Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Την Τρίτη στη Βουλή η απόφαση για απελευθέρωση ωραρίου φαρμακείων

Το δικαίωμα ελεύθερης διημέρευσης ή διανυκτέρευσης στα φαρμακεία, με μία απλή αίτηση προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Καταστροφική τη χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος φαρμακευτικός Σύλλογος. «Φωτογραφική διάταξης υπέρ ελάχιστων μεγαλοφαρμακοποιών», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Η τροπολογία, που αναβλήθηκε σήμερα προκειμένου να τεθεί για ψήφιση την Τρίτη, έχει ως εξής:
«Φαρμακοποιοί, οι οποίοι κατόπιν επιλογής τους, εργάζονται πέραν του καθοριζόμενου ωραρίου, υποχρεούνται να το δηλώσουν στους οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους και στον αρμόδιο περιφερειάρχη.
Με την υποβολή της δήλωσης, νομιμοποιείται αυτοδικαίως η πέραν του καθοριζόμενου ωραρίου εργασίας, χωρίς να απαιτείται η έγκριση του οικείου φαρμακευτικού συλλόγου και της οικείας περιφέρειας»
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τη χαρακτηρίζει καταστροφική, απαράδεκτη και παράνομη και προσθέτει: «Ζητάμε την απόσυρση της τροπολογίας αυτής που σκοπό δεν έχει την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, αλλά λίγων γνωστών και συγκεκριμένων συμφερόντων».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, την τελευταία στιγμή της συζήτησης και της ψήφισης των άρθρων για το πολυνομοσχέδιο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης «συνέβαλε για να αποτραπεί η ψήφιση φωτογραφικής διάταξης υπέρ ελάχιστων μεγαλοφαρμακοποιών, σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων τους» και να αναβληθεί για το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης. Και καταλήγει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει μέχρι τέλους στην απόσυρση της ως άνω αυθαίρετης και πραξικοπηματικής τροπολογίας, η οποία κινδυνεύει να οδηγήσει στο κλείσιμο των φαρμακείων των μικρών και πολύ μικρών φαρμακοποιών, ενώ ανοίγει το δρόμο τέτοιου είδους αυθαίρετες ρυθμίσεις να ισχύσουν και για άλλους επαγγελματικούς εμπορικούς κλάδους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.