Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ο Βασίλης Φλωρίδης επικεφαλής ανεξάρτητης αρχής

Επικεφαλής της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων τοποθετήθηκε ο κιλκισιώτης αντεισαγγελέας Εφετών Βασίλης Φλωρίδης, έπειτα από έγκριση που δόθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Κατά την ακρόαση και διατύπωση γνώμης από τα μέλη της Επιτροπής για την καταλληλότητα των προτεινομένων από τους υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εσωτερικών, Υποδομών και Υγείας για διορισμό στις θέσεις του προέδρου, του αντιπροέδρου και των μελών της Αρχής, καθώς και των αναπληρωτών τους, τον κ. Φλωρίδη ενέκριναν το ΠΑ.ΣΟ.Κ., η Ν.Δ. και το ΛΑ.Ο.Σ., ενώ Κ.Κ.Ε. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δήλωσαν «παρών» (για τα υπόλοιπα μέλη της Αρχής η Ν.Δ. δήλωσε «παρών»).
Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων έχει σκοπό την ανάπτυξη και προαγωγή της εθνικής στρατηγικής, πολιτικής και δράσης στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων, καθώς και τη διασφάλιση της διαφάνειας, αποτελεσματικότητας, συνοχής και εναρμόνισης των διαδικασιών ανάθεσης και εκτέλεσης των δημοσίων συμβάσεων προς το εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο. Προσβλέπει στη διαρκή βελτίωση του νομικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, καθώς και τον έλεγχο της τήρησής του από τα δημόσια όργανα και τις αναθέτουσες αρχές.
Επίσης, η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων απολαύει λειτουργικής ανεξαρτησίας, διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας και δεν υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία από κυβερνητικά όργανα ή άλλη ανεξάρτητη ή διοικητική αρχή, αλλά υπόκειται στον έλεγχο της Βουλής των Ελλήνων. Όσον αφορά στο ηλεκτρονικό μητρώο που συστήνεται, αυτό έχει σκοπό τη συλλογή, επεξεργασία και δημοσίευση στοιχείων, που αφορούν στις δημόσιες συμβάσεις.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.