Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές από την Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς. Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθεί η ταινία ΄HOME΄ σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Κιλκίς.
Σκηνοθεσία: Γιαν Αρτίς Μπερτράν
Χρονολογία παραγωγής: 2009
Χώρα παραγωγής: Γαλλία
Διάρκεια: 110'

Σύνοψη: Μέσα σε λίγες μόνο δεκαετίες, η ανθρωπότητα κατάφερε να διαταράξει την ισορροπία του πλανήτη, που είχε επιτευχθεί ύστερα από περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια εξέλιξης. Το τίμημα είναι υψηλό. Όμως είναι πολύ αργά για να είμαστε απαισιόδοξοι. Η ανθρωπότητα έχει ακόμη το περιθώριο μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια ν' αναστρέψει την τάση αυτή, ν' αντιληφθεί σε ποιο βαθμό έχει φτάσει η καταστροφή του φυσικού πλούτου της Γης από τον άνθρωπο και ν' αλλάξει τα πρότυπα κατανάλωσης.
Ο Iαν Αρτύς-Μπερτράν μας παρουσιάζει αυτά τα μοναδικά ντοκουμέντα σε μια ταινία που αποτελείται αποκλειστικά από εναέρια πλάνα γυρισμένα σε πάνω από πενήντα χώρες. Με αυτή την ταινία μοιράζεται μαζί μας το θαυμασμό του και την ανησυχία του και θέτει τη βάση για το οικοδόμημα, που όλοι μαζί πρέπει να χτίσουμε ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.