Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση Γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη

Σε μια περίοδο κρίσιμη, κατά την οποία κρίνεται το μέλλον της χώρας και της Ελληνικής κοινωνίας, η πολιτική ζωή του τόπου κινδυνεύει να εγκλωβιστεί σε ένα ακόμη άγονο πεδίο συζητήσεων, για μια υπόθεση, αυτή του ελλείμματος του 2009, η οποία έχει ήδη κριθεί τόσο από την ίδια την πραγματικότητα, όσο και από τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν τα αποτελέσματά της οι πολίτες. Αυτήν την κρίσιμη περίοδο, η χώρα διαπραγματεύεται σκληρά προκειμένου να θεραπεύσει πληγές που άφησε πίσω της η διακυβέρνηση της ΝΔ και συγκεκριμένα, αυτή του χρέους.
Σε αυτήν την περίοδο, έρχεται το αίτημα για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.
Η ενέργεια αυτή μάλιστα, έρχεται αφού δύο φορές προηγουμένως οι οικονομικοί εισαγγελείς διατύπωσαν ¨καταγγελίες¨ περί παρεμβάσεων σε υποθέσεις που χειρίζονται, οι οποίες αποδείχθηκαν κενές περιεχομένου.
Πρόκειται περί επικίνδυνης συμπεριφοράς ή περί μιας καλά οργανωμένης παρέμβασης στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το λαό μας;
Ό,τι και αν συμβαίνει το βέβαιο είναι ότι, παράγει αποτελέσματα που δεν συμβάλουν ούτε στην ανάδειξη της αλήθειας, ούτε και στην ικανοποίηση των προτεραιοτήτων που απαντούν στις ανάγκες της χώρας και της Ελληνικής κοινωνίας.
Και αυτό, γιατί η αλήθεια είναι γνωστή και δεν επιδέχεται αμφισβητήσεων, παρά μόνον από εκείνους που επιχειρούν να παίξουν πολιτικά και άλλα παιχνίδια για τους δικούς τους σκοπούς, στην πλάτη μιας χρεοκοπημένης χώρας, παιχνίδια που τώρα βρίσκουν γόνιμο έδαφος για να καλλιεργήσουν.
Η αλήθεια είναι ότι, η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε πίσω της χρέος μεγαλύτερο των 320 δις ευρώ, υπερδιπλάσιο αυτού που παρέλαβε και έλλειμμα που έφτανε το 16 % του ΑΕΠ, περίπου 36 δις ευρώ.
Μάλιστα, η εικόνα του προβλήματος ολοκληρώθηκε πολύ αργότερα από την σύναψη της δανειακής σύμβασης, τον Νοέμβριο του 2010.
Αυτή είναι η αλήθεια.
Ποιος ή ποιοι την αμφισβητούν;
Όσοι σκοπίμως επιδιώκουν να ξαναγράψουν την ιστορία, όχι μόνο αθωώνοντας τους ενόχους για αυτό το εθνικό έγκλημα, αλλά και επιχειρώντας να διαμορφώσουν τους όρους για την επιστροφή της χώρας σε μια περίοδο που παρείχε πάσης φύσεως ευκολίες σε παράγοντες ενός παρασιτικού κατεστημένου, που ουδεμία σχέση έχουν με την υγιή παραγωγική διαδικασία.
Το ΠΑΣΟΚ, όλοι εμείς που θέλουμε ο λόγος και οι πράξεις μας να διέπονται από αρχές και αξίες, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την αυτονομία της πολιτικής έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί να χειραγωγήσει τους αιρετούς εκπροσώπους των πολιτών.
Στο δίλημμα, υποταγή ή πολιτική εξόντωση, απαντάμε καθημερινά με την στάση μας, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον.
Τώρα είναι η ώρα να απαντήσουν εμπράκτως και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Όσοι σιωπούν ή αντιμετωπίζουν το διακύβευμα που τελικά αφορά τη δημοκρατία με τη σιωπή ή με μισόλογα, προσβλέποντας σε μικροκομματικά ή άλλα οφέλη, πλανώνται πλάνην οικτρά.

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.