Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ: «Τα φαινόμενα παιδοφιλίας χρήζουν σοβαρής προσοχής»

Για μία ακόμη φορά η ελληνική κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με φαινόμενα παιδοφιλίας και σεξουαλικής παρενόχλησης νέων ανθρώπων και ιδιαίτερα μαθητών. Δυστυχώς, το τελευταίο συμβάν έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά παρόμοιων τραγικών γεγονότων που έχουν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Πριν από λίγους μήνες, δύο περιστατικά παιδεραστίας είδαν το φως της δημοσιότητας, με πρωταγωνιστές έναν καθηγητή Φυσικής Αγωγής και έναν προπονητή - παιδεραστή. Στα μέσα Δεκεμβρίου σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ μαθητών και Λίβυων μεταναστών κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στη Θεσσαλονίκη, όπου οι Λίβυοι αντί να τιμήσουν την φιλοξενία και τη δωρεάν παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών, παρενόχλησαν μαθήτριες. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και το περιστατικό με τη δασκάλα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από δημοτικό σχολείο της Κρήτης, η οποία μέσω κοινωνικού μέσου δικτύωσης προσέγγιζε ανήλικους μαθητές μεταξύ 10 και 15 ετών.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά αρκετά, έρχεται ο νέος Κανονισμός Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (αρ. 2611/8/11/2011), βασισμένος σε σχετικές διατάξεις του Υπουργείου Υγείας, που δικαιολογεί αναπηρία ακόμα και σε άτομα με διαστροφές όπως η παιδοφιλία, ο σαδομαζοχισμός και ο φετιχισμός, αλλά και με προβλήματα όπως η παθολογική εξάρτηση από τα τυχερά παιχνίδια και η κλεπτομανία.
Ο κανονισμός αυτός κρίνεται τόσο από την ηθική και κοινωνική όσο και από την οικονομική διάσταση απαράδεκτος, και αποδεικνύει για ακόμα μία φορά τις σημαντικές ευθύνες της γενιάς που κυβερνά τη χώρα και την έχει οδηγήσει σε τέτοια κατάσταση.
Σε μια εποχή γενικευμένης οικονομικής δυσπραγίας και διάλυσης κάθε έννοιας κοινωνικού ιστού και συνοχής, με ιδιαίτερα βαριές επιπτώσεις για τους νέους σε όλα τα επίπεδα (οικονομικά, κοινωνικά, ψυχολογικά), χρειάζονται άμεσα λύσεις που δεν θα επιδεινώνουν την κατάσταση. Έτσι, η Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση (Μ.Α.ΚΙ.) και η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας προτείνουμε μια σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση στο βαθμό του δυνατού αυτού του ευαίσθητου προβλήματος:
· Υποχρεωτική διεξαγωγή μαθημάτων «σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης», όπως πάγια προτείνουμε.
· Υποχρεωτικές συναντήσεις/συνεδρίες, ανά τακτά διαστήματα, με ειδικούς επιστήμονες (σχολικοί ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, παιδοψυχίατροι) στα σχολεία και συζήτηση θεμάτων σωματικής και ψυχικής υγείας των μαθητών.
· Αυστηρότερο πλαίσιο διεξαγωγής των σχολικών εκδρομών και καθεστώς επιτήρησης των δραστηριοτήτων των μαθητών.
· Δωρεάν παροχή νομικής αρωγής από το κράτος προς τους μαθητές που υπήρξαν θύματα παρενόχλησης.
· Άμεση απόλυση και απαγόρευση εκ νέου πρόσληψης σε θέσεις εργασίας σχετικές με την εκπαίδευση και την παιδική μέριμνα ατόμων που έχουν παρενοχλήσει ή έχουν διαγνωστεί ως παιδόφιλοι ή επιδειξιομανείς.
· Απόσυρση των επιδομάτων προς τους παιδόφιλους και τους επιδειξιομανείς.
· Εξομοίωση της παιδοφιλίας με τη διάπραξη βιασμού, με όλες τις νομικές συνέπειες που η τελευταία επιφέρει.
· Υποχρεωτική έκτιση της ποινής των καταδικασθέντων για παιδοφιλία και παρενόχληση ανηλίκων, χωρίς δυνατότητα μείωσης της.
· Υποχρεωτική παρακολούθηση από εξειδικευμένο ψυχιατρικό προσωπικό και λήψη θεραπευτικών μέτρων για τους δράστης τέτοιων περιστατικών, με δικά τους έξοδα.
· Δυνατότητα δημοσίευσης του ονόματος και της φωτογραφίας των δραστών σε περίπτωση που έχει προηγηθεί τέλεση αυτόφωρου εγκλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.