Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

«Τέσσερα πρόσωπα του Goya», με τον Παύλο Δανελάτο

Μια δραματοποιημένη ανάγνωση του κειμένου του Dominigue Jamet «Τέσσερα Πρόσωπα του Goya» παρουσιάζεται από τον Παύλο Δανελάτο στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σε επανάληψη την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, και εντάσσεται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων για την έκθεση « Ο Goya στο Τελλόγλειο». Το κείμενο του D. Jamet «συνομιλεί» με τις τέσσερις περιόδους στη ζωγραφική πορεία του μεγάλου ζωγράφου, τα «Καρτόν», τα «Καπρίτσιος», τις «Καταστροφές» (τα δεινά του πολέμου) και τους «Ταύρους». Η παρουσίαση θα γίνει με τη συμμετοχή του ζωγράφου Χρήστου Αλαβέρα που θα σχολιάζει από τη μεριά του δημιουργού τις λέξεις και τα δρώμενα.
Υπενθυμίζεται πως στην έκθεση «Ο Goya στο Τελλόγλειο. Ο ύπνος της λογικής γεννά τέρατα» παρουσιάζονται τέσσερις πλήρεις σειρές με 211 χαρακτικά και θα διαρκέσει έως τις 29 Ιανουαρίου. Τα χαρακτικά προέρχονται από τη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου. Επίσης, στην έκθεση φιλοξενούνται έξι ελαιογραφίες από το Μουσείο Καλών Τεχνών του Bilbao, καθώς και υλικό από γαλλικές εφημερίδες και περιοδικά από το Αρχείο Σπητέρη του Τελλογλείου. Παράλληλα η έκθεση πλαισιώνεται από τον πίνακα «Η ομπρέλα» -αντίγραφο έργο του Goya- του Λουκά Βενετούλια, ενώ συμμετέχουν με έργα τους 60 σπουδαστές και η Ομάδα ΝΟ EGO του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ.
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: 2310 247111

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.