Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Πολίτες Αριστοτέλη: "Η λογική της δήθεν "Οικολογίας" δε δέχεται... τον αντίλογο... όλων όσων δεν υποκύπτουν στην προπαγάνδα της..., "

"Να ποιοί δε δέχονται
το διάλογο..."
Οι «σωτήρες» της Χαλκιδικής και τα πλοκάμια τους στο Κιλκίς, επιχειρώντας να υποβαθμίζουν την επιχειρηματολογία που αναπτύσσουμε, σε σχόλια τους, μέσα από τις δημοσιεύσεις  των άρθρων μας, στην ιστοσελίδα της «Γνώμης του Κιλκίς», μας προσάπτουν όμοιες  κατηγορίες, με αυτές που συναντούμε σε αντίστοιχα σχόλια κάτω από αναρτήσεις μας στη  Ρεσπέντζα. Βασικότερη μομφή όλων, ότι εξυπηρετούμε κερδοσκοπικά συμφέρονται μεταλλευτικών εταιριών με προσωπικό όφελος. Ακολουθούν διάφορες χλευαστικές ερμηνείες του ήθους μας, που συνδέονται με το χιουμοριστικό ύφος γραφής κάποιων κειμένων μας. Έπειτα από όλα αυτά και την ακτινογραφία των «προθέσεων» μας, από τους εκεί «αυτόκλητους σωτήρες», ακολουθεί και η συνήθης «απορία» - έμμεση λογοκρισία, που ανελλιπώς εμφανίζεται και σε blogs της Χαλκιδικής...

Τι δηλαδή εξυπηρετεί η δημοσίευση των κειμένων μας από την Κιλκισιώτικη ιστοσελίδα στην ενημέρωση των πολιτών του Κιλκίς…!!! (Δείτε εδώ)
Αξιότιμοι Κιλκισιώτες, μπορείτε να μας χρεώνετε, να μας πιστώνετε και να λέτε γενικώς ό,τι θέλετε, επιτρέψτε όμως να σας πούμε και εμείς με τη σειρά μας τα εξής:
1) Η οποιαδήποτε δημοσίευση κειμένων είναι η ψυχή της ελευθεροτυπίας και της έκφρασης του λόγου. Δεν το λέμε εμείς. Πρώτος από όλους το είπε ένας μαχητής της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης, ο γερμανοελβετός φιλέλληνας Ιωάννης Μάγιερ, ο εκδότης της επαναστατικής εφημερίδας «Ελληνικά Χρονικά» (1824-1826). Αυτό ως απάντηση στην απορία που διατυπώνεται πυκνά-συχνά από ορισμένους, «άριστα ενημερωμένους», περί της μεταλλευτικής δραστηριότητας.
2) Η αρθρογραφική παρουσία μας στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, η επιλογή της οποίας έγινε με βάση το εύρος και την ποιότητα των αναρτήσεων της, έχει να κάνει με τη στάση που κρατούν οι πάγιοι «ενημερωτές» του αντιμεταλλευτικού «κινήματος», οι οποίοι, για να θέσουν όσο πιο «πειστικά» γίνεται τα επιχειρήματα τους κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας, επικαλούνται ένα σωρό ανακρίβειες για τη Β/Α Χαλκιδική και το δήμο Αριστοτέλη, που θίγουν και μειώνουν τόσο την περιοχή μας, όσο και τη νοημοσύνη μας, ως πολιτών αυτού του τόπου. Αυτή είναι και η «προσωπική μας διαφορά», με το «Παρατηρητήριο…» και μόνο.
Αντικρούουμε με επιχειρήματα και ισχυρές δόσεις χιούμορ, τα όσα τραγικά ακούγονται, από τον διαχειριστή του και τους φίλους του…, στις μονοφωνικές ημερίδες του Κιλκίς, όμοια με αυτά που ακούγονταν μέχρι πρότινος και σε αντίστοιχες «ημερίδες» που γίνονταν για τη Χαλκιδική. Είμαστε βέβαιοι πως τα ίδια ακούγονταν για τη Β/Α Χαλκιδική και στη Θράκη….
Εμείς σε καμία περίπτωση δε θα αποφασίσουμε για το τι θα γίνει με τις δημόσιες μεταλλευτικές εκτάσεις της περιοχής. Δεν είναι δικό μας θέμα και δε μας αφορά.
Μας αφορούν όμως τα ψέματα και οι ανακρίβειες, που λέγονται για τον τόπο μας, δίνοντας την εντύπωση σε όσους δεν ξέρουν την περιοχή μας, ότι εμείς οι κάτοικοι των Μαδεμοχωρίων, ζούμε σε ένα υποβαθμισμένο περιβάλλον, δεχόμενοι από την πλευρά μας τις περιβαλλοντικές ατασθαλίες της εκάστοτε εταιρείας, με γνώμονα το προσωπικό οικονομικό μας συμφέρον.
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση για επίσκεψη και φιλοξενία, σε όποιον κάτοικο του Κιλκίς έχει σχηματίσει τέτοια άποψη και να τον ξεναγήσουν και οι 11 πρόεδροι των Μαδεμοχωρίων, που στελεχώνουν την Πρωτοβουλία Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη, για να διαπιστώσει με τα ίδια τους τα μάτια, αν οι μεταλλευτικές και εξορυκτικές δραστηριότητες, που συντελούνται εδώ επί 26 αιώνες τώρα, έχουν υποβαθμίσει το φυσικό μας περιβάλλον, και αν, επίσης, οι δραστηριότητες αυτές αποτελούν εμπόδιο για οποιασδήποτε άλλης μορφής παραγωγική δραστηριότητα.
3) επίσης, με αφορμή τη σωρεία αναληθειών, που λέγονται για το δήμο μας, οι έμπειροι προπαγανδιστές δράττουν την ευκαιρία, να ενοχοποιήσουν και τη μεταλλευτική δραστηριότητα, του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, ακόμη και σε ζητήματα, που αφορούν την καθημερινότητα των κατοίκων (π.χ. το πότισμα των μπαξέδων…). Τις δήθεν μέχρι τώρα επιπτώσεις και τις εικασίες τους για το άμεσο και μακρινό παρελθόν.
Όταν συμβαίνει κατά κόρον κάτι τέτοιο, για να εξηγήσεις στους κατοίκους του Κιλκίς, αλλά και οποιασδήποτε περιοχής ανά την επικράτεια, ότι εδώ στη Β/Α Χαλκιδική, δεν είμαστε ελέφαντες, το τι ακριβώς συμβαίνει, πρέπει αναγκαστικά στα άρθρα μας να συμπεριλάβουμε στοιχεία, που έχουν να κάνουν με την ανθρωπογεωγραφία, την κοινωνική, πολιτική και οικονομική δραστηριότητα της περιοχής μας και πως αυτές συνδέονται με τη μεταλλευτική.
Ο κόσμος του Κιλκίς δεν έχει κάθε δικαίωμα να είναι σφαιρικά ενημερωμένος και όχι μονόπλευρα, όπως συμβαίνει μήνες τώρα; Και εκεί επάνω εφιστούμε την προσοχή όλων. Να ενημερώνονται μεν, αλλά να ερευνούν πολύ καλά τι λέγεται και από ποιους…
4) Τέλος, θα ήταν καλό από την πλευρά των φίλων του «Μετώπου ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσσια και Πάικο», να είναι πιο ειλικρινείς στις προθέσεις και στις προσκλήσεις τους σε ό,τι αφορά εμάς και να μην καταφεύγουν σε κούφια επικοινωνιακά τρυκ!
Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στην πρόσκληση της τελευταίας στιγμής, που λάβαμε μέσω email την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, μόλις 48 ώρες, πριν την έναρξη της ημερίδας που έγινε την περασμένη στο Κιλκίς (Δείτε εδώ), για να παραστούμε ως υπέρμαχοι της μεταλλευτικής και να υποστούμε σ’ ένα στημένο σκηνικό συντονισμένες επιθέσεις… αν πηγαίναμε…
Επειδή ήξεραν ότι ήταν πολύ δύσκολο να πάμε, κάτω απο αυτές τις συνθήκες, έγινε κατά την άποψη μας σκοπίμως, για να χρησιμοποιηθεί ύστερα ως άλλοθι, από τα παιδιά του μετώπου, με την επιχειρηματολογία του στυλ «Να εμείς τους καλούμε, αλλά αυτοί δεν έρχονται», ή «Να ποιοι αποφεύγουν το διάλογο».
Φίλοι Κιλκισιώτες,
επειδή τους έχουμε ζήσει σε πολλές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, σας πληροφορούμε ότι, όταν το σκηνικό δεν ελέγχεται από αυτούς, είναι πασιφανές σε όλους ότι είναι πολύ λίγοι. Πάρα πολύ λίγοι… Ούτε επιχειρήματα σοβαρά από επιστημονικής άποψης έχουν, ούτε μπορούν να σταθούν σε μία επιστημονική συζήτηση. Μόνο σε εκδηλώσεις μονόπλευρου προπαγανδιστικού χαρακτήρα μπορούν να σταθούν, επειδή δε μπορεί κανείς να ελέγξει την επιστημονικότητα των λεγομένων τους.
Δεν είναι τυχαίο, ότι οι συνάδελφοί τους από τα ΑΕΙ τους έχουν θέσει στο περιθώριο… Και μη μας πει κανείς τώρα ότι όλοι οι συνάδελφοί τους χρηματίζονται από εταιρείες μεταλλευτικών συμφερόντων…
Κάποιοι μάλιστα από τους καθηγητές πολέμιους της μεταλλευτικής έχουν να κάνουν επιστημονική δημοσίευση, ολόκληρη δεκαετία, ίσως και παραπάνω. (Αλήθεια, γιατί τους πληρώνει η πολιτεία; Ίσως σε κάποιο μελλοντικό άρθρο ν’ ασχοληθούμε και μ’ αυτό το θέμα.)
Αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθουμε πολύ σύντομα με νέο άρθρο στο οποίο θα αναφερθούμε εκτενώς στα όσα αναφέρθηκαν στην εν λόγω εκδήλωση, στο Κιλκίς την περασμένη Κυριακή, τα οποία είναι γεμάτα ανακρίβειες, αντιφάσεις και συνωμοσιολογίες

168 σχόλια:

  1. ποντιοι και μη του Κιλκις, μην πιστευετε το antigold. ελατε να βρητε δωματιο το καλοκαιρι στην Ολυμπιαδα, με 30 χρονια λιτουργια πλυντηριου μεταλλων και αν βρειτε δωματιο , ελατε να μου τρυπησετε την μυτη. Που ειναι η οικολογικη καταστροφη? Αλλα βεβαια, εσεις δεν εχετε παραδοση, ενω εμεις εχουμε.. Εμας δεν μας πιανουν αδιαβαστους κατι Τοληδες και ΣΙΑ. Καντε επισημη ερωτηση ποσες αιτησεις υπαρχουν, χιλιαδες!!! ... Απο εκει θα καταλαβετε!!! Μια Ποντια απο το Μελισσουριο που βρεθηκε στη Χαλκιδικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόντια από το Μελισσούριο που βρέθηκες στη Χαλκιδική κάνε μου μια χάρη.
      Οι μεταλλευτικές εταιρείας από ότι βλέπω στο διαδίκτυο έχουν φάει το κυνήγημα της αρκούδας από όποια μέρη έχουν περάσει. Για καλή μας τύχη ένας από τους καλύτερους Έλληνες δημοσιογράφους την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου θα μας δείξει παρόμοια πράγματα που έγιναν στην Κολομβία(Εξάντας 10 το βράδυ στη ΝΕΤ). Από εσένα θέλω να μου υποδείξεις ένα ντοκιμαντέρ ή βίντεο που να δείχνουν κάπου στον κόσμο ότι έκαναν αυτά που είχαν υποσχεθεί τους ντόπιους. Δε σου κάνει εντύπωση το ότι παρόλο το κυνήγημα που στρώνε πλέον παγκόσμια δεν μπήκαν στον κόπο να κάνουν μια τέτοια τηλεοπτική παραγωγή. Ξέρεις γιατί δεν τη έκαναν. Γιατί δεν έχουν πλάνα αποκατάστασης του χώρου, καθαρών ποταμών και λιμνών κ.λ.π. Όλα τα καταστρέφουν.

      Δεύτερον όπως λέει και η αναστασία δεν μας ενδιαφέρουν οι τοπικές διαφορές σας. Όποιος είναι σίγουρος ότι αυτό είναι ανάπτυξη και δε θα πάθουμε ζημιά με τα κατάλληλα χαρτιά ας δεσμεύσει την προσωπική περιουσία του υπέρ του δημοσίου και ας έρθει να μας πει ότι θέλει. Τα λόγια του αέρα τα ανώνυμα δε μας ενδιαφέρουν.

      Και τέλος του κ. Παπαγεωργίου ο οποίος, κατά τα λεγόμενα σας, δυσφημεί τον τόπο του και τόπο σας γιατί δεν του κάνετε ασφαλιστικά μέτρα και καμιά αγωγή ώστε να του πάρετε ότι έχει και δεν έχει αντί να μας πρήζετε το κεφάλι. Γιατί;

      Διαγραφή
    2. Kαι επειδή τυχαίνει να την ξέρω καλά την Ολυμπιάδα, πρέπει να ξέρετε ότι το μεταλλείο εκεί είναι κλειστό από το 1995, το έκλεισαν με τον αγώνα τους οι κάτοικοι δηλαδή, οπότε τώρα που έχει κάποιο τουρισμό τον έχει χωρίς μεταλλείο!
      Και αν δεν κάνω λάθος (που δεν κάνω) εκείνη η "λιμνούλα" που έχει λίγο πιο πάνω από την Ολυμπιάδα, δεν είναι ούτε για κύκνους ούτε για κολύμπι!
      Επιπλέον, το μεταλλείο εκεί πάντα ήταν υπόγειο δηλαδή καμία σχέση με αυτό που θα πάθουν τα Κρούσια!!!

      Διαγραφή
    3. ναι, δεν εχεις αδεικο, ομως δουλευε απο το 1973 περιπου...αρα μετρα τα χρονια.ελα να δεις και την χαβουζα, ειναι 10χμ πανω απο την θαλλασσα. εκτοσ απο αυτο, μαλλον εχω την τυχη οπου και να παω , χρυσος θα μου βγει.(λολ) σε ενα αλλο χοριο , 2. πατριδα μου, και εκει μεταλουργια ειχαμε . 30 !!χρονια. οπως με διαβαζεις δεν εχω πεθανει, μαλλον μιαζω τον παππου μου τον Μελλισουργιοτη που πεθανε 100 χρονων. με πολυ αγαπη στην πατριδα μου το κιλκις.

      Διαγραφή
    4. Joy D
      δεν εχεις το δικαιομα να παραπληροφορεις τον κοσμο. Η ολυμπιαδα ειχε ανεκαθεν τουρισμο. Και τοτε και τωρα και θα εχει. το ποσο μεγαλα ηταν τα μεταλλεια λεει ο αριθμος των εργαζομενων τοτε.τωρα που θα λιτουργησουν ξανα τα πλυντηρια , ο κοσμος δεν αντιδρα, γιατι ξερουν!!! μονο κατι παππουδες αγραμματοι... ηταν πανω απο 400 ατομα. και μη νομιζεις οτι δεν εκαναν μετρησεις για το αν ειναι η μη μολυσμενο το περιβαλλον , σιγα να το αφηναν.Το αποθεμα που υπαρχει, που το λες λιμνουλα θα κανει 10 χρονια να επεξεργαστει!!! αν θελεις να εχεις δικη σου αποψη, κανε τον κοπο και μελετησε.Οπως κανω και εγω. Δεν εμπιστευομαι κανεναν, γιατι αλητια υπαρχει οπως ζουμε αυτους τους καιρους. Δοξα το θεο PC εχεις. Δεν ειναι δυνατον εσυ που δεν εχεις ιδεα να εισαι δογματικος κα να συγκρινεις την Ευρωπη με κρατη εκτος Ευρωπης. Δεν ευθυνετε η Ευρωπη για δικους τους περιβαλλοντικους ορους. οταν ηταν να παρει τα μεταλλεια η tvx, με την επεξεργασια με κυανιο, φυλαγα και εγω σκοπια, αλλα δεν εμεινα εκει. Ευγενια Στολτιδου, φυσικα το επιθετο ειναι του παππου μου.

      Διαγραφή
    5. κ. Στολτιδου γεια σας
      Έκανα μια ερώτηση και θα ήθελα έστω και αν δεν είστε η πόντια από το Μελισσούριο μια απάντηση. Αφού κάνατε μετρήσεις για το αν είναι η μη μολυσμένο το περιβάλλον – και απ’ ότι λέτε καταλαβαίνω ότι δεν είναι- γιατί αφήνετε τον κ. Παπαγεωργίου να δυσφημεί την περιοχή σας λέγοντας το αντίθετο και δεν κινήστε δικαστικά εναντίων του.

      Και μιας και μελετάτε και αναζητάτε πληροφορίες στο διαδίκτυο σώστε μας κάποια συντόμευση από άρθρα ή βίντεο, που να λένε ότι οι εξορύξεις είναι ακίνδυνες,ώστε να μελετήσουμε και εμείς.

      Διαγραφή
    6. Αυτό που απ'όσο εγώ τουλάχιστον κατάλαβα έχει πει ο Παπαγεωργίου είναι ότι τώρα υπάρχουν κάποια προβλήματα ρύπανσς στην περιοχή από τα παλιά μεταλλεία, στο Στρατώνι μεγαλύτερα απ ότι στην Ολυμπιάδα που τα μεταλλεία είναι κλειστά τόσα χρόνια.

      Για το αν η παλιά εταιρεία έκανε μετρήσεις για τη μολυνση, μπορεί να έκανε, μπορεί και να μην έκανε, αλλά ποιος τους πιστεύει αφού επιδιώκουν το κέρδος τους και μόνο; Κράτος υπάρχει για να κάνει αξιόπιστες μετρήσεις; κράτος που να μην είναι διαπλεκόμενο με την όποια εταιρεία;

      Όσο για τον τουρισμό, ας μου επιτρέψει η κ. Στολτίδου, γιατί όλη τη δεκαετία του 80 στην Ολυμπιάδα έκανα διακοπές, γιατί ήταν "ήσυχα". Ήσυχα σήμαινε ότι δεν είχε πολύ κόσμο, καμία σχέση με την υπόλοιπη Χαλκιδική όπου γινόταν ο χαμός. Πέντε άνθρωποι. Αυτό είναι υποτυπώδης τουριστική ανάπτυξη και είναι περίεργο για μια τόσο όμορφη περιοχή και θυμάμαι το συζητούσαμε και τότε "γιατί δεν έρχεται ο κόσμος προς τα δω". Λέγαμε ότι δεν υπάρχουν υποδομές, δρόμοι, ξενοδοχεία κλπ, και τώρα που το ξανασκέφτομαι όλα αυτά μου φαίνεται να έχουν άμεση σχέση με το μεταλλείο. Κρυφή βέβαια.

      Δεν θέλω να πω ότι ο τρόπος που αναπτυχθηκε η Κασσάνδρα είναι ιδανικός, το αντίθετο, όμως οι άνθρωποι εκεί βγάζανε τρελά λεφτά από τον τουρισμό. Η Ολυμπιάδα γιατί όχι;

      Διαγραφή
    7. γεια σας κυριε Φοκα,
      μη μου παιρνετε την καταγογη του παππου μου αρα και δικη μου!!
      ειναι πολυ δυσκολο για μενα να σας περιγραψω το προσωπικο προφιλ ενος ανθρωπου. αλλα μπορειτε να βρειτε στο Σκαι την εκπομπη του Τελογλου για τα μεταλλεια. Θα γελασει καθε πικραμενο χειλι. ενα "παλικαρι" με το ονομα Μιχος τωρα ουτε μιλαει ουτε λαλαει. εφαγε 1μινησουλα του 1 εκατομμυριου και το βουλωσε/γιατιτο βουλωσε αν ειχαι δικιο??? ... το θεμα ειναι απλο κατα την γνωμη μου. ειναι θεμα χαρακτηρα. αρχηκα μας λεγανε κυανιο κυανιο, λενε ψεματα. ομως ο κοσμος κααλαβαινει οτι δεν μπορει η ΜΠΕ να λεει ψεματα!!!!!! τωρα αφου ο κοσμος εχει τα μεσα να μαθει και παλι λενε φοβερες ανακριβιες. Δεν αναγνωριζουν ουτε αδειες τις οποιες της εχω βρει εγω και τις διαβασα απο το κρατικο ντοκουμεντο του ΥΠΕΚΑ!!
      Θ να σου ντοκουμεντα... Θα σου πω ενα πραγμα.το εχει η μοιρα μου οπου παω να υπαρχει χρυσος. εκει που μεγαλωσα στο zlate hory,tsexia,ειχαμε 30 χρονια τετοια μεταλλεια.απο το 1965 μεχρι το 1993. και απο τοτε και μεχρι σημερα υπηρχε και σανατοριο για παιδια με προβλημα ασθματος. βρες στο you tube.οταν ομως τα εγραψα στο τοπικο μας μπλοκ με ντοκουμεντα στο ρεσπεντζα δεχτηκα απιλες!!! να καταλαβεις τι πλθση εγκεφαλου εχουν υποστει!!!
      γιαυτο πολυ σωστα γραφουν οι πολιτες αυτα που γραφουν .Ο συμπολητης σας ο κυριος Ηλιας Στολτιδης απο το Μελλισουριο, γεολογος, ειναι υπερ τον μεταλλειον. Θα με ρωτησεις αν πληρωθηκε απο εταιρια? οχι, ειναι σηνταξιουχος καθηγητης στη Γερμανια, αλλα εχει ανοιχτο ποντιακο μυαλο και λογικη.ευγενια Στολτιδου

      Διαγραφή
    8. Κυρία Στολτιδου
      Εάν δείτε τα σχόλια μου έχω αναφερθεί στο τι λένε οι καθηγητές ελάχιστες φορές. Τις περισσότερες πληροφορίες τις έχω αλιεύσει από το διαδίκτυο. Εκεί βρήκα γνώμες υπέρ και γνώμες κατά. Δε βρήκα όμως μια εικόνα ένα βίντεο μια συνέντευξη ανθρώπων - που να έγινε μεταλλείο open-pit όχι όπως τα δικά σας - που να μη κάνει παράπονα για την καταστροφή που άφησαν οι μεταλλευτικές εταιρίες πίσω τους. Μου κάνει εντύπωση επίσης το ότι το αρμόδιο υπουργείο – ακόμη και τώρα που έχει ξεσπάσει κάποιος θόρυβος – δεν έρχεται να μας πει μια κουβέντα(τρόπο-μέθοδο εξόρυξης κ.λ.π.). Δε θα κρίνω δε τον τρόπο που έγινε η δημόσια διαβούλευση.
      Γενικά δεν θεωρώ τον εαυτό μου ηλίθιο.

      Για να μη τα ξαναγράφω διαβάστε και το σχόλιο μου 2012 11:27 AM στο τέλος της σελίδας

      Διαγραφή
    9. Aν το βασικο προβλημα σας ειναι το open pit δεν μπορει κανεις να σας πει οτι δεν θα γινει καταστροφη του βουνου απο αισθητικης πλευρας αν και σιγουρα μετραει ποσο μεγαλο θα ειναι, αυτο να λεγετε....το δικο μας , στον Κακαβο θα ειναι 700-800 μετρα! Αλλα αν ειναι να ζησουν 1500 οικογενιες απο το βουνο,και αλλες τοσες , εγω δεν εχω κανενα προβλημα με την φιλοσοφια οτι ολα για τον ανθρωπο ειναι αλλιως να μην εκανα παιδια,εγγονια...το πως αντιλαμβανεστε το τι ειναι χρησιμο η μη για τον ανθρωπο...ειναι φιλοσοφια που εχει να κανει γενικα με την ανθρωπινη δραστηριοτητα, με το αν θα επρεπε να εχουμε αυτοκινητα, κινητα,αεροπλανα, μπετα στις παραλιες, πετρελαια,γαλακτοβιομηχανιες που ριπενουν σε αφαναστο σημειο, ελαιοτριβια με κορεσμο τησ γης ...Με αυτην την λογικη σιγουρα δεν θα εισαστε ποτε υπερ της μεταλλειας και εδω κλεινει σιγουρα ολοι η σηζητηση .απλος θα εισαστε παντα κατα .δικαιομα σας. Ουτε εγω δεν σημφωνω με πολλα πραγματα . Σε αυτη την ζωη δεν μπορεις να τα εχεις ολα..Αυτο που ενοχλει ομως εμας ειναι η γενικευση και τα ψεματα του κυριου Παπαγεωργιου.ειμαι σιγουρει οτι καταλαβατε τι ενοω.Πραγματικα με εκτιμηση Ευ. Στ.

      Διαγραφή
    10. Δε με νοιάζει η φιλοσοφία σας . Στο Πάικο δε θέλω να γίνουν μεταλλεία. Βρε νταλκά που βάλαμε στο κεφάλι μας.

      Διαγραφή
    11. Ο ΑΝΤΡΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΧΩΡΑΦΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΗΗΗΗΗ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΑΑΑΑΑΑ

      Διαγραφή
  2. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή.Ελάτε όποτε θέλετε.Ορίστε εσείς ημερομηνία και ώρα.Δεν είναι σωστό να κρίνεται με τόση καχυποψία μια πρόσκληση που έγινε με πραγματική ειλικρίνεια.Και επειδή είμαστε πόντιοι τιμάμε τους καλεσμένους μας και δεν έχουμε καμιά πρόθεση ούτε να στήσουμε σκηνικά ούτε να συντονίσουμε επιθέσεις,δικαιούμαστε όμως να έχουμε διαφορετική άποψη και να την εκφράσουμε με επιχειρήματα.Και επειδή είμαστε πόντιοι δε σημαίνει ότι είμαστε και αφελείς.Μπορούμε να κρίνουμε αυτά που ακούμε και να είσαι σίγουρος ότι τα διασταυρώνουμε.Στο έχω ξαναπει μην απομονώνεις κουβέντες από τις ομιλίες,γιατί το νόημα αλλάζει.Πραγματικά δεν ενδιαφέρει κανέναν Κιλκισιώτη οι προσωπικές σας αντιπαραθέσεις στη Χαλκιδική,αυτές κρατήστε τες εκεί και μακριάμας έχουμε αρκετά προβλήματα δικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιστορίες για αγρίους. Κάνω αντιγραφή/επικόλληση από την ομάδα σας στο Φέισμπουκ σχόλιο μέλους σας πριν από μια εβδομάδα για τους Πολίτες Αριστοτέλη με το οποίο φαίνεται να συμφωνούν άλλα 2 μέλη, μεταξύ αυτών και μια συνονόματη σας Αναστασία (τυχαίο?). Το όνομα του συγγραφέα για ευνόητους λόγους αποκρύπτεται αλλά είναι εύκολο να το βρείτε στο https://www.facebook.com/groups/metalleia.kilkis.stop/ :

      " M.K.
      Αν κατάλαβα καλά, ο "διάλογός" μας με τα τσιράκια της Ελλ. Χρυσός, έχει μεταφερθεί στη gnomikilkis?
      13 Ιανουάριος στις 6:45 μ.μ. "

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή προσκαλείτε τα "τσιράκια" της Ελλ. Χρυσός ??? Αντιλαμβάνομαι την "καλή" σας διάθεση για διάλογο, όπως και κάθε νοήμων νους που διαβάζει τα σχόλια. Γελάει ο κόσμος.

      Διαγραφή
    3. Όταν κάτι δε μας συμφέρει είναι άσχετο ε? Εάν κάποιον στον οποίο απευθύνεις (και καλά) πρόσκληση τον χαρακτηρίζεις παράλληλα αλλού που πιστεύεις πως δε θα το μάθει ως ΤΣΙΡΑΚΙ, πως να σε χαρακτηρίσω εγώ?

      Διαγραφή
  3. Την Κυριακή 15/01/2012 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς με θέμα τις επιπτώσεις από την εξόρυξη και μεταλλουργία χρυσού. Στην εκδήλωση αυτή όντως σας προσκαλέσαμε το απόγευμα της Παρασκευής 13/01. 48 ολόκληρες ώρες πριν πραγματοποιηθεί. Και όχι "μόλις 48 πριν την έναρξη". Η διαφορά στη διατύπωση δημιουργεί εντυπώσεις - κάτι στο οποίο είσαστε καλοί. Το χρονικό διάστημα ήταν παραπάνω από αρκετό, ειδικά αν λάβετε υπόψη σας πως υπήρχαν άνθρωποι που έλαβαν πρόσκληση το Σάββατο το μεσημέρι και παρόλα αυτά ήρθαν και τίμησαν τους πολίτες του Κιλκίς με την παρουσία τους.

    Στην αίθουσα υπήρχαν περισσότεροι από 300 άνθρωποι. Οι περισσότεροι από αυτούς βρέθηκαν για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους εκδήλωση οργανωμένη από εμάς, το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο. Όλοι όμως όσοι ήταν εκεί ξεκαθάρισαν ένα πράγμα μέσα τους: το μέγεθος της μη αναστρέψιμης καταστροφής που θα δημιουργηθεί στο νομό μας αν επιτρέψουμε την εγκατάσταση μεαλλευτικών δραστηριότων. Και αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς. Το Κιλκίς είναι μικρή πόλη και όποιος κυκλοφορεί μπορεί εύκολα να αντιληφθεί τι εννοούμε.

    Οι υπαινιγμοί σας που αφορούν την ασφάλειά σας είναι εντελώς απαράδεκτοι. Όλοι εμείς οι άνθρωποι του Μετώπου δεν θα σας προσκαλούσαμε αν δεν ήμασταν σίγουροι πως δεν θα υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Όχι γιατί δεν υπάρχουν "θερμοκέφαλοι", αλλά γιατί εμείς οι ίδιοι θα μπαίναμε μπροστά για να σας προστατέψουμε. Έτσι νοούμε εμείς την έννοια των φιλοξενούμενων. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και θέλουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην πρώτη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 11-11-2011 στο Κιλκίς κάτω από το βίντεο έκανα αυτό το σχόλιο: Πολύ ωραία τα είπαν όλοι οι ομιλητές αλλά μας διαφεύγει κάτι. Τα προϊόντα που κατασκευάζονται από αυτά τα ορυκτά τα χρησιμοποιούμε και εμείς. Είναι λίγο, έως πάρα πολύ, υποκριτικό λοιπόν να βλέπουμε με συμπάθεια τους συνανθρώπους μας στη Χαλκιδική, προτείνοντας κάποιοι να συνδράμουμε στον αγώνα τους, την ίδια ώρα που στην Αφρική και αλλού πεθάνουν καθημερινά δεκάδες παιδιά από τις συνέπειες παρόμοιων εξορύξεων. Αν δεν απατώμαι και αυτοί συνάνθρωποι μας είναι.
    Δηλαδή αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει με ορισμένες, αυστηρές, προϋποθέσεις να γίνονται και στην χώρα μας εξορύξεις αλλά να εποπτεύονται από το κράτος. Δυστυχώς η χουντο-κυβέρνηση των τραπεζιτών που μας προέκυψε και σίγουρα οι επόμενες που θα προκύψουν δεν μπορούν να διασφαλίσουν κάτι τέτοιο οπότε ο ρόλος αυτός πέφτει στις πλάτες μας. Παρόλα αυτά ας ετοιμαζόμαστε να τους ‘’καλοδεχτούμε’ ’ όταν αποφασίσουν να έρθουν.
    Μπορείτε να το δείτε εδώ http://www.kilkisorama.gr/video/diafores-paragoges/1587-epiptosis-apo-tin-eksoriksi-metaloyrgia-sto-n-kilkis.html#comment-85
    Θα παρακαλούσα τους κατοίκους Αριστοτέλη να μου πουν που διαφωνούν ώστε να κάνουμε μια συζήτηση.
    Θα προσθέσω και το ερώτημα, Για πιο λόγο δε πραγματοποιήθηκε δημόσια διαβούλευση καθαρά και πρόωρα ώστε να λάβουν γνώση οι κάτοικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΜΦΩΝΏ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΟ "ΦΙΛΟΙ ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΕΣ" ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΧΩΡΙΟΥ ΕΙΣ ΧΩΡΙΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα πάρω αυτή την παράγραφο:
      ‘’Αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθουμε πολύ σύντομα με νέο άρθρο στο οποίο θα αναφερθούμε εκτενώς στα όσα αναφέρθηκαν στην εν λόγω εκδήλωση, στο Κιλκίς την περασμένη Κυριακή, τα οποία είναι γεμάτα ανακρίβειες, αντιφάσεις και συνωμοσιολογίες…’’

      Ο κ. Παπαγεωργίου έχει ‘’θάψει’’ σε όλες τις ημερίδες την περιοχή όπου έχουν γίνει εξορύξεις και ως συνέπεια λέει ότι καταστράφηκε ο κόλπος του Στρατονιού και τα ψάρια σας- όσα υπάρχουν – δε τρώγονται. Λέει επίσης ότι είστε ‘’ντουβάρια’’. Ότι στη Μ. Παναγιά και την Ολυμπιάδα ο Πρόεδρος βγαίνει τα καλοκαίρια και λέει να προσέχετε με το νερό γιατί δε φτάνει για να πείτε.

      Εγώ αν αγαπούσα τον τόπο μου – όπως εσείς - και ήμουν σίγουρος ότι δεν είναι αλήθεια θα του έκανα ασφαλιστικά μέτρα και θα ζητούσα από το δικαστήριο να του απαγορεύσει να αναφέρει δημόσια τέτοια ‘’ψεύδη’’. Θα του έκανα και αγωγή για διαφυγόντα κέρδη και θα του ζητούσα αποζημίωση τρελά λεφτά.

      Θέλω μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι να καταθέσετε ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή και να μας αποστείλετε στο Δήμο ακριβές αντίγραφο.

      Διαγραφή
    2. Ο κόλπος Ιερισσού έχει επίσης και 20 πόντους Λύματολάσπη στο πυθμένα της θάλασσας.

      Διαγραφή
    3. FOKAS ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΕΓΙΝΕΣ ΣΑΝ ΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ!
      ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ!

      Διαγραφή
    4. Ενώ εσύ δε κάνεις το ίδιο. Γράφεις με κεφαλαία και νομίζεις έγινες άλλος Ανώνυμος. Από το κυάνιο είναι και αυτό.

      Παράκληση να μας παρατήσεις ήσυχους μήπως και τα παιδιά από τη Χαλκιδική μας που κάτι χρήσιμο. Αν δε συμμορφωθείς να αναγκαστώ να σε πάρω στο ψιλό Νενέκο έ Νενέκο.

      Διαγραφή
  6. Και πάλι, και σ'αυτό όπως και στο προηγούμενο άρθρο των "πολιτών" κανένα επιχείρημα υπέρ της εξόρυξης δεν βλέπω. Κάτι ας πούμε που να μας λέει ότι δεν θα καταστραφεί ο τόπος με τις επιφανειακές εξορυξεις, ότι δεν θα πάθουν τίποτα τα χωριά που είναι πάρα πολύ κοντά, κάτι τέτοιο.
    Δεν βλέπω καμια εξήγηση, γιατί δεν ήρθε εδώ κανενας από το Υπουργείο να μας ενημερώσει παρα μόνο κάνουν κλειστές συναντησούλες στην Αθήνα. Αν όλα είναι τόσο καλά, γιατί τέτοια μυστικοπάθεια;
    Μόνο τις εμμονές τους με τον Παπαγεωργίου και τους καθηγητές βλέπω και έχω αρχίσει να βαριέμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kai by the way... πέρασα μια βόλτα από το καταραμένο antigold και δεν βλέπω καθόλου να έχουν μεταφέρει εδώ το διάλογο μαζί σας. Το αντίθετο.

      Aπ'ότι βλέπω, το διάστημα που εσείς μας στέλνατε αυτά τα κιτρινίζοντα, για να μην πω τιποτα χειρότερο, άρθρα σας (κάτι πανεπόπτης οφθαλμός, κάτι πριν ξαναβγείτε, δεν τα θυμάμαι κιόλας καλά), το antigold έβαλε ένα άρθρο που λέει ότι ουτε άδειες έχει η εταιρεια στη Χαλκιδική ούτε η μέθοδος επεξεργασίας είναι ξεκαθαρισμένη.Ενώ εσείς στην κίτρινη τριλογία σας λετε τα αντίθετα. Εδώ το άρθρο: http://antigoldgreece.wordpress.com/2012/01/13/den-yparxoun-adeies/


      Δε μας το στείλανε όμως και καλά κανανε γιατί δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας περιοχή. Εσείς γιατί μας πρήζετε με τα κολλήματα σας με το παρατηρητήριο; Ξαναλέω, έχετε να μας πείτε κάτι για την εξόρυξη στην περιοχή μας;;;

      Σημειώνω πάντως ότι δεν είδα στο μπλογκ σας να υπάρχει απάντηση σε εκείνο το άρθρο. Αν υπήρχε άλλωστε θα τη βλέπαμε κι εδώ, έτσι; Αφού μας τα στέλνετε όλα. Μήπως, λέω μήπως, δεν μπορείτε να απαντήσετε με στοιχεία σε ένα εμπεριστατωμένο άρθρο, αλλά ξέρετε μόνο να απομονώνετε φράσεις από μια ομιλία και να το κάνετε τεράστιο θέμα; Γιατί μέχρι στιγμής, μόνο αυτό φαίνεται να κάνετε.

      Διαγραφή
  7. Και όμως, υπάρχει!
    Αντίλογος στον κ. Σαράντη Δημητριάδη (από σχόλιο στη ρεσπέντζα)
    Ποια είναι η καλυμμένη διαμόρφωση των συνθηκών, όταν η κύρηξη ερευνητέας περιοχής από το δημόσιο και η εξαίρεση υπέρ αυτού γίνονται με ΦΕΚ? Ποια είναι η συνέργεια κρατικών φορέων και μεταλλευτικών όταν οι περισσότερες από αυτές τις περιοχές είναι πρώην παραχωρήσεις, πρόκειται άρα για αφαίρεση δικαιώματος από τις μεταλλευτικές?
    Ο τόπος αυτός δεν χαρακτηρίστηκε σήμερα, δεν είναι μεταλλευτική περιοχή, είναι δημόσιος μεταλλευτικός χώρος και προϋπήρχε του Ελληνικού Κράτους ως μεταλλείο χρυσού Αβρέτ Ισσάρ.
    Ποιά είναι η μεγάλης κλίμακας περιβαλλοντική καταστροφή, όταν σήμερα ισχύει η αυστηρή ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία, που η εφαρμογή της ελέγχεται πολλαπλά από επιθεώρηση μεταλλείων, επιθεωρητές περιβάλλοντος, αποκεντρωμένη διοίκηση, περιφέρεια, επιτηρώ και επιτροπές ελέγχου των συνθηκών στα μεταλλεία?
    Ποια είναι η εγκατάλειψη της κατοίκησης και των βιοποριστικών ασχολιών των εντόπιων, όταν δεν προβλέπεται πουθενά προτεραιότητα της μεταλλευτικής (σκόπιμα την αναφέρετε ως "μεταλλευτική περιοχή") και όταν οι απαλλοτριώσεις είναι στην πράξη ελάχιστες.
    Ποιός είναι ο περιορισμός εναλλακτικών αναπτυξιακών δραστηριοτήτων, όταν αυτές οχι μόνο δεν επηρεάζονται αρνητικά αλλά προωθούνται από τη δραστηριότητα των μεταλλείων που φέρνει επισκέπτες νέους κατοίκους και καταναλωτές στην περιοχή?
    Ποια είναι η δυσφήμιση προϊόντων, όταν λαμβάνονται εκατοντάδες μέτρα πρόληψης και αποτροπής της ρύπανσης του περιβάλλοντος?
    Πώς επιλέξατε ανοικτές εκσκαφές (open pit mining) ως μέθοδο εκμετάλλευσης, όταν δεν έχει καν ολοκληρωθεί η μεταλλευτική έρευνα? (ας αφήσω κατά μέρος την αναρμοδιότητά σας να επιλέγετε μέθοδο και ω τι δύσκολη επιλογή είναι αυτή από τη μία και μόνη μέθοδο εκμετάλλευσης πετρωμάτων τέτοιας περιεκτικότητας που νομίζετε ότι υπάρχει).
    Ποια είναι η όξινη απορροή, όταν παρόμοια πορφυρικά πετρώματα δεν έχουν δυναμικό δημιουργίας όξινης απορροής, μήπως έχει κάνει κάποια μέτρηση ο κ. καθηγητής?
    Συνεχίζει ακάθεκτος βέβαια και επιλέγει και επεξεργασία με τη μεθοδο της επίπλευσης (flotation).
    Ποια είναι η χρήση μεγάλων ποσοτήτων νερού όταν αυτό ανακυκλώνεται στο εργοστάσιο?
    και
    Σε ποιο σημείο της επεξεργασίας απορρίπτονται οι ειδικές χημικές ουσίες, οι τοξικές όπως λέει?
    Μας λέει ότι το κατάλοιπο εμπλουτισμού θα είναι ποτισμένο με τα τοξικά χημικά που χρησιμοποιήθηκαν για την επίπλευση και θα αποτίθεται κοντά στους χώρους εξόρυξης. Μήπως έχει κάνει δοκιμές εμπλουτισμού προκειμένου να παραχθεί το κατάλοιπο που του χρειάζεται πριν ερωτηθεί εαν έχει κάνει κάποια μέτρηση ο κ. καθηγητής?
    Ποια σχέση έχει το δίκτυο ύδρευσης πόσιμου νερού των 12 χωριών και του Κιλκίς εντός του μεταλλευτικού χώρου, με το βιομηχνανικό νερό; Μήπως η σχέση στην περίπτωση αυτή είναι η ευκολία να τρομοκρατήσετε τους κατοίκους των 12 χωριών, αφήνοντας και ανοιχτές υπόνοιες για τις πιθανότητες συνέχισης της κατοίκησης στα χωριά αυτά, κ. καθηγητά;
    Ποια είναι η προσπάθεια ένταξης των 12 χωριών εντός ενός μεταλλευτικού χώρου οριοθετημένου apriori εκ του νόμου;
    Όσο για το ερώτημα που θα χωροθετηθούν τα τέλματα αποβλήτων για ποιο λόγο ρωτάτε αφού το απαντάτε ο ίδιος που έχετε σχεδιάσει και μέθοδο εκμετάλλευσης και μέθοδο επεξεργασίας:
    δίπλα ακριβώς στα χωριά μέσα στο μεταλλευτικό χώρο! Μια λεπτομέρεια όμως δεν μας λέτε, που ακριβώς μέσα στα 90 χιλιάδες στρέμματα, επιτρέψτε μου να απορήσω...
    Σχεδιάσατε επίσης και φράγμα "τελματολίμνης" αντί του αρδευτικού φράγματος του Μεταξοχωρίου? Να υποθέσουμε λοιπόν εκεί ακριβώς την απόθεση του φανταστικού σας τέλματος?
    Ποιες και που θα είναι όμως οι περιβαλλοντικές καταστροφές? λίγα χιλιόμετρα μακρυά από τους 12 οικισμούς μας λέτε αλλά να φοβούνται και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, μέχρι και τη Θεσσαλονίκη, δεν θα είναι σε απόσταση ασφαλείας από όσα θα συμβαίνουν στο νομό Κιλκίς μας λέτε.
    Ευχαριστούμε για την ενημέρωση κ. καθηγητά

    Τhe Sonic Bacterium

    20 Ιανουαρίου 2012 7:11 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάνθρωπε-οι. Δεν βρίσκεστε σε επιστημονικό συμπόσιο ούτε ο κ. Δημητριάδης, απ’ όσα γνωρίζω, δήλωσε ότι παρακολουθεί το blog που συνομιλούμε τώρα ώστε να λάβετε απαντήσεις. Αν θέλετε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του ή να παρευρεθείτε σε κάποια από τις επόμενες ημερίδες και να θέσετε ερωτήματα και να υποβάλετε τις παραπάνω ενστάσεις. (εγγυήσεις και διευκρινίσεις λάβατε από μέλη του Μετώπου ότι μπορείτε να το κάνετε αυτό άφοβα).

      Αφήστε που για τη παραπάνω τοποθέτηση-σεντόνι μπορεί κάποιος Ανώνυμος -Νενέκος να σας κατηγορήσει ότι είστε ΚΚΕ.

      Έχουν τεθεί παραπάνω κάποια ερωτήματα από κάποιους από εμάς που αγωνιούμε μην τυχόν και μας παραπληροφορούν οι καθηγητές. Μπορείτε να δώσετε απλές και κατανοητές απαντήσεις;

      Διαγραφή
    2. MH ΓΙΝΕΣΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΗΣ.
      ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΣ? ΚΙ ΕΣΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΝΕΝΕΚΟΣ ΕΙΣΑΙ!
      ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΕΙΠΑΜΕ !

      Διαγραφή
    3. Ρίξε μια ματιά στα σχόλια των προηγούμενων ημερών για να δεις ποιός είναι γελοίος και υβριστής.

      Τεστ κάνω συνάνθρωπε. Θέλω να δω αν βαράς ολοήμερη βάρδια. Πρέπει να κονομάς γερά από τα λαμόγια της χουντοκυβέρνησης.

      Διαγραφή
  8. Αξιότιμοι φίλοι του μετώπου ενάντια στα μεταλλεία Κρουσσίων και Πάϊκου,
    Αν η πρόσκληση σας για τη συμμετοχή μας στην ημερίδα που διοργανώσατε την περασμένη Κυριακή στο συνεδριακό κέντρο του Κιλκίς ήταν τόσο έγκαιρη, όσο και η απάντηση σας στο άρθρο μας, που δημοσιεύτηκε χθες στη Γνώμη του Κιλκίς, να ξέρετε ότι η ανταπόκριση μας θα ήταν ίσως πιο άμεση και από αυτή την απάντηση που σας δίνουμε…
    Εξαρχής καταστήσαμε σαφές σε εσάς, ότι ανειλημμένες υποχρεώσεις μας δεν μας έδιναν το περιθώριο χρονικής τροποποίησης αυτών. Ελπίζουμε να γίνετε κατανοητό αυτό από μέρους σας και να μην μας προσάψετε εκ νέου «πονηριές» και «δικαιολογίες για τα αδικαιολόγητα».
    Πέραν τούτου μια εκδήλωση τέτοιου θεματικού ενδιαφέροντος δεν εξαρτάται από την παρουσία αντιπροσωπείας της Πρωτοβουλίας μας, αλλά από το επιστημονικό βάρος και κύρος των εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας, που καλείτε για την ενημέρωση των πολιτών σας.
    Όσοι κατάφεραν να ανταποκριθούν ακόμη και σε πιο ύστερο χρονικά κάλεσμα σας, καλώς έπραξαν, ίσως γιατί έχουν κάποιο προσωπικό συμφέρον και ενδιαφέρον. Εμείς όμως δεν έχουμε και σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε να γίνουμε πρωταγωνιστές τέτοιων εκδηλώσεων. Άλλοι είναι αυτοί που ερίζουν για τέτοιες «τιμές» και όχι εμείς.
    Εμείς επίσης δεν είμαστε επιστήμονες, ωστόσο έχουμε πάμπολλες εμπειρίες επάνω στη μεταλλευτική δραστηριότητα, αλλά και στην «ενημερωτική» δραστηριότητα και πρακτική, που ασκούν όσοι είναι ενάντια στη μεταλλεία, γι αυτό και η κριτική μας είναι πολλές φορές σκληρή, αναφορικά με τις ανακρίβειες και τη δυσφήμηση που αναπαράγουν σε βάρος του τόπου μας. Αναγνωρίζετε ότι δεν σας αρνηθήκαμε την παρουσία αντιπροσωπείας μας σε μια μελλοντική σας ημερίδα. Με μια βασική προϋπόθεση. Να ενημερωθούμε εγκαίρως, ούτως ώστε να κάνουμε έναν προγραμματισμό πάσης φύσεως. Ενώ επίσης σας είπαμε ότι θα ήταν χρήσιμο για την αξιοπιστίας σας, να καλέσετε και άλλες επιστημονικές φωνές από τα ανώτατα επιστημονικά ιδρύματα της χώρας, όπως το Α.Π.Θ. , το Μετσόβειο, το Πολυτεχνείο της Κρήτης και της Θράκης.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνέχεια απο το προηγούμενο σχόλιο.

    Η παραδοχή σας για την ύπαρξη θερμοκέφαλών στις τάξεις σας, αν μη τι άλλο σας τιμά και σας ανεβάζει στα μάτια μας, καθώς κάτι τέτοιο δεν έχουν αναγνωρίζει ποτέ, οι αντιδρώντες συντοπίτες μας, οι οποίοι τις ακραίες και διαλυτικές συμπεριφορές ατόμων που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου από εκείνους, δυστυχώς τις χαρακτηρίζουν «φυσιολογικές αντιδράσεις». «Φυσιολογικές» μεν για αυτούς, πολωτικές-διχαστικές δε, για το ευρύτατο κοινωνικό σώμα. http://politesaristoteli.blogspot.com/2012/01/h.html#more

    Η δική σας παραδοχή μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι θα ανοίξει ανάμεσα μας, ένας γόνιμος διάλογος για την εμβάθυνση αυτού του ζητήματος. Αυτό θα το επιθυμούσαμε για να μην βασίζονται οι θέσεις σας σε αναπόδεικτους ισχυρισμούς (αν το επιθυμείτε και εσείς βέβαια), αλλά σε βεβαιωμένες επιστημονικές αποδείξεις.
    Από την άλλη πλευρά, επιτρέψτε μας να παρατηρήσουμε, ότι ενώ μας «εγκαλείτε» για τις «εντυπώσεις» που προκαλούμε, ηθελημένα η άθελα σας, ίσως και λόγω και των επιρροών που δέχεστε, μπαίνετε από μόνοι σας σε αυτό το «παιχνίδι παραγωγής εντυπώσεων», μιλώντας για «…300 άτομα, που βρέθηκαν στην εκδήλωση», όπως επίσης « για μη αναστρέψιμη καταστροφή… (…) και όποιος κυκλοφορήσει στο Κιλκίς θα καταλάβει ότι ο κόσμος δεν θα το επιτρέψει…»
    Πιστεύουμε ότι και εσείς ασπάζεστε τη γνωστή αριστερόστροφη ρήση «ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ». Αν ισχύει κάτι τέτοιο, που είμαστε βέβαιοι πως ισχύει και για εσάς, τότε ποιος ο λόγος, να κάνετε χρήση αυτού του στοιχείου, σαν νεοσύστατος πολιτικός φορέας; Νομίζουμε το ζήτημα είναι ποιοτικό και όχι ποσοτικό. Τι πραγματικά έμαθαν, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί, έχοντας μια ιδεολογηματικού χαρακτήρα ενημέρωση και όχι επιστημονικού;
    Αυτό είναι το θέμα που πρέπει να σας απασχολεί, για να μην πέσετε στο τέλος και εσείς, στο λάκκο, που άνοιξαν και έπεσαν οι ίδιοι μας οι συντοπίτες, οι οποίοι είτε βάζοντας κόμματα μπροστά σε αυτήν την ιστορία, είτε επιχειρώντας να κεφαλαιοποιήσουν ψηφοθηρικά –πολιτικά την παρουσία τους στην αντιμεταλλευτική καμπάνια, εισέπραξαν την αποστροφή της τοπικής μας κοινωνίας. Ρωτήστε τους ενημερωτές σας. Εδώ δε γίνεται να σας πουν ψέματα. Δικαιολογίες ναι. Είναι συνηθισμένες και αναμενόμενες άλλωστε.
    Κλείνοντας να σας πούμε ότι δε έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Δεν έχουμε καμία διάθεση όμως, να παρευρεθούμε σε μια εκδήλωση, όπου θα κυριαρχείτε από αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις και λεονταρισμούς, που δεν έχουν να προσφέρουν και στο κάτω-κάτω της γραφής, καμία υπηρεσία ενημέρωσης στον κόσμο της περιοχής σας. Δε βγάζουμε από το στομάχι μας, κάτι τέτοιο, το έχουμε ζήσει πάρα πολλές φορές, όπως έχουμε βιώσει και την παραποίηση της αλήθειας, με τους αρνητές της μεταλλείας, να λένε εκ των υστέρων, ότι δεν υπάρχει δημόσιος διάλογος και αντίστοιχη διαβούλευση Εσείς φροντίστε αν σας ενδιαφέρει, όπως προείπαμε, η αξιοπιστία σας, να μη συμβεί στη δική σας περίπτωση, κάτι ανάλογο.
    Να είστε πάντα καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Όσοι κατάφεραν να ανταποκριθούν ακόμη και σε πιο ύστερο χρονικά κάλεσμα σας, καλώς έπραξαν, ίσως γιατί έχουν κάποιο προσωπικό συμφέρον και ενδιαφέρον. Εμείς όμως δεν έχουμε και σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε να γίνουμε πρωταγωνιστές τέτοιων εκδηλώσεων. Άλλοι είναι αυτοί που ερίζουν για τέτοιες «τιμές» και όχι εμείς."

      Παιδιά μη βαυκαλίζεστε! Δεν αφορούν εσάς όλα όσα γράφουμε! Πρώτα και κύρια όσα γράφουμε απευθύνονται στους πολίτες του Κιλκίς. Αυτοί είναι αυτοί που μας ενδιαφέρουν γιατί αυτούς θέλουμε μαζί μας.

      Διαγραφή
    2. Παίδες το ίδιο ισχύει απο εδώ και στο εξής και για εμάς. Απευθυνόμαστε στους πολίτες του Κιλκίς και όχι σε υποκριτές δήθεν "οικολόγους και αγωνιστές" που τους αντιμετωπίζουν σαν πρόβατα και αριθμούς για κομματικό όφελος. Δυστυχώς όπως απο την αρχή διαπιστώσαμε δεν ήταν ειλικρινείς οι προθέσεις σας. Ως φαίνεται έχετε προδιαγράψει τη "μυθευματική" πορεία σας... Σας ευχόμαστε καλό δρόμο... Προσοχή μόνο στους "Κύκλωπές και τους Λαιστρυγόνες"...Όταν κάποια στιγμή συνέλθετε απο την πλάνη στην οποία έχετε περιπέσει, ίσως να τα ξαναπούμε...Αν

      Διαγραφή
  10. Φωκά απο τον Παπαγεωργίου άκουσες αυτό το επιχείρημα και το αναπαράγεις; Αν μιλάς μαζί του, πες του πως δεν είμαστε ηλίθιοι να κάνουμε ένα λαμόγιο ήρωα, κάνοντας του αγωγή. Τον έχουμε απλά περιθωριοποιήσει. Είναι όμως τόσο νάρκισσος και αλαζόνας, που επειδή το φτύνει η Χαλκιδική, τρέχει σε εσας για να "ζεσταθεί" η ματαιοδοξία του. Να ξέρεις επίσης, πως ο προηγούμενος δήμαρχος επέλεξε τον υβριστή να τον κάνει συνεργάτη του για τις μπίζνες του. Μάλιστα στην ιστορία έχει μείνει η ατάκα του πρώην δημάρχου "ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΦΕΥΡΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ"... Αυτά που λέεω τα ξέρουν οι πάντες στη Χαλκιδική...Για να καταλάβεις για τι τύπο μιλάμε. Και εσύ αυτό το λαμογιότατο τον έχεις για γνώστη και κριτή των πάντων. Πλανάσαι πλάνην οικτράν...

    Φωκά έλα Ολυμπιάδα και Στρατώνι και θα καταλάβεις τη παπαριές σου έχουν φυτέψει στο κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απορίες εκφράζω άνθρωπε μου και ζητώ απαντήσεις. Με τον κ. Παπαγεωργίου έχουμε μιλήσει δυο φορές. Τη μια τον ρώτησα αν τα παίρνει από κάποιους που έχτισαν αυθαίρετα και τον έβαλαν μπροστά για να τρέχει μην τυχόν και ξεκινήσουν οι εργασίες και η μεταλλευτική εταιρία τους ρίξει τα σπίτια (αυτό μου μετέφεραν κάποιοι). Την δεύτερη φορά για να του ζητήσω συγγνώμη για την αγενέστατη συμπεριφορά του δημάρχου μας στο δημοτικό συμβούλιο (όποιος και να είναι δε του μιλάς έτσι).

      Επίσης δεν έχω κανέναν για γνώστη και κριτή των πάντων.
      Αυτό που με καίει είναι ο τόπος μου. Και επειδή όλοι ξέρουμε που ζούμε δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν. Φυσικά ούτε και σε σας γιατί δεν μπορείτε να μου διασφαλίσετε ότι η εταιρεία που θα έρθει εδώ δε θα χρησιμοποιήσει κυάνιο ή υδράργυρο στη διαδικασία. Δεν μπορείτε επίσης να με καθησυχάσει οποιοδήποτε όργανο της πολιτείας ότι όλα θα κυλίσουν ομαλά, θα υπάρξει έλεγχος σε κάθε τι που θα γίνεται και όταν θα υπάρξει παρανομία η εταιρεία θα τιμωρείτε και θα σταματά η διαδικασία. Η διαδικασία η οποία απ’ ότι έχω δει μέχρι τώρα στις πολλές ώρες που έχω περάσει ψάχνοντας στο διαδίκτυο αν πάει κάτι στραβά το κακό που γίνεται είναι μη αναστρέψιμο.

      Δηλαδή, για να μη σας κουράζω, δε θέλω να μπω στη διαδικασία του ρίσκου. Προτίμω μια άλλη ανάπτυξη στην περιοχή μας από τα μεταλλεία. Καταλαβαίνω ότι εσείς έχετε μια άλλη επαφή με το συγκεκριμένο θέμα. 2.500 ιστορία, άνθρωποι που μεγάλωσαν οικογένειες και πήραν σύνταξη από τα μεταλλεία. Εμένα δε με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Και σας ενεργός πολίτης κάνω το μικρό μου αγώνα για να μη γίνουν τα μεταλλεία. Και όπως είπε ένας συνάδελφος του δικού σας Αριστοτέλη : Ένα ξέρω ότι τίποτα δε ξέρω. Απλά ζούμε στην εποχή του ρίσκου και της κονόμας. Ο Σωκράτης και ο Αριστοτέλης είναι καλοί για άλλες κοινωνίες όχι για την κοινωνία των Νεοελλήνων-Νεολαμογιών.

      Να είστε καλά

      Διαγραφή
    2. kyrie foka
      http://vodpod.com/watch/7819645--
      einai o telogloy afieromeno sta metalleia. deite to, tha parete poles apanthseis. pantos xerome para poly gia to epipedo olonon sas,pragmatika. me ektimish
      eygenia Stoltidoy

      Διαγραφή
    3. Κυρία Στολτιδου
      Στο 05:40 ο Δήμαρχός σας λέει «Ο Μακεδονικός πολιτισμός στηρίχτηκε στον πλούτο της περιοχής της δικιάς μας». Επειδή λύθηκα στο γέλιο μπορεί κάποιος να μου πει ποιόν Μακεδονικό πολιτισμό εννοεί;

      Στο 11:00 Ο Πάχτας με πολίτες επισκέπτεται το Στέφανο Μάνο γιατί χωρίς μεταλλεία δε βλέπει άλλο τρόπο ανάπτυξης. Ο Μάνος τους απάντησε αφού πιστεύετε ότι θα επιβιώσει σας το παραχωρούμε απλά δώστε μας μια δραχμή για να δικαιολογήσουμε τη μεταπώληση και πάρτε το και λειτουργείστε το. Τελικά δεν έγινε αυτό γιατί έπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κατόπιν ήρθε η Κυβέρνηση Παπανδρέου και ο κ. Πάχτας υφυπουργός Βιομηχανίας με Υπουργό το κ. Σημίτη βγάζει τα μεταλλεία σε διεθνή διαγωνισμό ;;; Γιατί;;; Γιατί δεν έκανε αυτό που ζήτησε από τον κ. Μάνο να το κρατικοποιήσει ;;; Παρόλα αυτά στο 13:20 για να κάνει ‘’ελκυστικό’’ το ‘’πτώμα της μεταλλευτικής δραστηριότητας’’ ο Πάχτας το απαλλάσσει από χρέη προς τρίτους και προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.
      Παρένθεση
      Σε αυτό το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=cFDGcOKhd7w ο κ. Καζάκης αναλύει το πώς εκμεταλλεύονται οι χρηματιστηριακές εταιρίες τα μεταλλεία και μετά το 00:54 λέει για πιο λόγο δεν νοιαζόταν η TVX να πάρει άδεια επί 6 χρόνια και το πόσο κέρδιζε η goldman sachs από το μεταλλείο σας στη Wall Street.

      Στο 14:40 Ο κ Στρατουδάκης πρέπει να είναι γερό ποτήρι απ’ ότι τον έκοψα.

      Στο 15:00 ο κ. Τέλογλου ξέρει ότι ο κ Στρατουδάκης, ως εταιρεία, δίνει 1.000.000 ευρώ για τα δώρα (ουαου) αλλά δε ξέρει ή δεν αναφέρει πόσο αγόρασε την εταιρεία το κράτος και πόσο την πούλησε στην Ελληνικός Χρυσός. (Απάντηση θέλω)

      Μετά το 16:00 λεπτό ο κ Στρατουδάκης προσπαθεί να μας πείσει ότι έπεισε την jp morgan και τους λοιπούς εταίρους να αποκτήσουν ανθρώπινο πρόσωπο σε συνεργασία με την πολιτεία; (είναι και χωρατατζής).

      Στο 19:00 Την ώρα που ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρει ότι για 2.000 χρόνια τα απόβλητα ήταν 5 με 6 εκατομμύρια τόνοι ενώ στα επόμενα 20 χρόνια θα εξορυχτούν 200 εκατομμύρια τόνοι!!! Βλέπω δύο παλικάρια και άλλους δύο κυρίους να παρεμβαίνουν. Μπορεί κάποιος να μου πει το επίπεδο μόρφωσης τους;

      Στο 24:20 Το τι λέει η κ. Καραβασίλη δε με ενδιαφέρει . Λόγια λόγια λόγια!!!

      Στο 28:20 Αυτό που αναφέρει ο κ. Κατσιφαράκης για μέθοδο που θα σταματά το αρσενικό δεν πιστεύω ότι θα την προτιμήσει η εταιρεία αν έχει μεγαλύτερο κόστος.

      Στο 38:40 η κ. Καραβασίλη λέει η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως μεταλλευτική. Τα φουρνέλα επιτρέπονται. Το είπα στο Πάικο και έβαλε τα κλάματα κ. Καραβασίλη και είμαι και πονόψυχος παράθεμα με. Αλίρη ετοίμαζε την ομάδα αυτοί δεν αστειεύονται.

      Στο 39:40 κ. Τέλογλου. Παρά τα τρία διαφορετικά μικρόφωνα το μόνο που ακούγετε είναι ένας βόμβος στο βάθος. Ο οπερατέρ μας δεν αντιλαμβάνεται καν τις εκρήξεις (και εγώ δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο κουνάει την κάμερα). Την ίδια στιγμή που ο Τέλογλου λέει αυτό ο οπερατέρ ρωτά το ζευγάρι αν ο βόμβος ήταν έκρηξη;

      Στο 44:00 λέει ότι τα ανταποδοτικά είναι τίποτα

      Στο 46:40 Ο Πάχτας αναφερόμενος στην καταδικαστική απόφαση ευρωπαϊκού δικαστηρίου ότι τα μεταλλεία πουλήθηκαν φτηνά (στους υμετέρους) ισχυρίζεται ότι μεταλλεία χωρίς άδεια δεν έχουν μεγάλη αξία.

      Στο 47:20 Ρεσιτάλ υποκρισίας από το Τσε Δήμαρχο σας αδέλφια. ‘’Ο πλούτος είναι της περιοχής’’ δήλωσε. Δηλαδή θα κάνει αγώνα για να αλλάξει τον μεταλλευτικό κώδικα για να κονομήσετε όλοι. Τέτοιες παρόλες σας έλεγε και τον βγάλατε Δήμαρχο;

      Να πω ότι αυτό που λεν μικροπολιτικές σκοπιμότητες η κ. Καραβασίλη, ο κ. Πάχτας και ο κ. Τέλογλου σημαίνει ότι κάποιοι μαλώνουν για την πίτα.

      Αυτά τα ολίγα ως παρατηρήσεις. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Δε θα πάρουμε

      Διαγραφή
  11. Τωρα τι να σου πω. για τον πολιτισμο σου ξεφυγε οτι μιλαει για τον πατερα του Μεγα Αλεχανδρου.
    -οτι ειναι γερο ποτηρι θα σημφωνησω μαζι σου αν και δεν εκατσα ποτε να τα κοπανησω μαζι του , αλλα εδω που τα λεμε, εσενα τι σε νιαζει?? προσοπικο δεδομενο!!!
    -στο σημειο κρατικοποιησεις των μεταλλειων-δεν θα φερω εγω την ανοιξη, δημοκρατια εχουμε ,ψηφιζουν και οι 9 900 000...κατ εμε, μακαρι να ηταν κρατικα!!αλλα ουτε αυτο ειναι το θεμα μας, για την ουσια
    -δεν νομιζω οτι τα φουρνελα δεν χρησιμοποιουντε και σε αλλες δραστηριοτητες-κατασκευες δρομων???π.χ. και δλδ σιγα στο πραγμα. Δεν ειναι ΚΥΑΝΙΟ.
    -εδω με τον καμεραμαν εισαι λιγο...γραφικος, γιατι μπορουσες πιο εξυπνα να μου πεις οτι ηταν σε συνενοηση με την εταιρια,θα εισουν πιο εξυπνος απο οτι εισαι...
    -αυτο πιστευει ο Παχτας για την αξια του μεταλειου, παντος αν ηταν πιο ευκολη η ματαλουργια θα επερνα εναν τονο και θα ειμουν πλουσια και εχει πολλους που εχουν την ιδια αποψη, αλλα εδω μιλας σαν τον τολη και δεν σε τιμα, δεν εχει πραγματικα υπολιψη ο τολης στην δικη μας περιοχη, εμεις τον ξερουμε, εσεισ τωρα τον γνωριζετε
    -σε οτι αφορα το καρφομα του πατριοτη Τολη που αγαπαει την πατριδα -το βουνο, εγω και εσυ θα τα πληρωσουμε αν θα τα πληρωσουμε, εχουμε να περιμενουμε
    -η εταιρια οντος θα κανει πολλα ,οπος εκανε μελετες πολλες και για αλλους τομεις, οπως θα γινει το φραγμα που βγηκε και εγκριση απο υπεκα να μη λειψει το νερο!!!για αυτα ολα τρεχει ο Παχτας. εσυ τι νομιζεις, δεν επαιρναι λεφτα ο πρωιν δημαρχος? απο που κι ως που εγινε αγνωριστη η ιερισσος. καιμενε!! τοποτα δεν ξερεις!!! εδω ειμαστε, ειδομεν, στο κατω κατω, θα βγαλει 30 δισ και με τα δικα σας ουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ αλλα τοσα.(τωρα εγινα κακια ε??αλλα κι εσυ δεν πηγεσ παραπερα?)
    -Αλλα η τελευτεα σου ατακα ειναι η ΤΕΛΕΙΑ!!! Εδω σε παραδεχομε.
    μα αυτο δεν καταλαβες γιατι δεν γνωριζεις τα δικα μας τα τοπικα και εκανες
    αθελα σου την ανακαληψη!!!! εμεις ξερουμε, εσυ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
    ΠΙΟς ΗΘΕΛΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟς ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΕ!! και τα "χαιβανια" υποστηριζουν τους μεν "η τους δε. μονο που εμεισ υποστηριζουμε το αυτονοητο. Η γη ειναι εκμεταλευσημη!!Και οχι σημφεροντα!!Δεν στερουμε στον κοσμο το δικαιομα δουλειασ για τα οφελοι τον επιχειρηματιων!!! Αρκει να γινουν με περιβαλοντολογικους ορους. Εσυ δεν γνωριζεις Μπραβο αγορι μου, γιαυτο μην πιστευεις κανεναν!!!ουτε την μανα σου.
    ακομα μια φορα τελος η σηζητηση μαζι σου, εγινες Τολης Φοκας.
    - Παχτας βγηκε δημοκρατικα με μεταλλευτικο προγραμμα!!!!!ΒΓΗΚΕκαι θα ξαναβγει, παντα ετρεχε για τον τοπο του!!!!!!! Π Α Ν Τ Α.!!!Αλλα για ολους,και για τον τουρισμο!!!Τιποτα δεν ξερεισ για αυτον . ΚΑΙ ΟΝΤΟΣ ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Πολιτισμός δεν είναι ένας τρελός που ήθελε να κάνει τον γιο του στρατηλάτη. Τον Αλέξανδρο τον ρώτησε ποτέ τι ήθελε να γίνει;
      2. Η αναφορά στον κ Στρατουδάκη ήταν καλοπροαίρετη. Και για τον Μπουτάρη τα ίδια λέω και όταν καθόμαστε παρέα ξεσκιζόμαστε στο γέλιο.
      3. Τι είναι αυτά που λες αν ψήφησαν 9.900.000; Εμένα μου προκαλεί εντύπωση γιατί με το Υπουργό το Μάνο προτείνει να τα διαχωριστείτε εσείς ενώ όταν γίνετε αυτός υπουργός, τα βγάζει στο σφυρί;
      4. Του Πάικου δε του αρέσουν τα φουρνέλα ούτε το κυάνιο.
      5. Με την αναφορά μου στον κάμεραμαν εκθέτω τα λαμόγιο τον Τέλογλου που περιγράφει άλλα ενώ στην πραγματικότητα γίνονται άλλα. Την παρατήρηση ότι κούνησε την κάμερα την κατάθεσα επειδή η εικόνα δεν είναι σταθερή και δε μπορώ να δω αν κουνιέται ή όχι το νερό στο ποτήρι από τα φουρνέλα.
      6. Έχω δικιά μου προσωπικότητα δε χρειάζεται να μιλώ σαν κάποιον άλλον.
      7. Τα έργα που έκανε η εταιρεία να τα χαίρεστε και μακάρι να κάνει άλλα τόσα.
      8. Κακιά δεν έγινες. Απλά ζεις και υπηρετείς την Ελλάδα που πεθαίνει. Οπού υπάρχουν οι προηγούμενοι που έφαγαν και αυτοί που θα φάνε τώρα και θα λένε-τε τους προηγούμενους κλέφτες. Απλά δε κατάλαβα πια κακία είπα εγώ;
      9. Για το αν θέλετε να δουλεύετε στα μεταλλεία δεν σας είπα εγώ κάτι διαφορετικό. Σε προηγούμενο σχόλιο έγραψα ‘’ εσείς έχετε άλλη επαφή με το συγκεκριμένο θέμα. 2.500 χρόνια ιστορία, άνθρωποι που μεγάλωσαν οικογένειες και πήραν σύνταξη από τα μεταλλεία.’’
      10. Για το τελευταίο που γράφεις θέλω να σου πω δε με νοιάζει πως βγήκε ο Πάχτας. Με ενδιαφέρει να μη παίζει με την νοημοσύνη μου. Στο 47:20 λέει ‘’Ο πλούτος είναι της περιοχής και σε μας ανήκει’’. Ωραία λόγια αλλά στο 44:00 ο Τέλογλου λέει ότι πάπαλα. Βάση του μεταλλευτικού κώδικα το κράτος και η περιοχή σας δεν παίρνει μία. Οπότε ποιος πλούτος είναι δικός σας. Των υμετέρων είναι και των ξένων που μέχρι και η Ευρώπη μας έκραξε γιατί τους τον δώσαμε τσάμπα.
      11. Η μάνα μου δε ζει όποτε ούτε αυτήν ακούω!

      Καληνύχτα και χαλαρώστε λίγο.

      Διαγραφή
  12. Toli Foka...Είσαι ακατοίκητος πνευματικά παλληκάρι μου και σου αρέσει να παρασύρεσαι στα κελεύσματα μιας εποχής που κατέστρεψε και συνεχίζει να καταστρέφει τις αξίες των ανθρώπων, τοποθετώντας στη θέση αυτών των αξιών, "νέες" αξίες όπως την "οικολογία της ελιτοκρατίας", η οποία μεταξύ άλλων είναι το "λιπαντικό" για τη νεα κατάσταση, που θέλουν αυτοί που κατευθύνουν τις ζωές μας να επεισέλθουμε, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. όλα τα άλλα Toli Foka, που λές μέ τόσο πάθος, είναι ευφυολογήματα κενού περιεχομένου. Το αρχιλαμόγιο που υπερασπίζεσαι στη Χαλκιδική, χαίρει άκρας περιφρόνησης, παρόλο που προσπαθεί λόγω της δικτύωσης του στο σύστημα να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία, για να γίνει "οσιομάρτυρας". Καλημέρα και πήγαινε για κανένα τζόκινγκ, να σε φυσύξει ο κρύος αέρας... Γιατί το έκαψες το κεφάλι σου με τις ανοησίες του "προτύπου" σου. Μετά μην τυχόν πιείς κανένα καφέ. Κεφι(ρ), που "συστήνει" και ο καθηγητής, που ρωτάει άλλον "καθηγητή", τί είναι τί και πόσο... και παρόλα αυτά, πάλι ξαναμπερδεύεται...

    υ.γ Στην ολυμπιάδα, όπου ζώ και άλλα και σε άλλα μέρη της Β/α Χαλκιδικής, δεν εκτιμούμε τη μεταλλευτική δραστηριότητα, λόγω της παράδοσης και των συντάξεων που εδωσε σε πολύ κόσμο της περιοχής. Την εκτιμούμε και τη σεβόμαστε γιατί ακόμη και σε αυτά τα δύσκολα χρόνια που ζούμε, δίνει ένα υψηλό εισόδημα, ένσημα, ιατροφαρμακευτική πείθαλψη και τους 12 μήνες, με σεβασμό στο περιβάλλον, αναπτυξιακή προοπτική και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Ενώ παράλληλα ενισχύει και αυτή την πατρίδα, που έχει ανάγκη να παράξει προιόντα με προστιθέμενη αξία, για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της. Συγχώρεσε μας αν σε πρήζω, απο τα γραφόμενα σου καταλαβαίνω ότι αυτά για σένα δεν έχουν και τόση σημασία. Εσύ όμως είσαι μια μονάδα. Αν ο κόσμος μάθει την αλήθεια, που επιμελώς κρύβεται, τότε να ξέρεις, πως εσύ και οι "οικολόγοι" φίλοι σου θα μείνετε τελείως μόνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα

      Μπορούσα να σου απαντήσω με ένα: καλά λέει ό Τόλης ότι είστε ‘’ντουβάρια’’ και να τελειώνουμε. Αλλά επειδή όταν ο Τόλης λέει ότι έχετε το χαμηλότερο δείκτη μόρφωσης στην Ελλάδα δεν χαίρεται που το λέει (πονάει θα έλεγα)θα σου απαντήσω σε αυτά που λες.

      1. Δεν υπερασπίζομαι κανέναν. Και αν θέλεις και τη γνώμη μου οι οικολόγοι είναι ψώνια και δεν τους γουστάρω.

      2. Δεν συμμετέχω στο Μέτωπο και δεν έχω υπογράψει μέχρι τώρα κανένα χαρτί.

      3. Ο όρος "οικολογία της ελιτοκρατίας" δεν μπορεί να ισχύει σε μας γιατί δεν έχουμε τουρισμό. Να σου αναφέρω ότι η ‘’ελιτ’’ της περιοχής μας είναι κάποιοι υψηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι κοιμούνται του καλού καιρού και δεν ασχολούνται με το θέμα. Αυτοί που τρέχουν είναι αυτοί που τους ‘’ζει το βουνό ‘’. Κτηνοτρόφοι, υλοτόμοι κ.λ.π. Επίσης να σου πω ότι εγώ δεν έχω συμφέροντα στο βουνό. Απλά απ’ όσο έψαξα το βουνό υπάρχει περίπτωση να πάθει ζημιά και αν πάθει ζημιά θα την πάθω και εγώ μαζί γιατί αυτό μου δίνει το νερό που πίνω και την μισή από την τροφή που τρέφομε.

      4. Στο υ.γ. λίγο τα μπέρδεψες. Λέμε το ίδιο πράγμα. Εγώ δεν μίλησα μόνο για συντάξεις αλλά και για ανθρώπους που μεγάλωσαν οικογένειες από τα Μεταλλεία, οπότε το ‘’ δίνει ένα υψηλό εισόδημα, ένσημα, ιατροφαρμακευτική πείθαλψη και τους 12 μήνες, με σεβασμό στο περιβάλλον, αναπτυξιακή προοπτική και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον’’ είναι μέσα σε αυτό που είπα.

      5. Τώρα για αυτό που λες ‘’ Ενώ παράλληλα ενισχύει και αυτή την πατρίδα, που έχει ανάγκη να παράξει προιόντα με προστιθέμενη αξία, για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της.’’ Δε θέλω να σε προσβάλω αλλά ξεράθηκα στο γέλιο. Γνωρίζεις τι λέει ο μεταλλευτικός κώδικας για ανταποδοτικά τέλη;Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ. Για να είμαι ακριβής ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΨΙΧΟΥΛΑ.

      6. Αν και είπες ότι το έχεις ψάξει κατέβασε το Μεταλλευτικό κώδικα από εδώ αν θέλεις να τον διαβάσεις http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82%20210/1973&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CBwQFjAA&url=http://www.ypan.gr/fysikoi_poroi/pdf/mk.doc&ei=vfsWT6abLsiq8AP3qcTmAg&usg=AFQjCNFEk4SlXtToGZOJv58IJkvAtNZTTw&cad=rja Το link είναι από το πρώην Υπουργείο Ανάπτυξης (www.ypan.gr)

      7. Σου το ξαναλέω οι "οικολόγοι" δεν είναι φίλοι μου. Στις ημερίδες πάω και μόλις τελειώσουν φεύγω. Φίλος μου είναι το Πάικο. Εξάλλου είναι γνωστό ότι έχω λίγους φίλους αλλά είναι όλοι αστέρια. ΌΧΙ ΠΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑΣΚΕΣ.

      Με εκτίμηση (και εγώ το εννοώ δε θα αρχίσω να σε βρίζω σε λίγο αν πεις μια διαφορετική άποψη).

      Υ.Γ. Το ντοκιμαντέρ του λαμογιου που έχει αφεντικό το αρχιλαμόγιο τον ‘’οικολόγο‘’ με το ‘’οικολογικό κανάλι’’,ο οποίος έχει καταστρέψει τις θάλασσες με τα πλοία του, τον πιστεύετε βλέπω. Τους οικολόγους τους δικού σας και τους δικούς μας δε του πιστεύετε. Δείτε το λίγο γιατί θα σας κατηγορήσω για ‘’δυο μέτρα και δύο σταθμά’’.

      Διαγραφή
    2. Συγνώμη στο 4 έκανα ένα λάθος από την αντιγραφή επικόλληση. Το κανονικό είναι .

      4. Στο υ.γ. λίγο τα μπέρδεψες. Λέμε το ίδιο πράγμα. Εγώ δεν μίλησα μόνο για συντάξεις αλλά και για ανθρώπους που μεγάλωσαν οικογένειες από τα Μεταλλεία, οπότε το ‘’ δίνει ένα υψηλό εισόδημα, ένσημα, ιατροφαρμακευτική πείθαλψη και τους 12 μήνες, αναπτυξιακή προοπτική και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον’’ είναι μέσα σε αυτό που είπα.

      Για το με ‘’σεβασμό στο περιβάλλον’’ δε το πιστεύω ότι υσχίει.

      Διαγραφή
  13. Παίδες του Κιλκίς, ας συγκεντρωθούμε λίγο! Έχουν πλακώσει εδώ πέρα κάποιοι άνθρωποι που έχουν βαλθεί να δυσφημήσουνε τους καθηγητές που έρχονται και μας ενημέρωνουν και ειδικά τον Παπαγεωργίου, προς τον οποίο βλέπω μεγάλο μένος. Ας αναρωτηθούμε για τα κίνητρά τους.

    Όσον αφορά τους καθηγητές, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι είναι οι άνθρωποι άρα κατά τεκμήριο ξέρουν τι λένε. Προφανώς υπάρχουν κι άλλοι των ίδιων ειδικοτήτων που λένε τα αντίθετα (θυμηθείτε αυτό το άρθρο http://gnomikilkis.blogspot.com/2012/01/blog-post_2281.html) αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι η επιστήμη, δεν γίνεται να συμφωνούν όλοι σε όλα. Άραγε αυτοί που με περισπούδαστο ύφος γράφουν εδώ ανώνυμα σχόλια, τι επιστημονική κατάρτιση έχουν; Κι αν έχουν, γιατί δεν μας γράφουν επώνυμα; Δεν είναι δίκαιο. Ο Τριανταφυλλίδης κι ο Δημητριάδης επωνυμα μας μιλάνε και παίρνουν και την ευθύνη αυτών που λένε.

    Για τον Παπαγεωργίου η συκοφαντία πάει σύννεφο αλλά δεν περιμένουμε βέβαια να ακούσουμε τίποτα διαφορετικο από ανθρώπους που είναι υπέρ της μεταλλείας, έτσι; Αυτονόητα πράγματα. Πολεμάνε τον Παπαγεωργίου γιατί δημιουργεί προβλήματα στην εταιρεία. Μας λέει η κυρία (ή ήταν κύριος;) ότι δεν έχει υπόληψη ο Τόλης στη Χαλκιδική, ναι προφανώς, στους κύκλους που θέλουν τα μεταλλεία δεν έχει υπόληψη, στους άλλους όμως; Αυτούς που δεν τα θέλουν και που απ'ότι μαθαίνω είναι και οι περισσότεροι;

    Ξαναλέω στους Κιλκισιώτες εδώ μέσα: η συκοφαντία ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων το όπλο για να φθείρουν και να διαβρωσουν τους κοινωνικούς αγώνες. Λέγε, λέγε, στους αφελείς και τους απληροφόρητους κάτι θα μείνει. Και θα πρέπει να περιμένουμε ότι τα ίδια θ'αρχισουν να λένε και για μας όσο φουντώνει το κίνημα μας. Θα στοχοποιήσουν ανθρώπους, ο Κώστας, ο Αγγελος, ο Φωκάς, και θα λένε ότι τους κατέβει στο κεφάλι. Μη τσιμπάτε. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάνθωπε ψυχραιμία. Απ’ όσο γνωρίζω μπορεί να ήμαστε μια από της περιοχές με το μεγαλύτερο δείκτη ανεργίας άλλα από μόρφωση τα πάμε καλά.
      Οπότε δε πιστεύω ότι χρειάζονται οι Κιλκισιώτες κάποιον να τους διευκρινίζει τι να κάνουν.
      Φιλικά

      Διαγραφή
  14. Συμπατριώτες ξυπνήστε και δείτε αυτό το video για την παραπλάνηση, που παρέχει μέσώ του παγκόσμιου πολιτικού και δημοσιογραφικού συστήματος το "αναξάρτητο οικολογικό κίνημα". Αν έχετε ανοικτά τα μάτια και τα αυτιά σας. Θα καταλάβετε πολλά. http://www.katohika.gr/2012/01/21-kai-h.html#more.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, να'την και η υπερθέρμανση του πλανήτη τώρα! Καλά που μας ανοίξατε τα μάτια βρε, γιατί εγώ τόσον καιρό δεν το είχα καταλάβει ότι για το κλίμα και τις αγελάδες μιλούσαμε! Εγώ νόμιζα ότι το θέμα ήταν τα μεταλλεία!
      Δεν αφήνεις τις τρολιες λέω 'γω!

      Διαγραφή
  15. Για οικολογικά θέματα σε άλλη παραλία. Κύριε διαχειριστή σβήστε την τρολιά του ανώνυμου Jan 22, 2012 01:29 AM (Το εννοώ δεν κάνω πλάκα. Χαλάει την κουβέντα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για να καταλαβω, δεν ειναι θεμα οικολογικο ολο το θεμα μας???? Δεν ειναι περιβαντολογικη οροι οικολογικο θεμα? τι ειναι το υπεκα, ..υπουργειο περιβαλοντος!!! θα μας τρελανετε???πολυ γελιο!
      τι μυαλο εισαστε κ. τολι φοκα, μηπως λογο ηλικιας αρχιζετε να τα χανετε??? Η δεν συμφερει η αναφορα στους ακτιβηστες>>μα και τον φιλο τολη ακτιβηστη τον λεει ο Τελογλου , δεν εκανε καμια ενσταση ο τολης!!
      κι απο που ως που δινετε και διαταγες στον διαχειριστη??? ....αυτο πως να το παρουμε???? κατα ταλλα δεν εισαστε του σηστηματος. εδω γελαει και το παρδαλο κατσικη, λέω 'γω.

      Διαγραφή
    2. Έχεις μπερδέψει πολλά πράγματα. Πιστεύω να γνωρίζεις ποιός γιατρός μπορεί να σε βοηθήσει.

      Εδώ μιλάμε για τα μεταλλεία, τα οποία επιτέλους παραδέχεστε ότι κάνουν ζημιά στο περιβάλλον και είναι περιβαλλοντολογικό θέμα. Δε με ενδιαφέρει η ειρωνική αναφορά σας στο "αναξάρτητο οικολογικό κίνημα" γιατί σας είπα ότι δεν το γουστάρω. Το λάθος που έκανα ήταν ότι δεν το έγραψα έτσι: Για ‘’οικολογικά θέματα’’ σε άλλη παραλία. Το γράφω τώρα λοιπόν οπότε πάρτε την ειρωνεία σας και σε άλλη παραλία (έχετε και πολλές).

      Συνεχίζεις να με πρήζεις και να με συγκρίνεις με τον κ. Παπαγεωργίου. ΤΙΜΗ ΜΟΥ

      Δεν διέταξα, ΖΗΤΗΣΑ γιατί το link αναφερόταν σε άσχετο οικολογικό θέμα για την υπερθέρμανση του πλανήτη και χαλάει την κουβέντα. ( Άσε που η αναφορά στο κ. Νεφελίμ και την τριλογία του, στο τέλος του άρθρου, είναι όλα τα λεφτά).

      Σας έχω απευθύνει, παραπάνω, μερικές ερωτήσεις. Επειδή εγώ απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και προσβολές σας παρακαλώ να κάνετε το ίδιο.

      Με εκτίμηση (την οποία αρχίζω και χάνω)

      Διαγραφή
    3. κυριε Φωκα,
      μονος σας επιλεξατε. δεν θελουν ολοι να χορευουν ετσι οπως εσεις σφυριζετε.Αυτο το θεμα η εκεινο δεν σας τεριαζει. Σας εγραψα για αλλες δραστηριωτητες της ζωης μας, οπως πχ ορυκτος πλουτος -πετρελαια, τα στραβα της γεωργιας, και αλλων βιοηχαικων δραστηριοτητων,τεχνολογικα επιτευγματα,και βαλε ολα τα"καλα" της συγχρονης ζωης και στην τελευταια σειρα λετε,..."μπελα που βαλαμε!!!! Ολα αυτα μια αλησιδα ειναι. Εδω εμεις υπερασπιζομαστε την μεταλλεια και ας πουμε οτι δεν θελουμε ο κοσμος να πληροφορειται μονοπλευρα ηδικα οταν υπερασπιζεσται οχι τη γνωση αλλα το προσωπικο του οραμα, εσθητικη..Οσο αφορα την Μπιρμπιλη και την καραβασιλη, και διαβουλευσεις, ουτε εγω θα πηγαινα οταν μου την εχουν στιμενη με γιαουρτια!!αυτο που ετοιμασανε ηταν διαμαρτηρια , οχι διαβουλευση. Φροντηστε να μη γινει το ηδιο στον τοπο σας. Αυτο που σας ξεφυγε , το οποιο σχολιαστηκε δεοντος στο βιντεο του τελογλου,ηταν το ρεπορταζ με την κυρια στο δρομο. γιατι κυρια δεν θελετε την επενδυση/ ετσι μας ειπανε!!απαντησε η κυρια!!διαβασε μηπωσ της 4 500 σελιδες, μπηκε στο διδικτιο να δει τη ειναι το flash smelting ? Εχει ιδεα απο χημια?? Οχι για κανεναν αλλων αλλα για τον εαυτο της!!! στη δικη μου περιπτωση σηζητησα με εναν "μπαρμπα(περιπου συνομηλικο μου, δλδ) .Ελεγε "εγω οταν δουλευα στα μεταλλεια..η σκονη!!πριν 25 χρονια...η απαντηση μου ηταν σε μορφη ερωτησης. το κινητο σου που κρατας στο χερι το ειχες μαζι σου???? την μια ειρωνευεστε καποιους και μετα το παιρνετε ουσιαστηκα πισω δηθεν αστιευτηκατε (μπουταρης)με τον οποιο τα λετε και γελατε.Μα χαρα βαλατε στη γραφη σας, μετα που ειδατε το βιντεο, τον κ. Παχτα. εσεις δεν ειπατε τον Παχτα Τσε? να τον χαιρομαστε? μπορει να μην τα λεμε απο κοντα αλλα το υφος παραπεμπει στην απαξιωση του απο εσας.εκεινη τη στιγμη ετσι εσθανθηκατε και φανηκε!!αλλα μετα το καληψατε. ναι αλλα δεν ειμαστε χαζοι. Ενταξι, καταλαβαμε. Και εγω προσωπικα καταλαβα , οτι δεν γινετε ηδικα μαζι σας κουβεντα.ηδικα οταν ΖΗΤΑΤΕ διαγραφες!!! Ακομα κατι, μας δωσατε να καταλαβουμε οτι σας ενδιαφερει το Παικο. Νομιζω οτι αυτο τα λεει ολα, αρα δεν μιλαμε για μεταλλεια. το παικο σας ενδιαφερει!!! Ουτε η οικονομια , ουτε η αναπτηξη αλλα ουτε οι συνανθρωποι σας, με την τεραστια ανεργια, γιατι εσεις κυριε ζησατε τη ζωη σας και δεν δεχεστε καιτι καινουριο..ενταξι, τι να κανουμε . αυτος εισαστε. Για παρτη σας!!! αναρωτηθηκατε , λεω τωρα εγω, οτι υπαρχει κρατικος σχεδιασμος στα κρατικα διαμερισματα του κρατους?? Που φτασαμε? Δεν ειναι διαλογος μαζι σας κατι που δα βοηθησει τον κοσμο που ενδιαφερετε και αν ενδιαφερετε. ...καλο ειναι να γραφετε στο antigold.το οποιο μονο πεταει αυτα που θελει και δεν κανει διαλογο στο μπλογκ γιατι δεν ειναι για μας, τους χαλκιδικιωτες . ειναι γενικα ενα μπλογκ οικολογων πανελλαδικος. Δεν κανετε διαλογο ουτε εσεις. εισαστε ΚΑΤΑ και καλα κανετε. Θα το σεβαστω αλλα σεβαστητε και εσεις εμας. Αν θελετε απαντησεις, μπητε στο Ρεσπεντζα μας, εχετε ηλικο να διαβασετε με ολα τα σχολια για 1 χρονο. να διαβαζετε !!!Δεν θα κανω πλαιων κλικ στο μπλογκ σας και εισαστε υπευθηνος μονο εσεις.(για μενα μιλαω) Να ειστε καλα. Ευγενια Στολτιδου

      Διαγραφή
    4. Χαίρομαι που ξεκινάτε με το Κύριε Φωκά και όχι το ειρωνικό Τόλη Φωκά.

      Παραπληροφορείτε όταν λέτε ότι είπα ‘’ μπελα που βαλαμε’’ . ΕΙΠΑ: ‘’Δε με νοιάζει η φιλοσοφία σας . Στο Πάικο δε θέλω να γίνουν μεταλλεία. Βρε νταλκά που βάλαμε στο κεφάλι μας.’’ Μετά από προσπάθεια που κάνατε για να με πείσετε ότι δεν τρέχει τίποτα αν γίνει και μια εξόρυξη open-pit, 700 επί 700 μέτρα, όπως στον Κάκαβο όπου θα φάνε ψωμί 1.500 οικογένειες.

      Είπα τον κ Στρατουδάκης γερό ποτήρι . Λέτε να του ξύθηκε τίποτα χαμηλά; Υπάλληλος της εταιρείας είναι. Αν ήταν κρατικός υπάλληλος και θα έπρεπε να πάρει απόφαση για κάτι που θα επηρεάσει τις ζωές κάποιον μπορούσατε να με κατηγορήσετε ότι το λέω για να τον μειώσω ή να πω ότι δεν είναι ικανός για να πάρει σωστή απόφαση.

      Αν δεχτούμε ότι έχετε δίκαιο για τα γιαούρτια και δε θα ήταν διαβούλευση αυτό. Γιατί ο κ. Μανιάτης δεν έκανε αυτό που έκανε πριν λίγο καιρό στη Θεσσαλονίκη. Να έρθει εδώ και να καλέσει μόνο τους τοπικούς άρχοντες και να τους ενημερώσει (φοβόταν και από αυτούς μη φάει γιαούρτια). Κατόπιν οι άρχοντες να ενημερώνανε εμάς και να του μετέφεραν σε μια καινούργια συνάντηση τη γνώμη και τις απόψεις μας. Η έστω ας γινόταν η διαβούλευση μέσω skype σε μια αίθουσα στη οποία θα στηνόταν μια γιγαντοοθόνη.

      Για το παράδειγμα που φέρνεις με την κυρία θα σου πω ότι παρόμοιες κυρίες ψήφησαν και το Πάχτα επειδή κάποιος τις είπε να το κάνουν.

      Για το flash smelting και λοιπά, το έχω πει επανειλημμένος και δε το κατάλαβες. Ήμαστε μια χώρα υπό κατοχή. Η τρόικα σήμερα, αν διάβασες, ζητά γη και ύδωρ. Ως εκ τούτου εγώ δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη ότι θα ακολουθηθούν από την εταιρεία μέθοδοι με υψηλό κόστος. Αυτοί θα πάρουν ότι είναι να πάρουν και θα την κάνουν. (Σας έχω ζητήσει να μου παραθέσετε κάποιο βίντεο που να δείχνει το αντίθετο).

      Ο κ. Πάχτας για εσάς μπορεί να είναι θεός και Τσε και ότι θέλετε. Για εμένα είναι ένας από αυτούς που τα έφαγαν με τον Πάγκαλο. Και δεν εννοώ ότι τα έβαλε στη τσέπη του. Ακόμη και αυτά που έδινε δεξιά και αριστερά για να έχετε δουλείες (από το Πόρτο Καράς μέχρι τα μεταλλεία) στο πιλίκον έκανε κακό στη χώρα παρά καλό. Τη κατάντια μας την βλέπεις.

      Επαναλαμβάνω ότι ΖΗΤΗΣΑ διαγραφή του σχολίου γιατί είναι τρολάρισμα και άσχετο με την κουβέντα. Δε ζήτησα διαγραφή σοβαρού σχόλιου ώστε να συνεχίζετε να με κατηγορείτε. Αν έχετε επαφή με forum θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι διαχιριστές τα άσχετα σχόλια τα σβήνουν μόνοι τους χωρίς να τους το ζητήσει κάποιος.

      Και δεν είναι ''δικό μας'' το συγκεκριμένο blog .

      Και για το Πάικο απάντησα πιο πάνω. Και να στο πω απλά. Αν αύριο ήξερα ότι υπάρχει κράτος που ‘’παίρνει το κεφάλι ‘’ του κάθε παραβάτη και ότι ο οποιοσδήποτε πλούτος από την εξόρυξη έμενε σε αυτό το κράτος υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έμπαινα στη διαδικασία να σκεφτώ αν πρέπει να γίνουν εξορύξεις μικρής κλίμακας και όχι 130.000 στρεμμάτων. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

      Στο Ρεσπεντζα μπαίνω. Δεν είμαι σε ηλικία που επιτρέπεται να κάνω λάθη. Κοιτώ την άποψη που έχω να την τεκμηριώνω. Όσο λιγότερο δικαιώνω των Σωκράτη τόσο καλύτερα για μένα. Είπαμε ΕΝΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΞΕΡΩ. Αρκεί να έχουμε ανοιχτό το μυαλό μας. Και ότι λέμε να το λέμε χωρίς συμφέρον. (το τελευταίο δεν είναι μομφή προς το πρόσωπο σας, γενικά μιλάω).

      Να είστε καλά

      Διαγραφή
  16. "Φωκά", η μόνη αλήθεια που μας είπες στην απάντηση που έδωσες στις Jan 22, 2012 12:15 AM ήταν ότι"... δεν ανήκεις στο "Μέτωπο"..." και ο λόγος είναι προφανής. Δεν είσαι απο το Κιλκίς...Δίνεις την αίσθηση διαχειριστή του antigold, παρά κατοίκου του Κιλκίς. Έχει απόλυτο δίκιο η κυρία Στολτίδου, απο το ρεπορτάζ του Τέλλογλου κράτησες ότι σε συνέφερε. Επίσης πότε πρόλαβες να το δείς και να κρατήσεις και χρόνους απο το ρεπορτάζ; Επίσης γιατί δε λές ότι το antigold κάλεσε τον Τέλλογλου στη Χαλκιδική, αλλά αυτός κάνοντας ρεπορτάζ στην περιοχή επι μια εβδομάδα, κατάλαβε τις μπαρούφες σας και σας γύρισε την πλάτη. Να τα λές όλα "Φωκά"... Δεν απευθύνεσαι σε ηλιθιόυς όπως νομίζει ο Τόλης και η παρέα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα παρακαλούσα να σταματήσετε το επιθετικό ύφος. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά εγώ, σε αντίθεση με εσάς, ότι βίντεο και άρθρο ποστάρετε το βλέπω και το διαβάζω. Αλήθεια το βίντεο με τον κ. Καζάκη το είδατε; Άποψη έχετε; Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με αυτά που λέει;

      Για το ντοκιμαντέρ τώρα. Η κ. Στολτίδου πόσταρε το link στις Jan 21, 2012 12:01 PM
      Το ντοκιμαντέρ είναι 59 λεπτά αν θυμάμαι καλά. Εγώ απάντησα στις 21, 2012 02:29 PM δηλαδή δύο ώρες και 28 λεπτά μετά γιατί έπρεπε να το σταματώ και να γράφω τις παρατηρήσεις.

      Το ποιος έφερε τον Τέλογλου στον τόπο σας και σε ποιόν γύρισε την πλάτη δε με ενδιαφέρει. Αν νομίζετε ότι το ντοκιμαντέρ έδηξε κάποια πράγματα που μου ΔΙΕΦΥΓΑΝ εδώ είμαι για να τα πούμε. Ήδη απάντησα στην κ. Στολτίδου για την κυρία που είπε ‘’το έτσι μου είπαν’’. Φυσικά αν ρωτήσεις και κάποιες μεγάλες κυρίες για πιο λόγο είναι υπέρ και εκείνες δε θα έχουν διαβάσει τις 4.500 σελίδες για το flash smelting. Αλλά εκείνες δε μας νοιάζει που δε το ξέρουν είναι μαζί μας. Τέλος πάντων

      Και σταματήστε να βλέπετε τριγύρω σας X-Files.

      Διαγραφή
  17. κυριε Φωκα,

    μπητε στην επισημη σελιδα http://www.egoldfields.com/egoldfields/en/home
    ειναι επαγγελαμτιες. οχι ελληνικου επιπεδου, στο "εμενα δεν μου ανεθεσαν την μελετη , δεν εχω σημφεροντα. και μη μου πειτε οτι δεν λιτουργουμε ωσ λαος ετσι!μιλαμε για κατι καθηγητες εδω, σκουριασμενους, που διδασκουν αλλα εχουνε μεινει ακομα στο '80.και δεν εχουν ερθει σε επαφη εδω και χρονια με συγχρονες μεθοδους γιατι ειναι πανεπιστημιακη Δεν ειναι εργασιακη!!!τωρα δεν εκφραζομε σωσtα αλλα εγω πιστευω στη νοημοσηνη σας ,και ουτε καν ξερουν ποσες σελιδες ειναι η μελετη!!!Ασ σοβαρευτουμε.
    σημερα κατα τυχη εμαθα, οτι ενας υπαλληλος του υπεκα εκφραστηκαι οτι τετοια σοβαρη μελετη για πρωτη φορα σηναντησε το Ελληνικο κρατος,(αλλωστε το ιδιο ειπαι και ο κ. Sτρατουδακης, δεν περιμεναμε το κρατος που δεν εχει μεταλλευτηκη πολιτικη,μονοι μας βαλαμε την ακριβοτερη μεθοδο( ασ ειχαν και καπου αλλου σοστη πολιτικη αλλα ...) και μιλησε για πολυ σοβαρη εταιρια....κι εγω απο το European goldfield ξεκηνησα!!!! Μετα μπορεις να δεχεσε η μη. η κυρια Στολτιδου δεν ειναι "αγραμματη" του δημοτικου αν και εμαθε να γραφει καπως καλυτερα την πανεμορφη ελλ. γλωσσα στα 56 της για να μπορει να εκφραζει την αποψη της. απο οτι εχετε διαβασει εκανε και χρονια στην Ευρωπη, Mετα απο την TVX..και ηταν ΚΑΤΑ της επενδυσης λογο του κυανιου ..Εχει και αποψη δικη της μετα απο την MELETH και μετα απο εμπιρεια ετων. Οποτε, παλι αστοχος!φυσικα και παλι η Στολτιδου. και σας γραφω μονο και μονο για να σας μεταδωσω την σελιδα. Σας επιστρεφω το Χ-files, σας παει γαντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Στολτιδου
      Δε σας είπα αγράμματη ή του δημοτικού. Μπορεί να δυσκολεύομαι για να διαβάσω αυτά που γράφετε αλλά τα καταφέρνω. Απλά αν μπορείτε να γράφετε σε παραγράφους όπως εγώ.

      Το ‘’Και σταματήστε να βλέπετε τριγύρω σας X-Files.’’ Το είπα στον ανώνυμο παραπάνω επειδή είπε ότι δεν είμαι από το Κιλκίς και ότι είμαι βαλτός από τον Τόλη. Τέτοια φαντασία μόνο στα επεισόδια του X-Files βλέπουμε. Είναι παρομοίωση δηλαδή όχι βρισιά.

      Απ’ ότι κατάλαβα λέτε ότι η μέθοδος flash smelting είναι ακίνδυνη και δε χρειάζεται ποσότητες νερού ούτε χρησιμοποιεί κυάνιο.

      Δε θα σας ρωτήσω τη θα απογίνει το θειικό οξύ που θα βγει από την επεξεργασία. Θέλω να μου πείτε πως θα μοιάζει το Παίκο μετά την εξόρυξη, τι θα απογίνει ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας του και πόσα θα κερδίσει το κράτος από αυτή τη διαδικασία. Και τι προτείνεται να κάνουμε με τους υλοτόμους, κτηνοτρόφους και όλους τους άλλους που ζουν από το βουνό;

      Διαγραφή
  18. "Φώκα", αν και δεν πείθεις, ότι είσαι απο το Κιλκίς... Να δεχθώ τους ισχυρισμούς σου, αν και προσωπικάπροσωπικά θεωρώ ανήκουστο και παροχημένο στην εποχής της διαδικτυακής ενημέρωσης, εσύ για την πληροφόρηση του κόσμου της περιοχής, να παίζεις το ρόλο του κομιστή μιας μασημένης τροφής.Εκτός αν θεωρείς προνόμιο να αναμασάς αυτά που σου λένε οι antigold επαφές σου... Οι κτηνοτρόφοι μας για να γνωρίζεις. πουλούν τα ζώα τους στα Σκόπια, για να γλυτώσουν απο τα ασύμφορα κόστη σίτησης και παραγωγής, ενώ οι υλοτόμοι μας ψάχνουν ήδη για άλλη δουλειά, καθώς έχουν ξεχάσει τι πάει να πεί μεροκάματο. Και όχι μόνο αυτοί, όλος ο κόσμος Και αυτά που σου λέω δεν είναι Χ-Files.Eιναι η τραγική πραγματικότητα, που επικρατεί στο νομό. Με ευχολόγια η κατάρες "Φωκά", δε γίνεται να φέρουμε τούμπα την κατάσταση.Τέλος οφείλεις να ξέρεις πως δε βλέπουμε όλοι x-Files, όπως εσύ. Σε αφήνω προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί με την εκτίμηση αρχίζω να χάνω και την υπομονή μου.

      Στο προηγούμενο σχόλιο μου διευκρίνισα στην κ. Στολτιδου ότι:
      το ‘’ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΡΙΓΥΡΩ ΣΑΣ X-FILES.’’ Το είπα στον ανώνυμο παραπάνω επειδή είπε ότι δεν είμαι από το Κιλκίς και ότι είμαι βαλτός από τον Τόλη. Τέτοια φαντασία μόνο στα επεισόδια του X-Files βλέπουμε. Είναι παρομοίωση δηλαδή όχι βρισιά.’’
      Εσύ ενώ στην αρχή του σχολίου σου λες ‘’αν και δεν πείθεις, ότι είσαι απο το Κιλκίς... Να δεχθώ τους ισχυρισμούς σου’’ και αφού κάνεις μια ανάλυση για τους κτηνοτρόφους και υλοτόμους καταλήγεις ’’ψάχνουν ήδη για άλλη δουλειά, καθώς έχουν ξεχάσει τι πάει να πει μεροκάματο. Και όχι μόνο αυτοί, όλος ο κόσμος Και αυτά που σου λέω δεν είναι Χ-Files.’’
      Δυο πράγματα συμβαίνουν: ή είσαι ‘’ντουβαρι’’ και δε καταλαβαίνεις ή πονηρός και θέλεις να μου βάζεις λόγια ώστε να κερδίζεις εντυπώσεις. ΕΓΩ ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΑ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΥΛΟΤΟΜΟΥΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Χ-FILES . (Όσον αφορά τους δικούς μας θα φροντίσω να μάθω αν βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με τους δικούς σας και κάποια στιγμή θα το καταθέσω, σε αυτήν ή σε άλλη συζήτηση).

      ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΡΑ. Απ’ ότι κατάλαβα προτείνεις να δουλέψουν οι κτηνοτρόφοι, οι υλοτόμοι, οι μελισσουργοί, οι καστανάδες, και γενικά όσοι ζουν από το Πάικο, στα μεταλλεία. ΕΡΩΤΗΣΗ (ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ): ΠΟΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;

      Στην τελευταία παράγραφο έθετα και κάποια άλλα ερωτήματα τα οποία ή ξέχασες ή προσπέρασες. ΞΑΝΑΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ: ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ, ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΕΙ Ο ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

      Διαγραφή
    2. Φωκά ποιοί είναι οι δικοί σου κτηνοτρόφοι και ποιοί είναι οι δικοί μου; Διευκρίνησε το αν θέλεις. Έχουμε δύο κι παραπάνω κατηγορίες κτηνοτρόφων στο Κιλκίς;

      Διαγραφή
  19. "Φωκά" είναι πολύ απλό.Αν δεν σταματήσει να βρέχει ο υδροφόρος ορίζοντας δεν θα πάθει τίποτα. Αν γιατί Το κράτος θα κερδίσει φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και ο δήμος αντισταθμιστικά. Το Παικο επειδή καταλαβαίνω σου αρέσουν τα x-files απο το διάστημα θα φαίνεται στους εξωγήινους σαν βάση προσγείωσης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ; ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΟΙ "ΑΓΑΠΗΣΑΝ" ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ; ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. k. φωκα, λαθος , καλη ερωτηση!!! παραλληλα με το μεταλλουργειο, θα γινουν και "εργοστασιο ακριβως γιαυτο το πραγμα, δλδ το H2SO4 Θα βρειτε στην wikipedia που χρησιμοποιητε, εμπορευσiμο και αυτο το δευτερευων προιον, αλλα βασικα δεν θα φευγει στο περιβαλλων.
      Ψαξτε καλυτερα, θα το καταφερετε. Δεν θυμαμε πωσουσ τονους. Ψαχνοντας βρηκα που χρησιμοποιειτε αυτο.
      Αλλα επιτιδες ρωτηστε τους κυριους "απεναντι" αν θα σας απαντησουν το ιδιο.
      Γιατι μια παοιμια λεει, πειστευε αλλα ερευνα.(κανω μεταφραση) Βρειτε και τις μετρησεις. ειναι ολα στα αγγλικα, ελπιζω να ξερετε καπoια, και μενα μου εβγαλε την πιστη αλλα to παλεψα. χαιρετω.Ε.

      Διαγραφή
    2. Jan 23, 2012 11:34 AM
      Ψυχίατρο…έτσι λένε τον γιατρό που χρειάζεσαι. Και πες του ότι η πρώτη διάγνωση που μου έκανε κάποιος είναι ότι νομίζεις ότι είσαι έξυπνος.

      Διαγραφή
  21. Ανώνυμε Jan 23, 2012 01:32 PM
    Ξανακάνε μια προσπάθεια γιατί δε κατάφερα να βγάλω νόημα από αυτά που γράφεις. Ποιοί είναι οι ‘’απέναντί’’;

    Για το H2SO4. Κύριες χρήσεις περιλαμβάνουν μπαταρίες μολύβδου-οξέος για αυτοκίνητα και άλλα οχήματα, την επεξεργασία ορυκτών , παραγωγή λιπασμάτων, διύλιση πετρελαίου , την επεξεργασία λυμάτων , και σε χημικές συνθέσεις.
    Δηλαδή όλα αυτά που κάνουν ζημιά στο περιβάλλον. Και τι προτείνεις να επιβαρύνουμε το περιβάλλον περισσότερο;

    Θα σου πω μια ιστορία. Υπάρχει στη Φθιώτιδα ένα εργοστάσιο που παράγει προϊόν ευρείας κατανάλωσης. Το προϊόν αυτό κατά την παρασκευή του δημιουργεί κάποια απόβλητα. Τα απόβλητα αυτά μπορεί να τα επεξεργαστεί εργοστάσιο στη Γερμανία προς 5 ευρώ το κιλό. Το αφεντικό τα έβαλε κάτω και είπε ότι μαζί με τα μεταφορικά για να πάνε Γερμανία χρειάζεται, για την ποσότητα αποβλήτων που είχε, 5.500.000 ευρώ. Ξέρεις τι έκανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κάτι ακόμη για τη διαδικασία εξόρυξης flash smelting. Στη wikipedia λέει ότι δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη για επεξεργασία χρυσού. Χρησιμοποιείτε έως τώρα για χαλκό και νικέλιο.

      Διαγραφή
  22. "Φωκά", αν και κομιστής της προπαγάνδας του antigold και άξιος συνεχιστής των συνηθειών του( wikipedia και wikileaks), δείχνεις να βρίσκεσαι σε καλό δρόμο. Ο χρυσός στις Σκουριές είναι παραπροιόν του χαλκού και επειδή το κοίτασμα εκεί είναι πορφυριτικό και όχι μεικτό θειούχο δε χρειάζεται κυάνιο, για να πάρουμε το χρυσό. Είναι τόσο απλό και καθόλου τρομακτικό, σε σχέση με αυτό, που παρουσιάζουν οι "καθηγητάδες" στους "μαθητάδες"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Φωκα,
      κανει κακο στο περιβαλλων το H2SO4 γραφεται. Τωρα ανακαλυψατε αυτο το πραγμα??? Το ζητημα ειναι να μην αφεθει ελευθερο.το που θα το πουλησει η εταιρια...αυτο δεν μας αφορα,και μη λετε "χαζομαρες", δεν τιμαει κανεναν να εχει τελευταια τεχνολογια (υπολογιστες) ,αυτοκινητα με μπαταριες...(καλα , οπως σας εμαθα θα μου απαντησετε ΟΧΙ,σημερα χρισημοποιουμε στεγνες μπαταριες αυτοκινητων.λολ)
      εσεις ρωτησατε, απαντηση δεν θελατε? αν οχι , τοτε συγνωμη,

      το θεικο οξυ παρεπιμπτοντως, δεν ειναι αποβλητο....βιομηχανικο χημικο, νομιζω ετσι το λενε.

      Οι "απεναντοι" ειναι οι ομαδα ακτιβιστων. καντε ερωτηση σχετικα με το χημικο στοιχιο S. θα σας αποκαλυψουν το οτι εχει λυσει η εταιρια ?
      .
      Μα ολη η σηζητηση γινετε για να την παραπληροφορηση στο ζητημα το πωσο κακο η μη θα κανει η μεταλλουτγεια. Ναι, οτι θα υποστει η φυση καποια μικρη( αλλα οχι θανατηφορα επιβαρινση,) δεν το συζηταμε.Αλλα ειπαμε, με περιβαλλοντικους ορους.
      Δεν θα αποτραπουν αλλες δραστηριοτητες του τοπου.

      Αλλα το θεμα ειναι, κυριε Φωκα, οτι αν θελουμε να ζησουμε οπως στην ταινια "Γαλαζια λιμνη" ...αυτο δεν γινετε.Δεν μπορουμε να καταργισουμε οικονομικες αναγκες ιδιοτικες ή κρατικες. Κρατικοδιαιτια τελειωσε. πρεπει να δουλεψουμε και να εκμεταλευτουμε οτι μπορουμε ΣΩΣΤΑ!!!

      Διαγραφή
    2. Συγνώμη αλλά διευκρίνισα ότι η υπομονή μου εξαντλείτε!!!

      Ανώνυμε Jan 23, 2012 11:33 PM
      Δε με νοιάζει τι είναι στις Σκουριές. Στο Παικο είναι μεικτά θειούχα. (Διάβασε την προκήρυξη για να ξεστραβωθείς). ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΟΥΝ ΚΥΑΝΙΟ
      Την wikipedia, σούργελο, την ανέφερε ακριβώς παραπάνω συνομιλητής (πιθανότατα η κ. Στολτίδου). Μετέφερα τις πληροφορίες που βρήκα για το θειικό οξύ και απλά συμπλήρωσα. Ντουβάρι έ ντουβάρι. (Όπως βλέπεις τα’’ τα έβγαλα. Αμάν πια μας τα έπρηξες με το antigold. Δεν είμαστε πρόβατα ρε φίλε για να θέλουμε τσομπάνη).

      Ανώνυμε Jan 24, 2012 12:44 AM
      Καταλάβετε τι λέω. Το παράδειγμα που σας έφερα δεν αφορά το θειικό οξύ. Δηλαδή δεν είπα ότι το θειικό οξύ είναι απόβλητο.

      Θα σας απαντήσω λοιπόν τι τα έκανε η εταιρεία τα απόβλητα. Φώναξε τρεις έμπιστους υπαλλήλους τους έδωσε από 350.000 ευρώ και τους είπε μπορείτε να τα εξαφανίσετε. Αυτοί αγόρασαν ένα χωράφι άνοιξαν μια τεράστια τρύπα και πέταξαν τα δοχεία μέσα. Το περιέφραξαν και όλα πάνε καλά.

      ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Και να συμπληρώσω ότι αυτά που λέω τα έχουν καταθέσει σε αρμόδιο εισαγγελέα εδώ και τρία χρόνια κάποιοι. Μέχρι τώρα σιγή ιχθύος.

      Και οι ντόπιοι το έχουν μάθει και αυτοί σιγή ιχθύος. Βλέπετε το εργοστάσιο δίνει δουλειά σε κάποιες οικογένειες. Έδινε μάλλον γιατί πάει για το νόμο 99 απ’ ότι μαθαίνω. Τα δοχεία όμως είναι εκεί και αναπαύονται . Όταν θα ξυπνήσουν από τη διάβρωση μετά από χρόνια τι θα γίνει;;;

      Διαγραφή
    5. Κυριε Φωκα,
      εμεις δεν ειμαστε τωσο καχυποπτοι, ειπαμε ολοι μαζι, οτι μπορει!!!! να ελεγχθει η εταιρια. Τωρα ειμαστε στη ΕΕ. και δεν θα αρκεστουμε στα Ελληνικα δηκαστηρια. Αυτο λεμε ολοι. ΝΑΙ, αλλα πανω απο ολα οι περιβαλλωντικοι οροι. Ειναι στο χερι μας να τους ελεγχουμε!!! Υπαρχει μια εταιρα στη Γερμανια, θα το βρω , θα σας τα στηλω)Ολοι αγαπαμε τα μεροι μας, και τα παιδια μας!!ειναι το λιγοτερο ανοητο να θελουμε την καταστροφη μας.

      τωρα διαβασα και το παραπανω σχολιο σας για το Παικο. Αλλα ξερετε, σας απαντησε ο the sonic bacterium
      δεν ειναι τωσο κοντα σε εσας η εκμεταλευση. πρεπει να γινει μελετη!! Μετα θα μαθετε οπως εμεις τισ λεπτομεριες.Μη ξεχνατε οτι στα δικα μας μεροι υπηρχαν μελετες ακομα απο την tvx. Δλδ βαλτε 20 χρονια... Αλλα απο τωρα να φωναζετε..αλλα καλα κανετε και εισαστε καχυποπτος. το μονο που θελουμε ειναι να μην εχετε Θεο τον ακτιβιστη. Αλλα και ετσι να ειναι, ππιστευω οτι μεχρι τοτε θα λιτουργει ο Μαντεμ Λακος οπωτε θα ειναι μετα ευκολο για την τοπικη κοινονια σας. Χαρικα που τα λεγαμε , και μην εισαστε τωσο αυστηρος με τα παιδια , που σας απαντανε καποιες φορες πιο αποτομα. Στο κκατω κατω θελετε και εκθετετε τον εαυτο σας οπως εγω. Στολτιδου

      Διαγραφή
    6. ΡΕ μην κουράζεστε τόσο πολύ λέμε δε θέλουμε.Κάντε τα εκεί στη Χαλκιδική να γίνεται πλούσιοι εσείς.Εμείς λέμε δε θέλουμε,έτσι εκεί θέλουμε ρε φίλε την ησυχία μας και τη φτώχια μας ...ΠΛΟΥΤΊΣΤΕ ΕΣΕΊΣ,αλλά ήθελα να ήξερα 2500 χρόνια μεταλλεία δε χεστήκατε ακόμα στο τάληρο???

      Διαγραφή
    7. Ελευθερια λογου εχουμε, δεν εισαι υποχρεομενος να τα διαβαζεις.
      ΡΕ.

      Διαγραφή
    8. Κ. Στολτιδου
      Μάλλον δε διαβάσατε τη δικιά μας προκήρυξη. ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΛΕΕΙ. Γιούρια δηλαδή στον ‘’ πατσά’’.

      Για τον ακτιβιστή απάντησα παραπάνω στον Jan 23, 2012 11:33 PM. ‘’ Δεν είμαστε πρόβατα ρε φίλε για να θέλουμε τσομπάνη.’’

      Διαγραφή
    9. Η εταιρεία λέγεται ΑURUBIS. Βρίσκεται απο το 17ο αιώνα στο Αν=μβούργο της Γερμανίας. Είναι χαλκοβιομηχανία και παράγει ώς παραπροιόν και χρυσό με τη μέθοδο του FLASH SMELTING. Πέρσι το Αμβούργο ανακυρήχτηκε πράσινη πρωτεύουσα της ευρώπης. Αυτό κρατείστε το και θυμηθείτε τα όσα μας έλεγε την προπερασμένη Κυριακή ο κ.Δημητριάδης που θέλοντας να μας καταρομάξει για τις επιπτώσεις της μεταλλουργίας εδώ,μας τόνισε ότι οι επιπτώσεις θα αγγίξουν και τη Θεσσαλονίκη! Γιατί να μη γίνει μια σύγχρονη μεταλλουργική μονάδα και στο Κιλκίς; Δεν το καταλαβαίνω. 500 άμεσες θέσεις εργασίας. Σας φαίνεται λίγο, μπροστά στην κατάσταση που έχουμε και μέρα με τη μέρα, μας σφίγγει τη θηλιά πιο σφιχτά γύρω απο τα λαιμό.

      Για την aurubis, όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει εδώ...

      http://www.aurubis.com/en/

      Διαγραφή
    10. Οι ψυχίατροι σίγουρα θα σκίσουν τα διπλώματα τους αν μπουν και δουν πόσες φορές έχουμε επαναλάβει τα ίδια πράγματα.

      ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

      Διαγραφή
    11. Και αυτό που λες ''Δεν το καταλαβαίνω. 500 άμεσες θέσεις εργασίας. Σας φαίνεται λίγο, μπροστά στην κατάσταση που έχουμε και μέρα με τη μέρα, μας σφίγγει τη θηλιά πιο σφιχτά γύρω απο τα λαιμό.'' ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.
      Σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παιονίας, όπως με ενημέρωσαν, Ο αντιδήμαρχος έργων κ. Κουλίνας ανάφερε ότι o κ. Μανιάτης στη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα τους είπε ότι δεν υπάρχει ακόμη ενδιαφερόμενος και πρόταση. ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΟΙ 500 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;

      Διαγραφή
    12. απο ανάρτηση του antigold...http://antigoldgreece.wordpress.com/2012/01/23/ti-thelei-na-pei/#more-14418

      Διαγραφή
  23. "Φώκα" εκατομμύρια ψυχίατροι σκίζουν τα διπλώματα τους..., απο την ημέρα που εσύ ανέλαβες να αντικαταστήσεις το κράτος!!!!!!

    Επίσης "Φωκά", μπορείς να μου πείς ποια είναι αυτή η εταιρεία που έδωσε σε τρείς ιδιώτες να θάψουν τα απόβλητα της. Έχεις εσύ κάποια στοιχεία...; Έστω οι antigold" επαφές σου να μας προσκομίσεις; Να μην περιμένουμε απο το επίσημο κράτος... Αλλα απο το παρακράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Proton. Ψαχτείτε λίγο σας έδωσα πολλά στοιχεία για το πια είναι η εταιρεία.
      Δεύτερον. Οι ψυχίατροι σίγουρα θα σκίσουν τα διπλώματα τους αν μπουν και δουν πόσες φορές έχουμε επαναλάβει τα ίδια πράγματα. Το ξαναλέω λοιπόν. Παρακράτος υπάρχει και δεν έχω σχέση μαζί του. Κράτος δεν υπάρχει, υπάρχει χουντοκυβέρνηση που έχει κάνει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο. Και το Σύνταγμα της Ελλάδας λέει στο άρθρο 120 , παράγραφος 4 ‘’Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.’’

      Διαγραφή
    2. "φωκα", συγχώρεσε με αλλά η επάρση σου σπάει τζάμι... Τι σχέση έχεις εσύ με ον πατριωτισμό; Ποιός απο αυτούς που συγχρωτίζεσαι τον έχασε για να τον βρείς εσύ; Άσε μας βρε "Φωκά", με τις μίξεις σου και τα μυξόλογα σου. Είπαμε να συζητήσουμε οχι να κοροιδευόμαστε και να ψηνόμαστε μεταξύ μας. Ο τόπος χάνεται και εσύ και οι οικολόγοι φίλοι σου χτενίζεστε με "αγωνιστική" αυταρέσκεια μπροστά στον "καθρέπτη" του υπολογιστή και μας κοτσάρετε και ολίγον "πατριωτισμό". Για μαλάκες ψάχνεις και ψάχνετε; Συνέλθετε γιατί έρχονται πολύ δύσκολοι καιροί, που ούτε αυτοί που έζησαν πολέμους και κατοχές δε θέλουν να φανταστούν και να ζήσουν. Η gourmet παπαριά και η λούμπεν υψηλή θεωρία μας τελείωσε.Χωνέψτε το.

      Διαγραφή
    3. Όπως έχω πει δεν είμαι μέλος του Μετώπου ενάντια στα μεταλλεία ούτε έχω υπογράψει κάποιο από τα ψηφίσματα τους. Δίνω όμως πολύ χρόνο σε αυτό (φαίνετε και από αυτό που εξελίσσετε εδώ). Χωρίς να είμαι μέλος δίνω πολύ χρόνο και για προσπάθεια που κάνουν κάποιοι άλλοι. Περισσότερα εδώ http://www.orama.org.gr

      Για τα ντουβάρια να πω ότι τα παιδιά παλεύουν να μαζέψουν απόγονους πεσόντων στην μάχη του Σκρά ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΝΕΟΤΕΡΩΝ ώστε να μάθουν την ιστορία του τόπου μας και ότι ΜΑΓΚΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ και όχι μόνο ο Άκης Τσοχατζο που τα έφαγε και είναι μάγκας γι αυτό. Επίσης θέλουν να αλλάξει και ο τρόπος εορτασμού της επετείου. ‘’Τι πόρτα στη μούρη έχουν φάει’’ μέχρι τώρα από Υπουργούς, Δημάρχους και τους λοιπούς δε λέγετε (θα τους χαλάσουν την ‘’φιέστα’’ βλέπεις). Οι οποίοι παραπάνω κύριοι έχουν βάλει το χεράκι τους για να φτάσουμε σε αυτό το χάλι που έχουμε. Και να έχουμε και εσένα να μας λες τις παπαριές σου ότι δεν πρέπει να πληρώσουν όλοι αυτοί που μας έφεραν εδώ!!! Απλά επειδή θα πεινάσουμε περισσότερο στο μέλλον ας κάνουμε τα μεταλλεία!!!
      Το άντε χάσου από εδώ είναι το λιγότερο που μπορώ να σου πω.

      Υ.Γ. 1 Ο διευθυντής της οργάνωσης (ο οποίος είναι αυτός που με ενημέρωσε εχθές το βράδυ για το τι είπε ο κ. Κουλίνας στο δημοτικό συμβούλιο) σας έθεσε παραπάνω ένα ερώτημα ΕΠΩΝΥΜΑ. Δεν μπήκε κανείς στο κόπο να του απαντήσει.

      Υ.Γ. 2 Σε ότι μου ζητήθηκε απάντησα. ΓΙΑ ΜΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΣΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ. Για να δούμε αν έχεις και το δικαίωμα να μας προσβάλεις.

      Διαγραφή
    4. απο την επισκεψη της Καραβασιλης στην φινλανδια στο Κιττιλα!!
      βαβαια απετει ανοιχτο μυαλο και μη παροπιδες!!!
      http://vodpod.com/watch/9046964-h-

      Διαγραφή
    5. Πολύ σωστή η κ. Καραβασίλη. Όταν θα έρθει προς τα μέρη μας (σε 10 με 15 μέρες είπε ο Δήμαρχος Παιονίας εχθές) ας είναι έτοιμη να μας πει γιατί δε έκαναν, ως υπουργείο, δημόσια διαβούλευση τέτοιου είδους που αναφέρει στο βίντεο, με τους κατοίκους του Κιλκίς.

      Να μας πει και αν δε ξεσηκωνόταν οι ΄΄οικολόγοι΄΄ (όπως τους λένε κάποιοι) και αυτοί που τους ακολούθησαν, θα τους περνούσε από το μυαλό να κάνουν ημερίδες στο Κιλκίς. Τώρα γιατί αποφάσισαν να έρθουν; Δε φοβούνται μη φάνε τα γιαούρτια, όπως ανάφερε κάποιος παραπάνω; Μάλλον όχι , γιατί αυτοί ξέρουν ότι γιαούρτια δε θα φάνε.

      Διαγραφή
  24. Τωρα ..για κατακτητες και πολιτικη να μιλαμε εδω ειναι βλακια. Αλλα ας το συνεχισουμε λιγο
    Καπου επανω αναφερεσται στον Καζακη. Ναι, ειδα στο Κοντρα τη συνεντευξη για το επεχθες χρεος....Αλλα βλεπεις, δεν ειναι στην εξουσια ο αριστερα . Μια αποψη ειναι. Στην τραπεζα οταν χρωστας γιατι φροντιζεισ να πληρωσεις???
    εμενα ετσι με μαθανε οι γονεις, να μη χροσταω.
    Που εισασταν εσεις πρωσοπικα ολα αυτα τα χρονια??? δεν ζησατε μια χαρα? Και δανικα? Τωρα ομως οι νεοι θα την πληρωσουν. Μια χαρα εργαστηκατε (ως δημοσιος υπαλληλος ?) μια χαρα μεγαλωσατε τα παιδια σας και οχι μονο εσεις, ολοι οι 50νταριδες και επανω.
    Η Ελλαδα θα στραφει γενικα στην εκμεταλλευση ορυκτου πλουτου. Δεν μας αφησε και τιποτα αλλο εκτος τα χρεοι.
    το υδωρ και την γη θα τα χασουμε με τους antigold που μας θελει με τα κατσικια στα βουνα, με μια φλογιερα αντε και με ενα κινητο στο χερι.
    Αφηστε την πολιτικη και την ιστορια , σε λιγο θα μας γραψετε και για την Ποντοκερασια τι ρολο επεξε στον εμφυλιο.....Παλεψτε πρωτα να μπει η Ελληνικη ιστορια του εμφυλιου στα σχολια μας!!!!( την καλητερη προσφορα που μπορειτε να κανετε). Και αφηστε τους νεοτερους να χειριστουν το μελλον ΤΟΥΣ
    οπως αυτοι θελουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Το βίντεο που παράθεσα ΔΕ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΕΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ. Λέει για την κατάργηση του ΙΓΜΕ και πως κονομάνε οι χρηματιστηριακές εταιρείες από το χρυσό. Ξανά ‘’Σε αυτό το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=cFDGcOKhd7w ο κ. Καζάκης αναλύει το πώς εκμεταλλεύονται οι χρηματιστηριακές εταιρίες τα μεταλλεία και μετά το 00:54 λέει για πιο λόγο δεν νοιαζόταν η TVX να πάρει άδεια επί 6 χρόνια και το πόσο κέρδιζε η goldman sachs από το μεταλλείο σας στη Wall Street.’’

      Είμαι 40 χρονών και όχι 50+

      Δεν έχω πάρει ούτε ένα δάνειο και δεν με ενδιαφέρει τι έχουν κάνει οι άλλοι.

      ‘’Η Ελλάδα θα στραφεί γενικά στην εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου. Δεν μας άφησε και τίποτα άλλο έκτος τα χρέη.’’ Γνώμη σου και σεβαστή. Κράτα την για σένα. ΣΤΟ ΠΑΙΚΟ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ

      ‘’Παλέψτε πρώτα να μπει η Ελληνική ιστορία του εμφυλίου στα σχολεία μας!!!’’ Αν θεωρείς ότι είναι αναγκαίο ξεκίνα αγώνα για να το πετύχεις. Μη προσπαθείς να μου το επιβάλεις, όπως και τα μεταλλεία γιατί όπως είπα επανειλημμένα, στις αναφορές σας στον κ. Παπαγεωργίου, δεν είμαστε πρόβατα για να χρειαζόμαστε τσομπάνη να μας πει τι να κάνουμε. Εμείς τρέχουμε για αυτό που θέλουμε.

      Διαγραφή
    2. Τωρα μαλιστα, επιτελους μιλας ξεκαθαρα!!!.ΣΤΟ ΠΑΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ. Τοτε μην το παιζεις στα 85 σχολια ερευνητης της αληθιας.
      Κυριε, το βιντεο επανω. Δεν το σχολιασες. Γιατι??? ( ΟΥΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ....???

      Δεν σου αρεσε το λευκο χιονι????Δεν χωραει η τρομοκρατια σας και η συκοφαντια σας, ε?
      και δεν μιλαω για το Παικο, σκασιλα μου αλλα υπαρχουν αληθιες που πρεπει να προβαλωντε!!!! Για την Ελλαδα ρε γαμωτο, θα μας ελεγε η Πατουλιδου.
      Καλα ποδαρακια στο τρεξιμο, δες ομως και το τελευταιο κιμενο του antigold και προσπαθησε να το καταλαβεις απο την καλη AΛΛΑ και απο την αναποδη !!!!

      Διαγραφή
    3. Το βίντεο πάνω εννοείς με την κυρία Καραβασίλη; Το σχολίασα.

      Δεν είμαι κρατικοδίαιτος. Ελεύθερος επαγγελματίας είμαι και δεν πάει καλά η δουλεία.
      ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΗ ‘’ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ’’.

      Το άρθρο θα το δω μετά. Πρέπει να φύγω τώρα.

      Διαγραφή
    4. sorry, δεν προσεξα την απαντηση σου για την κ. Καραβασιλη.
      Επισεις λιπαμε που δεν πανε οι δουλιες σου καλα. σου ευχομαι εδω και στο εξεις να γινουν καλητερα τα πραγματα, με η δυχως τα μεταλλεια.

      Διαγραφή
    5. Το άρθρο το διάβασα. Επιβεβαιώνει αυτό που είπα παραπάνω Χουντοκυβέρνηση έχουμε οπότε…Γιούρια στον ‘’ πατσά’’.
      Οι δοσίλογοι πάντα την πλήρωναν στην Ελλάδα. Μη κοιτάτε που δε τα γράφει στα βιβλία της Ιστορίας του σχολείου. Έτσι φτάσαμε να θεωρείτε μάγκας ο Τσοχατζό.
      Πιστέψτε με, είναι πολλοί οι τρόποι που μπορεί να τη πληρώσει κάποιος δεν είναι μόνο η κρεμάλα και η φυλακή.

      Να σας πω και κάτι ακόμη. Αυτοί που εκτελούν την εντεταλμένη υπηρεσία που ανέφερε ο Στρος Καν σε αυτό το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=vIsvVZl16VA θα τα ξεπουλήσουν όλα και μετά θα πάμε σε εκλογές. Για να έχουν οι επόμενοι την δικαιολογία ότι φταίνε οι προηγούμενοι. Και εσείς τρώτε το παραμύθι από τον Πάχτα και νομίζετε ότι θα ζείτε στο χρυσάφι. Μου αναφέρετε ότι έχετε ασφάλεια 12 μήνες το χρόνο. Σε λίγο καιρό δε θα υπάρχει ΙΚΑ. Θα έχετε ιδιωτική ασφάλεια, όπως όλοι μας. Και όποιοι δεν έχουν θα παθαίνουν στο δρόμο. Τέλος πάντων δε θέλω να ανοίξω πολιτική συζήτηση.

      Θα πω κάτι τελευταίο: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ. Αυτό γράφει μέσα σε παρένθεση κάτω από το λογότυπο του «Εξάντας, ντοκιμαντέρ στον κόσμο» Ο Γιώργος Αυγερόπουλος.
      Σήμερα το Βράδυ 10 η ώρα στη ΝΕΤ «Το Άγγιγμα του Μίδα» (Τα μακρινά ήρθαν δίπλα μας).

      Διαγραφή
    6. εμ αυτο? τι λετε.http://www.kourdistoportocali.com/ η αποκαλυψη...
      Αλλα ασε το Παχτα, εμεις πραγματικα του εχουμε πολυ αδυναμια. Παντα φιλικα.

      Διαγραφή
    7. ελα, συγνωμη ξεχαστηκα να σχολιασω αυτα που λες σχετικα με το τελευταιο αζμα του Τολη...αλλα να σου πω...δεν εχω ορεξη. Ετσι δεν γινετε κουβεντα. Θα διασταυρωσουμε ακομα πολλες φορες τα ξιφοι, ειμαι σηγουρος.Να σε καλα. Δες και τον σημερινο Μαχητη-εφημεριδα....

      Διαγραφή
    8. Δε κατάλαβα τι θέλεις να πεις με το link που πόσταρες. Δεν το έχω επισκεφτεί ποτέ το συγκεκριμένο site.

      Η αναφορά στον Πάχτα είναι τυπική. Δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο. Στη θέση του Πάχτα, σε αυτό που είπα, βάλε τον οποιοδήποτε (Τσιτουρίδη, Κιλτίδη,Παραστατίδη, Φλωρίδη, Φραγγίδη κ.λ.π.) που κοιτούσαν το δέντρο (στην περιοχή τους) και δεν κοιτούσαν το δάσος (ολόκληρη την χώρα). Και ποτέ δεν είδαν το πρόβλημα κατάματα. Τώρα βγαίνει ο Χ και Ψ και λένε δε διάβασα το μνημόνιο αλλά το ψήφησα ή δε το ψήφισα.

      Θέλει καθαρό μυαλό για να δούμε όλη την αλήθεια και να επιλέξουμε το καλύτερο για τη ζωή μας. Και οι περισσότεροι από εμάς δε το έχουμε.

      Διαγραφή
    9. Ελα τωρα, τι δεν καταλαβες. αναφερθηκες στον ερωτηλο stros Kan. Οικονομολογος. Θυμυθηκα το κουρδιστο πορτοκαλι σου εστηλα "τα προγνωστικα" του καπ. συστηματος απο εναν οικονομολογο Ελληνα, που τα προβλεψε ολα αυτα το 1952...Αλλα να σου πω, ολα ενας κυκλος ειναι απο
      οτι καταλαβα εγω. Και παλι ζητω τα μεταλλεια- ετσι, για να μη ξεχνιομαστε οτι ειμαστε αντιπαλοι.λολ

      Διαγραφή
    10. Ερωτηση(ξανα εγω) τι αληθευει με την κατασκευη χιονοδρομικου στο Παικο???? Θα ηταν πολυ ωραια να πηγαιναμε σε εσας και οχι στο Bansko
      της γιτονικης χωρας. Ηδικα αν θα "συμπεθεριασουμε" μεταλλειακα....ελα μη με δερνεις.

      Διαγραφή
    11. Από το Mαχητή τη να διαβάσω;

      Το λινκ που παράθεσες είναι από την αρχική στο κουρδιστό πορτοκάλι. Το κείμενο που λες που είναι; Το κείμενο λέει αυτό που έχει πει ο Καρλ Μαρξ, ότι η ιστορία έχει αυτή την αναθεματισμένη ικανότητα να επαναλαμβάνετε ως φάρσα;

      Για το χιονοδρομικό κέντρο τι εννοείς; Συζητήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο κάτι για μια πίστα που θέλει να κάνει κάποιος. Απ’ ότι κατάλαβα δεν έχει σχέση με την μεγάλη πίστα που θέλουν να κάνουν. Εκείνη δε προχωρά γιατί , απ’ ότι ξέρω, το χιόνι το στρώνει στο βουνό που είναι στην πλευρά της FYROM. Παρόλα αυτά δε βρίσκω για πιο λόγο το ανέφερες;

      Διαγραφή
    12. Γεια,
      αν διαβασες το αρθρο για τον Ισιδορο Ποσγδαλη, αυτο ενοουσα, τον Μαρξ τον διαβαζει ο αδερφος μου, εγω βαριεμαι..
      Για το χιονοδρομικο , να θα ηταν ωραιο να πηγαιναμε εμεις οι Χαλκιδικιωτες, ονειρευομαι τωρα εγω αλλα αν ειναι κοκκινο πανι για σενα αστο.
      Στον μαχητη διαβασα το πρωτοσελιδο με τιτλο "μονοπλευρει δογματισμοι δεν αποτελουν ενημερωση απο τον γεωλογο Τσαμαντουριδη. παντα φιλικα.

      Διαγραφή
    13. Σε άφησα κάνα δυο σχόλια για να πουλήσεις τη μαγκιά σου. Είπαμε οι νοήμονες που διαβάζουν τα σχόλια μας μπορούν να καταλάβουν πολλά.
      Οπότε τη μαγκιά ας’ την. Γιατί αν διαβάζεις Μαχητή του Κιλκίς και βαριέσαι.. να διαβάσεις Μαρξ πρέπει να είσαι λίγο γκάου. Πάντα φιλικά.

      Αν θέλεις να συνεχίσουμε την συζήτηση πες μου σε ποια σελίδα είναι το άρθρο που αναφέρεις, γιατί εγώ διαβάζω Μαρξ και δεν ασχολούμαι με φυλλάδες. ΑΠΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ και την έχω στα χέρια μου.

      Για το χιονοδρομικό πάλι δε κατάλαβα. ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΟΥΡΗ ΚΑΙ AΣΧΟΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΣΚΙ. Παίζει τίποτα ρεκόρ κατάβασης κ.λ.π. Πάντα φιλικά.

      Για τον κ. Τσαμαντουρίδη τι θέλεις να σου πω; Ξέρεις είναι Κιλκισιώτης. Μήπως τον γνωρίζετε καλύτερα από εμάς; Είπε τι γνώμη του… τι να κάνω εγώ. Όπως βλέπεις δεν τον λέω λαμόγιο, ή τα υπόλοιπα που λέτε εσείς για τον κ. Παπαγεωργίου, για να σας κάνω να μην τον πιστέψετε. Πάντα φιλικά.

      Διαγραφή
    14. Την κάνω τώρα.
      Θα μαζέψουμε όλο το χωριό στην αίθουσα του πολιτιστικού και θα δούμε ΕΞΑΝΤΑ. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ βλέπεις. ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΚΟ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, πριν φάνε το παραμύθι από το κ.Μανιάτη και την κ.Καραβασίλη. Πάντα φιλικά.

      Διαγραφή
  25. Φωκά και λοιποί αντιδρώντες στη μεταλλευτική δραστηριότητα,

    όταν ο ΕΞΑΝΤΑΣ, θα κάνει τον κόπο... να πάει στην πιο κοντινή απο την Κολομβία, Φιλανδία, η ακόμη στην πιο κοντινή Γερμανία στο εργοστάσιο της AURUBIS, τότε να καθήσουμε να μιλήσουμε σοβαρά για συμπεράσματα. Δεν είναι δυνατό να έχουμε σαν μέτρο σύγκρισης την Κολομβία και τις πρωτόγονες συνθήκες εξόρυξης χρυσού. Είναι αστείος όποιος μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία. Τέτοιες συνθήκες μεταλλευτικής εξόρυξης είχαμε στην Ελλάδα, πριν απο 40 χρόνια. Τώρα όσοι θέλουν να κάνουν σπέκουλα, επάνω σε αυτό, ας την κάνουν. Δωρεάν είναι. Δεν κοστίζει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπα και ο ΕΞΑΝΤΑΣ κολλητός του antigold σε λίγο. Τι λέξεις ακούω: ‘’Σπέκουλα’’,’’ Είναι αστείος όποιος μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία.’’ Να προσθέσω και εγώ το ‘’ΤΟΛΗΣ Αυγερόπουλος’’.

      Αγαπητέ μου, αστείος είναι όποιος πιστεύει ότι ήμαστε Φιλανδία και Γερμανία. Στο Μαχητή που μου πρότειναν να διαβάσω σήμερα έχει ένα άρθρο με τίτλο ‘’¨όταν οι τοπικοί παράγοντες εξευτελίζουν τους θεσμούς’’ Μέσα στο άρθρο αναφέρει ότι στη συνάντηση με τον κ. Μανιάτη, το δήμο Κιλκίς εκπροσώπησε εκτός τον Αντιδημάρχο Κρουσσίων και ο κ. Μπαλάσκας. Ο κ. Μπαλάσκας είναι σε αργία και τον έχει αντικαταστήσει ο κ. Κολώτσιος. Ο αντιπεριφερειάρχης μας δε αναφέρει ως περιφερειάρχη, τον κολλητό του Μάρκου Καραμπέρη και των ‘’λοιπών φρούτων’’, τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη ο οποίος είναι σε αργία και νηστεία μαζί. Στο ίδιο άρθρο λέει ότι οι παραπάνω θα δημιουργήσουν μια ομάδα από υπαλλήλους του δήμου ή άλλους η οποία θα ελέγχει την εταιρεία. Τι διεύθυνση της ομάδας σε πιο ‘’φρούτο’’ από τους κολλητούς τους θα τη δώσουν;
      Στη συνάντηση πήρε μέρος και ο κ. Κεσίδης Ανδρέας ο οποίος δεν εκπροσωπούσε κάποιον φορέα. Πιθανόν ήταν παρόν ως ενεργός πολίτης.

      Το κράτος αυτό σου θυμίζει τίποτα από Φιλανδία και Γερμανία ή κάτι από Κολομβία. Την αλήθεια πες μου.

      Διαγραφή
  26. Ρε Φωκά αυτή η καραμέλα που πιπιλάς δε λειώνει; Οι εικόνες που έδειξε ο εξάντας συγκρίνονται μόνο με αντίστοιχες εικόνες της Αφρικής. Επιτρέπετε να κουβαλάς εσύ και οι φίλοι σου τέτοια λογική; Τέτοια μανία καταδίωξης; Θα συγκρίνουμε μια χώρα της Ευρώπης, με μια χώρα σαν την Κολομβία; Για αυτό και έγραψα χθές, καλύτερη εικόνα θα σχηματίσουμε, αν κάνει μια ανάλογη εκπομπή σε Γερμανία και Φιλανδία, όπου υπάρχουν αντίστοιχα μεταλλεία και μεταλλουργία χαλκού.Αυτό που σου λέω συνιστά τη βασική αρχή της ενημέρωσης. Δε μπορεί το άκρο να αποτελεί μέτρο σύγκρισης. Συμφωνω ότι το κράτος μας είναι διαλυμένο. Αυτό εκμεταλλεύονται τώρα και οι "σύμμαχοι" μας, για να πάρουν τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές σε τιμή ευκαιρίας. Το κράτος όμως είμαστε εμείς. Αν εμείς αλλάξουμε νοοτροπία, θα αλλάξει και το κράτος. Αντί να είμαστε όλοι στο Σύνταγμα και να πολεμήσουμε έξω απο κομματικά καπέλα, για τη διατήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την κατάργηση των χαρατσιών που μας έχουν επιβάλλει, καθόμαστε και αναλωνόμαστε αν θα έχουμε νερό σε ενδεχόμενη μεταλλευτική εξόρυξη και να θα μολυνθεί το περιβάλλον. Αν γίνει όπως έγινε στην Κολομβία, βέβαια, θα μολυνθεί. Αν σταματήσει να βρέχει, σίγουρα δε θα έχει νερό. ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΉΣΟΥΜΕ ΒΡΕ ΠΑΛΛΗΚΆΡΙ ΜΟΥ;

    Το ζήτημα είναι ότι το σύστημα που εδραιώθηκε απο τη μεταπολίτευση και μετά στην Ελλάδα, δεν μας έμαθε μέσω της παιδείας, να σεβόμαστε τον εαυτό μας, το διπλανό μας και κατ επέκταση την πατρίδα. Σε όλα τα κρίσιμα πόστα τοποθετήθηκαν εκπαιδευμένοι διεθνιστές και απάτριδες. Τώρα όμως είμαστε στο σημείο μηδεν προ... της κατοχής. Πρέπει να ανοίξουν θέσεις εργασίας, για να μην έχουμε εικόνες Αργεντινής και σιγά-σιγά με κόπο και μεθοδικότητα, να ξαναπάρουμε τον έλεγχο της χώρας στα χέρια μας. Είμαστε έξυπνοι και ως λαός και ώς μονάδες ξεχωριστά. Το κακό είναι ότι μας έμαθαν να έχει ο καθένας του πουλιού του το χαβά και η άποψη μας να υπερισχύει του κοινού συμφέροντος. Αβασάνιστα όλα αυτά που σου λέω δε γίνονται. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Με κριτική εκ του ασφαλούς, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να διαιωνίζουμε την εσωστρέφεια και τον μεταξύ μας σπαραγμό. Χρειάζεται να παράξουμε έργο και προιόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Αν θέλουμε πραγματικά να αφήσουμε κάτι στις επόμενες γενιές Ελλήνων. Ο δογματισμός δεν έχει καμία θέση στην κατάσταση που βρισκόμαστε. ΑΜΒΙΣΒΗΤΟΎΜΕ ΤΑ ΠΆΝΤΑ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ. ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΕΜΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

    Εύχομαι τα καλύτερα για σένα γιατί σε παρακολουθώ μέρες τώρα. Η ηλίκια που λές ότι βρίσκεσαι, θα έπρεπε κανονικά να σε έχει οπλίσει με άλλες αντιλήψεις. Αυτά που δέχεστε και θέλετε να τα καταπιεί μονορούφι η κοινωνία μας, υπήρχαν στο μεσαίωνα. Εμείς οι καλοί παπιστές και όλοι οι άλλοι στην πυρά. Δεν έιναι τα πράγματα έτσι φίλε μου. Μην δέχεσαι αβασάνιστα ότι σου λένε, απο καμία πλευρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Αν θα σταματήσει βρέχει με το Αν τα λαμόγια θα σταματήσουν να κάνουν τα γνωστά τους…πιστεύω ότι ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ.

      Στη δεύτερη παράγραφο, με αυτά που γράφεις δείχνεις να πιστεύεις πραγματικά αυτό που λες στην τρίτη παράγραφο, ότι είμαι μωρόμυαλός. ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Να ξέρεις ότι εκτός από Μαρξ έχω διαβάσει και Γκαίμπελς. Και, διόρθωσε με αν κάνω λάθος, πρέπει να τον διάβασες και εσύ γιατί το 1934 στην "Der Angriff" έγραψε κάτι για πολλή δουλειά και αξιοσύνη της Άριας φυλής. Εγώ θα σου απαντήσω σε αυτά: Ο ΛΑΟΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑ. ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ?

      Τώρα για το ότι με παρακολουθείς καιρό και ότι από τα σχόλια μου συμπέρανες ότι έχω εμμονές…τι να πω; Ξαναδιάβασε τα σχόλια!!!

      Πάντως το κείμενο έχει αντιφάσεις.
      1. Βγείτε στις πλατείες αλλά μη νοιάζεστε για τα μεταλλεία.
      2. Το κακό ξεκίνησε από την μεταπολίτευση.
      α. Στη μεταπολίτευση είναι και η 10η Δεκεμβρίου του 1893 όταν ο Χαρίλαος Τρικούπης είπε το ‘’Δυστυχώς επτωχεύσαμεν’’.
      β. Στη μεταπολίτευση είναι το 1936 όταν ο Ματαξάς έκανε στάση πληρωμών.
      γ. Στη μεταπολίτευση έγραψε ο Σουρής (ο οποίος πέθανε το 1919) το παρακάτω ποίημα:
      ΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΚΡΑΤΟΣ ΛΙΓΟΣΤΟ

      Ποιος είδε κράτος λιγοστό
      σ’ όλη τη γη μοναδικό,
      εκατό να εξοδεύει
      και πενήντα να μαζεύει;

      Να τρέφει όλους τους αργούς,
      νά ‘χει επτά Πρωθυπουργούς,
      ταμείο δίχως χρήματα
      και δόξης τόσα μνήματα;

      Νά ‘χει κλητήρες για φρουρά
      και να σε κλέβουν φανερά,
      κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
      τον κλέφτη να γυρεύουνε;

      Όλα σ’ αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
      ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
      οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
      δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

      Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
      κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
      Κι από προσπάππου κι από παππού
      συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

      Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
      να παριστάνει τον ευρωπαίο.
      Στα δυό φορώντας τα πόδια που ‘χει
      στο ‘να λουστρίνι, στ’ άλλο τσαρούχι.

      Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
      ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
      Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
      λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

      Και ψωμοτύρι και για καφέ
      το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
      Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
      σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.

      Δυστυχία σου, Ελλάς,
      με τα τέκνα που γεννάς!

      Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
      τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

      Διαγραφή
  27. Φωκά απο όλα τα "φαγητά", περισσότερο πρέπει να σου αρέσει η "σαλάτα". Φαίνεται πως όπως τρώς έτσι σκέφτεσαι, γράφεις και μιλάς. Δεν ξέρω αν προσδίδει κάτι στο διάλογο που έχουμε η "διαφήμιση" των γνώσεων σου, περι Μαρξ και Γκαίμπελς. Στο πόστο πάντως που σου έχει ανατεθεί( απο ποιούς άραγε;) ο ένας συμπληρώνει... τον άλλο, επομένως διευκολύνει και το έργο σου, που δεν είναι άλλο απο την συστηματική διαμόρφωση ελέγχόμενης άποψης της κοινής γνώμης...Ότι και αν κάνεις το ποτάμι δε γυρίζει πίσω...Συμβουλή. Αν θές. Κόψε τη wikipedia... Σου έχει μαλακώσει το κεφάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Μάρξ τον ανέφερα για να καταλάβετε τις πολιτικές πεποιθήσεις μου.

      Τον Γκαίμπελς για να προειδοποιήσω ότι συζήτηση μπορούμε να κάνουμε αλλά χωρίς Γκαίμπελισμούς. Δηλαδή στους Γκαίμπελισμούς θα απαντώ με Γκαίμπελισμο.

      ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ παραπάνω έχω πει ότι «ΕΝΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΞΕΡΩ» δύο φορές. Τον Σωκράτη γιατί δεν τον ανέφερες στο σχόλιο σου μαζί με αυτούς που διαβάζω;
      Από τα παραπάνω προκύπτει ένα δεύτερο ερώτημα. Επειδή είπες ότι παρακολουθείς καιρό το τι γράφω Είσαι λοιπόν ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ή ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ;

      Να σου πω και κάτι που δεν γράφει η wikipedia. Ο Γκαίμπελς το έκανε συχνά αυτό που κάνεις εσύ στο τελευταίο σχόλιο σου. Όταν ο συνομιλητής μας, ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΒΟΥΤΗΞΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΤΗ ‘’ΣΑΛΑΤΑ’’ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ τότε του κάνουμε προσωπική επίθεση με σκοπό να τον νευριάσουμε και να τον αποσυντονίσουμε. Ο Γκαίμπελς έλεγε και κάτι που το γράφει, φαντάζομαι, η wikipedia: « ΌΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟΣΟ ΠΙΣΤΕΥΤΩ ΓΙΝΕΤΕ». Έχετε σκυλιάσει να με λέτε Τολη (είπαμε τιμή μου), ότι εκτελώ διατεταγμένη υπηρεσία παραπληροφόρησης, ότι δεν έχω επαφή με την πραγματικότητα και τόσα άλλα.

      Εσείς αντιθέτως καταθέτετε τρομερά επιχειρήματα όπως αυτά π.χ. καταθέτει ο σύντροφος του Δημάρχου σας κ Χρυσοχοΐδης http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=173130 και μας θεωρεί τόσο ζώα και ζητά να του δώσουμε το δικαίωμα να αλλάξει το σάπιο σύστημα.

      Για το ποτάμι έχεις δίκαιο. Το ποτάμι που στείλει στο διάολο όλους αυτούς που υπονόμευσαν και κατέστρεψαν τη χώρα δε γυρίζει πίσω.

      Επίσης δε γυρίζει πίσω και το ποτάμι του κόσμου που θα πει όχι στα Μεταλλεία. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΦΩΚΑΣ και το antigold.

      Διαγραφή
    2. ΦΩκα, μας δουλευεις και νομιζεις οτι τρωμε κουτοχορτο. Εσυ δεν ειπες παραπανω "ωραια" η Καραβασιλη"????

      Μπας και κριβεις την ηλικια σου γιατι απο μακρια βρομας γεροντιλα!!!!
      Να σου πω, θα ρωτησω για σενα τον Μπουταρι, αφου τα πεινεις μαζι του.

      Παντος οι παντελωνατοι ερχοντε να ψαξουν την αληθεια μονοι τους στην Χαλκιδικη. Μας κοιτουν στα ματια και ρωτουν και δεν αφηνουν την υποληψη τους να αμφισβητειτε.

      Διαγραφή
    3. Θα μας τρελάνετε? Μόνο ότι είναι "ωραια" η Καραβασιλη" είπε ο άνθρωπος?
      Να τι είπε
      Πολύ σωστή η κ. Καραβασίλη. Όταν θα έρθει προς τα μέρη μας (σε 10 με 15 μέρες είπε ο Δήμαρχος Παιονίας εχθές) ας είναι έτοιμη να μας πει γιατί δε έκαναν, ως υπουργείο, δημόσια διαβούλευση τέτοιου είδους που αναφέρει στο βίντεο, με τους κατοίκους του Κιλκίς.

      Να μας πει και αν δε ξεσηκωνόταν οι ΄΄οικολόγοι΄΄ (όπως τους λένε κάποιοι) και αυτοί που τους ακολούθησαν, θα τους περνούσε από το μυαλό να κάνουν ημερίδες στο Κιλκίς. Τώρα γιατί αποφάσισαν να έρθουν; Δε φοβούνται μη φάνε τα γιαούρτια, όπως ανάφερε κάποιος παραπάνω; Μάλλον όχι , γιατί αυτοί ξέρουν ότι γιαούρτια δε θα φάνε.

      Απαντήστε στα υπόλοιπα που είπε αν θέλετε και αφήστε τις εντυπώσεις.
      Παντελονατοι ε παντελονατοι

      Διαγραφή
    4. ΑνώνυμοςJan 27, 2012 05:46 AM
      Με τον κυρΓιάννη ήμασταν προχθές το απόγευμα μαζί και μου έλεγε ότι πρέπει να γίνει κάτι γιατί εσείς κονομάτε από εμάς αλλά δεν βοηθάτε καθόλου στην οικονομική κατάσταση των υπολοίπων νομών. Του απάντησα ότι μπορεί να τα «πατικώνετε» στις τράπεζες τις Ελβετίας μαζί μα αυτά που κονομάτε από το χρυσό.

      Διαγραφή
    5. Ναιιιιιιιιιι, λες και δεν διαβασαμε τις προκλητικες δηλωσεις του, λες και δεν ξεσηκωθηκε η Χαλκιδικη που την ειπαι κωλλοχορι ... Στην Θεσσαλονικη στελνουμε τα λεωφορια με τουριστες οσοι θελουν να δουν την Ροτοντα και λοιπα . Δεν ειναι Αθηνα η θεσσαλονικη, πως να το κανουμε. τι να κανουν, μπανια διπλα στο Λευκο πυργο??? Ειδες , μου
      και εσυ φυσικα χαρικες και συμφωνουσες.

      "πρέπει να γίνει κάτι γιατί εσείς κονομάτε από εμάς αλλά δεν βοηθάτε καθόλου στην οικονομική κατάσταση των υπολοίπων νομών"

      Θα μας βαλει χαρατσι??? Η θα γινει Καραμπερης - ποσοστα απο τους λουκουμαδες που φαγανε η Θεσσαλονικοις. Θεε και κυριε,με βαζεις τον αθεο να ξεφωνιζω. Βαζω στυχημα οτι εσυ σημφωνησες.!! Αλλα η παροιμια λεει, πες μου ποιος ειναι ο φιλος σου να σου πω ποιος εισαι...

      Διαγραφή
    6. Foka.
      μπες στο πολιτες αριστελι!!!Δες τα ψεματα απο τους οικολογους!!!
      χαχα, εδω στην Χαλκιδικη οι ανθρωποι ζουν την συνταξη τους ( οι τελευτεοι παιρνουν και 1800 ευρω.) και οχι να λεει ο μα..,οτι εδω ο κοσμος δεν προλαβαινει τη συνταξη, οτι παθαινει!!! Και δεν δισταζει μπροστα στο φακο να λεει τετοια ψεματα!!! Α Ι Σ Χ Ο Σ. τα παιδια μας ειναι υγειεστατα και τα παιδια απο ΟΛυμπιαδα εχουν μεγαλη επιτυχια και στην περαση στα πανεπιστημεια., σιγουρα προς μεγαλη λιπηση του Τολη. Ελπιζω να μη φτασεις και εσυ ο ιδιος σε αυτο το επιπεδο(εχει βιντεο, δες το)

      Διαγραφή
    7. Είδα αυτά τα βίντεο (Αν δεν είναι τα σωστά να μου το πεις) http://www.youtube.com/watch?v=LTsJ8YwqiwA
      www.youtube.com/watch?v=RONVi-sbwk4

      Στο πρώτο βίντεο ο κ. Μακρής λέει αυτό που αναφέρεις. Δεν έχω λόγο να μη σε πιστέψω. Αυτό που αναφέρεις για τα παιδιά και τη μόρφωσή τους επίσης δεν έχω λόγο να μη σε πιστέψω. Δεν αμφισβήτησα ποτέ κάτι τέτοιο και αναρωτήθηκα γιατί δε κάνετε μήνυση τον κ. Παπαγεωργίου ή τον κ. Μακρή ή έστω να βγάλετε κάπου στοιχεία που να το αποδεικνύουν αυτό.

      Εγώ θα μείνω σε κάτι άλλο και αυτό είναι το σημείο στο οποίο διαφωνώ μαζί σας. Σε αυτά που λέει ο κύριος στο δεύτερο βίντεο. Μετά το 1:50 λέει. «Έως κάποιο σημείο είναι όπως τα λένε οι άνεργοι. Φοβάμαι ότι η νέα φτώχεια η οποία παίρνει δραματικές διαστάσεις θα δημιουργήσει κοινωνικούς αυτοματισμούς ΚΑΙ ΟΣΟ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΘΑ ΑΝΑΠΑΡΑΞΟΥΝΕ ΔΙΧΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΜΟΡΦΟΥΣ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ – όχι αυτών που έχουν πλούτο – αυτών που έχουν δουλειά και αυτών που δεν έχουν». (Κατόπιν ακολουθεί μια συζήτηση η οποία καταλήγει ότι για αυτό φταίει – και σωστά το λένε κατ εμέ – οι κεντρικές εξουσίες των τελευταίων ετών)

      Η υπομονή μου στις προσβολές και τα λοιπά ίσως δικαιωθεί με μια γόνιμη συζήτηση ανάμεσα μας ώστε να βρούμε τι φταίει και τι είναι το καλύτερο για εμάς.

      Ερωτήσεις:
      1.Πες πως έγιναν τα μεταλλεία στη Θράκη, σε σάς και σε μας. Πόσο της εκατό από τους άνεργους θα δουλέψει εκεί; Οι άλλοι που δε θα δουλέψουν τι θα φάνε; και τι θα κάνουν; Εμφύλιο με αυτούς που δουλεύουν. Ή θα κάνουν διαρρήξεις στα σπίτια των άλλων;

      2.Ανέφερα πιο πάνω. Όπως πάμε σε λίγο δε θα υπάρχει δημόσια ασφάλιση. Το ΙΚΑ δε βγάζει αυτά που δίνει στις συντάξεις. Στο Τέβε οι ελεύθεροι επαγγελματίες – σε λίγο και εγώ αν δε κλείσω την επιχείρηση– δε πληρώνουν. Η ανασφάλιστη εργασία σε επίπεδα ρεκόρ. Μόρφωση θα λαμβάνουν μόνο όσοι έχουν οι γονείς τους χρήματα και δεν εννοώ βιβλία και λοιπά. Εννοώ να μπορεί να νοικιάσει κάπου το παιδί ή να δουλεύουν οι φοιτητικές εστίες έστω. Να μη μιλήσουμε για μπαλέτα , ποδοσφαιρικές ακαδημίες και πολλά άλλα.

      3. Το κράτος ή ο δήμος από την εξόρυξη δε μπορεί να πάρει κάποιο μερίδιο ώστε να μπορέσει να δώσει χρήματα για να ζήσουν τα παραπάνω . Και αυτά δε τα λέει ο Τόλης τα λέει ο μεταλλευτικός κώδικας και το υπουργείο σε ερώτηση του δημάρχου μας.

      Για να μη κουράζω. Μου λες ότι δε σε ενδιαφέρουν όλα αυτά. Ας τα κρύψουμε κάτω από το χαλί και να πάμε κάποιοι από εμάς να δουλέψουμε στα μεταλλεία;

      Μήπως είναι καλύτερα να τρελαθούμε όλοι μαζί και να μαζευτούμε αγαπημένοι και να τους ζητήσουμε να μας δώσουν πίσω τη ζωή μας; Λέω εγώ ο ονειροπόλος.

      Υ.Γ. Παράκληση οι _ουτσες να τραβήξουν καμιά μ@λ@κι@ και να μη πεταχτούν στη συζήτηση. Αντίθετα απευθύνω έκκληση για γόνιμες τοποθετήσεις. Σε περίπτωση που κάποια _ουτσα δεν ηρεμήσει με τη μ@λ@κι@ και πεταχτεί, παρακαλώ αγνοήστε την.

      Διαγραφή
    8. Κυριε Φωκα,
      δεν σας καταλαβαινω. τι ερωτηση ειναι αυτη,πως γιναναν τα μεταλλεια στην Χαλκιδικη.Αφου ειδατε τον Τελογλου, εδω και 2 500 χρονια υπαρχουν? Δεν εκμεταλευοντε αλλα κρατοι τον πλουτος σους? ελεος.

      Ξερετε πολυ καλα γιατι η Ελλαδα στρεφετε στην εκμεταλευση γενικα του ορυκτου πλουτου.γιατι μειναμε ταπι και οχι ψυχρεμοι, μας επεβαλε η ΕΕ πολλες μαλ..., και πιστεψαμε στις επιδωτησεις, στο πλαστικο χρημα και στον τουρισμο μονο, εγκαταληψαμε τα χοραφια, ολοι στην πολη θελαν να ζουν!!
      Κανετε λαθος αν πιστευετε οτι δεν μπορει να εχει ο τοπος κανενα οφελος απο την εταιρια
      .παραδηγμα- Προσφαιραν στους Ιερισσοτες παιδικο σταθμο θαρρω, και δεν το δεχτηκαν. Γιατι? ειναι θεμα τοπικο, πολιτικες προτημησεις.Εκτος απο αυτην τη λεπρομερια, δεστε τι λεει ο Παχτας , ο Στρατουδακης ΞΑΝΑ. δεν ειναι ντροπη οτι δεν μπορειτε να εμπεδωσετε ολες τις πληροφοριες με την μια. Ειναι δυσκολοι οι ιερισσοτες, και γραψανε πολλα παιδια στα σχολια τους οτι υπαρχει τρομοκρατια, δεν μπορουν να πουν ελευθερα οτι ειναι υπερ της επενδυσης. Ελατε να μαθετε τα"παρασκινια" πολλα θα καταλαυετε. Με στεναχωρει ομως αφανταστα αυτη η.. πως να το πω κλειστοκεφαλια. Μαθατε για τον Τσιπρα για οτι αφορα το θεμα μας. Ενω αλλα λεγαναι πριν 1 χρονο , τωρα λενε αλλα. Δεν ηταν υποχρεωση του Τσιπρα να συναντηθει με τους εργαζομενους που του ζητησαν συναντηση? κι ομως δεν το εκανε!!καλως εργατοπατερας κατα τα αλλα αριστερος. τι να πει κανεις.
      Μιλατε για λιγες οικογενειες οτι θα δουλεψουν. ..η εταιρια στην Χαλκιδικη που δουλευουν 350 ατομα μονο αυτη τη στιγμη, στα δωρα αφησε στην περιοχη 1 500 000.Ετσι το διαβασα και εγω αλλα γιατι να μην το πιστεψω. Τους ΖΩ τους ανθρωπους μας. Κανετε σαν να μη καταλαβαινετε τον κυκλο των χρηματων, εισαστε και ελευθερος επαγγελματιας οπος μας ενημερωσατε.
      Για τον κυριο Τολη, μπορω να απαντησω μονο. Δεν ειπαι ο Τολης οτι πεθαινουμε εδω προωρα εκτος αν λεει κατι τετοιο κρυφα οπως οτι ειναι ανεγκεφαλοι οι κατοικοι στα μαντεμοχορια
      Και να σας πω τη γνωμη μου. Με μηνησεις δεν γινετε η δουλεια.Αλλα με γνωσεις και μη διεστραμενα νροκουμεντα. Αυτος ειναι αθεραπευτος οικολογος, τι να τον κανεις, ετσι τα καταλαβαινει.Στπο κατω κατω δεν ειναι απογορευμενο το κομμα των οικολογων. Αλλα πηρατε καπου επανω μια απαντηση σχετικα με τον Μιχο και την μηνηση.
      Αλλα οσον αφορα τους θανατους, διαβαστε και στο Ρεσπεντζα οτι καλουντε αυτοι που τα λενε να παν να δουν το ληξιαρχειο. Τι ΑΛΛΟ το ποιο σωστο?
      Σας προτεινω τωρα, αφηστε μου την διευθυνση του e-mail σας στον διαχειριστη και εισαστε καλεσμενος απο εμενα, απο τον απλο ανθρωπακο, οχι γραφια της εταιριας, θα το διαπιστωσετε και μονος σας!!θα σας παω σε απλους πρωιν εργατες, και νυν ,τι το ποιο ευκολο! Ουτε Φινλανδια , ουτε Γερμανια. Δεν ειμαι καλη στο λογο αλλα μπορειτε να καταλαβαιτε ευκολα οτι σας παρακαλω!
      ειανι τωσο δυσκολο εμεις οι Ελληνες να λιτουργησουμε σωστα? δεν ειναι δυνατων τα σημφαεροντα να σκωτωνουν συνανθρωους. τι ζητανε, δουλεια , αξιοπρεποια και περιβαλοντικους ορους.

      Για τα παιδια εκληση. Μη βριζετε, δεν βοηθαει πουθενα.
      Πατρε οποιον θελετε μαζι σας και ελατε! θα σας εχω διανυκτερευση εξασφαλισμενη, η φιλοξενια του λαου μας ειναι γνωστη και στους ξενους!!

      Διαγραφή
    9. Σχόλιο από το site του Εξάντα. Για να καταλαβαινόμαστε.
      Το Άγγιγμα του Μίδα (όπως και Το Αίμα του Κουάν Κουάν) αποτελεί μία αλληγορία πάνω στη θηριωδία του Δυτικού πολιτισμού με μπροστάρη τις πολυεθνικές εταιρείες που σαν άλλος Μίδας θέλουν να “χρυσώσουν» ό,τι υπάρχει στον πλανήτη, χωρίς να είναι σε θέση να καταλάβουν ότι αυτό θα σημάνει το τέλος…
      Μου άρεσε ιδιαίτερα η σύνθετη μορφή της ταινίας καθώς μοιάζει με εμπνευσμένο, ιδιότυπο κολλάζ όπου το σύγχρονο οπτικό υλικό ανακατεύεται μαστορικά με το ασπρόμαυρο και το αρχειακό, και δημιουργείται ένα εξαιρετικά πορώδες αμάγαλμα το οποίο διαποτίζει και ατσαλώνει η εξαίσια μουσική του Γιάννη Παξεβάνη που ερμηνεύει μοναδικά τα συναισθήματα των εικόνων.
      Θα σταθώ σε δύο σημεία. Πρώτα στα τύμπανα που δίνουν στη σκηνή της πυρετώδους αναζήτησης του χρυσού μέσα στα φαγωμένα σπλάχνα της γης (βλ. ορυχεία) μία μορφή μαύρης τελετουργίας, και κατόπιν στο διαλεκτικό μοντάζ όπου ο χυδαίος μοσχαροκέφαλος αντιπρόεδρος της εταιρείας χρυσού λέει πως «είναι καθήκον μας να αναπτύξουμε τον τόπο», και αμέσως μετά, με κατ, βλέπουμε ένα εντυπωσιακό μπαράζ ανατινάξεων της γης με δυναμίτιδα. «Καταστρέφω, άρα υπάρχω!» και ευφυέστατη η υποδόρια ειρωνεία από το σκηνοθέτη.
      Τώρα, το ξεκοιλιασμένο χρυσό γυναικείο άγαλμα στο φινάλε πήρε στα μάτια μου τη μορφή του δύσμοιρου πλανήτη Γη που μας φιλοξενεί και παρόλο που μας προσφέρει απλόχερα τα πολύτιμα αγαθά του, το αχαλίνωτο και αδίστακτο για κέρδος πολυεθνικό κεφάλαιο επιζητεί να του φάει τα σωθικά… Ο μύθος του Μίδα, λοιπόν, είναι πολύ διδακτικός και μία προσεχτική ανάγνωσή του δείχνει τι θα μας συμβεί αν δεν αλλάξουμε τροπάρι. Γιατί αν δεν επέλθει μία ριζική ανάσχεση στο υπάρχον καταναλωτικό παραγωγικό σύστημα, και με τους σημερινούς ρυθμούς αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού (ήδη πατήσαμε τα 7 δισεκατομμύρια) που σε 1.500 χρόνια ολόκληρη η μάζα του πλανήτη –ωκεανοί, φλοιός, πυρήνας, ατμόσφαιρα – θα έχει μετατραπεί σε ανθρώπινη σάρκα, στην καλύτερη περίπτωση θα γίνουμε κανίβαλοι!
      Κλείνοντας θα πω ότι με αφορμή το ντοκιμαντέρ του Εξάντα Το Πείραμα της Αργεντινής είχα γράψει ότι «ο Γ.Α. δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας παθιασμένος χρυσοθήρας, ένας αποθησαυριστής εικόνων πολλών καρατίων αλήθειας μέσα σε μία απέραντη, πλανητική χωματερή, αξιών, ψυχών και αντικειμένων». Έτσι, βλέποντάς τον να κατεβαίνει κυριολεκτικά στον Άδη, κάτω στο ζεστό, πνιγηρό και υγρό ορυχείο-λαβύρινθο Silencio (Σιωπή) και να συζητάει με τους “κτυπημένους” από το πυρετό του χρυσού μεταλλωρύχους, ένιωσα βαθύτατα δικαιωμένος. Αυτό το τρομερό παιδί θα μπορούσε να είναι ένας άλλος Μίδας, μιας και ό,τι θέμα αγγίζει, το κάνει με ένα μαγικό τρόπο χρυσάφι, και ο Εξάντας να είναι ένας άλλος Πακτωλός…

      Μίμης Τσακωνιάτης, συγγραφέας και κριτικός κινηματογράφου.

      Διαγραφή
    10. Η συζήτηση τελειώνει εδώ δε μπορούμε να συνεννοηθούμε.
      Να είστε καλά

      Διαγραφή
  28. ΦΩΚΑ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ "ΦΙΛΟ-ΦΕΟΠΡΑΣΙΝΟΥΣ" ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ. ΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΤΟΥ Ο ANTIGOLD. NA EXOYME KAI ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ... Ε; ΤΙ ΛΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκοπιανός είσαι ρε προβοκάτορα. Για ποια νότια Μακεδονία μας τσαμπουνάς εδώ μέσα. Το Κιλκίς και η Χαλκιδική ανήκουν στην Κεντρική Μακεδονία.

      Διαγραφή
    2. mpaaaaaa gia douvari ton kovo kai oxi gia skopiano!!!!

      Διαγραφή
  29. "Μαρία Φωκά" ή τσοκαρίνα, όπως σου αρεσει να σε προσφωνούν στα blog της Χαλκιδικής, το ξέρουμε ότι είναι τιμή σου να σε φωνάζουν "Μαρία Τόλη", άλλωστε δε θα ταιριάζατε τόσα χρόνια, αν δεν συμπεθεριάζατε στους χαρακτήρες και τις απόψεις. Όμως για τη Χαλκιδική είναι ντροπή να μένετε ακόμη εκεί, όπως με πληροφορούν γνωστοί απο τα Νέα Ρόδα. Ντροπή είναι και για το Κιλκίς μετά απο όσα έχουν γίνει γνωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καραγκιόζη ασχολήσου με την πάρτη σου και μη γενικεύεις. Εσάς όταν το Μέτωπο μηλά για όλο το Κιλκίς στραβώνετε. Έτσι??? Μαρία και Τόλη έχετε χιλιάδες που σας περιμένουν για να σας φιλοξενήσουν στο Κιλκίς!!!

      Διαγραφή
    2. Γελοία υποκείμενα. Εγκεφαλικά καμένοι. Πως σπιλώνετε ανθρώπους με τόση ευκολία? Πια "Μαρία Φωκά" ρε καραγκιόζηδες, τούβλα και ντουβάρια όπως σας λέει ο Φωκάς. Ο άνθρωπος έδωσε κάποια στοιχεία παραπάνω. Δε σας κόβει λίγο να στείλετε ένα e-mail στην οργάνωση που σας είπε και να ρώτησε αν ισχύουν αυτά που είπε η τζάμπα τους εκθέτει; Για να ρωτήσετε τον Μπουτάρη, αν τον γνωρίζει, σας έκοψε να το σκεφτείτε αυτό δε σας έκοψε.
      Εγώ πάντως έστειλα e-mail και μου απάντησαν ότι γνωρίζουν για αυτό που γίνεται εδώ. Δε μου αρνήθηκαν ότι γνωρίζουν τον Φωκά.

      Διαγραφή
  30. Έλα με την προπαγάνδα σας Γκεμπελίσκοι. Για πρόβατα μας έχετε και μας σερβίρετε pdf από το www.euromines.org ? Τι θα σου πει το euromines?
    Εγώ έχω πιο αξιόπιστο. διαβάστε εδώ http://antigoldgreece.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. http://www.euromines.org/downloads/EurominesCyanideFactSheet_revised_872010_EL.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ προτείνω να ξεθάψετε τον Milton Friedman και να μας μιλήσει για τις αρχές του νεοφιλελευθερισμού. Πως αν τις αφήσεις ελεύθερες τις αγορές θα βρουν το δρόμο μόνες τους και μετά θα δημιουργήσουν και ένα οργανισμό που θα λέγετε euromines. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ.

      Διαγραφή
  32. Εγώ προτείνω να ξεθάψετε τον Milton Friedman και να μας μιλήσει για τις αρχές του νεοφιλελευθερισμού. Πως αν τις αφήσεις ελεύθερες τις αγορές θα βρουν το δρόμο μόνες τους και μετά θα δημιουργήσουν και ένα οργανισμό που θα λέγετε euromines. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. posa pirate re probatakia kai malonete etsi o kosmos peinai kai eseis asxoliste ma ma.......s kai astakoys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το επώνυμο σου είναι Βλάκας? Συγνώμη αλλά μου είπες ότι μαλώνω και ότι τα πήρα. Λάθος και στα δύο. Δε μαλώνω, συνομιλώ και δε τα πήρα

      Διαγραφή
  34. 8ELIS TOTE NA TA PAREIS KAI PSAXNEIS NA SE BROYN NA SOY TA DOSOYN ALLA...LAUOS MEROS DIALEKSES EEEEEEEEEEEEEE MA......MAKARONADA ENOO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Ανώνυμε Βλάκα. Τελικά είσαι κ. Έξυπνος Βλάκας. Η μακαρονάδα καρμποναρα,καρμποναρα; Μια υπενθήμηση. Ο Σοφός λαός μας λέει ότι οι πονηροί πονηρούς βλέπουν. Οπότε κατέληξα. Σε λένε κ. Πονηρό Βλάκα.

      Διαγραφή
    2. 12.30.
      εισαι σαν την κακια μαγισσσα Φωκα, μεταμφιεστηκες σε ανωνυμο, οταν ομως διαβαζει καποιος αυτη την σελιδα, πλαιων σε εχει μαθει.!!!Αντε, ας σου το συγχωρεσουμε, ετσι κι αλλιως ο εξαγριομενος εργατης λαος, οπως και στην Θρακη, θα σε κινηγησει...

      Διαγραφή
    3. Παντελής Σαββίδης

      Διαγραφή
    4. Αποφασίστε πιο φάντασμα κυνηγάτε. Τον Τόλη, τη Μαρία, τον Φωκά ή τον ανώνυμο. Μας έχετε μπερδέψει.

      Διαγραφή
  35. Sorry τα 06:09, 06:12 και 06:15 προορίζονταν για άλλη συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 05:19
    Προβοκάτορα (είμαι το φάντασμα του Φωκά). Ποιόν κυνήγησαν από τη Θράκη? Επειδή είδατε σε ένα βίντεο δύο ανθρώπους που δεν έχουν κώλο να φωνάξουν και να πουν το δίκαιο τους (ότι δεν έχουν δουλειά) εκεί που πρέπει, αλλά το λένε στην κάμερα, αυτό σημάνει ότι κυνήγησαν κάποιον από τη Θράκη? Προβοκάτορααααααααά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν εισαι ο κ. Φωκας, τοτε ζηταω συγνωμη απο αυτον.

      Καλα, δεν ειδα μονο 2 ανθρωπους, διπλα στο πανο. Προβοκατορες ειναι οσοι ζητανε δουλεια? Να σου πω, μαγοι ειναι αυτοι που ειναι βολεμενοι, που σιγα σιγα ολοκληρονουν τον παραγωγικο τους κυκλο και δεν καταλαβαινουν οτι η ζωη πλαιον ανηκει στους νεους .Κατι καθηγητες που θεωρουν τον εαυτο τους ξερολες . πρωτα ουτε καν δεχοταν το falsh smelting, μονο για κυανιο μιλουσαν τωρα ομως δεν μπορουν να το κρυψουν τωρα λενε ναι...αλλα.
      Να σου πω και αυτο. Εδω ο κοσμος ακομα πιστευειε σε ανωτερες δυναμεις που δεν τις βλεποι . Εσεις μπορειτε να δειτε αλλα προτιματε το πιστευω στην καταστροφη!!!

      Θυμασε το βιντεο οπου λεει ο "δικος" μας Τολης? Τι λεει, απο το 1988 που ακουσε για μεταλλεια, απο τοτε παρατησε τη δουλεια του, ΓΙΑΤΙ ΕΒΓΑΛΑΙ ΠΟΛΛΑ λεφτα. Και εγω αναρωτιεμε. (τοτε θα ηταν καμια 45 χρονων-50. Ζει απο τοτε με οικονομιες??? ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΣΑΣ ΧΡΙΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝ!!
      Εμεις οι νεοι πρεπει να ψαξουμε μονοι μας την αληθεια. Ζητηστε εκδρομη στα μεροι μας , ελατε να δειτε μονοι σας!! Ο κυριος Φωκας προτημαει το ονειρο του, ας ειναι , δεν υπαρχει ομως μονο αυτος. Φοβουντε την καταστροφη και πεφτουν στη παγιδα του ψεματος.
      Εδω στη Χαλκιδικη παιζουν αλλα συμφεροντα. Θελουν να πουλαν την γη σε Ρωσσους .. σε εσας τι παιζει? Εκει που ειναι τα μεταλλα ειναι πολυ μακρια απο κατοικιμενες περιοχες. Δλδ, εμεις που δουλευουμε απο το 73, τι παθαμε? Ας πουμε τα πλυντηρια της Ολυμπιαδας ειναι κοντα αλλα δεν φενοντε, εκτος αν θα πας να δεις απο κοντα.απο το κεντρικο δρομο για Αγιον ορος ειναι 2 χμ το χωριο και απο την αλλη πλευρα του δρομου στα 4 χμ ολο το εγοστασιο!!! Ελα να δεις το καλοκαιρι, τα καταπρασινα νερα, γεματες οι παραλιες!! Αλλα προτιματε την παραπληροφορηση με κατι μπουρδες οτι πεθαινουμε κιολας. Ετσι σας ψαρευουνε? Ειναι να μη διαμαρτηρεσε με τωσο ψεμα, ψεμα? Θα ρθει κανεις απο εσας να ψαξει την αληθεια , που δεν γνωριζουν αλλα πολεμανε την αναπτυξη?
      Απο το μαρτιο μαλλον ξεκιναει το νεο πληντηριο σε εμας. Ελατε, και μην εισαστε ερμεια της παραπληροφορησης. ΕΛΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ. ΑΥΤΟς ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ

      Διαγραφή
    2. http://www.egoldfields.com/egoldfields/en/operationsprojects/greece/olympias

      des poso makria -konta einai to ergostasio employthsmoy dld plyhtyria klp

      Διαγραφή
  37. Δείτε εδώ ποιος έφερε τον Τέλογλου στην Χαλκιδική. Πέρασε και από το γραφείο του Κούτρα πριν αποφασίσει να πάρει σοβαρά την καταγγελία του Τόλη. Και η αναφορά στο 12 και 15% του Α.Ε.Π. δε θυμίζει Εξάντα? Και η σπόντα ότι θα βοηθήσει να ξελασπώσουμε οικονομικά η εξόρυξη. Και στο 05:00 ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα είναι αιτία που δεν υπάρχει κτηνοτροφία και ούτε οικοπεδοφάγοι (λες και είναι κάποιος τρελός για να κάνει αυθαίρετο σε μεταλλευτική περιοχή) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώννυμος Jan 22, 2012 05:34 AM
      «Επίσης γιατί δε λές ότι το antigold κάλεσε τον Τέλλογλου στη Χαλκιδική, αλλά αυτός κάνοντας ρεπορτάζ στην περιοχή επι μια εβδομάδα, κατάλαβε τις μπαρούφες σας και σας γύρισε την πλάτη. Να τα λές όλα "Φωκά"... Δεν απευθύνεσαι σε ηλιθιόυς όπως νομίζει ο Τόλης και η παρέα του... »
      Ο Τόλης κάλεσε τελικά τον Τέλογλου στη Χαλκιδική?

      Διαγραφή
    2. Κατεβάστε από εδώ τον μεταλλευτικό κώδικα. Όπως είπε και ο Πάχτας για την Χαλκιδική Το ίδιο λέμε και εμείς. Είναι δικιά μας περιουσία δε θα τον πάρει το χρυσό κανείς.

      Διαγραφή
    3. Ρε τι λέει το λαμογιο ο Τελογλου μετά το 1,22 αφου το κράτος δεν παίρνει τίποτα!! Πως θα βοηθήσει η εξόρυξη στο να βγούμε από την κρίση λαμογια.

      Διαγραφή
    4. 12:48
      Στο 1:00 ερωτάτε από τη δημοσιογράφο «Γιατί είναι σημαντικό θέμα» Δείτε προσεκτικά τι απαντά. Ο άνθρωπος έκανε το ντοκιμαντέρ για να μας πει ότι η Χαλκιδική έχει στα σπλάχνα της αυτό που ξελασπώσει τη χώρα από τα χρέη. Και αυτό είναι ψέμα .Το κράτος δε θα πάρει τίποτα εκτός από την ασφάλιση των όποιων δουλέψουν εκεί. Θα τους δώσουμε και από πάνω επειδή είναι επένδυση. Δηλαδή θα μας πάρουν το χρυσό θα τους χρωστάμε και από πάνω

      Διαγραφή
    5. 01:38 Να συμπληρώσω, Δηλαδή θα μας πάρουν το χρυσό θα τους χρωστάμε και από πάνω θα μας αφήσουν τη γη κατεστραμμένη. Εκτός αν νομίζει κάποιος ότι θα κάνουν αποκατάσταση του χώρου.

      Διαγραφή
    6. Προσπαθώ να κατεβάσω το βίντεο και δε μπορώ. Ξέρει κανείς γιατί? Μπορεί να μου πει κάποιος πως μπορώ να το κατεβάσω?

      Διαγραφή
    7. 01:53
      Ο Σκάι δε σου δίνει δυνατότητα streaming. Αν έχεις πρόγραμμα που καταγράφει την οθόνη χρησιμοποίησε εκείνο. Το βίντεο το αντέγραψα και θα προτείνω να το προβάλουμε στην επόμενη ημερίδα που θα διοργανώσει το Μέτωπο.

      Διαγραφή
    8. 12.18.
      δεν γνωριζεις πως γινετε ενα ρεπορταζ? Γιατι ενα ρεπορταζ ητανε ολη η
      εκπομπη!! Ειχε ολες της πλευρες!!! τι ειπαι ο Τελογλου? Ωσω ειναι εκει κατω , δεν ειναι καν χρυσος...(στο τελος)

      12.36.
      εχεις κανα χρυσοβουλο οτι ειναι δικο σου το Παικο? μην λαικιζεις. ειναι ενα κρατικο διαμερισμα και αυτο. Το κρατος βαση μελετης περιβαλοντικων ορον θα αποφασισει αλλα και θα σας ανοιξει τα ματια.
      Και ξερεις πως, θα δειτε εμας!! Τοτε θα καταλαβεις τι βλακας ησαουνα με τη σημερινη σταση σου. γιατι εδω ο Τολης δεν μετραει!!!
      το λενε η 3 500 αιτησεις μονο για μεταλλεια και αλες 1500 θεσεις παρεμφερης απο ιδιωτες.

      12.48
      βλεπω οτι κατεχεις πολυ λιγα απο οικονομια.
      Υπαρχουν και αντισταθμικα, μην το ξεχνας.Γιαυτο λεει ο Παχτας, μη νομιζει η Αθηνα οτι θα μας τα παρει. Το πωσο , ειναι στο χερι του δημαρχου σας η σωστη διαπραγματευση.
      τιποτα δεν ειναι τζαμπα, αυτο μονο να καταλαβεις θα εισαι king.

      Διαγραφή
    9. Α ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ!!!!ΑΚΟΥ KING!!!ΠΗΓΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ!!!

      Διαγραφή
  38. 03:07
    O 12.48 εδω. Επειδή σε βλέπω πολύ διαβασμένο μπορείς να μας πεις και ποιόν έχουμε δήμαρχο γιατί εγώ έχω μπερδευτεί. Ο Μπαλάσκας ενω είναι σε αργεία κατεβαίνει στην Αθήνα ως δήμαρχος. Τον Κολώτσιο δεν τον άκουσα να λέει κάτι. Ποιός θα κάνει την διαπραγμάτευση ξέρεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Jan 30, 2012 03:07 AM ή Γλύφτη . Χρυσόβουλο από το Πάικο δεν έχω. Έχω όμως προίκα από τους προγόνους μου το Δύσωρο. Τους το έδωσε μαζί με τον μισό Εχέδωρο (τον άλλον μισό τον κράτησε για την πάρτη του γιατί του άρεσε πολύ το ποτάμι) κάποιος που τον έλεγαν Καραϊσκάκη. Και εσείς αντί για χρυσό θα πάρετε ότι πήραν οι τούρκοι από αυτόν. Τον _ουτσο μας. Δες ποιός είσαι Γλύφτη εδώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 03:07 προβοκάτορααααα.
    Μετά το 8ο λεπτό αυτού του βίντεο ο Δήμαρχος Παιονίας μας διαβάζει την επιστολή που του έστειλαν από το ΥΠΕΚΑ. Μετά το 10:36 ακούς εσύ να λέει ότι θα έχει ανταποδοτικά οφέλη ο δήμος μας. http://www.kilkisorama.gr/video/diafores-paragoges/1629-i-sinantisi-tis-2-12-2011-sthn-axioypoli-me-thema-ta-metalia.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δείτε το βίντεο εδώ Και προσέξτε τι γέλιο πέφτει όταν ο Δήμαρχος λέει ότι το ΥΠΕΚΑ ‘’επεξεργάζεται τα ανταποδοτικά οφέλη.

      Διαγραφή
    2. Λοιπον, παιδες, δεν ειχα την ευκαιρια να δω τον Εξαντα, το βρηκα το ειδα.
      Μονο ενα εχω να πω. τιποτα μα τιποτα απο αυτα που ειδατε στην Κολομβια και κλαψατε σαν την Μαρθα Βουτση, δεν ισχυει για τα δικα μας μεταλλεια. Σας εχει ξεφυγει οτι θα ανακοικλωνετε το νερο σε εμας???δεν το εμπεδωσατε,'η δεν σας συμφερει να το θυμυθητε!! Δειτε την μελετη, πωσο νερο θα χρυσιμοποιηθει απο αυτο που τρεχει ανεκμεταλευτο στη θαλλασα, (θαρρω 2%) Ξαναδειτε τον Τελογλου, δεν ειναι στην Γερμανια, εδω, Χαλκιδικη ειναι. το φραγμα γιατι γινετε??? τωρα πηρε το ΟΚ. Αν εσεις τον εαυτο σας συγκρινετε με τριτοκοσμο...μαλλον ετσι ειναι και τα μυαλα σας και η αντιλυψη σας.. Δεν ντρεποσαστε να συγκρινετε τον εαυτο σας με εκει? Ειδατε κανεναν με κινητο, οτι αυτοκινητο εχεις και PC???
      ο λαικισμος στο φορτε του μαζι με οικολογους και τον Τολη.!!χαχαχαχαχαχα
      Κι υστερα μας φταινε αλλοι για τα σκατα και αποσκατα της Ελλαδας...Τα ΜΥΑΛΑ σας φταινε!!!
      κι οπως ειπαι ενας παραπανω απο εσας αντιθετη πλευρα, λεω και εγω, δεν αξιζει κανεις να ασχολητε μαζι σας. Τζαμπα πηγε το σχολειο Αντε πατε στην εκκλησια, να σας φωτησει!!!

      Διαγραφή
  41. Μόλις γύρισα από την ημερίδα στο Κιλκίς. Να πω κάτι και αν θέλει κάποιος μου απαντά. Πόσο μεγάλη πουστιά έκαναν κάποιοι δικοί σας στο Τόλη και σας έχει τόσο άχτι? Τελικά δε θα κονομήσετε λαμόγια (ήθελα να πω του Αριστοτέλη αλλά τη φταίει ο άνθρωπος που του προέκυψαν κάτι συγχωριανοί και κοντοχωριανοί σαν εσάς). Θα χρησιμοποιήσω γνωστή διαφήμιση για να σας πω τα μαντάτα . Το χάσαμε και το Κιλκίς πατριώτη!!!
    Και μιας και θυμηθήκατε τη Μάρθα Βούρτση μη δείτε το βίντεο, όταν είναι έτοιμο, γιατί τέτοιο κλάμα θα ρίξετε. Παλιό λαμόγια του κερατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάνθρωπε μπάστα. Πολύ ενθουσιασμό βλέπω…χαλαρά!!! Έχει πολύ ανηφόρα ακόμη. Μη το επαναλάβεις γιατί θα σε πω προβοκάτορα. Απέραντα φιλικά.

      Διαγραφή
    2. Γεια σου Φωκα και μου ελειψες!!! το ενοω!!! προβοκατορας.. , αλλα δωστε μου αλλο παρατσουκλη. αυτο το εχει αλλο παιδι, που ειναι στην πλευρα σας. χαχα.

      Ωσω για σενα, κυριε που αναρωτιεσε τι του καναν του Τολη. Δ Ε Ν ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ , αυτο. Χανει το εδαφος με ολα ωσα κανει ο Παχτας , γιατι εκεινος τρεχει σαν τον παλαβο και ειναι παντα 1 βημα μπροστα και ολα του βγαινουν, λεω τωρα 'γω. τι ΕΣΠΑ, φραγματα, σημερα διαβαζαγια αλλη γεωτριση στην Μεγαλη Παναγια που παντα υπηρχε προβλημα με το νερο,(να το θυμασε, να μη λεσ οτι φταιναι τα μεταλλεια) ..και ολα αυτα υπερ των μεταλλειων αλλα πανω απο ολα για τοων κοσμο. Το ιδιο πραγμα κανει και για το Στανο. εκει παλι εχουν κατο αλλο μεταλλευτικο. Στη Βαρβαρα αλλο. Μας ευλοησε ο Θεος..(ελλα τωρα , σε πιραζω). Βλεπεις εχει και το κρατος με το μερος του, ειναι να μη σκαει?? Ο Τολης χανει.Καταλαβαινει οτι και με την οικονομικη κριση , ο κοσμος στρεφετε στα μεταλλεια και αυτοι που φενομενικα ηταν μαζι του, αλλα κανανε και αιτηση, χαχα. δεν ειναι λιγο να χανεισ το πιστευω σου ολοκληρης ζωης...
      Ελα τωρα, μη βριζεις λες και εισαι νταλικερης!!! το να εχω αλλη αποψη δεν σημενει οτι ειμαι λαμογιο!!

      Αντε, κυριε Φωκα , πες του κατι.
      ο Τολης λεει πολλες ανακριβιες, προσεξτε το , να μη σας εκθεσει!!!

      Αν το βιντεο που προαναγγγελεις ειναι απο την χαλκιδικη ,ΝΟ PROBLEM, αν ειναι apo Αργεντινη...παλι θα πω την εκφραση .. εχεστα. Tο ειπα και στην διαλεκτο της περιοχης . Και να σου πω, δεν τελειωσαμε. Το φεβρουαριο αλλοι 200 προσλαμβανοντε.

      Κυριε Φωκα, αυτα που εγραψε ο Τολης," Η θεσμική διάσταση και η πρακτική αποτίμηση της μεταλλειοκτησίας, με ειδική αναφορά στο Δήμο Αριστοτέλη της Χαλκιδικής"
      δεν το καταλαβες καλα, ... ειναι ενα νομισμα οπως καθε ενα , εχει 2 πλευρες!!!ξαναδοκιμασε. με καθαρο μυαλο , σαν να εισαι νομικος..?
      α, και δεν θα ξαναφυγεις? Θα αγνωουμε τους βριζοντες, εχουμε διαγογη εμεις.:D

      Διαγραφή
    3. 1.53
      vale google kai grapse ellhnika eksantas

      Διαγραφή
    4. 02:47 Στο Κιλκίς σου είπα ότι ήμουν. Από πια Χαλκιδική και Αργεντινή μου λες.
      Foka δίκαιο έχεις. Και δε το είπα για να φουσκώσω τα μυαλά κάποιων. Ξέρω ότι έχει ανηφόρα αλλά χάρηκα που ο κόσμος άρχισε να καταλαβαίνει και να συντάσσετε με το Μέτωπο.

      Διαγραφή
  42. eeee lipon "polites aristoteli" afou ehete dia8esi gia houmor ...afto na to kanete psinontas kourampiedes sto spiti sas kai ohi me tis dikes mas zoes kai tis zoes ton pedion mas :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ. ΦΑΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΣΟΥ(ΤΟΛΗ ΚΑΙ CIA). ΜΑΣΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΚΟΚΑ. ΠΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΚΑ-ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΝΕΨΕΙΣ KAI MHN ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥΣ. ΚΟΙΤΑ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΣ. ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. hahahahahahaahaha gia afto de milate gia kourampiedes sto spiti sas!!!!

      pedi tis periplanisis NAI!!!! pedi tis paraplanisis pote ... kai otan teliosis to psisimo me tous kourampiedes fonaxe ton toli kai Cia na tous alevrosoume :-)

      Διαγραφή
  44. Απόγονος του Αριστοτέλη1 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:23 μ.μ.

    Παληκάρια του ... Αριστοτέλη ο Θεός τιμωρεί όποιον θέλει να καταστρέψει το δημιούργημά Του τη γή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Απόγονε του στόλου, ένα είναι το μόνο σίγουρο, οτι εσύ δεν έχει θεό... Η ύβρις είναι δική σου, που τολμάς τον πιάνεις στο στόμα σου, για να μας δείξεις και θρησκευτικό συναίσθημα. Πιάσε κάτι άλλο βρε αδερφέ. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πρόχειρο; Σε θέμα αναφέρομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Απόγονος του Αριστοτέλη3 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:37 π.μ.

    Όταν λέω να προστατέψουμε τα δημιουργήματα του θεού εσύ βλέπεις βρισιά; Φαίνεται οτι αγνοείς τι έγινε στα Σόδομα και στα Γόμορα. Περί "στήλης άλατος" έχεις ακούσει ποτέ; Γιατί αμφισβητείς οτι μπορεί να τημωρήσει τους ασεβείς; Δεν είναι θέμα θρησκευτικού συναισθήματος αλλά μιας πραγματικότητας... Η εκκλησία που κατέρευσε μαζί με μερικά σπίτια στα μέρη σας είναι ήδη ένα δείγμα αυτού που μπορούν να πάθουν οι ασεβείς.
    Επειδή όμως βλέπω οτι οι συμμαχίσατε με το αντίθετο στρατόπεδο, "της καταστροφής", και δεν αισθάνεστε οτι απειλήσθε από την θεία του μέλλοντος δίκη, θα σας κάνω μια ερώτηση σκέψεως και κρίσεως, αλλά όμως αν δεν απαντήσετε θα σημαίνει οτι άδικα χάνετε το μέλλον των παιδιών σας με την παρούσα ενασχόλησή σας. Και τώρα το ερώτημα: Τι κέρδος θα έχετε εσείς ώς κάτοικοι "Αριστοτέλη" από την καταστροφή των βιολογικών χωραφιών μου στο Γερακαριό του Κιλκίς από τις ανοιχτού τύπου εξορύξεις μεταλλευμάτων; Και επί πλέον τι όφελος θα έχετε ως πολίτες της Χαλκιδικής αν εγώ "εκδιωχθώ" από το σπίτι μου και από το χωριό μου; Και επειδή μου αρέσει να καταλαβαίνω την ελληνική γλώσσα θέλω να μου εξηγήσεις εσύ που χρησιμοποιείς τη λέξη "στόλος" τι ακριβώς εννοείς μ' αυτό ή αν είναι κάποια ιδιωματική λέξη του Αριστοτέλη της Χαλκιδικής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΒΑΣΤΑΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΝΤΕΤΗΝ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΤΗΣ ΜΥΓΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΕΛΑΤΕ ΛΙΓΟ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΝΤΡΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
    Υ.Γ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΑΣ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΛΕΡΟΝΕΙ ΡΕ ΑΛΑΝΙΑ Ο ΚΟΝΤΟΣ Η Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΠ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΗΡΘΑΤΕ
    ,,,,,,,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.