Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Η Μητρόπολη Πολυανής κοντά στον πάσχοντα

Την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα έκοψε το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής & Κιλκισίου, το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιανουαρίου στο κέντρο δεξιώσεων «Κτήμα των Ευχών» στο Κιλκίς, το οποίο κατακλύστηκε από αδελφούς μας χριστιανούς, που προσήλθαν για να συμμετέχουν και να απολαύσουν μια διαφορετική εκδήλωση.
Μια χοροεσπερίδα αγάπης, όπου οι συμμετέχοντες απολάυσαν τα εδέσματα των ανθρώπων που προσφέρθηκαν να ετοιμάσουν, παρακολούθησαν παραδοσιακούς χορούς του Αιγαίου από το χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς καθώς και διασκέδασαν από τοπικούς πόντιους καλλιτέχνες.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής & Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλλουν στην τεράστια καθημερινή προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας να σταθεί στον πάσχοντα άνθρωπο, όλους τους επωνύμους και ανωνύμους ευεργέτες της Μητροπόλεως, τους ανθρώπους που συμμετέχουν και λειτουργούν τα Φιλόπτωχα ταμεία και κυρίως το λαό του Θεού από του οποίου το υστέρημα ενισχύεται ο κάθε συνάνθρωπός μας.
Επίσης, έκανε τον απολογισμό του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς, αναφέροντας τις 155 μερίδες φαγητού που προσφέρουν καθημερινά τα συσσίτια της Μητροπόλεως που λειτουργούν στον Ιερό Ναό της Παναγίας και του Αγίου Αθανασίου, τα 600 και πλέον δέματα αγάπης που μοιράστηκαν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, τα καλάθια τροφίμων που έχουν στηθεί σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ της πόλεως και τα οικονομικά βοηθήματα που δίδονται καθημερινώς για την πληρωμή λογαριασμών και την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης
Ο Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ, τους ευχαρίστησε από καρδίας που συμπαρίστανται και βοηθούν το έργο της τοπικής Εκκλησίας.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο βουλευτής κ. Φραγγίδης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γκουντενούδης, ο Διοικητής της 71 Α/Μ Ταξιαρχίας κ. Καββαδίας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Πάκα και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κ. Ποζίδου.
Πριν από την χοροεσπερίδα αγάπης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης έκοψε την βασιλόπιτα για τις πρεσβυτέρες της Ι. Μητροπόλεως στο πνευματικό κέντρο. Στην σεμνή και απλή τελετή, ο Μητροπολίτης απηύθυνε πατρικές ευχές και συμβουλές στις συζύγους των ιερέων, υπογραμμίζοντας ότι τον σημαντικό ρόλο που έχουν δίπλα στους ιερείς που επιτελούν έργο διακονίας και αφοσίωσης στο Θεό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.