Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Σημεία τοποθέτησης του γραμματέα του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του κινήματος

Η σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, έρχεται σε συνέχεια της ευρείας συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, με αντικείμενο την πορεία της χώρας, της κυβέρνησης και φυσικά την πορεία της παράταξης μας.
Έγινε μια πρώτη συζήτηση, για όλα αυτά τα ζητήματα, συζήτηση η οποία θα πρέπει να συνεχιστεί συντεταγμένα στα όργανα του Κινήματος μας. Θα τα δούμε όλα αυτά στην διάρκεια της συνεδρίασης.
Δεν θα σας κουράσω. Τις δικές μου θέσεις για τα ζητήματα που μας απασχολούν τις έχω καταθέσει, είναι γνωστές.
Θέλω όμως να σταθώ σε κάτι άλλο. Οι μέρες που πέρασαν, μας έδωσαν την ευκαιρία να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στην επικοινωνία με δικούς μας ανθρώπους, αλλά και με ανθρώπους που αποτελούν, αυτό που θα ονόμαζα, διαχρονική βάση του Κινήματος μας και όχι μόνο.
Η βάση μας, δεν υπάρχει αμφιβολία, εκφράζει την αγωνία της για το μέλλον της χώρας
παρακολουθεί ανήσυχη τις εξελίξεις στην οικονομία,
εκφράζει την ανασφάλεια της για το μέλλον που έρχεται,
εκφράζει όμως και την ανησυχία της και για την πορεία του ΠΑΣΟΚ,
έχοντας επίγνωση και των ιστορικών στιγμών που διανύουμε και της βαρύτητας των αποφάσεων που καλούμαστε να πάρουμε για το Κίνημα μας.
Από μας, ζητούν το αυτονόητο.
Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
Να αποφασίσουμε με γνώμονα το συμφέρον της χώρας αλλά και της παράταξης μας.
Και φυσικά να δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους, ενωμένοι, την επερχόμενη εκλογική μάχη.
Οι προβληματισμοί που εκφράζονται έχουν να κάνουν
-Με την απόδοση ευθυνών στη ΝΔ και στην καταστροφική της διακυβέρνηση. Με το πώς δηλαδή φτάσαμε μέχρι εδώ. Γιατί η κριτική για την πορεία μας, δεν μπορεί να μην λαμβάνει υπόψη την αφετηρία της προσπάθειας μας. Αφετηρία μας, ήταν η άκρη του γκρεμού. Μην το ξεχνάμε αυτό.
-Με την στάση μας απέναντι στην διετή μας διακυβέρνηση. Καλή και άγια και απαιτούμενη η αυτοκριτική αλλά γεμίζει το ένα ζύγι της ζυγαριάς. Στο άλλο έχουμε την υποχρέωση να βάλουμε αυτά τα οποία πετύχαμε. Και δεν πετύχαμε μόνο να κρατήσουμε τη χώρα όρθια. Δρομολογήσαμε αλλαγές που δεν είχαν γίνει για χρόνια.
-Με το πολιτικό και ιδεολογικό μας στίγμα και φυσικά την νέα πρόταση μας για την πορεία και το μέλλον της χώρας. Την πρόταση μας
για την ανόρθωση της οικονομίας μας
για την ανάπτυξη, όχι ως αόριστη αναφορά αλλά αναφορά με συγκεκριμένο περιεχόμενο για κάθε περιφέρεια της Ελλάδας. Περιεχόμενο με στοχευμένες αναπτυξιακές και κοινωνικές προτεραιότητες που θα επιφέρουν ορατά αποτελέσματα στην προσπάθεια να οδηγηθούμε στην έξοδο από την ύφεση και στο κλείσιμο του κύκλου της κρίσης,
για την πολιτική που θα αναγκάσει τις τράπεζες να δώσουν ρευστότητα στην αγορά, αφού επί της ουσίας τελούν υπό το καθεστώς ενίσχυσης από το κράτος
για την πολιτική προστασίας των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται από την κρίση και αδικήθηκαν από το επείγον των αποφάσεων μας για τη σωτηρία της χώρας
Φυσικά η βάση μας αλλά και όλοι οι Έλληνες πολίτες ζητούν να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την κατοχύρωση της διαφάνειας παντού και την σύγκρουση με τη διαφθορά και όσους θέλουν να κρατούν σε ομηρεία το πολιτικό σύστημα. Σύγκρουση όχι σε επίπεδο γενικών αναφορών αλλά με ονοματεπώνυμα.
Αγαπητοί σύντροφοι
Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ ζητά επιχειρήματα και ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις. Δεν θέλει ούτε αναθέματα ούτε την αναπαραγωγή των επιχειρημάτων των αντιπάλων μας.
Ζητά από τον καθένα να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Αντιδρά στη μεταφορά της δικής μας ευθύνης και μάλιστα κατόπιν εορτής σε άλλους.
Με λίγα λόγια μας ζητά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η χώρα, οι πολίτες, η ιστορία του Κινήματος μας.
Σε αυτή την υποχρέωση καλούμαστε να ανταποκριθούμε μια σήμερα.
Σε πείσμα των καιρών, παραμένω αισιόδοξος.
Το μέλλον αυτής της χώρας, δεν μπορεί να σχεδιαστεί ερήμην, όπως θέλουν κάποιοι, της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.
Το στοίχημα το κρατάμε στα χέρια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.