Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

H Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Κιλκίς, ενάντια σε οποιαδήποτε μεταλλευτική δραστηριότητα στα όρη Πάικο και Κρούσσια του Νομού Κιλκίς

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Κιλκίς, είναι ενάντια σε οποιαδήποτε μεταλλευτική δραστηριότητα στα όρη Πάικο και Κρούσσια του Νομού Κιλκίς, καθώς οι συνέπειες από την εξόρυξη μεταλλευμάτων είναι πολλές και ποικίλες: Κατά την επεξεργασία των προϊόντων εξόρυξης χρησιμοποιούνται ουσίες ιδιαίτερα τοξικές (κυάνιο) που μολύνουν τα επιφανειακά και υπόγεια ύδατα, δηλητηριάζουν το πόσιμο νερό και ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα με επικίνδυνα τοξικά σωματίδια, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων. Απαιτούνται τεράστιες ποσότητες νερού, με συνέπεια την αποστράγγιση των υδάτων και τελικώς τη λειψυδρία.
Τραυματίζουν ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον μετατρέποντάς το σε σεληνιακό τοπίο με τεράστιους κρατήρες και χαβούζες με δηλητηριώδη μεταλλευτικά απόβλητα.
Τα οφέλη για την τοπική κοινωνία και τη χώρα μας θα είναι μηδαμινά , το δέλεαρ των θέσεων εργασίας δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.
Το Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Κιλκίς, πιστεύει ακράδαντα ότι πολιτικές όπως (αγροτική, κτηνοτροφική, τουριστική, εμπορική, ενεργειακή) θα φέρουν ανάπτυξη στο Νομό μας, ενώ οι μεταλλευτικές πολιτικές θα αποδυναμώσουν το συγκριτικό του πλεονέκτημα (φυσικό κάλλος) και θα επιφέρουν μαρασμό και οπισθοδρόμηση.

5 σχόλια:

  1. Με τέτοιες απόψεις θα μείνετε μονίμως Δημόσιοι υπάλληλοι! Δεν είστε για τίποτε περισσότερο!
    Προσκυνημένοι συνδικαλιστές των Κομμάτων που όμως τα βρίσκουν μεταξύ τους όποιο Κόμμα και αν κυβερνάει! Είστε συνυπεύθυνοι σε μεγάλο βαθμό που έφθασε η χώρα μας σε αυτό το χάλι και τώρα έχετε άποψη και για τον ορυκτό πλούτο! Σας κόβουν τα προνόμια και τους μισθούς, αλλά τώρα δε σας παίρνει για απεργίες και αντιδράσεις που έφεραν τη χώρα στον πάτο! Τώρα ασχοληθείτε με ανακοινώσεις τύπου Ο.Η.Ε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ είμαι δημόσιος υπάλληλος ,αλλά σηκωθηκε η τρίχα μου όρθια μ΄αυτά που γράφεις.Οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε για την παγκόσμια οικονομική κρίση,ή οτι το χρήμα και οι αγορές είναι πάνω από όλα?Για κούνα λίγο το κεφάλι σου και μη βλέπεις πολύ ΣΚΑΙ.

      Διαγραφή
    2. Μπορείς να τους κρίνεις για το αν κάνουν καλά τη δουλειά τους (γνώμη μου είναι ότι δεν την κάνουν σωστά ή δεν τους αφήνουν). Δεν μπορείς όμως να τους κατηγορείς ότι ευθύνονται και για την οικονομική κρίση. Έχε υπόψη σου ότι το επόμενο που μπορεί να γίνει (επειδή το σύστημα, παγκόσμια, μάζεψε όλον τον πλούτο και δεν μπορεί πλέον να έχει κέρδη) είναι ο πόλεμος. Αν γίνει θα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι;
      Έχουν και ένα άλλο δικαίωμα, όπως όλοι μας. Ν αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους και να την εκφράζουν όποτε μπορούν.

      Διαγραφή
    3. Ο 08:25 προφανώς εννοούσε οτι οι Δημόσιοι υπάλληλοι είναι μέρος του προβλήματος της χώρας μας και ιδιαιτέρως οι συνδικαλιστές σε όλους τους φορείς . Αυτό δεν είναι κάτι νέο! Αν δε δεχθούμε τι έφταιξε και φθάσαμε εδώ που φθάσαμε δε θα βρούμε ποτέ λύση! Τώρα που βλέπουν οτι δεν έχουν τι να πούν στα μέλη τους ασχολούνται με τον ορυκτό πλούτο
      για να δικαιολογήσουν την παρουσία ή την ανυπαρξία τους.

      Διαγραφή
  2. Μπραβο στην ΑΔΕΔΥ του Κιλκις για την θεση της αυτη κατα των μεταλλειων!Πολιτες ειναι και αυτοι οπως καιεμεις του Κιλκις και αντιληφθηκαν το τεραστιο κοστος της μεταλλειας σε βαρος ολων μας!Ολα τα αλλα για τον ρολο των εργατοπατερων και την τακτικη των εικοσιτετραωρων απεργιων εκτονωσης ας τα αφησουμε για αλλες αναρτησεις.Συμφωνειτε με τη θεση εναντια στις εξορυξεις και αν οχι γιατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.