Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Νέα ρύθμιση για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Ευνοϊκή ρύθμιση για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο. Προβλέπει ότι οφειλέτες οι οποίοι δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης ή έχουν χάσει το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε κάποια μπορούν να έχουν μία ακόμα ευκαιρία. Προϋπόθεση είναι να καταβάλλουν ανελλιπώς από την 1η/1/2012 και εφεξής τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τη δημοσίευση του νόμου (δηλαδή μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου).
Μπορούν:
Α) Να υπαγάγουν τις οφειλές τους σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού με έκπτωση 30%επί των πρόσθετων τελών της κεφαλαιοποιημένης στις 31/12/2011 οφειλής τους. Αν υποβάλουν αιτήσεις μετά την παραπάνω ημερομηνία, δεν δικαιούνται την έκπτωση.
Β) Να προχωρήσουν σε κεφαλαιοποίηση της οφειλής και σε καταβολή της σε μηνιαίες ή διμηνιαίες δόσεις, έχοντας την ανάλογη έκπτωση επί των προσαυξήσεων και των προστίμων:
* Για εφάπαξ ή έως 3 δόσεις έκπτωση 100%.
* Από 4 έως 6 δόσεις έκπτωση 75%.
* Από 7 έως 9 δόσεις έκπτωση 50%.
Κυνηγητό για τους οφειλέτες
Με ρύθμιση στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι μπορεί να ασκηθεί δίωξη για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία άνω των 150.000 ευρώ. Χρόνος τέλεσης του αδικήματος θεωρείται το χρονικό διάστημα από την παρέλευση μηνός από τότε όπου οι ασφαλιστικές εισφορές έγιναν απαιτητές. Η ποινική δίωξη ασκείται από τον εισαγγελέα πρωτοδικών. Η πράξη μπορεί να κριθεί ατιμώρητη αν το ποσό που οφείλεται εξοφληθεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε οποιονδήποτε βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.