Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Έτσι το βλέπει ο γερμανικός τύπος: "Οι τράπεζες προετοιμάζονται για μια χρεοκοπία της Ελλάδας"

Εκτενείς οι αναφορές του γερμανικού τύπου στη διακοπή των διαπραγματεύσεων για το κούρεμα του ελληνικού χρέους (PSI) και φυσικά στην υποβάθμιση μιας σειράς χωρών της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και η Γαλλία. Με τίτλους όπως «Οι τράπεζες προετοιμάζονται για μια χρεοκοπία της Ελλάδας» (FTD) και «Κίνδυνος για το ελληνικό χρέος» (Handelsblatt) ο γερμανικός τύπος σχολιάζει σήμερα τις δύσκολες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιωτών πιστωτών.
Η γερμανική έκδοση των Financial Times παρατηρεί: «Πολλοί επενδυτές θεωρούν δεδομένο εδώ και καιρό ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Όμως οι χώρες της ευρωζώνης και οι ιδιώτες πιστωτές καταβάλλουν προσπάθειες να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών με τη βοήθεια ενός δεύτερου πακέτου οικονομικής βοήθειας. Στόχος ένα κούρεμα 50%.
Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt επισημαίνει: «Σκληραίνουν τα μέτωπα μεταξύ ιδιωτών πιστωτών και ελληνικής κυβέρνησης. Την Τετάρτη θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις που διακοπήκαν χωρίς αποτέλεσμα την περασμένη Παρασκευή. Ιδίως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άσκησε παρασκηνιακά πιέσεις για χαμηλότερα επιτόκια στα νέα ομόλογα αναφέρουν πληροφορίες από Αθήνα και Βερολίνο. Λέγεται μάλιστα ότι το Βερολίνο τάσσεται υπέρ ενός επιτοκίου κάτω από 3% έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Το ελληνικό κράτος δεν λειτουργεί πια….Στην Ελλάδα αναφέρεται σε άρθρο του και το περιοδικό Der Spiegel: «Μάθημα από τη Μυτιλήνη», είναι ο τίτλος, ενώ στον υπότιτλο διαβάζουμε: «….Τι βοηθούν νέα δάνεια και κούρεμα όταν το κράτος στο σύνολό του δεν λειτουργεί πια»;
Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει: «Η ανεργία έχει φθάσει σε ύψος ρεκόρ, στο 18% και η οικονομία θα συρρικνωθεί φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά κατά 7% σύμφωνα με τους Βρετανούς οικονομολόγους του Economist Intelligence Unit. Ως προς την ανταγωνιστικότητα η Ελλάδα καταλαμβάνει σταθερά μια από τις τελευταίες θέσεις στην κατάταξη Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ίσως ο λόγος να είναι ότι για να ιδρύσεις μια επιχείρηση υπάρχουν 120 διαφορετικοί δρόμοι. Στην Ελλάδα χρειάζονται 6 μήνες για αυτό που στη Βουλγαρία απαιτεί 5 μέρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.