Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Κι όμως υπάρχει ελπίδα!

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα http://politesaristoteli.blogspot.com                … Ώριμες σκέψεις πάνω σε μία συνέντευξη μνημείο.., που θα αφήσει εποχή σε ιστοσελίδα του Κιλκίς...

Διανύουμε ήδη τις πρώτες μέρες του 12ου έτους της νέας χιλιετίας. Ενός χρόνου που η ελπίδα για μια καλύτερη χρονιά από πέρσι, αλλά και η εν γένει περιέργεια, ή προσμονή, όπως νομίζετε πείτε το, για το τι μέλλει γενέσθαι αποτελούν για τον περισσότερο κόσμο αυτού του τόπου, ετούτης της χώρας, κινητήριες ή αποθαρρυντικές δυνάμεις αντίστοιχα και ανάλογα με τη ψυχοσύνθεση και την πνευματική ισορροπία του καθενός από εμάς.


Κατά τη γνώμη μας όμως υπάρχει ελπίδα…!!! Και μάλιστα με πολύ σοβαρές προδιαγραφές οικονομικής ανάκαμψης, όχι μόνο για τη Β/Α Χαλκιδική, αλλά για ολόκληρη τη χώρα!!! Αρκεί αυτός ο υπέροχος νους που εντοπίσαμε να δεχθεί να αλλάξει… επάγγελμα και να θέσει τον εαυτό και τις οικονομικές εμπειρίες και γνώσεις του, αρχικά στην υπηρεσία του Δήμου Αριστοτέλη και μετέπειτα γιατί όχι, σε ολόκληρη την Ελλάδα!!!
Φανταζόμαστε πως όλοι αναρωτιέστε, ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος, που μπορεί να κάνει αυτά που δεν μπόρεσαν τόσοι και τόσοι πολιτικοί και διεθνείς οργανισμοί για την οριστική απεμπλοκή της χώρας, από τα δημοσιονομικά ελλείμματα και την υπανάπτυξη;
Δε θέλουμε άλλο να σας κρατούμε σε αγωνία… Ο άνθρωπος αυτός είναι ο…( Συγνώμη που δε γράφουμε το όνομα του, όμως τρείς φορές το επιχειρήσαμε και κόλλησε ο υπολογιστής…!!! Θα το πούμε περιφραστικά…) ο «πανεπόπτης οφθαλμός της Χαλκιδικής», το μπλόγκ του οποίου ασχολείται αποκλειστικά με τις μεταλλευτικές δραστηριότητες ανά τη χώρα. Ενίοτε και με οικοδομικές- εργολαβικές…
Καταλήξαμε με ενθουσιασμό… στην επιλογή του προσώπου του, καθώς σε μια εκ βαθέων συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα του Kilkisdaily.gr, στις 28 Δεκεμβρίου του 2011, μετά το πέρας της εκδήλωσης που αφορούσε την ενημέρωση… του κόσμου για τις επιπτώσεις από την εξόρυξη και τη μεταλλουργία χρυσού, αποκάλυψε πως εδώ και 14 χρόνια ζει χωρίς νέους πόρους….(!!!!!!), χάρη στα εισοδήματα που κατάφερε να συγκεντρώσει από το επιχερείν, πριν αφοσιωθεί στο σκοπό της ζωής του , που δεν είναι άλλος από την κατάργηση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.
Είπε πάρα πολλά πράγματα ο «πανεπόπτης οφθαλμός», με τα οποία θα ασχοληθούμε εκτενώς στην πορεία, ωστόσο, επειδή από την προηγούμενη χρονιά δώσαμε την υπόσχεση να αντιμετωπίζουμε με θετικό μάτι ακόμη και τα στελέχη της στείρας άρνησης, μέσα σε ένα πλαίσιο ανάπτυξης δημιουργικής σύνθεσης, που ευελπιστούμε να οικοδομηθεί, ανάμεσα σε εκείνους και εμάς, (http://politesaristoteli.blogspot.com/2011/12/2011.html#more) κρίνουμε σκόπιμο να ξεκινήσουμε το κείμενο μας, με το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα που βγήκε λίγες μέρες, πριν την έλευση του νέου χρόνου και δεν είναι άλλο, από το ότι, οι επιχειρηματικές πρακτικές, (που ακολούθησε έστω πριν 14 χρόνια) και ο τρόπος της ατομικής οικονομικής διαχείρισης του «πανεπόπτη οφθαλμού», μπορούν να βγάλουν την περιοχή μας, την περιφέρεια και ίσως ολόκληρη τη χώρα από το τέλμα που βρίσκεται. Αρκεί βέβαια να το θέλει και ο ίδιος…(Το θέλει άραγε;)
Θέλοντας να σας διευκολύνουμε αγαπητοί μας αναγνώστες, ούτως ώστε και εσείς να γίνετε κοινωνοί και μέτοχοι αυτής της ευχάριστης είδησης, που μας έρχεται από το 2011 και κανένα κανάλι της Χαλκιδικής, ή άλλο μέσο μαζικής επικοινωνίας και πανελλαδικής εμβέλειας δεν ΤΟΛΜΗΣΕ να προβάλει, πέρα από την συνέντευξη την οποία σας την παραθέτουμε αυτούσια και την οποία μπορείτε να δείτε μετά το τέλος του κειμένου μας, έχουμε σημειώσει τις πιο χαρακτηριστικές δηλώσεις της κατάθεσης ψυχής… του δικού μας«Παπαδήμου», στη εκδήλωση που έγινε στην Ευκαρπία Κιλκίς και συμμετείχε και ο ομότιμος καθηγητής γεωλογίας του Α.Π.Θ. κ. Σαράντης Δημητριάδης.
Για τα υπόλοιπα...θα αναφερθούμε εκτενώς σε επόμενη ανάρτηση μας. Σήμερα και χρονιάρες μέρες που είναι κρατούμε τα ευχάριστα.
Είπε λοιπόν αυτός ο χαρισματικός… άνθρωπος στο 1 (λεπτό) και 50 (δευτερόλεπτα)της επίμαχης συνέντευξης: « …Είμαι ένας επαγγελματίας, όπου μέχρι το 1997, ασκούσα το επάγγελμα μου στη Θεσσαλονίκη. Στην πατρίδα μου την Ιερισσό, πήγαινα για να διασκεδάσω. Το 1997 έτυχα σε μια συζήτηση στην Ιερισσό, στο δημαρχείο, από την εταιρεία TVX, την παλιά εταιρεία για το μεταλλευτικό πρόγραμμα στην περιοχή και εκεί κυριολεκτικά μου έπεσαν τα μαλλιά…
Αποτέλεσμα; Την ίδια μέρα έκαναν την επιτροπή αγώνα. Την ίδια μέρα ζήτησα από το δημοτικό συμβούλιο έκτακτη συνεδρίαση και από το 98 εγκατέλειψα τη δουλειά μου. Ευτυχώς είχα δουλέψει αρκετά χρόνια για να δημιουργήσω ένα υπόβαθρο οικονομικό και από το 98 μέχρι σήμερα αγωνίζομαι για αυτήν την ιστορία. 24ώρες το 24ωρο. Χωρίς διακοπή. Αποτέλεσμα; Στην πατρίδα μου δεν έχουν βγάλει ούτε ένα γραμμάριο χρυσού. Στη Θράκη δεν έχουν βγάλει ούτε ένα γραμμάριο χρυσού. Στη Μήλο δεν έχουν βγάλει ούτε ένα γραμμάριο χρυσού. Το ίδιο πιστεύω θα γίνει και στην περιοχή σας…»
Νομίζουμε ότι σε αυτές τις 144 λέξεις που προηγήθηκαν, ξεχειλίζει η ειλικρίνεια…, η ταπεινότητα…, η σεμνότητα… και μια υποψία υπερβολής…. Καθώς εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος τι «άστρο» φωτεινό, είχε αυτός ο άνθρωπος (και η TVX μαζί του…), να πάει στην Ιερισσό για διασκέδαση… και να πέσει επάνω στην ενημέρωση της εταιρείας για τις μεταλλευτικές τις δραστηριότητες. Τι «άστρο» επίσης είχε την ίδια μέρα να συστήσει επιτροπή αγώνα από κατοίκους της περιοχής (προφανώς απαρτιζόμενη από αυτούς που συνδιασκέδαζε…). Άποψη μας είναι, αυτά να τα αφήσουμε κατά μέρος. Είναι μικρής σημασίας άστρα..., μπροστά στον «αστερία»… που φωτίζει το διάβα, αυτού του δωρικού… ανδρός. Ο οποίος στα 60 του είχε το θάρρος, το κουράγιο και τη δύναμη, να πάρει απόφαση ζωής και να εγκαταλείψει το επιχειρείν, για να ασχοληθεί αποκλειστικά με την πάταξη… της μεταλλείας στη Β/Α Χαλκιδική.
Το πιο συγκλονιστικό από όλα και αυτό που θέλουμε να κρατήσουμε αλλά και να ενσωματώσουμε στη δημιουργική σύνθεση, που θα θέλαμε να επικρατήσει στον τόπο μας, είναι ότι αυτός ο άνθρωπος εδώ και 14 χρόνια καταφέρνει να καταναλώνει…, να πληρώνει λογαριασμούς- χαράτσια ΔΕΚΟ…, να πληρώνει τέλη κυκλοφορίας…, τέλη ακίνητης περιουσίας, ασφαλιστικές εισφορές…, βενζίνη ή αέριο, διόδια για να ταξιδεύει σε όλη την Ελληνική επικράτεια και να συμμετέχει σε ομιλίες κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας, να πληρώνει επίσης προσφυγές, αγωγές, μηνύσεις και ούτω καθεξής,αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία σε Βρυξέλλες και όπου αλλού χρειαστεί η εμβληματική παρουσία του, χάρη στο οικονομικό υπόβαθρο, ο όπως ο ίδιος λέει, που δημιούργησε πριν το 1998…. Εικάζουμε δε με μια υποψία βεβαιότητας, πως δε χρωστάει και πουθενά για να μπορεί να συνεχίζει αγόγγυστα αυτόν τον αγώνα.
Πολλοί κακεντρεχείς… θα πείτε όμως, ότι αυτός ο άνθρωπος μέσα από αυτό τον σκοπό που επιτελεί, συνεχίζει και να διασκεδάσει… ντύνοντας την Ιερισσό στα μαύρα, σπέρνοντας και διαχέοντας, όπου σταθεί και βρεθεί, τη μιζέρια, την άρνηση, το φόβο, τον τρόμο. Θα σας πούμε … ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ… ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΙ ΤΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ… Γνωρίζετε πάρα πολλούς που να μπορούν έχουν μια τόσο γεμάτη ζωή, χωρίς να παίρνουν κανένα εισόδημα και να ζουν από τα έτοιμα, επί 14 συναπτά έτη; Εμείς δε γνωρίζουμε κανέναν άνθρωπο τόσο αυτάρκη, τόσο ολιγαρκή, τόσο πειθαρχημένο και νοικοκύρη πάνω απ όλα, που να προσφέρει ένα μεγάλο τμήμα των οικονομιών του, για τον αγώνα…
Αυτόν θέλουμε… Τον θέλουμε εθελοντή και συνοδοιπόρο. Να μας διδάξει, να μας πει πως τα καταφέρνει και το παράδειγμα του να μπολιαστεί σε όλο το δήμο, σε όλη τη Χαλκιδική, σε ολόκληρη τη χώρα. Το χρειαζόμαστε για να μας συμβουλέψει. Να μας εξηγήσει την προσωπική του συνταγή απόκτησης πόρων και ορθολογικής διαχείρισης αυτών. Να δείξει στον άνεργο νέο, οικογενειάρχη, το συνταξιούχο των Μαδεμοχωρίων, πως θα επιβιώσει χωρίς να εργάζεται προς το παρόν… και να ξοδεύει παράλληλα… και πως θα καταφέρει να γλιτώσει από τη λαιμητόμο των φόρων, των τελών και των έκτακτων εισφορών. Είμαστε βέβαιοι πως μπορεί. Επίσης να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του, στην τωρινή δημοτική αρχή, πως ο δήμος θα αποπληρώσει τα χρέη του… Πως θα ισοσκελίσει τους προϋπολογισμούς του… Πως θα πληρώνει τις πάγιες υποχρεώσεις του. Πως θα αμείβει τους εργαζόμενους του…. Πώς κάποια στιγμή αυτοί οι ισολογισμοί θα πάψουν να είναι παθητικοί αλλά ενεργητικοί, χωρίς τα αντισταθμιστικά οφέλη από τη μεταλλευτική δραστηριότητα.
Αυτό το προσωπικό του και καθόλα όπως φαίνεται σωτήριο μοντέλο οικονομικής διαχείρισης- ,αποτελεί σφοδρή επιθυμία μας να αποτελέσει το κυρίαρχο… μοντέλο επιβίωσης, ολόκληρης της περιοχής. Πιλοτικά έστω… Σε τόσα και τόσα έχει γίνει ο λαός πειραματόζωο, ας πειραματιστούμε και με την «Πρω..τόλ(ε)ιο μέθοδο» αποφυγής του κραχ... Έχουμε να χάσουμε σε οικονομικό επίπεδο, τίποτα παραπάνω από όσα χάσαμε και επίκειται να χάσουμε; Σίγουρα όχι.
Και αν ο λαός το θέλει… να γίνει ο σωτήρας, ολόκληρης της χώρας. Το λέμε με κάθε ειλικρίνεια… ΑΥΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ. Να κάνει επιτέλους το όραμα του πραγματικότητα… και να σώσει πραγματικά την πατρίδα του, όπως την αποκαλεί, από τη μιζέρια και την απογοήτευση... Αν μάλιστα έχει ακόμη περίσσευμα, τον καλούμε να κάνει και κανένα χαΐρι. Αντί να ξοδεύει τα χρήματα του σε μαύρες σημαίες και πανό, να δώσει και να σώσει κανένα φτωχό.... Αν δεν το κάνει ήδη...
Συνεχίζεται...Πρίν όμως τη συνέχεια των σχολιασμών μας για τα όσα ειπώθηκαν, δείτε αρχικά τη σπουδαία αυτή συνέντευξη...

Αυτό είναι το λίνκ της συνέντευξης http://www.youtube.com/watch?v=dOqkZPaaQuY&feature=player_embedded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.