Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη

Αναφορικά με την διεξαγόμενη έρευνα στη Θεσσαλονίκη για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ανακοινώνονται τα εξής, σχετικά με τη συμβολή του στην διερεύνηση των παραπάνω υποθέσεων:
Στις 26-5-2011 δόθηκε σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας, για συνδρομή στο 3ο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, περί άρσης του φορολογικού απορρήτου των οικονομικών στοιχείων συγκεκριμένων προσώπων.
Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας συνέλεξε άμεσα από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) τα στοιχεία που της ζητήθηκαν και τα παρέδωσε στα γραφεία της σε εντεταλμένο αστυνομικό.
Στις 29-7-2011 η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας παρέδωσε στην Ελληνική Αστυνομία, μετά από αίτημά της την ίδια μέρα, στοιχεία που αφορούσαν βεβαιώσεις κερδών της ΟΠΑΠ ΑΕ για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.
Επιπλέον συμπληρωματικά στοιχεία, παρέδωσε το ΣΔΟΕ σε εντεταλμένους αστυνομικούς στις 8-8-2011, 10-8-2011, 17-8-2011, 6-9-2011, 23-9-2011 και 30-11-2011, ενημερώνοντας παράλληλα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Ήδη, ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννης Διώτης διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για την διερεύνηση της νομιμότητας χορήγησης βεβαιώσεων κερδών της ΟΠΑΠ ΑΕ.
Υπενθυμίζεται ότι πέραν των ερευνών που διεξάγει ως διωκτική αρχή, το ΣΔΟΕ συνδράμει άμεσα τις προσπάθειες κάθε άλλης διωκτικής αρχής και επικουρεί πάντα την ελληνική Δικαιοσύνη, με αυτονόητο σεβασμό στους χειρισμούς της. Στο πλαίσιο αυτό, το ΣΔΟΕ συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και κάθε συναφούς έκνομης δραστηριότητας, με στόχο την αποκατάσταση και εμπέδωση του αισθήματος δικαιοσύνης στην ελληνική κοινωνία και πίστης ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Αυτό αφορά και στελέχη του ίδιου του ΣΔΟΕ, εφόσον παραβιάζουν το νόμο και το καθήκον τους. Και αυτό φάνηκε και στις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.