Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή Φραγγίδη και άλλων Βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου με θέμα: «Καθολική απαγόρευση δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές»

Για άλλη μια φορά επειδή πονάει ένα δόντι, εμείς ετοιμαζόμαστε να κόψουμε το …κεφάλι.
Πληροφορούμαστε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προχωράει με Προεδρικό Διάταγμα, σε καθολική απαγόρευση της δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, ακόμη και σε σημερινά άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα και αγροτεμάχια.
Η αδυναμία της Πολιτείας να αντιμετωπίσει την αυθαίρετη δόμηση και η ανικανότητά της να προχωρήσει, για δεκαετίες -λόγω μιας απαράδεκτης γραφειοκρατίας- σε πολεοδόμηση περιοχών με πιεστικές ανάγκες, παράλληλα με την άνθηση μιας διαπλοκής, από τις πλέον κλασικές, των ελεγκτικών και μη μηχανισμών, με μεγάλα αλλά και μικρά συμφέροντα, συμπληρώνεται τώρα με μία αδιανόητη και αδικαιολόγητη απαγόρευση.
Εκατομμύρια περιουσίες απαξιώνονται. Οι ιδιοκτήτες τους, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες ευρωπαίοι πολίτες, εγκλωβίζονται και εξαπατώνται για άλλη μια φορά από το ελληνικό κράτος.
Ένας ολόκληρος κλάδος, από τους σημαντικότερους -αυτός της οικοδομής- που ήδη χειμάζεται από την οικονομική κρίση, δέχεται καίριο πλήγμα.
Μια νέα γενιά αυθαιρέτων ετοιμάζεται.
Επειδή, κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης θα ήταν αδιανόητο, με ένα Προεδρικό Διάταγμα, όσο αγνές και αν είναι οι προθέσεις των συντακτών του, να εκμηδενιστεί η περιουσία εκατομμυρίων ιδιοκτητών και να πληγεί καίρια η μέση ελληνική οικογένεια, ζητούμε την απόσυρσή του και εάν η Κυβέρνηση επιμένει, να έρθει στη Βουλή ανάλογη νομοθετική ρύθμιση ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να τοποθετηθούμε και ανάλογα να ψηφίσουμε.
Με εκτίμηση,
Οι Βουλευτές
Βαρδίκος Πυθαγόρας
Αγάτσα Άρια
Αρβανιτίδης Γιώργος
Βούρος Γιάννης
Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα
Γρηγοράκος Λεωνίδας
Δαμιανάκης Ευτύχιος
Εμινίδης Σάββας
Ζωίδης Νικόλαος
Θεοχάρη Μαρία
Καρύδης Δημήτριος
Κασσάρας Γεώργιος
Κατρίνης Μιχαήλ
Κεγκέρογλου Βασίλειος
Κεφαλίδου Χαρά
Κουσελάς Δημήτριος
Λαφαζάνης Αργύρης
Μαργιέλης Σπυροπάνος
Μερεντίτη Αθανασία
Μοσχόπουλος Σπυρίδωνας
Μπατζελή Αικατερίνη
Παντούλας Μιχαήλ
Παπαθανάση Αφροδίτη
Παπουτσής Δημήτριος
Παρασύρης Φραγκίσκος
Ρήγας Παναγιώτης
Σκραφνάκη Μαρία
Στασινός Παύλος
Τζελέπης Μιχαήλ
Τόγιας Βασίλειος
Τσουρή Ελπίδα
Φαρμάκη-Γκέκη Αικατερίνη
Φραγγίδης Γεώργιος
Χάϊδος Χρήστος
Χαντάβας Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.