Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης:"Να κλείσει και να καταργηθεί το νατοϊκό στρατηγείο (NDC-GR) στη Θεσσαλονίκη"

Η Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα Σάββατο 28 Γενάρη στις 11 το πρωί, έξω από το πρώην Γ΄ Σώμα Στρατού έδρα του ΝΑΤΟϊκού Στρατηγείου με αίτημα το κλείσιμο του.
Στη διάρκεια της συγκέντρωσης μπροστά από την πύλη του Στρατηγείου οι διαδηλωτές πυρπόλησαν συμβολικά τις σημαίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Νίκος Ζώκας αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη). Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου περνώντας μπροστά από την αμερικάνικο προξενείο οι διαδηλωτές έκαψαν συμβολικά την σημαία των ΗΠΑ.


Από 1η Γενάρη και για ολόκληρο το 2012 το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης με την επωνυμία «Επιτελείο του Σώματος Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα» (NDC-GR) ανέλαβε τη Διοίκηση του Χερσαίου Τμήματος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF).
Η απόφαση για την ίδρυση του συγκεκριμένου ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου, που «φιλοξενείται» στις εγκαταστάσεις του πρώην Γ' Σώματος Στρατού, πάρθηκε στις 29 Απρίλη του 2005 και η επικύρωση της λειτουργίας του από τη Βουλή έγινε εκ των υστέρων στις 12 Γενάρη του 2009 με τη συναίνεση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ..
Ως βασική αποστολή το Στρατηγείο έχει την εκπαίδευση και την προετοιμασία ΝΑΤΟϊκών μονάδων για ανάληψη δράσης στα ανά τον κόσμο ιμπεριαλιστικά μέτωπα.
Η Ελλάδα ως «έθνος πλαίσιο» επιβαρύνεται ετήσια με 3.800.000 ευρώ ως έξοδα λειτουργίας του Στρατηγείου, τη στιγμή που με πρόσχημα την καπιταλιστική οικονομική κρίση παίρνονται μέτρα που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Επίσης η Ελλάδα, με τη συγκεκριμένη συμφωνία περί ίδρυσης και λειτουργίας του ΝΑΤΟϊκού Στρατηγείου στη Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει την υποχρέωση να φιλοξενεί στο έδαφός της πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα του ΝΑΤΟ για τις ανάγκες και τους σκοπούς των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, εκθέτοντας έτσι τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή σε ανυπολόγιστους κινδύνους.
Η ανάληψη της διοίκησης του χερσαίου τμήματος της ΝΑΤΟϊκής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης (NRF), αποτελεί έναν καινούργιο κρίκο στην αλυσίδα της εμπλοκής της πατρίδας μας στα σχεδιαζόμενα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ενσωματώνονται πλήρως στο νέο επιθετικό δόγμα και τους σχεδιασμούς των επιτελείων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι ιμπεριαλιστικές προκλήσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, με πολεμικές απειλές ενάντια στη Συρία και το Ιράν, αλλά και στην Αφρική.
Απόδειξη της αναβαθμισμένης εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς είναι και η προετοιμασία της, μέσω του ΝΑΤΟϊκού Στρατηγείου στη Θεσσαλονίκη, για τη στρατολόγηση 24 εμπορικών πλοίων που θα μεταφέρουν πολεμικό υλικό και καύσιμα στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου. Η όλη επιχείρηση παραπέμπει σε πολεμική προετοιμασία στην Αραβική Θάλασσα με πιθανούς στόχους το Ιράν και το Κέρας της Αφρικής (άλλωστε η Σομαλία είναι επίσης ένα πεδίο πολέμου).
Σκοπός όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, καθώς και της σημερινής συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ, είναι η συνειδητή διεκδίκηση πιο ενεργού ρόλου και ταυτόχρονα καλύτερη θέση στη μοιρασιά της ιμπεριαλιστικής λείας για λογαριασμό της ελληνικής πλουτοκρατίας.
Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή μυρίζει μπαρούτι και ο κίνδυνος να μετατραπεί ο ελληνικός λαός σε θύτη και θύμα, μεγαλώνει.
Ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία καλούνται να δυναμώσουν την αντιϊμπεριαλιστική τους πάλη και δράση για: το κλείσιμο και την κατάργηση όλων των ξένων βάσεων και στρατηγείων στη χώρα μας
την επιστροφή και του τελευταίου έλληνα στρατιωτικού-αστυνομικού απ’ τις ιμπεριαλιστικές αποστολές την έξοδο της χώρας μας από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς
καμιά συμμετοχή σε στρατιωτικές επεμβάσεις τη διάλυση του ΝΑΤΟ
Αυτή η πάλη συνδέεται με τον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, δεμένη με τη λαϊκή αντεπίθεση για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, που μπορεί να εγγυηθεί σήμερα ότι τα σχέδια της πολεμικής μηχανής ΝΑΤΟ και ΕΕ δε θα τελεσφορήσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.