετούς και εκπροσώπους φορέων δεν έχουν πειστεί μέχρι τώρα ό,τι τα μεταλλεία δεν πρέπει να γίνουν θα πειστούν. Μη λογαριάζει σε συμμάχους στο Κιλκίς.
    Υ.Γ. 3 Θέλω να σου πω κάτι γιατί τα πράγματα θα αρχίσουν να σφίγγουν σιγά σιγά όσο πλησιάζουμε προς την ημέρα που θα ξεπουληθούν τα Κρούσια. Ετοιμάστε κάνα δυο τρελοκομεία για να βάζετε τα παλληκάρια από το ΣΤΡΑΤΟ και τα ΜΑΤ που θα ‘’σαλεύουν’’ εδώ πέρα. Σας το είπε και ο Βαφειάδης, η Κερατέα θα είναι παιδική χαρά μπροστά σε αυτό που θα γίνει στο Κιλκίς.

    Εκφράζω έναν προβληματισμό και πιστεύω τον τεκμηριώνω με τα παραδείγματα που αναφέρω. Επίσης απευθύνω τον προβληματισμό μου στον κ. Ζαφειράτο και αφού του κοινοποιώ τη σκέψη μας, ώστε να παρευρεθεί σε μελλοντικές ημερίδες, του χτυπώ παράλληλα το καμπανάκι λέγοντας του ότι αν ο προϊστάμενος του συνεχίσει το κρυφτούλι με τους αιρετούς και τους θεσμικούς παράγοντες θα δικαιώσει τον κ. Βαφειάδη και θα ξεσηκώσει περισσότερο τον κόσμο.
    Συγνώμη αλλά δεν λείπουν τα επιχειρήματα ούτε το σχόλιο έχει επιθετικό ύφος. Μετά απ’ αυτό θα πρέπει να ακολουθήσω άλλη τακτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά τα αίματα ήρωες της δεκάρας.

      Διαγραφή
    2. Παπαδόπουλος Νίκος1 Μαρτίου 2012 στις 11:30 π.μ.

      Τον τίτλο ήρωας της δεκάρας στο χαρίζω. Θα ασχοληθώ με σοβαρούς ανθρώπους και θα προτιμήσω την απάντηση του κ. Ζφειράτου.

      Φίλε Νίκο
      Η πίκρα και η οργή είναι και δική μου. Αλλά μη νομίζεις ότι επηρεάζω και επηρεάζεις λίγο αυτά που υπογράφονται. Αυτά που επηρεάζω εγώ είναι ένα μέρος από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας που όλοι αυτοί οι καλοί βοσκοί φρόντισαν με πράξεις και παραλείψεις να θάψουν και αντί να τις αναπτύξουν προτίμησαν να δανειστούν.
      1. Λέω ναι, όχι μόνο σε ημερίδες αλλά και ποδηλατοδρομίες. Ξέρω όμως ότι κάποιοι δε θα δεχτούν, όπως και τα παιδιά από τη Χαλκιδική δε μου έδωσαν εύκολα το χέρι τους. Μετά από τόσα χρόνια αλληλογραφίας με την απόμακρη και απρόσωπη πολιτεία έγινε ένα βήμα όμως.
      2. Μη με συγχέεις με τους προϊστάμενους
      3. Αυτά αν γίνουν θα έχουμε όλοι αποτύχει

      Πολίτες Αριστοτέλη και λοιποί (τσιράκια ή μη της κάθε εταιρίας). Εγώ όπως και ο κ. Ζαφειράτος, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΩ. Και πολύ περισσότερο δεν θα σας ακολουθήσω στο βούρκο της παραπληροφόρησης.

      Διαγραφή
    3. Δεν ξέρω ποιός Νίκος Παπαδόπουλος είσαι και ούτε με ενδιαφέρει.
      Οι απειλές που εκτοξεύεις πάντως έχουν ενδιαφέρον ήρωα της πεντάρας και πρέπει να απασχολήσουν και τις Αρχές.
      Το ανα αποτύχεις ή όχι προσωπικά είναι δικό σου πρόβλημα.

      Διαγραφή
    4. Παπαδόπουλος Νίκος1 Μαρτίου 2012 στις 12:55 μ.μ.

      Σταματήστε να σχολιάζετε οτιδήποτε βρίσκετε μπροστά σας. Η ένστασή μου απευθύνετε στου Πολίτες Αριστοτέλη και στο διαχειριστή του blog (με το λοιποί απευθύνομαι σε εκείνον και χρησιμοποιώ πληθυντικό μήπως και είναι πάνω από ένας οι διαχειριστές). Οι πρώτοι έτσι πως έθεσαν το θέμα παραπληροφορούν και ο δεύτεροι γίνονται συνένοχοι αναδημοσιεύοντας το.

      Επίσης σταματήστε να ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΕ τον κόσμο αναφέροντας ιπποπόταμους και βατράχια καθώς και ανάμιξη των αρχών. Μπορεί να έχουμε χούντα άλλα ακόμη δεν άνοιξαν τη Μακρόνησο.

      Και φυσικά είναι δικό μου πρόβλημα 01:50 οπότε άφησε με να βρω την άκρη. Και δεν είναι απειλές. Οι έχοντες γνώση – και οι αρχές μέσα σε αυτούς- γνωρίζουν ότι είναι ένα από τα πιθανά σενάρια αν προχωρήσει αυτό.
      Τώρα αν παραδεχτώ ότι είμαι ήρωας της πεντάρας θα σου κάνω καλό? Εσένα και τους Πολίτες Αριστοτέλη (δε γνωρίζω αν είσαι και κάποιος από αυτούς) σας βόλεψε να το πάρετε ως απειλή αυτό που είπα για να κάνετε το κομμάτι σας. Ο κ. Ζφειράτος – στον οποίο και απευθυνόμουν – σε πληροφορώ δεν έχει την ίδια άποψη με εσάς δηλ. κατάλαβε την αγωνία και την αγανάκτηση, για τις αγκυλώσεις της πολιτείας, που βγαίνουν μέσα από το σχόλιο.
      Επίσης δε μ’ ενδιαφέρουν οι αμφιβολίες που έχεις για το αν είμαι αυτός που είμαι. Σε παρακαλώ λοιπόν να με καταλάβεις και να σταματήσεις να σχολιάζεις ελαφρά την καρδία το τι λέω. Αναγκάστηκα να σχολιάσω επειδή ‘’φωτογραφίζομαι’’ από το άρθρο. Δεν έχω καμιά μα καμιά όρεξη να ασχολούμαι μαζί σου και με τις απόψεις σου.

      Διαγραφή
    5. Πρέπει να καταλάβεις οτι είσαι σε δημόσια θέα όπου όποιος σε διαβάζει μπορεί και να σχολιάζει για ό,τι τον ενοχλεί.
      Αν πιστεύειες οτι από τη μοίρα έχεις κάποιο ηγετικό ρόλο σ΄αυτή τη θλιβερή σας ιστορία και υπογράφεις αυτά που γράφεις θα πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός. Δεν μπορείς να λεονταρίζεις και να εκτοξεύεις κούφιες απειλές του στύλ οτι εδώ θα γίνει Βιετνάμ !
      Δεν ξέρω αν ζείς σε άλλο κόσμο, αλλά στη χώρα έχουμε δημοκρατία με όλα τα στρεβλά της ( άσχετα αν η οικογένεια Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα, κάποιοι τους ψήφιζαν ). Σε κάθε περίπτωση δεν έχουμε ούτε λαοκρατία ούτε οχλοκρατία, ούτε χούντα. Μόνο ακροαριστεροί υποστηρίζουν οτι έχουμε κοινοβουλευτική δικτατορία.
      Συνεπώς οι αρμόδιες Αρχές πρέπει να επιλαμβάνονται όποιου θέματος αφορά διασπορά ψευδών ειδήσεων, ύβρεις, εκτόξευση απειλών, κινδυνολογία κλπ. Εκτός και αν από το διαδίκτυο κάποιος μπορεί να σηκώσει παντιέρα και να αρχίσει αντάρτικο.
      Αν θέλεις ιδιωτικότητα να πάς στο facebook για να μη μας ζαλίζεις με τους φανατισμούς σου. Αλλά μου φαίνεται οτι θέλεις να το παίξεις αρχηγός.
      Οσο για τους ιπποπόταμους και τα βατράχια για όσους γνωρίζουν ελληνικά αυτό είναι ένα σχήμα λόγου ( υπάρχει και μία ελληνική παροιμία παραπλήσια ) θα καταλάβετε σύντομα οτι συμμετείχατε σε ένα παιχνίδι όπου ήσασταν οι τελευταίοι κομπάρσοι.

      Διαγραφή
    6. ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΟΥΤΩΣ 'Η ΑΛΛΩΣ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΕΞΟΔΑ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ?

      ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΒΡΙΣΟΥΝ ΜΕ ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΌ Ο,ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ.
      Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΒΡΙΣΙΑ ΘΑ ΒΡΑΒΕΥΘΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΧΡΥΣΟ.

      Διαγραφή
    7. Παπαδόπουλος Νίκος1 Μαρτίου 2012 στις 6:50 μ.μ.

      07:54
      Σου είπε κανείς πως χρειάζομαι πατέρα να με συμβουλεύει? Επίσης από προκύπτει η αναζήτηση ηγετικού ρόλου από τη μεριά μου. Μιλούσα με κάποιον επώνυμο και ως εκ τούτου θεώρησα σωστό να του μιλήσω επώνυμα (το έχω κάνει άλλη μια φορά στο παρελθόν με το κ. Τερζενίδη επειδή μου ζητήθηκε). Υπέδειξε μου, που αλλού έχω μιλήσει επώνυμα εκτός των συνομιλιών μου με τον κ. Ζαφειράτο (για να προκύψει και η αναζήτηση ηγετικού ρόλου που μου τσαμπούνας).
      Δεν ανέφερα κάτι για Βιετνάμ. Το έχω διευκρινίσει παραπάνω πως χρησιμοποίησα λόγια του κ. Βαφειάδη και πως είναι αγωνία και όχι απειλή. Αν είσαι καθυστερημένος και δεν το κατάλαβες ή δεν με πιστεύεις δικαίωμα σου.
      Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω αν το κάνεις επίτηδες ή να είσαι… αλλά δεν έχουμε δημοκρατία. Μπορείς να ακούσεις τον κ. Παυλόπουλο να λέει πως έχουμε συνταγματική εκτροπή

      http://www.youtube.com/watch?v=um38eqD-66c

      και επίσης να το αναλύει ο κ. Κώστας Χ. Χρυσόγονος, καθηγητής Νομικής Α.Π.Θ. εδώ

      http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22788&subid=2&pubid=63543859

      Στην προτελευταία παράγραφο μου υποδεικνύεις και τι να κάνω και αναφέρεις ξανά ότι θέλω να το παίζω αρχηγός. Γνωστό το κόλπο, πες πες κάποια ρετσινιά θα μου αφήσεις.
      Πες μας εσύ εκτός φυσικά την αποστολή που σου έχεις αναθέσει ή σου ανάθεσαν άλλοι και αφορά την προστασία της αλήθειας ώστε να μην τη βιάζουμε, γιατί συμμετέχεις σε αυτό το παιχνίδι? Μήπως είσαι κανένα ψώνιο και νομίζεις πως θα γίνεις ο αρχηγός αυτών που τάσσονται υπέρ της εξόρυξης?

      Υ.Γ. Σου έθεσα κάποια ερωτήματα πιστεύω να βρεις τη μαγκιά να τ’ απαντήσεις και να μη με πρήζεις λέγοντας με πως είμαι βατράχι.

      Διαγραφή
    8. 08:29 AM - Και όμως υπάρχεις. Μπράβο σου!!!

      Διαγραφή
    9. 07:54
      Δεν τρομοκρατείς απλά τον κόσμο, πετάς και πολλά βατράχια. Στην Κερατέα ή στο Βιετνάμ είχε τους περισσότερους νεκρούς??? Πρόσεχε τι λες φίλε!!! Ξέρω δεν είμαστε φίλοι.

      Διαγραφή
    10. 0936 πρέπει να ξέρεις οτι είναι δύσκολο να επικονωνεί κάποιος με ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν την ελληνική γλώσσα ! Γι' αυτό σ'αφήνω και πάω παραπέρα. Και σίγουρα δε θα μπορούσε να είμαστε φίλοι !!!
      Νίκο Παπαδόπουλε, όποιος κι αν είσαι, σου δίνω κάποιες τελευταίες απαντήσεις διότι πρόθεσή μου δεν ήταν να ανοίξω διάλογο μαζί σου, μου είναι αδιάφορο :
      -- Πατερναλιστικές τάσεις δεν έχω και δε σκοπεύω να συμβουλεύσω κανένα. Οποιος θέλει μπορεί να πάει να κόψει το κεφάλι του, δε μ' ενδιαφέρει.
      -- Οταν κάποιος σε τέτοια ζητήματα μιλάει στο πρώτο πρόσωπο
      (ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ ) 'η θέλει να το παίξει αρχηγός ή είναι πολύ εγωϊστής.
      -- Πάλι το Βιετνάμ που ανέφερα είναι σχήμα λόγου. Αν διαβάσεις αυτό που γράφεις στο αρχικό κείμενο θα καταλάβεις οτι αυτό υπονοείται !!
      -- Σε διαβεβαιώνω οτι είμαι πολύ καθυστερημένος και αμόρφωτος, αλλά προς μεγάλη μου χαρά διαπιστώνω οτι καταλαβαίνω πολύ περισσότερα πράγματα από εσένα και γνωρίζω και πολύ καλύτερα ελληνικά. Μπορεί να είμαι και ψώνιο, αλλά δεν πάσχω από μανία καταδίωξης, όπως εσείς, και ούτε είμαι διώκτης φαντασμάτων και μαγισσών !
      -- Επιμένω οτι στην Ελλάδα έχουμε μία από τις καλύτερες δημοκρατίες με πολλές αδυναμίες και πολλά λαμόγια ιδιαίτερα στο χώρο της πολιτικής και μάλιστα και εδώ στο Κιλκίς και μπορεί κάποια να τα έχεις ψηφίσει πιθανόν. άρα μπορεί να ευθύνεσαι και εσύ για την κατάντια της δημοκρατίας.
      -- Για το ποιός είμαι αν έχει σημασία να σου πω οτι είμαι ένας πολίτης που απλώς έχει μία διαφορετική άποψη την οποία κάποιοι σαν κι εσένα δε μου δίνουν το δικαίωμα να την έχω, αλλά εγώ δεν είμαι από αυτούς που ενδίδουν και θα συνεχίσω να διεκδικώ το δικαίωμα να λέω την άποψή μου. Είμαι κάποιος ο οποίος δυστυχώς για εσάς δεν υπηρετώ συμφέροντα όπως θα σας βόλευε να λέτε, ούτε καταστάσεις, ούτε Κόμματα, ούτε τίποτε. Απλώς ανησυχώ για την κακοποίηση της αλήθειας, για τη διαστρέβλωση των πραγμάτων, για την ευκαιρία που κινδυνεύει να χάσει το Κιλκίς εξ αιτίας των εμμονών και των ψυχώσεων σας, από την έλλειψη σωφροσύνης που έχετε επειδή πολλοί από εσάς είστε ακόμη ανώριμοι. Και το πιο επικίνδυνο από όλα είναι οτι θεωρείτε οτι κατέχετε την απόλυτη αλήθεια με απίστευτη ωραιοπάθεια και ναρκισισμό, νομίζετε οτι τα μάθατε όλα με ταχύρυθμα μαθήματα από τους Δημητριάδηδες!

      Διαγραφή
    11. συνέχεια
      Βλέπεις η στενομυαλιά σου δεν σου επιτρέπει να δεχθείς οτι μπορεί ένας άνθρωπος να έχει άλλη άποψη απλά χωρίς καμία σκοπιμότητα, κάτι που είναι καθαρός δείκτης ανωριμότητας. Και σε διαβεβαιώνω οτι στο Κιλκίς δεν είστε μόνο εσείς που σηκώσατε τη σημαία της επανάστασης επαναστάτες χωρίς αιτία, αλλά υπάρχουν πολλοί και σοβαροί άνθρωποι που έχουν την αντίθετη άποψη και προβληματίζονται για το πού πηγαίνει αυτός ο τόπος με τέτοιες αντιδράσεις. Εγώ βέβαια δε μπαίνω στη δική σου λογική να ισχυριστώ έτσι αβασάνιστα οτι κάποιοι τα παίρνουν από το Μπόμπολα και κάποιοι από τον Εμφιετζόγλου και γαυγίζουν ή ότι κάποιοι φωνάζουν σήμερα για να τα πάρουν πρώτοι από τις μεταλλευτικές εταιρείες όπως δείχνει η διεθνής πρακτική, διότι αν έκανα κάτι τέτοιο ακόμη και σε ανώνυμους, όπως κάνετε εσείς, θα ήταν άδικο και απάνθρωπο. Εγώ λοιπόν για το μόνο λόγο που παρεμβαίνω είναι επειδή ανησυχώ για την κακοποίηση της αλήθειας, ε και λίγο το διασκεδάζω με την αφέλεια κάποιων.
      -- Οσο για το βατράχι επιμένω και ξαναδιευκρινίζω οτι ήταν σχήμα λόγου. Λυπάμαι που δε γνωρίζω αν καταλαβαίνεις στοιχεία της ελληνικής γλώασσας όπως το συντακτικό ! Ηταν σχήμα λόγου. Απλώς ήθελα να σου δείξω οτι θα αποδειχθείτε πολύ λίγοι όλοι εσείς μπροστά σε όσα θα συμβούν και στη σύγκρουση κάποιων μεγάλων συμφερόντων! Αλλά τότε θα είναι αργά για εσάς και πιθανόν και για το Κιλκίς. Και τα Κιλκισιωτάκια θα συνεχίσουν να παίρνουν το δρόμο της ξενιτειάς και εσείς θα πανηγυρίζετε ενδεχομένως για μία νίκη σε μία υπόθεση που ουσιαστικά δε συμμετείχατε ! Ο κόσμος όμως τι φταίει ?
      -- Και μία τελευταία παρατήρηση, αν ήσασταν πιό σώφρονες και ώριμοι και κρατούσατε το μέτρο είναι πολύ πιθανό ή άποψή σας να προβλημάτιζε πολύ περισσότερο κόσμο και να πετυχαίνατε περισσότερα πράγματα στην υπόθεση που υποστηρίζετε, όσοι βέβαια είστε ανιδιοτελείς. Ας πούμε οτι μία πολύ υπεύθυνη θέση για τον τόπο θα ήταν να δεχθείτε να γίνει η λεπτομερής κοιτασματολογική αποτύπωση που δεν επιφέρει καμία ζημία στο περιβάλλον και εν συνεχεία σε κλιμα συναίνεσης να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές απαντήσεις στο αν πρέπει να συνεχισθεί η εξόρυξη και με ποιούς όρους. Τώρα εκεί που οδηγείται το πράγμα αυτοί θα κάνουν τη δουλειά τους και εσείς θα μείνετε με το όνειρο ενός χαμένου δήθεν αγώνα.
      Αυτά προς το παρόν...

      Διαγραφή
    12. 08:29
      ΘΕΟΣ ΕΙΣΑΙ Η Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΑΣ;;;;; ΑΦΕΛΗΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕΣΑΙ. ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΗΧΗΣΗ.

      Διαγραφή
    13. ΚΡΙΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ Η ΒΡΙΣΙΑ ΣΟΥ !
      Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ !

      Διαγραφή
    14. 02:55 02:56 PM – Και μετά ξύπνησες. Έχεις πλάσει μια αλήθεια στο μυαλό σου πως όλοι ήμαστε υποκριτές και διαπλεκόμενοι. Είσαι τόσο άρρωστος που μιλάς λες και γνωρίζεις όλους αυτούς που εμπλέκονται με το μέτωπο. Και οι μόνοι σωστοί και σοβαροί είναι κάποιοι γνωστοί σου, οι οποίοι αν και κατά, δεν ακολουθούν το Μέτωπο γιατί όλοι ήμαστε άχρηστοι και κάποιοι από εμάς φωνάζουν για να τα πάρουν (γνωρίζεις επίσης πως είναι διεθνής πρακτική). Θα ήθελα πραγματικά να ήξερα πως έχουμε τόσο άξιο άνθρωπο ανάμεσα μας και δεν τον έχουμε δίπλα μας να μας συμβουλεύει. Θα ήθελα επίσης να σταματήσεις να μιλάς για τον εαυτό σου. Έχεις πει πως είμαστε γελοίοι και πως ασχολείσαι μαζί μας για να προστατέψεις την αλήθεια (άραγε ποιος είσαι και γνωρίζεις την αλήθεια) για να μη τη βιάζουμε. Συνεχίζεις δε σχόλια επί σχολίων να μας λες τα ίδια, όπως το να μας παινεύεις την Δημοκρατία μας ενώ στην επόμενη ή προηγούμενη πρόταση σου να την κατακρίνεις. Επίσης να μας προτρέπεις να αφήσουμε τα αρχιλαμόγια (αυτούς που όπως λες, έχουν ως διεθνή τακτική να λαδώνουν διάφορους για να κάνουν τη δουλειά τους) να εγκατασταθούν στο Κιλκίς και μετά από 3-4 χρόνια (και αυτό παραπληροφόρηση, η διαδικασία είναι fast track, και σε κρέμασε συνομιλητής μας που είναι και εκείνος υπέρ) αν τα κάνουν όλα χάλια να τρώμε 10 χρόνια φυλακή ο καθένας μας προσπαθώντας να τους διώξουμε.
      Έχεις αντιφάσεις στο λόγο σου. Και μας μιλάς λες και είσαι ο ΘΕΟΣ και εμείς όλοι πρόβατα.

      Διαγραφή
    15. 03:20
      ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΗΤΑΝ ΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΒΡΙΣΙΑ.

      Διαγραφή
    16. 02:55 02:56
      ΜΑΣ ΕΠΡΗΞΕΣ. ΓΟΥΣΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΕΛΟ ΜΑΣ. ΑΣ ΤΟ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ.

      Διαγραφή
    17. 02:55 02:56
      Τι είναι αυτά που λες???

      Κατακρίνεις τους Δημητριάδηδες αλλά όχι του Μαναιάτηδες που ήθελαν να περάσουν το θέμα χωρίς να πάρει χαμπάρι κανείς???

      Γράφεις ένα κατεβατό για την πάρτη σου και κατηγορείς εμάς για ωραιοπάθεια???

      Το σχήμα λόγου το χρησιμοποιείς μόνο εσύ για να λες τις παπαριές σου και άλλοι δεν έχουν δικαίωμα να το χρησιμοποιούν επειδή είναι αγράμματοι και δεν ξέρουν από συντακτικό???

      Έχεις πρόβλημα, φωτεινέ παντογνώστη!!!

      Διαγραφή
    18. 0343 μην κάνεις εμετό κάνει κακό στην υγεία σου. Πρώτα διάβασε προσεκτικά τα όσα γράφω και μην αφηνιάζεις ! Μου φαίνεται οτι κοιμάσαι και ξυπνάς με το ζήτημα αυτό ! Ψυχραιμία ! Είναι γεγονός οτι οι αλήθειες πονάνε !
      ΕΣΕΙΣ νομίζετε οτι κατέχετε την απόλυτη αλήθεια και όχι εμείς.
      Εμείς απλώς προβληματιζόμαστε για τα χάλια του τόπου μας και το κλίμα πολέμου που επικρατεί χωρίς λόγο.
      Εχει νόημα να μιλάω για τον εαυτό μου αφού είμαι ένας ταπεινός ανώνυμος πολίτης ?
      Και δεν είπα οτι θα τα πάρετε, διάβασε προσεκτικά τα κείμενα και μη μυγιάζεσαι!
      Η μόνη αντίφαση που εσκεμμένα είπα παραπάνω ήταν περί της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, αλλά αυτό το έκανα για να μη πλατιάζω
      με αναλύσεις. Ηθελα να πω οτι μετά τη μεταπολίτευση η Δημοκρατία στην Ελλάδα είναι ισχυρή, αλλά την κακοποίησαν οι πολιτικοί, αλλά λόγω του οτι είμαστε στην Ε.Ε. και πάλι είναι ισχυρή και δεδομένη και όλοι εμείς μπορούμε να μιλάμε και να ενεργούμε ελεύθερα ακόμη και να βρίζουμε και να απειλούμε τους πάντες και τα πάντα.
      Οταν απαντάς μη βγάζεις αφρούς γιατί θα μας πνίξεις ! Εκτός και αν είναι αυτός ο στόχος σου !
      Αντε καληνύχτα !

      Διαγραφή
    19. 0416 η παραπάνω απάντησή μου ισχύει και για σένα. Μην κάνεις εμετό θα μας λερώσεις. Για τον εαυτό μου μίλησα απλώς επειδή με προκάλεσα και απάντησα σε κάποιον κ. Νίκο Παπαδόπουλο! Εσύ τι ανακατεύεσαι? Για να δείξεις οτι δεν έχεις ήθος ? Κάποιος που θα συγκρίνειτα γραφόμενά σου με τα δικά μου θα καταλάβει τη διαφορά επιπέδου μας ! Αν νομίζεις οτι με αλήτικες συμπεριφορές πεζοδρομίου υποστηρίζεις αυτά που πιστεύεις είσαι νυχτωμένος !
      Αντε καληνύχτα και όνειρα χρυσά !

      Διαγραφή
    20. Παπαδόπουλος Νίκος2 Μαρτίου 2012 στις 2:28 π.μ.

      02:55
      Συγγνώμη αλλά δε μπορώ να σε παρακολουθήσω άλλο. Επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια σε σημείο που αρχίζω να πιστεύω πως είσαι άνθρωπος του ΥΠΕΚΑ. ΘΑ κλείσω τη συζήτηση μας με μια αφιέρωση.
      Μακάρι να μη δικαιωθείς και να αξίζει ο αγώνας μας. Καληνύχτα σε όλους και ήρεμα. Είναι δουλειά κάποιων να μας βάλουν να σκοτωθούμε μεταξύ μας.
      http://www.youtube.com/watch?v=vp-7poBVp0Y

      Διαγραφή
    21. Εννοούσα με προκάλεσε. Τυπογραφικό λάθος.

      Διαγραφή
    22. Κρίμα Νίκο Παπαδόπουλε που δεν έπιασες το μήνυμα !

      Διαγραφή
    23. 04:20
      Δώσε μια απάντηση γι’ αυτό που το προσπερνάς συνέχεια και μην αφηνιάζεις.
      Κατακρίνεις τους Δημητριάδηδες αλλά όχι του Μαναιάτηδες που ήθελαν να περάσουν το θέμα χωρίς να πάρει χαμπάρι κανείς???

      Διαγραφή
    24. Μου στερείς χρόνο από τον ύπνο μου !
      Τον Υφυπουργό Μανιάτη το θεωρώ εξαιρετικό και βάζει τα θέματα πολύ σωστά ως υπεύθυνο πολιτικό πρόσωπο. Τον Δημητριάδη τον θεωρώ ανεκδιήγητο. Επιστήμονας που σε άσχετο ακροατήριο παραθέτει στενά επιστημονικά επιχειρήματα που κανένας δεν ξέρει αν ευσταθούν, μόνο και μόνο για να τους ενυπωσιάσει και να τους κατευθύνει εκεί που θέλει, αυτός δεν είναι σοβαρός επιστήμονας. Πιστεύω οτι είναι επικίνδυνος.

      Διαγραφή
    25. 04:50 PM - Τελικά καλά το κατάλαβα, είσαι νύχτας. Ο εξαιρετικός Υφυπουργός Μανιάτης έχει παραδεχτεί πως έκανε παπαριά που δεν ενημέρωσε τον κόσμο του Κιλκίς. Ως εκ τούτου η υπευθυνότητα του από πού προκύπτει όταν δεν μπόρεσε να προφυλάξει τους άσχετους συμπατριώτες του από τους διάφορους Δημητριάδηδες ??? Φυσικά και δε συμφωνώ με την άποψη σου για τον κ. Δημητριάδη αλλά ως σχήμα λόγου χρησιμοποιώ τον όρο ‘’διάφορους Δημητριάδηδες’’.

      Διαγραφή
    26. 04:50
      ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΕΚΛΕΙΣΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Ο Κ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ.

      Διαγραφή
  11. διχως πλακα,με εκανες και γελασα. Παντος εσενα ενας κουβας σος απο τα βοτανα της περιοχης για να λυπανεις το σκουριασμενο σου μυαλο δεν φτανει. αντι να φωναζουν οι γεροι φωναζουν νεα παιδια. Ελλας το μεγαλειο σου! Στης δικες μας της Σκουριες εχει χρυσο, στο δικο σου κεφαλη εχει μονο σκουρια..
    ονυροπολη.Οποιος δεν καταλαβαινει οτι η Ελλαδα αλαζει πολιτικη στην εκμεταλευση ορυκτου της πλουτου ειναι ανευ τοπου και χρονου.
    Ευα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α! Και ακομα κατι απο την θεια Ευα. Τον Νικο Λυγερο τον παρακολουθεις, των ανθρωπο με IQ 180. Τι λεει? ΑΟΖ και εκμεταλευση ορυκτου πλουτου και θα ξελασπvσουμε απο το χρεος. Οτι και να πειw εσυ .. εχω προτυπα αλλα οχι με σκουριασμενα μυαλα.Παντος πρεπει να εχει μπολικα τετοια μυαλα , για να εχει τοση μεγαλη επιτυχια το δογμα του antigold.

      Διαγραφή
    2. θεια Ευα
      Δεν είμαι κατά των εξορύξεων. Απλά διαφωνώ για την χρονική στιγμή που επιλέχτηκε να γίνουν.

      Διαγραφή
  12. Εσείς οι βοσκοί από το Στρατώνι και τη γύρω περιοχή, πολίτες της συμφοράς,μην ελπίζετε για δουλειά στο Κιλκίς , εδώ όποιος ανοίξει πηγάδια θα μπει ο ίδιος μέσα . Δεν θα αφήσουμε τη γη μας σε πουλημένα τομάρια.Χωνέψτετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3. ο11
      και ποτε αγορι μου να γινει. Δεν εχουμε αλλο περιθωριο. Σημερα πληρωθηκαν οι καθηγητες μερικοι πηραν 400 ευρω.τι να περιμενουμε. Να γινουμε Ινδια η Μπανγκλαδες? (Ετσι λεει τωρα το ραδιο.)Εγω που ειμαι 58 ετων, θα εχει το κρατος λεφτα να μου δωσει εστο 300 ευρω συνταξη??
      το κρατος βαζει σε ταξη τον χαρτη με τον πλουτο της. για να γινει πραξη το project θελει σιγουρα 5 χρονια, εδω στην Χαλκιδικη το εργο ειναι της ταξης 1,3 δισ.Θελει και λεφτα!!
      θεια ευα

      Διαγραφή
    2. θεια ευα
      Θα σας πρότεινα να μη βλέπεται τηλεόραση και να μην ακούτε ραδιόφωνο. Και τα δύο μεταφέρουν προπαγάνδες και ψέματα. Άσε που σου χαλάνε την ψυχολογία και τα βλέπεις όλα μαύρα.
      Προτείνω να απευθύνεται στο βουλευτή της περιοχή σας και ν’ απαιτήσετε να σας βρει δουλειά γιατί είναι υποχρέωση του από το Σύνταγμα. Όταν θα σας πει να ‘’τρέξετε’’ και να γράφετε σε διάφορα blogs για να γίνουν τα μεταλλεία, πείτε του να μη σας δουλεύει, γιατί εκεί θα δουλέψουν τρεις και ο κούκος και το πρόβλημα της ανεργίας θα συνεχίσει να υπάρχει. Αν σας πει για κάτι εκατομμύρια ευρώ που θα πέσουν στην αγορά από τους μισθούς πείτε του για τα δεκαπλάσια εκατομμύρια ευρώ που έφυγαν από την αγορά λόγω των συνεχών μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις.
      Γενικά καλό είναι να καταλάβετε πως έχετε να κάνετε με νοήμονες ανθρώπους και όχι με ηλιθίους. Όλη η Ελλάδα αύριο να γίνει μεταλλείο δε θα λυθεί κανένα πρόβλημα.
      Θα σας παρακαλούσα λοιπόν να γυρίσετε στην Πολιτεία σας και να μας αφήσετε ήσυχους πριν τα πάρουμε κάποιοι από εμάς και λέμε διάφορα

      Διαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.