Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Πρόγραμμα αντιμετώπισης περιβαλλοντικού θορύβου

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλάγής επεξεργάστηκε και σε συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία, αποφάσισε τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των κριτηρίων συγκοινωνιακού θορύβου -που ισχύουν σχεδόν εδώ και 20 χρόνια- για τον οδικό θόρυβο. Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε σε καθιέρωση νέων ορίων κοινοτικά εκσυγχρονισμένων δεικτών αξιολόγησης για τον οδικό, τον σιδηροδρομικό και τον αεροπορικό θόρυβο, ενώ προβαίνει σε υιοθέτηση για πρώτη φορά αυστηρότερων ορίων συγκοινωνιακού θορύβου για την νυκτερινή περίοδο. Ως περιβαλλοντικός θόρυβος εννοείται ο θόρυβος περιβάλλοντος που στις ελληνικές αστικές συνθήκες προέρχεται κυρίως από τα κάθε είδους συγκοινωνιακά μέσα. Το νομικό οπλοστάσιο του κράτους για την αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού θορύβου είναι δυστυχώς παλαιό και ξεπερασμένο.
Ήδη, ξεκίνησε η εφαρμογή μιας στρατηγικής χαρτογράφησης περιβαλλοντικού θορύβου η οποία περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η χώρα μας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις συλλογής και επεξεργασίας στοιχείων που απορρέουν από τις υποχρεώσεις εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2002/49 για την αξιολόγηση του περιβαλλοντικού θορύβου.
Βάσει των αποτελεσμάτων των στρατηγικών χαρτών περιβαλλοντικού θορύβου θα επακολουθήσει για πρώτη φορά και για όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας εφαρμογή Σχεδίων Δράσεων δημιουργώντας νέα δεδομένα στην πολιτική ελέγχου και αντιμετώπισης του περιβαλλοντικού θορύβου σε τοπικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, θα σχεδιασθούν και προταθούν δράσεις και ρυθμίσεις δημιουργώντας την απαραίτητη υποδομή για εστιασμένη εφαρμογή πολιτικής ελέγχου και αντιμετώπισης του περιβαλλοντικού θορύβου σε τοπική κλίμακα.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.