Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Κοντά στην ελληνική ομογένεια της Στουτγκάρδης ο αναπλ. περιφερειάρχης κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης

Τη Στουτγάρδη της Γερμανίας επισκέφθηκε στις 20 και 21 Ιανουαρίου 2012, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, αποδεχόμενος πρόσκληση του Γερμανο-ελληνικού Συνδέσμου Πολιτισμού, Συνεργασίας και Αλληλογνωριμίας μεταξύ της Περιφέρειας Στουτγάρδης της Γερμανίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης έδωσε το παρών και απηύθυνε χαιρετισμό στην κεντρική εκδήλωση του νεοσύστατου Γερμανο-ελληνικού συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012, στις 18.00, στο Neckartenzlingen της Στουτγάρδης .
            Απευθυνόμενος στους προέδρους του Γερμανο-ελληνικού συνδέσμου, ο Δ. Ψωμιάδης εξήρε την πρωτοβουλία τους και χαρακτήρισε την ίδρυση του συνδέσμου ως «γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών των δύο Περιφερειών, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες για την Πατρίδα μας στιγμές, σε μια εποχή που η γερμανο-ελληνική φιλία δοκιμάζεται». «Εμείς οι Έλληνες δεν ξεχνούμε πως η Γερμανία απετέλεσε τόπο υποδοχής για εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας, για έναν Ελληνισμό περήφανο, ζωντανό και δραστήριο, τον καλύτερο πρεσβευτή μας, που συνέβαλε με όλες του τις δυνάμεις στην οικοδόμηση της ισχυρής Γερμανίας του σήμερα, γεγονός, που και οι ίδιοι οι Γερμανοί αναγνωρίζουν και σέβονται», σημείωσε ο Δ. Ψωμιάδης και πρόσθεσε «γνωρίζουμε τα λάθη μας. Θα κάνουμε το καθήκον μας. Πρέπει, όμως, να γίνει κατανοητό απ’ όλους, ότι αναζητούμε τη συνδρομή, τη στήριξη, την αλληλεγγύη του φίλου γερμανικού λαού.» «Κλείνουμε, όμως, την πόρτα σε κάθε ενέργεια που προσβάλει την εθνική αξιοπρέπεια του λαού μας. Υπάρχουν και όρια. Και αυτό πρέπει να γίνει σαφές και κατανοητό απ’ όλους», κατέληξε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της Περιφέρειας Στουτγάρδης, όπου συζητήθηκαν καίρια θέματα που αφορούν τις δύο Περιφέρειες, με αφορμή την αδελφοποίηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας της Στουτγάρδης, στο πλαίσιο σχέσεων συνεργασίας.
Ο κ. Δ. Ψωμιάδης έκανε ξεχωριστή αναφορά στην ενεργό παρουσία της ελληνικής παροικίας στη Γερμανία, σχολιάζοντας την απουσία στήριξης της ελληνικής Πολιτείας στους ομογενείς. «Καταργούμε το ελληνικό λύκειο της Στουτγάρδης, μίας πόλης όπου ανθεί ο ελληνισμός», υπογράμμισε ο κ. Δ. Ψωμιάδης.
«Για μια ακόμη φορά, με λύπη μου, διαπίστωσα την απουσία της πολιτικής ηγεσίας, σε οτιδήποτε αφορά την ελληνική ομογένεια. Σε αυτή την τόσο σημαντική εκδήλωση του Γερμανο-ελληνικού συνδέσμου το παρών έδωσε μόνο η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης. «Οι αδυναμίες της ελληνικής Πολιτείας είναι φανερές. Η κεντρική εξουσία είναι παντού απούσα. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το αθηνοκεντρικό κράτος, με αποτέλεσμα να καταδικάζει τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας σε αργό θάνατο», σημείωσε με έμφαση ο Διονύσης Ψωμιάδης. «Οι πολιτικοί των Αθηνών –και κάποιοι πολιτικοί από τη Βόρεια Ελλάδα, που έχουν ενταχθεί στο σύστημα των Αθηνών- δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η Περιφέρεια μαραζώνει και αργοπεθαίνει. Όμως, δεν μπορούν να αντιληφθούν πως  έτσι οδηγούν στο θάνατο και το ίδιο το αθηνοκεντρικό κράτος που οι ίδιοι εξέθρεψαν. Ένα αθηνοκεντρικό κράτος που το μόνο που κάνει είναι να μας σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό και να μας υποδεικνύει τι να κάνουμε, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν του το συμφέρον της Περιφέρειας», δήλωσε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Στουτγάρδη, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών Στουτγάρδης, οι οποίοι σχολίασαν την αναλγησία του ελληνικού κράτους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να επενδύσουν στην Ελλάδα, καθώς οι επιχειρήσεις τους είναι κερδοφόρες και ανταγωνιστικές.
            Επισκεπτόμενος τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Στουτγάρδης, ο Διονύσης Ψωμιάδης αναφέρθηκε και στο τουριστικό πρόγραμμα της ΠΚΜ, το οποίο, μολονότι δεν έχει λάβει καμία επιχορήγηση από το κράτος, ωστόσο απαιτείται η έγκριση της Πολιτείας, προκειμένου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να το υλοποιήσει. «Είναι δικά μας χρήματα και δεν έχουμε δικαίωμα να τα διαχειριστούμε», επεσήμανε ο Δ. Ψωμιάδης.
            Παράλληλα, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης σχολίασε και την παρουσία του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Στουτγάρδης. Αναφερόμενος στο περίπτερο του ΕΟΤ, ο κ. Δ. Ψωμιάδης παρατήρησε ότι  «ο ΕΟΤ είχε πραγματικά έναν υπέροχο χώρο προβολής της πατρίδας μας, με εκπληκτικές φωτογραφίες, αναμνηστικά και ό,τι επιθυμεί ο επισκέπτης μιας έκθεσης τέτοιου βεληνεκούς να δει. Όμως, όλες οι φωτογραφίες απεικονίζουν περιοχές από την Αθήνα και κάτω. Πουθενά δεν υπάρχει μια φωτογραφία από τη Βόρεια Ελλάδα!». «Ο ΕΟΤ, όμως, είναι ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ!!! Δεν είναι δυνατόν να αγνοεί τη μισή Ελλάδα και να αναδεικνύει μόνο τη Νότια Ελλάδα! Διαφορετικά, να μετονομαστεί σε ΕΟΤΝΕ (ΕΟΤ Νότιας Ελλάδας)», κατέληξε ο Διονύσης Ψωμιάδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.