Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Πρώτη συνεδρίαση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πολυκάστρου και περιχώρων

Του Παναγιώτη Δεπούδη         Την πρώτη του συνεδρίαση για το 2012 είχε στις 11/1/2011 το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πολυκάστρου και περιχώρων.
Σε ένα κλίμα μετεκλογικής σύγκλισης και συνεργασίας και με πλήρη σύνθεση πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του συμβουλίου έχοντας στην ημερήσια διάταξη του προς συζήτηση θέματα που απασχολούν όλους τους εμπόρους κι επαγγελματίες της ευρύτερης κι όχι μόνο, περιοχής του Πολυκάστρου.


Ο κ. Αδαμόπουλος έκανε ενημέρωση για προγράμματα χρηματοδότησης που εκτελούνται ή είναι να τρέξουν και άλλα θέματα σε συνεργασία πάντα με το Επιμελητήριο Κιλκίς.
Συνεχάρη όλους τους νεοεκλεγέντες συμβούλους του Επιμελητηρίου με όποιο συνδυασμό κι αν εκλέχτηκαν και ευχήθηκε να ήταν περισσότεροι από τον Δήμο Παιονίας έτσι ώστε κι η περιοχή να μπορεί να εκπροσωπείται αναλογικότερα. Χαιρέτησε την παρουσία του Προέδρου του Μεταποιητικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Κώστα Χαρτοματσίδη καθώς και τον Δημοτικό Σύμβουλο και Αρχηγό της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Χρήστο Δραγανίδη ο οποίος με την παρουσία του θέλησε να ενημερωθεί εκτενώς για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Εμποροεπαγγελματικός κλάδος της περιοχής και τόνισε ότι πρόθεση του είναι να παραβρεθεί και στις συνεδριάσεις και των άλλων δυο Συλλόγων της περιοχής του Δήμου Παιονίας που είναι της Αξιούπολης και Γουμένισσας .
Ενημέρωση έγινε για τις αλλαγές που γίνονται στην ασφαλιστική κάλυψη του κλάδου υγείας με την προσθήκη κι άλλων γιατρών που θα μπορούν να εξετάζουν εως και 200 ασθενείς τον μήνα αφού κλείσουν πρώτα ραντεβού μέσω του ασφαλιστικού ταμείου τους.
Ο Σύλλογος αποφάσισε ομόφωνα να αναρτά στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο (www.emsyp.gr) όλες τις αποφάσεις του.
Πήρε απόφαση να ενεργοποίηση το συντομότερο την Εφημερίδα που εξέδιδε πολύ δε περισσότερο αναγκαίο για θέματα πληροφόρησης κι ενημέρωσης επισημαίνοντας όλοι ως εσφαλμένη την ενέργεια της νέας Δημοτικής Αρχής να καταργήσει την εφημερίδα που εξέδιδε για παράδειγμα ο πρώην Δήμος Πολυκάστρου.
Αποφάσισε την ένταξη Εμπόρων κι Επαγγελματιών της περιοχής σε e-shop δράσεις που εξασφάλισε δωρεάν ο Σύλλογος με φορείς που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο για να τονωθεί ο τζίρος κι η διαφημιστική απήχηση τους.
Ομόφωνη ήταν κι απόφαση να εμείνει στην υπεράσπιση των καταστηματαρχών εστιάσεως απέναντι στον Δήμο Παιονίας που του ζητείται την αναδρομική καταβολή του 2-5% με αποτέλεσμα πολλοί καταστηματάρχες να καλούνται να πληρώσουν υπερβολικά μεγάλα ποσά που φθάνουν έως και το ποσό των 5.000 ευρώ. Θα ζητηθεί συνάντηση με την Περιφέρεια Κεντρικής Διοίκησης έτσι ώστε να ρυθμιστεί κατά το δυνατότερο ευνοϊκά το θέμα με τις προσαυξήσεις που προστέθηκαν και να αντιμετωπιστούν με το 0,5% που θέσπισε με νόμο η προηγούμενη κυβέρνηση.
Στο θέμα της βεβαίωσης των οφειλών από τους καταστηματάρχες εκφράσθηκε ιδιαίτερα η απογοήτευση από την προηγούμενη Δημοτική αρχή Πολυκάστρου του κ. Σμυδάκη που τα βεβαίωσε στην εφορία αν και υπήρξε μέλος της διοίκησης του Συλλόγου και αγωνίσθηκε για την μη είσπραξη του επί δημαρχίας Δημήτρη Κουλίνα.
Πήρε απόφαση με κουπόνια και λαχειοφόρο αγορά να στηρίξει ένα μέλος- Επαγγελματία που αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα υγείας και νοσηλεύεται στο εξωτερικό.
Αποφασίσθηκε να ζητηθεί παράσταση από την ΔΕΗ έτσι ώστε και με την συνεργασία του Δήμου να επαναλειτουργήσει διοικητικό κλιμάκιο της ΔΕΗ στην περιοχή (για θέματα επανασύνδεσης και καθυστερημένων λογαριασμών) και την ενίσχυση της τεχνικής υποστήριξης στο γραφείο της ΔΕΗ που διατηρείται στην Αξιούπολη.
Αποφασίσθηκε επίσης να δραστηριοποιηθούν σε συνεργασία και με τους άλλους Εμπορικούς συλλόγους και φορείς καθώς και με την συνεργασία του Δήμου η τόνωση της Τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής αφού προσφέρεται για ποικίλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού.(αθλητικός, φυσιολατρικός, περιηγητικός, θρησκευτικός, συνεδριακός, κυνηγητικός, αγροτουρισμός κ.αλλ.)
Αποφασίσθηκε να συνεχίσει ο Σύλλογος την πάταξη του παραεμπορίου με την στήριξη του Δήμου Παιανίας αλλά και την απαραίτητη συνεργασία της Αστυνομίας. Καταγγέλθηκε ότι μπροστά σε μανάβικα γίνεται πώληση λαχανικών και σε καταστήματα υποδημάτων πλανόδιοι πωλούν παπούτσια αγνώστου προέλευσης και Βούλγαροι και Σκοπιανοί στο κέντρο του Πολυκάστρου πωλούν αλυσοπρίονα.
Σε τέτοιες περιπτώσεις οι θιγόμενοι είναι καλύτερα να ενημερώνουν την αστυνομία απευθείας στο τηλέφωνο 100.
Εκφράσθηκε επίσης σχεδόν σύσσωμα και η δυσαρέσκεια για την επιλεκτική πολιτική του Δήμου Παιονίας στο θέμα της Ύδρευσης διότι με δύο μέτρα και σταθμά αντιμετωπίζονται αφ΄ ενός οι κάτοικοι των τέως Δήμων Πολυκάστρου κι Αξιούπολης και με άλλα μέτρα και σταθμά οι Δημοτικές Ενότητες Γουμένισσας κι Ευρωπού όπου τίθεται θέμα κι αν ακόμη εισπράττονται τα ποσά ύδρευσης. Οι υποψίες κι οι επιφυλάξεις του Συλλόγου είναι ότι οι συντηρήσεις κι οι επιδιορθώσεις βλαβών γίνονται με χρήματα από το 80% των καταστηματαρχών και κατοίκων του Πολυκάστρου και της Αξιούπολης.
Αποφασίσθηκε η κοπή βασιλόπιτας στο τέλος Ιανουαρίου ( ημερομηνία που θα ανακοινωθεί ) οπότε και θα επιδοθεί στον Δήμαρχο υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Συλλόγου αλλά και το ομόφωνο κάλεσμα του Δημάρχου κ. Αθανάσιου Λαπόρδα να παραστεί σε συνεδρίαση του συλλόγου. Τονίζεται ότι κι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κώστας Σιωνίδης είναι επίσης εκλεγμένος στο Επιμελητήριο όπως επίσης κι ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Τσανασίδης και ο Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Σωτήρης Τσέτος από τους οποίους προσδοκά στήριξη ο σύλλογος.
Τέλος ο Σύλλογος με την συνεργασία του στρατού αποφάσισε ομόφωνα να συνδράμει στην αμέριστη στήριξη σίτισης απόρων οικογενειών που καθημερινά αυξάνονται ανησυχητικά από την παρατεταμένη και μακροχρόνια ανεργία που πλήττει πολλούς κατοίκους. Ο στρατός δια του Διοικητή Ταξιάρχου της 33ης Μ/Κ Ταξιαρχίας διαβεβαίωσε τον σύλλογο ότι προτίθεται να συνδράμει με τις αδιάθετες μερίδες που περισσεύουν από την υποχρεωτική σίτιση των στελεχών και των στρατεύσιμων ώστε να ανακουφιστούν οικογένειες που αδυνατούν να ανταποκριθούν και στα άκρως απαραίτητα.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαρίστησε για την συνδρομή τους με δωρεές στην ενίσχυση απόρων οικογενειών με διανομή τροφίμων και καυσόξυλων
1. Ταξίαρχος κ.Ζιμπερδίκας Φώτιος
2. Eurobank (Πολυκάστρου)
3. Βιομηχανία Κρεάτων Β.Ε.Κ. (Κιουρτσίδης Μιχάλης)
4. Γεωργαντάς Γεώργιος (Πολιτευτής)
5. Βιομηχανία Γαλακτοκομικών προϊόντων (ΛΥΚΑΣ)
6. Βιομηχανία Γαλακτοκομικών προϊόντων (ΕΥΖΩΝΙΚΗ)
7. Κρεοπωλεία “Κιτσικίδη”
8. Super Market “ΓΑΛΑΞΙΑΣ”
9. Τζιαμπάζης Πέτρος (ΜΕΒΓΑΛ)
10. Λιάρτση Αθανασία (Doppler)
15 τόνοι ξύλα Βιομηχανία ΕΛΒΙΕΞ (κ.Παναγιώτου Αλέξανδρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.