Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Αίρεται η μονιμότητα στις ΔΕΚΟ! - Στις 21.00 μετατέθηκε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών - Άγνωστο πότε θα δοθεί το κείμενο στους πολιτικούς αρχηγούς!

- Συνάντηση Παπαδήμου - Νταλάρα στις 18.30
- Παζάρια μέχρι και την τελευταία στιγμή για ειδικά μισθολόγια και επικουρικές
- Ενημερώθηκαν οι υπουργοί για πιθανό υπουργικό μετά τη συνάντηση των αρχηγών
- Ωρομίσθιοι-Αναπληρωτές-Συμβασιούχοι πρώτοι στη σειρά για να φύγουν από το Δημόσιο
- Xαράματα “σώθηκαν” 13ος-14ος και μετενέργεια
- Αμπαρώμενοι σε σύσκεψη με την τρόικα Βενιζέλος και Κουτρουμάνης
- Τους λείπουν μέτρα άλλων 700 εκατομμυρίων

ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠάνω από 3 αναβολές έχει πάρει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο που υποτίθεται ότι θα βάλουν την σφραγίδα στα μέτρα για την δανειακή συμφωνία και το PSI.
Όμως, τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι τόσο εύκολα αφού τελικά η νέα ώρα που ανακοινώθηκε είναι 9 το βράδυ.
Οι πληροφορίες λένε ότι το τελικό κείμενο που υποτίθεται ότι θα έπαιρναν στα χέρια τους οι πολιτικοί αρχηγοί δεν είναι ακόμα έτοιμο και υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην είναι έτοιμο ούτε απόψε!
Και εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς: Αν γίνει απόψε η σύσκεψη των αρχηγών, τι κείμενο θα υπογράψουν οι αρχηγοί;
Την ίδια ώρα, στην οδό Ζαλοκώστα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιώργος Κουτρουμάνης και η τρόικα σβήνουν και γράφουν μέτρα. Μάλιστα, ένα μέτρο που θεωρείται σίγουρο και δεν έχει ξανακουστεί είναι το εξής:
Καταργούνται με νόμο όλοι οι κανονισμοί εργασίας στις ΔΕΚΟ και η μονιμότητα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, φαίνεται ότι διασώζεται ο 13ος και 14ος μισθός, ενώ μειώνονται κατά 20% οι κατώτερες αμοιβές που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Η μείωση θα αφορά όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Διατηρούνται οι ωριμάνσεις (διετίες, πολυετίες), καθώς και τα βασικά επιδόματα (οικογενειακά, ανθυγιεινής εργασίας), τα οποία αναπροσαρμόζονται με το ύψος της κατώτερης αμοιβής μετά τη μείωση.
Η «μετενέργεια», το δικαίωμα δηλαδή του υπουργού Εργασίας να επεκτείνει την ισχύ των κλαδικών συμβάσεων για έξι μήνες μετά τη λήξη τους, παραμένει σε ό,τι αφορά το βασικό μισθό και τα βασικά επιδόματα, όπως ορίζονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Μετά τη λήξη των κλαδικών συμβάσεων θα ακολουθούν διαπραγματεύσεις για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης.
Καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξει πρόνοια, ώστε η διαπραγμάτευση να γίνεται με βάση τον κατώτερο μισθό που προβλέπεται από την κλαδική σύμβαση και όχι από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Οι κατώτερες αμοιβές που προβλέπονται από τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις είναι κατά 8% έως 40% υψηλότερες από την Εθνική Συλλογική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα φαίνεται να έχει αποδεχθεί, τη μείωση κατά 15% στις επικουρικές συντάξεις, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις και στις κύριες.
Ο περιορισμός τού ύψους του εφάπαξ φαίνεται να μετατίθεται για αργότερα.
Από τις έως τώρα πληροφορίες, φέρεται να έχουν συμφωνηθεί μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ και να αναζητούνται μέτρα περίπου 700 εκατ. ευρώ.
Μεταξύ των μέτρων που έχουν "κλείσει", είναι οι περικοπές 1,1 δισ. ευρώ από τον τομέα της υγείας, περίπου 400 εκατ. ευρώ από τον τομέα της άμυνας, περίπου 400 εκατ. ευρώ από τις περικοπές σε καταναλωτικές και ελαστικές δαπάνες του Δημοσίου, περίπου 400 εκατ. ευρώ από τη νέα μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, περίπου 45 εκατ. ευρώ από την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων και περίπου 75 εκατ. ευρώ από τη μείωση του εκλογικού επιδόματος.
Δεν έχει οριστικοποιηθεί το ύψος των περικοπών στις επιχορηγήσεις των ΟΤΑ, το οποίο θα κυμαίνεται από 200- 440 εκατ. ευρώ.
ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.