Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Πολίτες Αριστοτέλη:"Η διαστρέβλωση της αλήθειας στο Κιλκίς... (2ο επεισόδιο) ...Και η ρίψη λάσπης σε βάρος της Β/Α Χαλκιδικής συνεχίζεται..."

Ο ομότιμος καθηγητής γεωλογίας του Α.Π.Θ. κ. Σαράντης Δημητριάδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας που έδωσε στο Κιλκίς , στις 15 του Γενάρη, δυστυχώς και αυτός με τη σειρά του, απευθυνόμενος στον κόσμο της περιοχής, επιχειρώντας να δείξει βαθύς γνώστης του αντικειμένου υπέπεσε σε ανακρίβειες, που προστιθέμενες στα όσα έχουν προηγηθεί από τον ίδιο σε προηγούμενες ομιλίες και συνεντεύξεις, δίνουν την εικόνα ενός ανθρώπου που γνωμοδοτεί και αναφέρεται στη Μ.Π.Ε. της Ελληνικός Χρυσός, δίχως να την έχει διαβάσει καν !!!

Αν την είχε διαβάσει δε θα έλεγε στο 39:37 του βίντεο της εκδηλώσεως το εξής: «… Λέει το διαφημιστικό χαρτί της OUTOTEC, που κάνει τις εγκαταστάσεις επίπλευσης, ότι χρησιμοποιεί πολύ νερό. Παρακάτω μας λέει για το κυανίδιο(…), το οποίο λέει ευτυχώς χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες. Ευτυχώς για μας. Μας λέει παρακάτω, ότι αυτά βρίσκουν δρόμο στις ειδικές λίμνες, όπου αποτίθενται τα τέλματα, τα απορρίμματα, αυτό δηλαδή που θα μείνει από όλη τη διαδικασία, οι οποίες λέει σταθερά και συνεχώς, θα ελέγχονται, από τις αρχές. Δε λέει από την εταιρεία, αλλά από τις αρχές, όπως για παράδειγμα ελέγχεται συνεχώς και αδιαλείπτως η ασφάλεια των φυλακών Κορυδαλλού, από όπου ο Παλαιοκώστας έφυγε σαν υπουργός ενεργεία με το ελικόπτερο, ή όπως ελέγχεται η Εθνική Πινακοθήκη, όπου κάποιοι μπήκαν και πήραν ότι μπορούσαν και θα έπαιρναν ακόμη περισσότερα αν μπορούσαν…»
Ο κος Δημητριάδης , μάλλον «ζήλεψε» τη δόξα που έχει «αποκτήσει» ο εξειδικευμένος στο κυνήγι του κυανίου, κ. Τριανταφυλλίδης και μιλάει πάλι για χρήση κυανιούχου νατρίου στο εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές, χωρίς όμως αυτό να ισχύει και να αποδεικνύεται από την εγκριθείσα Μ.Π.Ε., αλλά και από την κοιτασματολογική πραγματικότητα, που υπάρχει στις Σκουριές. Αν ο ομότιμος καθηγητής ήταν όπως όφειλε, σωστά ενημερωμένος, θα γνώριζε ότι το κοίτασμα των Σκουριών είναι πορφυριτικό και όχι μεικτό θειούχο, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να μην απαιτούνται η χρήση τέτοιας χημικής σύστασης αντιδραστήρια για τη δημιουργία συμπυκνώματος χαλκού.
Έτσι έχουν τα πράγματα και όχι έτσι, όπως ατυχώς ισχυρίζεται ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος μεταξύ τόσων πολλών αγνοεί συνειδητά ή ασυνείδητα, πως στην περιοχή μας γίνεται χρήση κυανιούχου νατρίου, εδώ και 50 περίπου χρόνια, ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στο εργοστάσιο εμπλουτισμού του Στρατωνίου, όπου λόγω της διαφορετικής σύστασης του μεταλλεύματος χρησιμοποιείται κυανιούχο νάτριο, στη διαδικασία της διαφορικής επίπλευσης, για να διαχωρίσουμε το ψευδάργυρο από το μόλυβδο.
Καλό είναι να γνωρίζουν οι φίλοι από το Κιλκίς, πως όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή μας, δεν είχαμε κανένα κρούσμα τερατογενέσεων, ούτε καρκίνου, ούτε μόλυνσης της θαλάσσιας περιοχής γιατί το κυανιούχο νάτριο όταν χρησιμοποιείται έτσι όπως επιβάλλουν οι διεθνείς νομοθεσίες, δεν προκαλεί κανένα υγειονομικό ζήτημα. (Δείτε εδώ)
Ένα επίσης στοιχείο το οποίο πρέπει να ξέρουν όσοι ακούν τόσο κακά πράγματα για την περιοχή μας, ότι και πέρσι η παραλία του Στρατωνίου, πήρε από τον Ε.Ο.Τ γαλάζια σημαία, μαζί με ακόμη 13 παραλίες του δήμου μας, ενώ τα νερά είναι τόσο καθαρά, όπου η περιοχή λογίζεται από θαλάσσιους βιολόγους, ως ο τόπος αναπαραγωγής του ιππόκαμπου. (Δείτε εδώ)
Επειδή ο κ. Δημητριάδης στο τελείωμα της φράσης του κάνει έναν παραλληλισμό των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών, που θα έχουν τη ευρύτερη εποπτεία της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων της επένδυσης στις Σκουριές, με τα λάθη και τις παραβλέψεις, που σημειώθηκαν από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Κορυδαλλού στην απόδραση του Παλαιοκώστα και στις «τρύπες», που εμφανίστηκαν στη φύλαξη του κτιρίου της Εθνικής Πινακοθήκης κατά την πρόσφατη άλωση του από κλέφτες έργων τέχνης, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη του ορισμένα ερωτήματα:
1) Αν δεχθούμε τον παραλληλισμό του, πως θα πρέπει να νιώσουν οι πολίτες, όταν ένας πανεπιστημιακός, που πληρώνεται από τον ίδιο το λαό, τον παραπληροφορεί ή τον ενημερώνει με αβάσιμα στοιχεία;
2) Αυτά που ισχυρίστηκε σε συνεντεύξεις και ομιλίες του μέχρι τώρα, ενώπιον ενός κοινού, που αγνοεί το μεταλλευτικό ζήτημα, θα τα επαναλάμβανε, μπροστά σε ένα πιο εξειδικευμένο κοινό, που θα απαρτίζονταν από επιστήμονες του κλάδου;
3) Αν καταλάβαμε καλά με το παράδειγμα του για τον Κορυδαλλό και την Πινακοθήκη, προτείνει την κατάργηση του σωφρονιστικού συστήματος και του κράτους γενικότερα, επειδή σημειώνουν τέτοιες αποτυχίες; Να δώσουμε αυτές τις υπηρεσίες σε ιδιώτη; Να τις καταργήσουμε για να επικρατήσει ο νόμος του ισχυρού; Να μην προσπαθήσουμε όλοι μαζί να τις καλυτερεύσουμε;
Σε ό,τι αφορά τώρα τον «πρόδρομο» του κ. Δημητριάδη, τον κ. Τριανταφυλλίδη, που και αυτός με τη σειρά του έδωσε το παρών του στην εκδήλωση «ενημέρωσης», θα σταθούμε σε μια συνωμοσιολογική του αναφορά κατά τη διάρκεια της ημερίδας στο 01:14:30. Μια αναφορά μου δημιουργεί δυσάρεστους ρατσιστικούς συνειρμούς. Συνειρμοί που μας ταξιδεύουν στην εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία του 1933 – 1945...όποιος δεί το συγκεκριμένο σημείο θα καταλάβει τι εννοούμε...
Θα συνεχίσουμε με νέο άρθρο που αφορά τη δυσφήμηση που έκαναν στο Κιλκίς και δύο συντοπίτες μας, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην εκδήλωση. Δείτε το βίντεο και τα επίμαχα σημεία που αναφερόμαστε, πατώντας εδώ

16 σχόλια:

  1. Εξω οι χρυσοθηρες και τα τσιρακια τους απο το Κιλκις .Ολοι αυτοι οι εγκληματιες που λεηλατησαν εκατονταδες περιοχες σε ολο τον κοσμο για την απληστια τους.Που σε συνεργασια με τις διεφθαρμενες κυβερνησεις δολοφονουν οπως στην Ινδονησια το Δεκεμβριο πολιτες που αγωνιζονται για τη ΖΩΗ! Που εκει που φυτρωνουν δεντρα αυτοι βλεπουν μετοχες.Που βαζουν παιδακια-σκλαβους στα ορυχεια τους στην Αφρικη. Που δεν δισταζουν να δηλητηριασουν τροπικα δαση και να ξαποστειλουν τους κατοικους.Εξω ρε λαμογια ! Εχει και Εξαντα στη ΝΕΤ στις 10! Να δουμε τα αισχη των εταιριων χρυσου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι είναι αυτά που λες ? Εχει μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχέση με όλα αυτά ?
      Πόσο καιρό έχεις να μιλήσεις με ψυχολόγο ?
      Αυτό που έδειξε στο ΕΞΑΝΤΑΣ και κολλήσατε εδώ και βδομάδες μ' αυτό έχει σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα ?
      Μάθατε να παλεύετε με φαντάσματα ?

      Διαγραφή
  2. Κύριοι πολίτες του ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΗ εσείς δεν έχετε όνομα για να ξέρουμε ποιοι είστε? όλοι αυτοί στους οποίους αντιπαρατίθεστε έχουν όνομα και επίθετο. Εσείς όχι? Μήπως είστε από την εταιρεία πληρωμένα παπαγαλάκια? Την κίτρινη θάλλασα κατά διαστήματα στο ΣΤΡΑΤΏΝΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΈΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΤΈ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λέξη θάλασσα γράφεται με ένα "λ" και με δύο "σ".
      Πριν απ' όλα μάθετε ελληνικά μαι μετά να βγαίνετε δημόσια έστω και ανώνυμα.
      Αυτόν τον καιρό που ασχολείστε όλοι εσείς με τον ορυκτό πλούτο, αρκετοί κακοποίησαν την ελληνική γλώσσα !
      Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε!
      Ελληνικά δε γνωρίζετε ο ορυκτός πλούτος σας μάρανε !

      Διαγραφή
  3. Όταν ο ΕΞΑΝΤΑΣ, θα κάνει το κόπο να πάει στην πιο κοντινή απο την Κολομβία, Φιλανδία, η ακόμη στην πιο κοντινή Γερμανία στο εργοστάσιο της AURUBIS, τότε να καθήσουμε να μιλήσουμε σοβαρά για συμπεράσματα. Δεν είναι δυνατό να έχουμε σαν μέτρο σύγκρισης την Κολομβία και τις πρωτόγονες συνθήκες εξόρυξης χρυσού. Είναι αστείος όποιος μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία. Τέτοιες συνθήκες μεταλλευτικής εξόρυξης είχαμε στην Ελλάδα, πριν απο 40 χρόνια. Τώρα όσοι θέλουν να κάνουν σπέκουλα, επάνω σε αυτό, ας την κάνουν. Δωρεάν είναι. Δεν κοστίζει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως με τον παραπάνω.
      Το σημερινό επεισόδιο με την εξόρυξη χρυσού στις τριτοκοσμικές χώρες είναι απλώς για να ικανοποιήσει όλους αυτούς που πάσχουν από μανία καταδιώξεως.

      Διαγραφή
  4. Τι λετε ρε οπαδοι της εξορυξης και της χρυσοθηριας!Δεν γινονται ατυχηματα στις ανεπτυγμενες χωρες; Και ποιος σας ειπε οτι εμεις ειμαστε ανεπτυγμενη χωρα με ελεγκτικους μηχανισμους; Ειναι ιδιες οι εταιριες που ειναι στην Κολομβια με αυτες της Ελλαδας; Που καταληγει αυτο το κερδος; Στις τοπικες κοινωνιες; Τι εταιριες ειναι αυτες που με κριτηριο την φτωχεια, την διαφθορα και τους ελεγκτικους μηχανισμους μιας χωρας επενδυουν αναλογα; Διεθνεις μαφιες ληστων, απο αλλου τα παιρνουν ολα και απο αλλου απλως χοντρα! .Καναδας, Αυστραλια, ΗΠΑ, Ευρωπη δεν απεφυγαν μεγαλες περιβαλλοντικες καταστροφες οποτε τι να κουβεντιαζουμε; Για το τροπο που θα μας πεθανουν!Εξω οι μαφια των χρυσοθηρων απο την Ελλαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξορυξη χρυσου: Εγκλημα κατα της ανθρωποτητας, περιβαλλοντικες καταστροφες μη αναστρεψιμες σε ολο τον πλανητη! Αναγκαστικοι εκτοπισμοι πολιτων!Βια απο τα κρατη σε βαρος των πολιτων! Θανατος απο την ρυπανση αερα και νερων.Αφανισμος χλωριδας, πανιδας.Η ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ! ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ! ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΤΙΧΡΥΣΕ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ...ΚΥΑΝΙΟΥ!!! ΣΠΕΥΣΕ!!! ΤΟ ΓΟΡΓΟΝ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΈΧΕΙ... ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΣΤΕΡΙ.ΤΡΕΧΑ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ. ΚΑΛΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.ΑΝ ΣΟΥ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΦΥΛΛΑ ΚΟΚΑΣ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΤΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΚΟΓΚΟ!!! ΤΡΑΒΑ ΜΑΓΕΜΕΝΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ. ΜΑΣΑ ΤΑ...ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣΑΣ! ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΣ...ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανωνυμε ωραια τα επιχειρηματα σου! Αλλα τα μπανια κυανιου καντα στον τοπο σου εμεις δεν θα παρουμε!Προπαγανδα η αληθεια για τα εκατονταδες μεταλλεια χρυσου ανα τον κοσμο και οι καταστροφες που προκαλουν; .Η δικη σου προπαγανδα για την αναγκαιοτητα να καταστραφει ο τοπος μου για το χρυσο συμπλεει με αυτην των βρωμικων πολυεθνικων των χρυσορυχων! Το κιλκις το ειπε απο το 2002: ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ! Ρωτα να μαθεις αστοιχειωτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιχρυσε πρέπει να βλέπεις πολλές ταινίες φρίκης !
      Ακόμη και το ψευδώνυμο σου δείχνει άρνηση.
      Πρέπει να είσαι ιδιανικός για να κάνεις κηρύγματα για τη Δευτέρα Παρουσία! Θα σε χρειαστεί η Εκκλησία!
      Ο τόπος δεν είναι μόνο δικός σου, είναι και δικός μας.
      Δικός σου είναι ό,τι έχεις δηλωμένο στο Κτηματολόγιο και ούτε ένας πόντος παραπάνω!
      Αντε γεμίσαμε Ζορό τώρα !

      Διαγραφή
  8. Εδω παντως στο Κιλκις ο τοπος θα μεινει κοινη δημοσια περιουσια, καθαρος αερας,δαση, και οχι μεταλλευτικο τσιφλικι των καναδων η αλλων τυχοδιωκτων. Αν εισαι απο δω βγες απο την ανωνυμια και υπερασπισου σε δημοσιες συγκεντρωσεις αυτα που λες.Εμεις καναμε τοσες εκδηλωσεις και ενημερωσαμε το κοσμο. Παρε και τις οδηγιες απο την εταιρια , ολο και κατι θα σου ριξει...και προχωρα. Καλη κυανωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γελοιότητά σου φίλε μου δεν έχει όρια.
      Οταν βγείς εσύ από την ψευδωνυμία σου, μπορώ και εγώ να βγώ από την ανωνυμία μου και τότε θα δούμε ποιός είναι πιο μάγκας.
      Φασισμός είναι, όχι μόνο να μη θέλεις να ακούσεις την άλλη άποψη, αλλά και να ασκείς στον άλλο ψυχολογική βία οτι δήθεν είναι με τις Εταιρείες (το Κ.Κ.Ε. το γενικεύει και χρεώνει τους διαφωνούντες στο μεγάλο κεφάλαιο), τα παίρνει από τις Εταιρείες και άλλα τέτοια που αγγίζουν τα όρια της αλητείας.
      Αντε πηγαίνετε σε κάνα ψυχίατρο να σας εξετάσει γιατί μας πρήξατε με τις ανοησίες σας. Νομίζετε οτι όλα τα μάθατε άσχετοι !

      Διαγραφή
  9. http://www.youtube.com/watch?v=U2plTYPN_jI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχόλιο από το site του Εξάντα με το οποίο συμφωνώ μέχρι την τελευταία τελεία.

    Το Άγγιγμα του Μίδα (όπως και Το Αίμα του Κουάν Κουάν) αποτελεί μία αλληγορία πάνω στη θηριωδία του Δυτικού πολιτισμού με μπροστάρη τις πολυεθνικές εταιρείες που σαν άλλος Μίδας θέλουν να “χρυσώσουν» ό,τι υπάρχει στον πλανήτη, χωρίς να είναι σε θέση να καταλάβουν ότι αυτό θα σημάνει το τέλος…

    Μου άρεσε ιδιαίτερα η σύνθετη μορφή της ταινίας καθώς μοιάζει με εμπνευσμένο, ιδιότυπο κολλάζ όπου το σύγχρονο οπτικό υλικό ανακατεύεται μαστορικά με το ασπρόμαυρο και το αρχειακό, και δημιουργείται ένα εξαιρετικά πορώδες αμάγαλμα το οποίο διαποτίζει και ατσαλώνει η εξαίσια μουσική του Γιάννη Παξεβάνη που ερμηνεύει μοναδικά τα συναισθήματα των εικόνων.

    Θα σταθώ σε δύο σημεία. Πρώτα στα τύμπανα που δίνουν στη σκηνή της πυρετώδους αναζήτησης του χρυσού μέσα στα φαγωμένα σπλάχνα της γης (βλ. ορυχεία) μία μορφή μαύρης τελετουργίας, και κατόπιν στο διαλεκτικό μοντάζ όπου ο χυδαίος μοσχαροκέφαλος αντιπρόεδρος της εταιρείας χρυσού λέει πως «είναι καθήκον μας να αναπτύξουμε τον τόπο», και αμέσως μετά, με κατ, βλέπουμε ένα εντυπωσιακό μπαράζ ανατινάξεων της γης με δυναμίτιδα. «Καταστρέφω, άρα υπάρχω!» και ευφυέστατη η υποδόρια ειρωνεία από το σκηνοθέτη.

    Τώρα, το ξεκοιλιασμένο χρυσό γυναικείο άγαλμα στο φινάλε πήρε στα μάτια μου τη μορφή του δύσμοιρου πλανήτη Γη που μας φιλοξενεί και παρόλο που μας προσφέρει απλόχερα τα πολύτιμα αγαθά του, το αχαλίνωτο και αδίστακτο για κέρδος πολυεθνικό κεφάλαιο επιζητεί να του φάει τα σωθικά… Ο μύθος του Μίδα, λοιπόν, είναι πολύ διδακτικός και μία προσεχτική ανάγνωσή του δείχνει τι θα μας συμβεί αν δεν αλλάξουμε τροπάρι. Γιατί αν δεν επέλθει μία ριζική ανάσχεση στο υπάρχον καταναλωτικό παραγωγικό σύστημα, και με τους σημερινούς ρυθμούς αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού (ήδη πατήσαμε τα 7 δισεκατομμύρια) που σε 1.500 χρόνια ολόκληρη η μάζα του πλανήτη –ωκεανοί, φλοιός, πυρήνας, ατμόσφαιρα – θα έχει μετατραπεί σε ανθρώπινη σάρκα, στην καλύτερη περίπτωση θα γίνουμε κανίβαλοι!

    Κλείνοντας θα πω ότι με αφορμή το ντοκιμαντέρ του Εξάντα Το Πείραμα της Αργεντινής είχα γράψει ότι «ο Γ.Α. δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας παθιασμένος χρυσοθήρας, ένας αποθησαυριστής εικόνων πολλών καρατίων αλήθειας μέσα σε μία απέραντη, πλανητική χωματερή, αξιών, ψυχών και αντικειμένων». Έτσι, βλέποντάς τον να κατεβαίνει κυριολεκτικά στον Άδη, κάτω στο ζεστό, πνιγηρό και υγρό ορυχείο-λαβύρινθο Silencio (Σιωπή) και να συζητάει με τους “κτυπημένους” από το πυρετό του χρυσού μεταλλωρύχους, ένιωσα βαθύτατα δικαιωμένος. Αυτό το τρομερό παιδί θα μπορούσε να είναι ένας άλλος Μίδας, μιας και ό,τι θέμα αγγίζει, το κάνει με ένα μαγικό τρόπο χρυσάφι, και ο Εξάντας να είναι ένας άλλος Πακτωλός…

    Μίμης Τσακωνιάτης, συγγραφέας και κριτικός κινηματογράφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.