Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ν. Σηφουνάκης: Καμία παράταση για τα πρόστιμα των αυθαιρέτων

«Δεν προβλέπεται η περαιτέρω επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των προστίμων καθότι αυτό συνδέεται με συγκεκριμένους δημοσιονομικούς στόχους», δήλωσε ο αναπλ. υπουργός Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκης, απαντώντας στη βουλή σε ερώτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλου αναφορικά με την έκπτωση στην εφάπαξ καταβολή του προστίμου και την αύξηση των δόσεων προκειμένου να προσέλθουν - για ρύθμιση - οι ιδιοκτήτες και να εισπράξει το Κράτος.
Ο κ. Σηφουνάκης σημείωσε οι διατάξεις του Ν. 4014/2011, αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού του ενιαίου ειδικού προστίμου αυθαιρέτου και τον τρόπο της καταβολής του, «είναι σαφής και έχουν γενική εφαρμογή. Για την κατοικία έχουμε ήδη αυξήσει τους μήνες αποπληρωμής του προστίμου από 30 σε 36. Δεν προβλέπεται η περαιτέρω επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των προστίμων καθότι αυτό συνδέεται με συγκεκριμένους δημοσιονομικούς στόχους. Επιπρόσθετα, για την εφάπαξ καταβολή του προστίμου, έχουμε ήδη προβλέψει έκπτωση της τάξης του 20%.
Προσέθεσε ότι «η ρύθμιση των αυθαιρέτων δεν έγινε με οριζόντιο τρόπο - ως προς τον υπολογισμό των προστίμων. Στην προσπάθειά μας να προσεγγίσουμε μια αντικειμενική πραγματικότητα, λαμβάνουμε υπόψη πολλά κριτήρια όπως το κοινωνικό (π.χ. πρώτη ή δευτερεύουσα κατοικία), το οικονομικό (π.χ. την τιμή ζώνης του τετραγωνικού), το είδος, αλλά και την έκταση της ίδιας της αυθαιρεσίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.