Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Εγκρίθηκε πρόταση του Δήμου Κιλκίς στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΟΤΑ ύψους 694.957 ευρώ

Πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΟΤΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπέβαλε ο Δήμος Κιλκίς, η οποία εγκρίθηκε πρόσφατα με την απόφαση Φ.Β1/Ε5.4/338/6 της 9-1-2012 του ΥΠΕΚΑ. Η εν λόγω πρόταση συγκαταλέγεται στις 106 προτάσεις που αξιολογηθήκαν θετικά από τις 191 προτάσεις πρώην Καποδιστριακών Δήμων που κατατέθηκαν συνολικά προς υπαγωγή στο Πρόγραμμα και περιλαμβάνει επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο κτίριο του Δημαρχείου, καθώς και παρεμβάσεις βελτίωσης του μικροκλίματος στην πλατεία Ειρήνης.
Σκοπός της δημοτικής αρχής Κιλκίς μέσω των πρότυπων αυτών παρεμβάσεων, είναι να καλλιεργηθεί μια διαφορετική τοπική φιλοσοφία σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κατανάλωσης ενέργειας, να επιτευχθεί μείωση του ενεργειακού κόστους και των εκπεμπόμενων ρύπων και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των δημοτών.
Οι παρεμβάσεις στο κτίριο του Δημαρχείου περιλαμβάνουν: Θερμομονώσεις. Αντικατάσταση του φωτισμού και έλεγχος λειτουργίας αυτού. Χρήση αντλιών θερμότητας για την ψύξη και θέρμανση του κτιρίου. Χρήση εξωτερικών σκιάστρων για την μείωση των ψυκτικών φορτίων. Εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης του κτιρίου (BMS).
Αντίστοιχα, οι παρεμβάσεις στην πλατεία Ειρήνης αναμένεται να δημιουργήσουν εξαιρετικές συνθήκες άνεσης καθώς μειώνεται η μέση θερμοκρασία κατά τους θερινούς μήνες και περιλαμβάνουν: Αύξηση του πρασίνου κατά 40%. Δημιουργία στοιχείων νερού 90 m². Αντικατάσταση της υφιστάμενης πλακόστρωσης με υλικά μεγάλης ανακλαστικότητας.
Η πρόταση είναι προϋπολογισμού 694.957 ευρώ. Η δημόσια δαπάνη – χρηματοδότηση ανέρχεται σε 486.469,90 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα προέλθει από ιδία συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.