Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς ο Περικλής Κολότσιος

Αναπληρωτής Δήμαρχος στο Δήμο Κιλκίς, λόγω της αργίας του Βαγγέλη Μπαλάσκα, αναλαμβάνει από σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος Περικλής Κολότσιος. Αυτό αποφασίστηκε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς που συνήλθε με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Ειδικότερα, η Πρόεδρος του δ.σ. Καλλισθένη Πάκα ενημέρωσε το σώμα ότι η σχετική απόφαση αργίας κοινοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δήμαρχο Κιλκίς και αμέσως πάρθηκε η απόφαση για σύγκληση του συμβουλίου όσο το δυνατόν νωρίτερα προκειμένου να συνεχισθεί η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Σε ό,τι αφορά την διαδικασία, αυτή τηρήθηκε έτσι όπως ο νόμος προβλέπει. Πρώτοι ρωτήθηκαν για το αν επιθυμούν να αναπληρώσουν το Δήμαρχο Κιλκίς και οι επτά Αντιδήμαρχοι, οι οποίοι και αρνήθηκαν, και στη συνέχεια οι πρώτοι σε σταυρούς δημοτικοί σύμβουλοι που επίσης αρνήθηκαν. Την θέση του Δημάρχου αποδέχθηκε όταν ήρθε η σειρά του ο δημοτικός σύμβουλος Περικλής Κολότσιος.
Αναπληρωτής αναπληρωτή Δημάρχου αναλαμβάνει ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Κώστας Παπαδόπουλος.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι παρατάξεις με επικεφαλής τους Τάκη Τερζίδη και Νίκο Αφεντουλίδη αποχώρησαν από το συμβούλιο, ο μεν πρώτος κάνοντας λόγο για απαξίωση του δ.σ. και ο δεύτερος για διαδικαστικά θέματα. Πριν την αποχώρησή του, ο Τ. Τερζίδης σημείωσε ότι το μέτρο της αργίας είναι το δυσμενέστερο μέτρο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ότι θα πρέπει αυτό να εφαρμόζεται με τελεσίδικη απόφαση, καθώς και ότι την επιλογή και την ευθύνη για το πρόσωπο του αναπληρωτή Δημάρχου την έχει στην ουσία η πλειοψηφία. 
Σημειώνεται ότι ο Περικλής Κολότσιος θα κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Δημάρχου
μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του Ευ. Μπαλάσκα, που έχει οριστεί για τις 28 Φεβρουαρίου 2012.

Δήλωση Περικλή Κολότσιου

"Με τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κλείνει τυπικά ένας κύκλος, που τα τελευταία χρόνια απασχολεί την τοπική κοινή γνώμη και την κοινωνία μας. Ταυτόχρονα αρχίζει η τελική ευθεία, μέχρι την οριστική ξεκαθάριση του θέματος, ώστε να αποκατασταθεί η τάξη καθώς και η ηθική υπόσταση και το κύρος του ανθρώπου στο πλευρό του οποίου πολιτεύομαι κι εγώ τα τελευταία 10 περίπου χρόνια.
Με τη διαδικασία που ορίζει ο νομοθέτης καλούμαι από σήμερα να αναπληρώσω το δήμαρχό μας Βαγγέλη Μπαλάσκα μέχρι την οριστική ετυμηγορία της Δικαιοσύνης, η οποία σύντομα καλείται να ξεκαθαρίσει πλήρως την υπόθεση, αφαιρώντας κάθε σκιά και ακυρώνοντας κάθε κατηγορία εναντίον του επικεφαλής της παράταξης και της δημοτικής αρχής, ενός ανθρώπου που από το 2002 και συνεχώς μέχρι σήμερα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των συμπολιτών του, μέσα από σαφή εκλογική επικύρωση. Ενός ανθρώπου που με τιμά με την φιλία του και την εμπιστοσύνη του τόσο ως Νομάρχης όσο και ως Δήμαρχος.
Προσωπικά αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω δημόσια τόσο τον ίδιο όσο και όλους τους συναδέλφους μου παλαιότερα στο Νομαρχιακό και τώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ελπίζω δε, να φανώ αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης, ώστε στο τέλος αυτής της σύντομης, ελπίζω διαδρομής η επιλογή του επικεφαλής και των συναδέλφων μου να αποδειχτεί δικαιωμένη. Παράλληλα προσωπικά ελπίζω να διαψεύσω τις ετικέτες κάποιων βιαστικών συμπολιτών μου περί αχυρανθρώπου, μαριονέτας, κτλ.
Aγαπητοί συνάδελφοι στην προσπάθειά μου αυτή ζητώ την αρωγή σας με βάση το δεδομένο ότι η προσπάθειά μας έχει κοινό στόχο το καλό του τόπου.
Βασίζομαι στην εποικοδομητική βοήθειά σας όπως βασίζομαι στη άριστη συνεργασία με τους δοκιμασμένους αντιδημάρχους, το σεβαστό διαπαραταξιακό προεδρείο μας και φυσικά σε όλα τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου μας. Εξυπακούεται βέβαια, ότι κύριος αρωγός στα έκτακτα καθήκοντα που αναλαμβάνω σήμερα θα είναι ο ηγέτης της παράταξής μας Βαγγέλης Μπαλάσκας.
Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι σε όλους υγεία και δύναμη για το δύσκολο και απαιτητικό έργο μας. Καλή χρονιά σε όλους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.