Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Δημ. Ρέππας: Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο δημόσιο

"Θέμα απολύσεων δεν υπάρχει. Στην ατζέντα που διαμορφώνει αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο υπουργός, πολιτική απολύσεων δεν υπάρχει", δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενημερώνοντας για τις πολιτικές του υπουργείου του στη δημόσια διοίκηση. Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο κ. Ρέππας και για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "η πολιτική αυτή έκλεισε τον κύκλο της, δεν μπορεί να δοθεί παράταση".
"Θα ήταν στα όρια του γελοίου όσοι είναι 53 χρονών, αυτόματα να μπαίνουν σε συνταξιοδοτικό καθεστώς και να εξέρχονται από το δημόσιο. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Αυτή η πολιτική με τα όποια αποτελέσματα της, έφτασε στο όριο της. Δεν αντιλαμβάνομαι την κριτική που γίνεται για τον αριθμό των υπαλλήλων που αποχώρησαν", επεσήμανε και πρόσθεσε:
"Τέτοιες πολιτικές δεν μπορούμε να τις εξετάζουμε μόνο με οικονομικά κριτήρια. Από δημοσιονομικής άποψης δεν περιμέναμε κάτι σπουδαίο. Δύο ήταν τα βασικά κριτήρια. Το ηλικιακό και η εγγύτητα ως προς την σύνταξη. Οριζόντιες πολιτικές δεν μπορούν να ισχύσουν αμερόληπτα και δεν μπορούν να γίνουν δεκτές. Δεν μπορεί να οδηγηθούμε σε λειτουργική κατάρρευση του κράτους από την αποχώρηση έμπειρων στελεχών".
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.