Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ: «Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος»: τιμητική αναγνώριση μεταποιητικών επιχειρήσεων που ξεχώρισαν τη χρονιά που μας πέρασε

Σε αναγνώριση του σημαντικού έργου που επιτελεί ο επιχειρηματικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας ο ΣΒΒΕ σε συνεργασία με την οικονομική εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ ανέλαβαν μια νέα πρωτοβουλία βράβευσης των μεταποιητικών επιχειρήσεων της περιοχής με τίτλο: «Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος».
Μέσω της πρωτοβουλίας το μήνυμα που ο ΣΒΒΕ θέλει να δώσει έχει μεγάλη σημειολογική σημασία. Ο ΣΒΒΕ δεν θέλει να αναδείξει τον καλύτερο από τους καλύτερους. Αυτό που θέλει να δείξει είναι ότι υπάρχει ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ και ότι υπάρχει Ελληνική Παραγωγή. Έτσι, μέσα απ΄αυτόν το διαγωνισμό αυταπόδεικτα μπορεί η μεταποίηση να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια για την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής οικονομίας. Πάγια θέση του ΣΒΒΕ είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε και με κάθε τρόπο να στηριχθεί η μεταποίηση από την κυβέρνηση και γενικά από όλο το πολιτικό σύστημα. Ο ΣΒΒΕ πιστεύει ότι η μεταποίηση πρέπει να μπει και πάλι στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής, στο επίκεντρο της αναπτυξιακής διαδικασίας.
Γι΄αυτό ο Σύνδεσμός έχει αναπτύξει θέσεις και προτάσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας και για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, που θα μπορούσαν να έχουν το γενικό τίτλο «άμεσες λύσεις για την πραγματική οικονομία».
Σε κάθε περίπτωση ο ΣΒΒΕ πιστεύει ότι θα πρέπει άμεσα να προστατευθεί ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας και η μεταποιητική δραστηριότητα στη χώρα μας όχι πλέον με υποσχέσεις αλλά με έργα.
Δεν υπάρχουν άλλες αντοχές στις επιχειρήσεις. Η χώρα χρειάζεται τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν την ψυχολογία όλων και θα μας κάνουν να νιώσουμε ότι μπορούμε να προοδεύσουμε.
Γι΄αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανάδειξη έστω και την ύστατη στιγμή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ. Απώτερος στόχος είναι να αναδειχθεί η μεταποιητική επιχειρηματική δραστηριότητα που σε πολύ δύσκολους καιρούς βάλλεται αδιακρίτως αλλά τελικά καταφέρνει να επιβιώσει και να δείξει το δρόμο της ανάπτυξης μέσα απ΄ τη σκληρή δουλειά σε όλη την Ελληνική κοινωνία.
Οι εταιρείες που θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου και ώρα 20.00, σε αίθουσα του ξενοδοχείου The Met της Θεσσαλονίκης, είναι:
· Βραβείο «Γυναίκα Επιχειρηματίας»:
- κα Ελένη Προίκα - ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΡΟΙΚΑΣ ΑΕ
· Βραβείο «Εξωστρέφειας»:
- KLEEMANN HELLAS ABEE,
- PELOPAC ABEE
· Έπαινος «Εξωστρέφειας» :
- ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ – ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΘΡΑΚΗΣ ΑΒΕΕ
· Βραβείο «Καινοτομίας»:
- EPSILON NET AE
· Έπαινος «Καινοτομίας»:
- ΙΩΝΙΚΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΑΕ
· Βραβείο «Περιβάλλον»:
- ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΑΕ,
- ΔΡΟΜΕΑΣ – ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΒΕΕΑ
· ‘Επαινος «Περιβάλλον» :
- AGRITEX ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
· Βραβείο «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης»:
- Α.ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ,
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ
· Βραβείο «Ηπείρου»:
- ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ ΑΕ – ΒΙΚΟΣ ΑΕ
· Βραβείο «Δυτικής Μακεδονίας»:
- ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ ΑΕ
· Βραβείο «Κεντρικής Μακεδονίας»:
- PALAPLAST AE,
- ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΑΕ
· Βραβείο «Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης»:
- ΛΑΝΤΣΙΟΝ ΜΗΤ ΕΒΡΟΥ ΑΕ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ABEE,

Για την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων συγκροτήθηκε επιτροπή στην οποία συμμετείχαν:
1. ο κ. Μόσχος Βοϊτσίδης, Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης,
2. ο καθηγητής κ. Κώστας Γραμμένος, Πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος,
3. ο κ. Γιώργος Καλοφωλιάς, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΞΠΡΕΣ Καλοφωλιάς
4. ο κ. Δημήτρης Λακασάς, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος,
5. ο κ. Νικόλαος Πέντζος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, και,
6. ο κ. Γιάννης Χατζηδημητρίου, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Στην τελετή απονομής των Βραβείων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑΣ η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.
Στην τελετή θα παραστεί και θα βραβεύσει τις επιχειρήσεις ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.